- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
shaft72
tag
Sziasztok!
Ilyen routerem van, a múlt héten kezdte azt csinálni, hogy netezés közben dobálja el a kapcsolatot, a lap nem jeleníthető meg, kapcsolódási hiba, majd sokadik refreshre bejön a lap, aztán megint elmegy... eMule, Azureus nem tud rendesen kapcsolódni, szóval valami gáz van vele. Visszatettem a régi öreg Gigabyte routerem azzal semmi probléma. Elhányhatta magát a Linksys örökre, vagy valami firmware / egyéb issue?
-
nálam is ugyan ezt csinálja, xp, vista - egyre megy
pontosan 60 másodpercenként egy pillanatra megáll az élet
hiába van beállítva manuálisan a kapcsolat, hogy csak ahhoz csatlakozzon, percenként szkennel, akár mit csinálokitt van a legegyszerűbb megoldás
miután a kapcsolat létrejött az ap-tal inditsd el, és a lag megszűnik
viszont ha valamilyen oknál fogva megszakad a kapcsolat, nem fog magától újracsatlakozni, amig le nem tiltodez egy hasonló program, illetve a hiba leírása is megtalálható bővebben
a probléma nem egyedi
-
T 1000
aktív tag
Köszi! Van egyéb tipped, hogy miért szaggat a net? Az az érdekes, hogy ha mondjuk letöltök, akkor akár 8-10 megával is szépen jönnek a zuccok, mindennemű szakadozás nélkül. Ha felmegyek a játékszerverekre (mindegyiken csinálja) akkor pontosan ugyanannyi idő után egy pillanatra megszakad, szerintem biztos hogy nálam van a bibi.
-
And
veterán
Nem megoldható. Ha a miértjét akarod tudni, keress a diversity kifejezésre ebben a topikban! Wifi-nél meg egyébként sincs külön adó- meg vevőantenna.
#7995: Ennek a szkennelős elméletnek nem sok alapja van. Ha már létrejött a kapcsolat egy kliens és az AP (vagy wifi-router) között, akkor a kliens nem fogja tovább keresni a csomópontot, hiszen már megtalálta. Egy kliensen (infrastruktúrált hálózat esetén) nincs is lehetőség a csatorna meghatározására adott kapcsolathoz, hiszen a rádiócsatornát az AP beállítása szabja meg, a felcsatlakozó kliensek meg szépen ráállnak arra. Természetesen a link létrejötte előtti esetleges hálózatkeresés más tészta, akkor a kliens valóban keresi az elérhető AP-ket, és a kliens-eszközök közötti közvetlen (AP nélküli) kapcsolat, az ad-hoc is igényli az azonos csatornák beállítását. De a hagyományos AP-kliens topológia nem. -
T 1000
aktív tag
Sziasztok! A következő ügyben kérem a segítségeteket: nekem is Linksys routerem van, annyi a gondom, hogy netes játék közben szaggat, a DU meter szerint mindíg pontosan ugyanannyi idő elteltével egy pillanatra megszünik a kapcsolat és ez nagyon gáz játék közben. A játék topicjában egy srác azt mondta, szerinte azért van, mert nincs megadva a wifi-s eszközöknek, hogy melyik csatornán kommunikáljanak egymással a sok közül, így úgymond "szkennelnek", és elveszti a kapcsolatot.
Mind a router, mind a gépben meg kell adni, hogy melyik csatit használja. Na ehhez szeretnék segítséget kérni, a router Linksys WRT54GC, előre is köszi. -
g0ly0
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni tőletek,mert én nem igazán vagyok jártas ebben a témában.Azt szeretném megvalósítani,hogy adott egy wifi hálózat,amit szeretnék az egyik antennával venni, a másikkal pedig szétosztani a lakásban(wrt54gl router).Esetleg ha valaki segítene a beállításokban azt megköszönném.
-
phantom88
tag
Üdv!
Tomato 1.23-t használok.
QOS-t nem tudom belőni normálisan. Nem tudom egyáltalán tud-e olyan jól működni, mint a Cfos Speed. Olyan beállításra lenne szükségem aminél a torrent letöltési sebeséget lekorlátozza dinamikusan, ha pl. youtubon nézek egy videót. Ez cfossal gyönyörűen ment, viszont ezt a routerral nem sikerül beállítanom jól.
Ha valakinek van jól működő torrentes beállítása kérem ossza meg
Köszönöm!
-
Tonyk
veterán
válasz
Integra #7983 üzenetére
Kb két vagy három hete jártam úgy az egyik GL-el, hogy 8 hónapja semmi baj vele, majd egyszer csak nincs net, de az összes gépen ami csatlakozik hozzá.
Reset után van 1-2 percig, majd lehal minden. Ezzel elvoltam vagy másfél órát, majd rájöttem az egyik gép okozza. Ha levettem a hálóról, ment minden frankón amíg vissza nem dugtam, utána az egész rögtön meghalt. Jöhetett megint a reset. Az adott gép már vagy 3 éve nem volt piszkálva.
Végül a megoldás az volt, hogy PCI hálókártya másik pci foglalatba szépen átcsücsült, és azóta vígan megy.
Szóval én is azt hittem hogy a router hányta össze magát. Próbáljátok ki ezt, bár nálatok ez távirányítva gondolom elég nehéz lesz. -
lenbazso
csendes tag
válasz
nyilasmisi #7979 üzenetére
Lecserélted végre? Mi volt vele a gond? Először ilyet akartam én is a kliens mód miatt. Az ára nagyon kedvező.
-
And
veterán
válasz
lenbazso #7982 üzenetére
"Ezt nem értem. Azt hittem ez miondenképp így van, ha kliens router segítségével akar netezni az ember."
Nem feltétlenül. Gondolj csak bele: ha wireless szolgáltatód (igen, ez lenne a WISP) van, és te otthon két PC-t között szeretnéd megosztani a netet, akkor ugyanúgy kellene eljárnod, mintha vezetékes netet osztanál szét. Vagyis címfordítást (NAT) kell alkalmaznod a külső (WAN) és a belső (LAN) hálózat között. Igen ám, de mivel ekkor fizikailag nem a WAN-porton csatlakozol a nyilvános hálózatra, nem is arrafelé kell ezt megtenni, hanem a wireless oldal (WLAN) felé. Ha egy router nem ismeri a címfordítós "WISP-kliens" módot, akkor lehet ugyan, hogy sima wireless kliensként tud működni, de nem tudja a LAN-portok felé megosztani a netet. Ha csak egy gép van otthon, ez nem is lenne probléma, de megosztásra már képtelen lenne a router. A WAN-port felől nézve ez magától értetődő minden routernél, de wifin (kliens-módban) már korántsem az. Nyilván a NAT-olós kliens módnak csak olyan eszköznél van értelme, amelyre több kliensgép is csatlakoztatható, egy USB-s 'wifi-kulcs' meg pl. nem olyan. Kliens-híd módban mindenki (a WLAN és a LAN oldalon is) ugyanabban a címtartományban van, pl. a 192.168.1.x-ben, vagyis ugyanannak a LAN-nak a része. Ha az otthoni wifi-routeredre kapcsolódsz kliensként egy ilyen többportos kliens-eszközzel, akkor nyilvánvalóan célszerű ennek a használata, hiszen a NAT-olást az első router elvégzi a WAN felé.
DHCP címtartomány: ha úgy állítod be a DHCP-szervert, hogy az általa kiosztható tartomány pl. a 192.168.0.2 - 192.168.0.10-es szegmens, akkor a 192.168.0.11 már ezen kívül van, vagyis ezt a címet (bár azonos alhálózatban van a DHCP-szerverrel) már nem fogja kiosztani egyetlen DHCP-kliensnek sem, így azt fix IP-címként ki lehet osztani egy másik eszköznek. -
Integra
titán
őszintén?
sok éves tapasztalataim alapján az fw frissítés csak egyfajta utolsó próbálkozás..
miért oldaná meg? sok éven át hozzá se kellett nyúlni, mindent csinált tökéletesen a router, majd egyszer csak ezt kezdte el. persze, elöregedhet a lan-nal csatlakoztatott pc is, de akkor újabb másik pc esetében nem kéne, hogy ezt csinálja.
én valamiért csereérettnek érzem a routert
viszont akkor felmerül a kérdés, melyiket érdemes vennem linksysből a következő 5-6 évre? -
lenbazso
csendes tag
Wlan router. Szeintem nem kaptak, meg lett a gond. Nem lett a kliens router ip címe átírva 192.168.1.1-ről, így mindkettőé az volt. Jelenleg most kliens bridge módon van.
Kösz az infot, és még jól jönne egy kis okítás.
"Ha a saját hálozatban lesz kliens..." Ezt nem értem. Azt hittem ez miondenképp így van, ha kliens router segítségével akar netezni az ember. DHCP szervert akkor kell engedélyezni, ha az ip-t a pc a routertől akarja kapni ugye?Azt még értem, hogy ip, maszk meg átjáró, de mi a címtartomány? Hol van a dhcp által osztott tartományon kívül? Titkosítás mindenképp kell, vagy csak a biztonság miatt? Wireless ISP net szolgáltatót jelent?
-
And
veterán
válasz
Integra #7980 üzenetére
"szerintem 4 éve van rajta 23-as fw, megnézem majd, de egy legújabb fw megoldaná? és ha igen, akkor melyik most a legújabb stabil fw?"
Senki sem garantálhatja, hogy a legutolsó fw megoldhatná, de jelenleg a v24 sp1-es DD-WRT a 'legfrissebb' stabil verzió. Azt is kipróbálhatod, hogy naponta egyszer időzített resetet állítsz be a routeren (administration / keep alive / schedule reboot), pl. éjfélkor. Találkoztam már olyan hálózati eszközzel, amelynél ez bevált, bár az konkrétan fagyott folyamatos 7/24 üzemben pár nap után, és nem router volt. Ha a router valóban hardverhibásnak bizonyul, azon viszont nyilván semmilyen firmware nem tud segíteni hosszútávon. -
Integra
titán
kezd elhalni az egyik wrt54gl routerem
dd-wrt van rajta.
néha egyszerűen nem lehet becsatlakozni rá, sem lan-on, sem wifin.
ilyenkor csak az segít, hogy áramtalanítom a routert és visszadugom a tápkábelt.
esetenként az xp sima hálózat repair funckiója megtalálja, de van, hogy a lan-nal csatlakoztatott gépet, vagy a wifin becsatlakozó notebookokat is rebootolni kell...
van valakinek valami ötlete mi okozhatja ezt?
szerintem 4 éve van rajta 23-as fw, megnézem majd, de egy legújabb fw megoldaná? és ha igen, akkor melyik most a legújabb stabil fw?
vagy ez már hardver hibás mert elöregedett?
jó lenne megoldást találni, mert 1500km-ről nekem stabil rendszer kell a szüleimnek, hogy távfelügyelni meg segíteni tudjak, ha kell..
mert ha szar a router, inkább veszek egy új linksyst mint nekiállni pöcsölni, nem sok időm van -
nyilasmisi
tag
válasz
nyilasmisi #7974 üzenetére
Nos, lecseréltem végre a TP LINK WR543G-t, és üzembe állt a cucc. Azért a QOS megtette hatását, annyival szebben megy a böngészés torrentel párhuzamosan, hogy az ég és föld.
Meg is van az első konkrét kérdésem, egy más jellegű témában.
A szomszédba lövök át egy pont-pont bridge-el. (A router 4. portjára rá van kötve egy Cisco Aironet AP Root Bridge üzemmódban, a túloldalon, meg ugyan olyannal fogadjuk, ami workgroup bridge üzemmódban van, majd 5 portos switch, és 3 PC stb...)
Megy is a kapcsolat tökéletesen, de a 54GL-ben a LAN client list fül alatt a túloldali AP-t nem látom, miközben gyönyörűen működik, kezel is szépen forgalmat, pingelhető, telnet-elhető a webinterface-en is el tudom érni szépen, és a rajta lévő PC-k is szépen elérhetőek.
Az én oldalamon lévő, pedig gyönyörűen bejelentkezett.
(A TP-link-ben mind2-őt szépen láttam, és azóta azokhoz nem nyúltam)
Van valakinek ötlete, hogy miért nem látom a listában a túloldali bridge-et?
-
And
veterán
válasz
lenbazso #7977 üzenetére
Mire csatlakozol vele, vagy is mi az AP / wlan-router? Utóbbitól dhcp-n kapnak-e címet a kliensek? Sima kliens (címfordítós-megosztós) vagy azonos alhálózatban lévő kliens-híd módot választottál, ha már DD-WRT? Ha saját hálózatodban lesz kliens az eszköz, akkor javasolt a kliens-híd mód, és az első routeren a dhcp-szerver engedélyezése. A kliens-routert beállítod ugyanabba a címtartományba, lehetőleg a dhcp által osztott tartományon kívül, bekonfigurálsz az AP-val azonos SSID-t, kulcsot és titkosítást, letiltod a helyi dhcp-szervert (hiszen van már egy a hálózatban) és nagyjából kész is vagy. Ha meg wireless ISP-hez csatlakozol, akkor kliens-mód, és az annak megfelelő megfelelő IP-beállítások: fix IP vagy dhcp-kliens, a helyi, eltérő címtartományú hálózatban (saját LAN-oldalon) pedig dhcp-szerver engedélyezése.
-
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Van egy kis gondom, jó lenne, ha valaki tudna segíteni. Másik routerre szeretnék csatlakozni wifin.
Feltettem a GL v1.1-re a DD-WRT és a Tomatot is, de a cliens mód kiválasztása után a statusnál lévő connected kijelzés ellenére egyiknél sem tudom mit kell csinálni, hogy lehessen netezni. Statusnál azt írja, hogy csatlakoztatva. -
phantom88
tag
Üdv!
Ma délután veszek egy wrt54gl 1.1 routert. Az lenne a kérdésem, hogy tomatora frissíthetek-e úgy, hogy nem lesz a routerre rádugva az internet.
Köszönöm a választ előre is!
-
Menotti
aktív tag
válasz
nyilasmisi #7971 üzenetére
Az uTorrentet(ha azt használod) állitsd be ,hogy egy fix portot használjon...majd a Qos-ben állitsd be az alkalmazás alapján: utorrent-port szám-ömlesztett kategoria...és nyugodtan tudsz webezni torrentezés mellett....
-
h_143570
addikt
válasz
nyilasmisi #7969 üzenetére
Ha rendesen megadtad a fel(outbound) le(inbound) sebessegeket akkor az alapszabalyok elegek szoktak lenni. A gyenge fel/le aranyu internet eleresek eseteben a torrent kliensben celszerubb koraltozni a feltoltesi savszeleseget.
-
nyilasmisi
tag
válasz
h_143570 #7967 üzenetére
Hello!
Úgy néz ki mindent beállítottam. A QOS-el kapcsolatban mit ajánlasz?
MAC-re, LAN port-ra, vagy alkalmazásra kellene beállítani? Használsz ilyet?
Torrent sávszélesség optimalizálásra kellene. Kiváncsi vagyok hogy jól működik-e?Még nem állítottam éles üzembe, a régi router megy, amíg tapasztalgatom ezt.
-
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Feltettem a GL-re a Victek féle Tomatot. Kellene egy kis segítség a beállításához, másik routerra akarok rácsatlakozni. Cliens mód ki lett választva, keresésnél látom a routert, de nem tudom mit kell tenni, hogy csatlakozzon rá.
-
h_143570
addikt
válasz
nyilasmisi #7966 üzenetére
Orulok, hogy sikerult. Varjuk kerdeseid.
-
h_143570
addikt
válasz
nyilasmisi #7963 üzenetére
Mert az elso egy szerenyebb kepesegu valtozat, foleg a jelentosen kisebb memoriaval rendelkezo ujabb fajta nem GLes valtozatokhoz valo. A masik az teljes valtozat.
Azert kellett a kisebbel kezdeni, mert nehany GL esetben van egy 3MB limit ami a gyari fw lecserelese megszuntet azaz biztonsaggal felrakhato ra a teljes valtozat.
-
Atapi
senior tag
válasz
nyilasmisi #7963 üzenetére
mert az első mini, a második standard. értelemszerűen a miniben kevesebb az elérhető szolgáltatás (hogy melyik verzio mit tud, mik a különbségek, azt gondolom dd-wrt wikin meg tudod nézni).
-
nyilasmisi
tag
válasz
nyilasmisi #7962 üzenetére
Azt kérdezném még hogy felraktam az első bin file-t amit írtál:
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/v24-sp1/Consumer/Linksys/WRT54GL_1.1/dd-wrt.v24_mini_generic.bin
A reboot után már a ddvrt-s firmware jelentkezett be, akkor a második bin file (std-s) miért kell???
Köszi!
-
h_143570
addikt
válasz
nyilasmisi #7960 üzenetére
Arra elmeletben mehet a generic is, de mini majd generic megoldas biztonsagosabb.
Vagyis ebben a sorendben ragd fel oket:
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/v24-sp1/Consumer/Linksys/WRT54GL_1.1/dd-wrt.v24_mini_generic.bin
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/v24-sp1/Consumer/Linksys/WRT54GL_1.1/dd-wrt.v24_std_generic.bin -
nyilasmisi
tag
Üdv mindenkinek!
Vettem ma egy 54GL-et 1.1-es hardver reviziójút. Elolvastam minden upgrade irást, hogy a dd-wrt-t hogyan kell rátenni.
Kérdésem lenne, hogy melyik bin file-okat kellene akkor feltöltenem?
micro_generic-et, vagy mini-t?Tudna valaki lelőhelyet, honnan tölthetném le?
Köszi -
szuper-t
őstag
válasz
mgrincs #7956 üzenetére
cf kariról nekem is van 1-2 64/128/256/512 es flash em mind 3.3v os asszem ytag kábellel tudod le ellenőrizni h tuti működik e (boot után kiírja a procit/ramot/flash-t ) ha nem írja ki akk nem ismerte fel
nekem most egy wrt54gl em van ram tuning 32M de szeretném növelni 256M ig kérdéses még h a proci meg tudja e címezni
a flash cserét holnapra tervezem akkor ülünk össze 1 barátommal és ledokumentáljuk ha működik akkor feltöltjük a : www.nlk.hu weboldalra a tuningot
próbáltam már a Tomatot de inkább maradnék az x-wrt-nél -
mgrincs
tag
válasz
mgrincs #7955 üzenetére
Ja és torrent kliens installt webes kezelőfelülettel találsz az asus.ebond.hu-n. rtorrent
-
mgrincs
tag
válasz
szuper-t #7953 üzenetére
Szia,
a 64MB RAM bővítést már megcsináltam, és van egy-két flash chipem(16 és 128MB)
CF kártyákból, de nem találom hozzájuk a data sheet-eket. Hogyam tudom megnézni, hogy jó lesz-e? Ebben tudsz segíteni? Illetve, van ~15 16MB-os RAM chipem, ASUS WL500-asokból. Ne tudom, tudsz-e vele valamit is kezdeni, de nálam csak kallódik.
Valamint van még kb. 5dkg wood fémem, a kiforrasztásnál lehet hasznát venni, így biztos nem kap hősokkot semmi. Ingyen a tied mind, ha kell.
http://www.youtube.com/watch?v=tUpHA_ZarDg -
mgrincs
tag
válasz
Zolli77 #7914 üzenetére
Szia,
Ezen a linken találsz működő Tomato-s mod-ot ami viszi az SD/SDHC kártyákat is.
Nekem ezzel összejött elsőre, sőt most egy másik Tomato-n fut, úgy, hogy csak a modult kivettem, és Init-be kézzel töltöm be, szóval mehet akármelyik Tomato-s moddal. -
mgrincs
tag
Gondoltam, errefelé is örülnének egy páran, szóval
Tomato firmware leírás magyarul.
Remélem segít egy-két embernek. És még csak annyit, hogy nincs teljesen kész, bár inkább csak formázás ami hiányzik. És mivel ez egy wiki, bárki szabadon elvehet belőle, vagy hozzátehet, szóval ha valami éktelen hülyeséget írtam volna, vagy valamit kihagytam, tessék kijavítani!
Üdv Mindenkinek! -
szuper-t
őstag
ha valakinek kell segítség ram bővítésben szóljon 16M ról 32 re vagy akár 64M ra is tudok bővíteni
+ flash csere 128M ig (ha támogatja a proci) -
Gulag
csendes tag
debrickelésben akinek kell segitség irjon privit.
-
szuper-t
őstag
hali
nekem volna 1 kis problémám
nekiültem a wrt54gl-emet picikét okosítani és szinte mindenhonnan eltűntek az lcd/sd/rádió/ moddolások -
outsiheder
tag
A kályha (innen indulunk):
bejövő jel -> kábelmodem -> számítógép drótosan csatlakoztatva ?ez hogyan müxik, hibátlan?
addig ne változtass firmwaret, amig nem tudod, hogy mi okozza az instabilitást.Ha szolgáltató lennék, és sem szeretném, hogy az ügyfelek kényük-kedvük szerint cserélgessék a kábelmodeme(i)ket.
-
racsi69
csendes tag
válasz
outsiheder #7944 üzenetére
ja meg raknák fel dd-wrt fw-t,csak még ilyet nem láttam,nem tudom mi fogad ha felraktam.
pl:hogy érem el,hogy configugurálom -
racsi69
csendes tag
válasz
outsiheder #7944 üzenetére
hali.dróton ugyanez a szitu.másik modem nem jó mert t-online terület és mac alapján azonosítja.de az öreg routeremmel meg megy
-
outsiheder
tag
Túlmelegedés? Esetleg vedd le a wifi teljesítményt, illetve előtte nézd meg, ellenőrizd le, esetleg cseréld ki a tápot.
Illetve megint elolvasva, más tipusú routerrel is ezt csinálja, akkor más lesz, azt nem írtad, hogy milyen neted van, akkor a következő nem változtatott/cserélt eszköz, vagy a kábelmodem, vagy a számítógép beállítása, illetve írod a titkosítást. akkor ez wifi lenne?
A kedvenc kérdésem: és drótos kapcsolaton mit csinál? -
outsiheder
tag
Ha ddwrt, akkor itt lehet tájékozódni, hogy melyik verzió milyen, mennyi ram, mit lehet rátenni:
illetve az alap Wikipédia oldal(unk):
Linksys WRT54G series -
racsi69
csendes tag
hali mesterek!routerproblémám van.linksys wrt54gs ver6.teljesen alapbeállítás,még titkosítás sincs.megy rendesen,egyszercsak lelassul és meg is áll,egy lap sem jeleníthető meg,de msn az simán van.már több fw-t próbáltam,sőt netgear wpn824-es routert is.a helyzet ugyanez,de egy ősrégi netgear(tán 8 éves)routerrrel megy csak az lassúasszem 314-es.a hiba magától megszűnik időnként,vagy áramtalanítás hatására.fél óra és megint szar.na szóval ötlet kéne.
köszönöm. -
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Vettem egy GL-t. Az lenne a kérdésem, hogy a Victec féle Tomato is felodja a memóriakorlátot, és utánna lehet akár DD is feltenni simán, vagy csak a DD mini oldja ezt fel?
-
outsiheder
tag
A #7892 alatt hivatkozott portforward.com-on kellene olvasni, ott a gyári firmwarre van több műveletre, programra a beállítás leírva.
Az érdekes, hogy többeknél drótosan müxik valami, wifin meg nem. A drótos, és a wireless ip-cím eltér-e egymástól, illetve azonos szabályok vannak mind a kettőre beállítva?
szvsz közömbös, hogy milyen közegen/módon megy a kapcsolat.
Az azonban fontos, hogy minden tűzfalfunkciót betőltő hardver és szoftver komponenst alaposan végig kell nézni. (A kikapcsolást nem javaslom!) -
Gulag
csendes tag
válasz
Hókusz Pók #7934 üzenetére
fagallyam sincs.nálam tomato fw van.Port forward néven keresgélj.
-
-
And
veterán
válasz
lenbazso #7929 üzenetére
Léteznek olyan routerek, amelyek nem csak több antennával (diversity és/vagy MIMO), hanem több rádióval is rendelkeznek, olyannal lehet. De ezek nem túl gyakoriak, és szinte biztos, hogy árban sokkal jobban jösz ki két különálló AP-vel vagy wlan-routerrel, mint az előbbivel.
-
treb_
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis útbaigazítást szeretnék kérni!
A router típusa: WRT54GC V2
Firmware verzió: 1.00.7Fix IP-s kábelnet van és ez van szétosztva kábellel 3 gépre. Tökéletesen működik a net és egymás gépeit is látjuk a hálózaton és fájlokat is tudunk cserélni egymás között, viszont nem tudunk se saját hálózaton játszani, illetve neten se egyszerre!
A játékokban egyszerűen nem látjuk egymást, a netes játéknál pedig ugyan arra az IP-re hivatkozik.
Próbáltam a portokat ide-oda engedni és IP címeket adni, aminek az lett a vége, hogy alig tudtam visszaállítani a hálózatot működőképesre.
Szóval szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy miként lehetne ezeket megoldani!
-
Gulag
csendes tag
válasz
Hókusz Pók #7930 üzenetére
tüzfalszabály? portnyitás az smtp-nek?
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Problémám akadt a WRT54GL routeremmel a levelezéssel kapcsolatban. Amennyiben az internetet 3 számítógép között WiFi-n osztom meg - az említett eszköz segítségével - a szolgáltató által biztosított postafiókon csak fogadni, küldeni viszont nem tudom leveleim az Outlook Express, vagy Windows Mail szoftverekkel. Egyértelműen valami beállítási gond van, mert ha például az egyik gépet közvetlenül csatlakoztatom a kábelmodemre minden gond nélkül elküldi a leveleket. Segítsetek a megoldásban legyetek oly kedvesek!
Üdv:
HP -
lenbazso
csendes tag
válasz
FABRICIUSZ #7923 üzenetére
Kösz a választ!
-
X-Krisz
csendes tag
Hello,
Tegnap vettem egy WRT54GC routert és hoozá egy USB adaptert (WUSB54GC).
Feltelepítettem mindkét eszközt , az egyiket a gépre, az usb-t egy laptopra.
A gépen jól működik az Internet, de a laptopon keresztül nem jelenik meg semmilyen oldal. A kapcsolat elvileg létrejött, mert azt mutatja, hogy Connection-ben van.Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma és mit kellene tennem , hogy laptopon is megjelenjenek az oldalak ?
Elöre is köszönöm.
-
vargalex
félisten
válasz
Endruboy007 #7920 üzenetére
Hi!
A külső IP-t a szolgáltatód osztja. Ha olyan a szolgáltató, akkor egy disconnect/connect is IP változással járhat.
-
Endruboy007
tag
nah sikerült...össze-vissza kavarogtak itt az IP-k
Miért van az, ha egy ilyen webes ip keresőbe beírom, hogy mi az ip-m, akkor egy tök más szám jön ki, mint, ami alapból a gépem ip-je? Ez valami belső Ip, és kifele a router mindig generál egy ip-t? Hogyan tudom ezt a kimenő ip-t gyorsan megváltoztatni? Pl, ha rapidrol akarok letölteni?
-
lenbazso
csendes tag
Üdv!
Szeretnék venni egy AP Cliens módot tudó routert, amire rá kell kötnöm egy külső antennát. Ugye a GL firmware cserével tudja ezt a funkciót, de lehet olyat, hogy csak az egyik antenna lesz kicserélve kültérire?
-
TeeJay
félisten
lenne egy kérdésem hozzáértőktől
van egy wifi-s antennám vagy 3méter kábellel amit rá lehet csavarni a WRT54GL hátára mert ilyen nagy dugója van.
ezt az antennát rá lehet csavarni egy WMP54G PCI-os kártyára is?
annak kicsi dugója van és sajnos nem tudom milyen az a dugó, illetve hogy lehet-e olyat kapni külön valahol?
aki tudja ezt megköszönném ha megmondaná nekem mert a PCI-os kártyám antennája valami miatt nem érintkezik rendesen és bizonyos pozíciókban teljesen elszáll a net, bizonyos pozícióban meg kutya baja és maximálisan megy minden...ezért cserélném ki azt a kis fekete antennát egy nagy wifi-s antennára.
a csatlakozó típusa érdekelne meg hogy rá lehet-e kötni.
thnx -
Zolli77
csendes tag
Hello!
Megcsináltam az SD Mod-ot egy WRT54GL V1.1-en felraktam a DD-WRT V24 SP1 [STD]-ot és nem tudom működésre bírni vele az SD kártyát.
Beteszem bekapcsolom az SD/MMC támogatást a GPIO detektálást autómatára vettem és felmountolta de azt írta ki hogy 2,816.00 KB / 0. Szóval 0 a szabad. És nem próbáltam mnaulásra is beállítani a bekötés alapján de úgy s ugyanaz a helyzet.Nincs valakinek valmi magyarázata erre?
-
neduddki
nagyúr
válasz
outsiheder #7912 üzenetére
HI!
nezze a fene, majd ha nem muxik akkor szonak es nezem:- )))
udv
neduddki
p.s. egellore 12 koliensel muxik es meg a ki mikor hogy merre mehet az is jo hejjen van:- )
-
outsiheder
tag
válasz
neduddki #7909 üzenetére
50+ kliens az már nem a SOHO kategória (WRT54 G család)
Attól még müxik, illetve Tomato verzió váltáskor én is örültem már, hogy nem kell gépelnem, de azért igy is végignéztem a beállításokat.
Ha azonban más-más firmware-t tesz fel/cserél valaki, akkor mindenképpen törölje az NVRAM tartalmát! -
neduddki
nagyúr
HI!
na addig is mig elokerulnek a randabnal randabb torpenetek hogy mijjen irgum burgum volt a nemresetbol addig is egy talaloskerdes:
MIJEZZZZ???
[L:http://kepfeltoltes.hu/090528/forgalomize_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/L]udv
neduddki
p.s. az a batro jeletkezo aki kepes olvasnyi formedveneyimet annak konnyu:- )
mod: pont a job szel enem laccik:- (
-
neduddki
nagyúr
HI!
En is rommel resetelem esztet a szart ha lesz boseggel idom ujrafelvenni az 50+ klient igy amig muxik ez marad es orulok nekije:- )))
udv
neduddki
-
And
veterán
Igen, a konfigurációs terület (nvram) nem törlődik frissítésnél, verzióváltásnál sem, de nem véletlen, hogy a dd-wrt újabban még a webfelületén is felkínálja ezt a lehetőséget, ha ott cseréled a fw-t. A leírásokban a kezdetektől fogva ajánlják, hogy upgrade után reseteld a routert, és ez verzióváltásnál fokozottan érvényes. Ilyenkor újabb paraméterek jöhetnek a képbe, de a meglévők értelmezése is megváltozhat. Én már futottam bele olyan problémába, hogy 'valami nem jól működött' frissítés után, de egy konfig-törlés majd újrakonfigurálás megoldotta ezt, és emlékeim szerint ezzel ebben a topikban sem vagyok egyedül
.
-
outsiheder
tag
Azért az érdekes, hogy az XT billentyűzeten is ugyanolyan sorrendben vannak a betűk, mint a legújabb ma kapható csili-vili drótnélküli billentyűzeten.
Vagy a bios ugyanolyan memória címen tárolja mondjuk a dátum és idő adatot.
Fogadni merek, hogy még mindig a régi 286 procik vannak a P4 tokba berakva, és azért ilyen drága, mert már kevés működő van belőle!A programok(programozók) nem szokták (pontosabban rendkívül ritkán) a rendszerváltozó területet belső sorrendjét módosítani, az új fejlesztés módosítás által igényent/használt új azonosítók általában a végére kerülnek, vagy ugrócímek láncolt használatával számolódnak ki.
A lustaság fél egészség, de nyomatékosan felhívják minden firmware leírásában a figyelmünket a 3x30 másodperces reset gomb használatra, illetve arra, hogy a korábbi verzió config állományát ne töltsük be egy újabb verzióra.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Szerintm is:- ))) de ha eztet tuttam volna hogy csak a verzioszam atirasa megjavicsa a kuslo atiranyotast akkor mar mikro megcsinyatam volna:- )))
udv
neduddki
p.s. ez az aszinkron sebesseg erdekes...
Es akkor bugrport varakozas megerosites: 1.25 mar jol kezeli a kulso atiranyitast:- )
megint egy sebesseg:
wrt54gl>mazzagon 3com accespoint>mazzagnelkul >intel 2200bg: -
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #7902 üzenetére
HI!
es megtrarotta az osszes beallitasat, naffene eszetet nem tuttam:- )))
udv
neduddki
mod: na akkor egy friss meres wan-lan /swics sebesege/:
-
neduddki
nagyúr
HI!
na akkor elerkezett az elrkezheteln 1.17 csere 1.25re:- )))
udv
neduddki
-
Zolli77
csendes tag
Hello!
Valaki tudna abban segíteni hogy meg akarom csinálni az SD Mod-ot csak a Tomato nem tudja az SD kártya kezelését alapból meg ahogy néztem a Victek féle Tomato mod sem. Esetleg létezik ilyen Tomato ami ezt támogatja vagy inkább rakjak fel egy DD-WRT V24-et?
ja és esetleg ha valaki tudna segíteni vagy legalább egy linket adni hogy hogyan tudok a routerre heggeszteni egy torrent klienst?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3225
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest