- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIV
tag
Sziasztok!
Hogy az életbe lehet ilyen bénaságot csinálni. Életem első router upgradejét csináltam, GL-re akartam egy tomatot feltolni. millió doksit átnéztem, felírtam az összes passwordöt ami lehet majd. a gyári firmware oldalán keresztül feltöltöttem a tomatot, újraindult a router majd kéri a username password párost. természetesen bas*ik elfogadni bármit is... most a lóf***t csináljak?
admin - üres
üres - admin
admin - admin
root - root
root - admin
admin - root
admin - kabbea*****tomatomit csináljak? telnettel is próbáltam belépni, de ott is párost kér és szintén nem jó neki semmi. előre is köszi mindent!!!!!!!!!
-
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
h_143570 #7293 üzenetére
Én se, csak miután hülyére kerestem és nem leltem sehol, rákerestem google-ba, hogy egyáltalában hol kéne lennie; mivel ott nem volt, gondolom ez lehet az ok. (így is eléggé tele van az a csöpp kis flash
)
Tilgin vood modem beállításaira vonatkozó információkat honnan tudnék leszedni? Össze kéne valahogy hangolni a Linksys-el, de nagyon küzdelmesnek ígérkezik a feladat... -
cellpeti
nagyúr
válasz
neduddki #7291 üzenetére
Szia!
Aha igen,valami ilyesmi. Egy ilyen páros mennyibe fáj manapság és hol vetted?
-
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
h_143570 #7285 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Az 1. gond megoldódott, miután a dd-wrt v23-at 24-re frissítettem(igaz, hogy abban meg a help menü nem érhető el valami oknál fogva...)
A 2. dolog is sikeres volt
A 3. kevésbé, de gyanítom, hogy azért nincs benne nyelvválasztási lehetőség, mert a micro verzióból kispórolták (helyhiány miatt, gondolom) (kéne egy eleve magyar)
Köszönöm mégegyszer -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani,hogy milyen a WRT54G antenna csatlakozója?
Esetleg nem tudtok itt a PH bazárt,ahol nagy jelerősségű antennákat lehet venni? -
h_143570
addikt
válasz
neduddki #7288 üzenetére
Nem. Csak felmerult egy olyan problema a wrt54.info-n, hogy a Tomato PPTP implemenaciojabol hianyzik egy mezo ami a gyarin van.
Arra gyanakszom, hogy a Tomato VPN tamagatasanak a hianya miatt nincsen. A Victek valtozzattalbol is hianyzott, szoval szakmai szempontbol erekel, hogy ha a Tomatoba bekerul a VPN tamogatas. Akkor az a mezo elerhetov-e valik-e vagy sem. Bar lehet, hogy csak egy bug.Eleg gyosan kidobtak bele az SP1et ezek szerint. Bar valoszinuleg a microba nem fog belekerulni.
-
neduddki
nagyúr
válasz
h_143570 #7283 üzenetére
HI!
egyelore lila kodom sincs tegnap kaptam egy felkerest hogy tomato-ra csina;ja vpn leirast szajbaragosan /hoho jo poen, szegeny ember meg nem tugya kit kert fel:- )))/, guggolba beirtam es lon letezik ojjan, orom es bodotta, heten tan csak lesz idom es akkor foglalkzom vele /csak ne kene ertelmesen leirni:- )/
udv
neduddki
-
h_143570
addikt
válasz
Z-Tom-ee #7284 üzenetére
1, passz.
2, a V5 esetben frissites a VXWorks a keret rendszer ezt a friistes elso lepesekent leolted innetol fogva, nincs semmi ami tudna futatni az eredetit. Teremszetesen van megoldas, de nem kockazatosabb, mint a gyari lecserelese:
Leiras, angolul
3, a DD-WRT v24 mar tartalmaz magyar nyelvu feluletet is. Illetve reszlegesen talalsz segitseget az alairasomban szereplo linkben. -
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok.
Lenne 3 gyors kérdésem:
- telepítettem egy dd-wrt v23-at a routeremre (wrt54g v5) és azóta a wifi LED-je nem hajlandó világítani (ha van wifi ha nincs); tudja ennek valaki az okát? (az előző verzióban pppoe protokoll sem volt, azt lehet pótolni cmd-ben, lehet, hogy ezt is be lehet állítani?)
- a következő az lenne, hogy dd-wrt után tett-e már valaki vissza gyári fw-t erre a típusra? nekem ugyanis semmilyen verzió nem akar felmenni, amit a linksys oldaláról töltöttem le... a flash sikeres, de nem bootol újra a gép és ha újra indítom akkor sem csinál semmit
- a 3. annyi lenne, hogy tud-e valaki a dd-wrt v23-hoz egy magyar nyelvű leírást adni? létezik egyáltalán? kicsit megkönnyítené a konfigurálástKöszönöm a segítséget
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #7279 üzenetére
Ezt gondoltam én is. a G-nél egyből a Basic, DHCP server enable/disable mellett szerepel egy olyan gomb, h Assign Static DHCP (ha emlékem nem csal), miáltal lehetőség nyílik adott MAC címhez adott IP-t rendelni, anélkül, h ki kéne kapcsolni magát a dhcp szervert.
A GL esetében nem találtam ilyet, pedig a legfrissebb fw van rajta.
-
_ak_
addikt
üdv!
wrt54gl default firmewarebe van, olyan h static dhcp? wrt54g-be találtam ilyen opciót, de a glbe nincs ott. Vajon nincs is vagy csak rossz helyen keresem?
-
neduddki
nagyúr
válasz
dr.bubo #7273 üzenetére
HI!
es megvan a nyertesunk!:- )
ezzennel kiutalok neki 2 perc nema kezenallast v. es ez az exrea jutalom(!!!) kezeim altal elkovetett finyom nyakropit:- )))udv
neduddki
p.s. annyit meg esetelg elarulna hogy a wigwam mit mond mijjen ip-ruil vagy benn? /csak hogy a mejjen tisztel szagerto kozonseg ezzel sem vadolhasson:- )/
Jeleznem, hogy v24sp1 a fw ebben az esetben
-
neduddki
nagyúr
HI!
szoval akkor szagoljunk be abba a peleankaba hogy kinel is szarso???:- )
nyilvanos teszteet hirdetek a kulso ip forward temaban:
/mivel a el akarom kerulni hogy mindenfele mahonacioval probalsjon megvadolni a szagerto kozonseg ezert igy szerepelnek a cimek/ keem mindeki a bongeszojebe irja a kovetkezo sorokat es szmaojon be az eredmenrol78.131.34.45:45678
78.131.34.45:56789
78.131.34.45:34567
udv
neduddki
p.s. az elso hejjes megkfejto jutalomban reszsul:- )))
Szoval akko elkeszulni vigyaZZ
MUUUUUUUKKKKKKKOOOOOOGYYYYYYYY!!!!!
-
Tonyk
veterán
válasz
neduddki #7268 üzenetére
[OFF]valamit meg mindig nem tiszta Nalad, de akkor csereljunk pelenkat:- )
Annyira azért nem vagy vicces gyerek, mint amennyire ezt képzeled magadról. Ha már személyeskedünk.... és még nekem nem megfelelő a hangnemem. De természetesen igazad van![/OFF]
De, hogy a témáról is beszéljünk. Az általad felvázolt módszer sehogy sem műxik... De, tuti igazad van.
Jöhetnek a haverok lihegni!
-
neduddki
nagyúr
HI!
valamit meg mindig nem tiszta Nalad, de akkor csereljunk pelenkat:- )
"Van egy public ip xxx.xxx.xxx.xxx, ezen figyel a router.
Van egy másik gép szintén public ip-vel yyy.yyy.yyy.yyy . És ezen meg van egy-két futó szolgáltatás.A router mögül (natolt címről), de beírod, a router címét és egy "kifelé forwardolt" portot : xxx.xxx.xxx.xxx:1234, akkor neked a válaszként az yyy.yyy.yyy.yyy:4567 portja jön vissza."
nincs kulomseg annak a tekinteteben hogy a forward kulso v. belso ip-re tortenik ez fontos!!! es abban sincs kulomseg hogy honan akarom elerni a forwardolt dolgokat
a fenti felvetesed akkor igaz, ha xxx.xxx.xxx.xxx-ben a 1234 es portjara forward van belove a yyy.yyy.yyy.yyy 4567-es portjara
"z alábbi port-forwardot hogyan töltsem ki, hogy kifelé tudjak "forwardolni"???" ugyan ugy mint a klulsonel mondom hogy egyforma /ill. ugye ne feldkezzunk el a bugrol sem azert:- )/
tessek itt a tomato 1.17-es port forwardjanak egy reszlete a sok folosleges szajtepes hejjet /ami radadasul megmuxik is:- )/
udv
neduddki
mod: csak a kip marad el:- )))
nem megy a kebeszuras mashonnan??? mi a afene???
proba:
hehe csak faradt vagyok:- )))
-
Tonyk
veterán
válasz
neduddki #7263 üzenetére
Ha te mondod én elhiszem neked!
Tehát hogy tisztán lássunk.
Van egy public ip xxx.xxx.xxx.xxx, ezen figyel a router.
Van egy másik gép szintén public ip-vel yyy.yyy.yyy.yyy . És ezen meg van egy-két futó szolgáltatás.A router mögül (natolt címről), de beírod, a router címét és egy "kifelé forwardolt" portot : xxx.xxx.xxx.xxx:1234, akkor neked a válaszként az yyy.yyy.yyy.yyy:4567 portja jön vissza.
Akkor mester, oktass (a jobbtól tanulni nem szégyen). az alábbi port-forwardot hogyan töltsem ki, hogy kifelé tudjak "forwardolni"???
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
Sracok azt hogy Ti nem tugyatok meg nem jeltni azt hogy nicns ijjet, szoval elobb probaljatok ki asztan meglepi lesz de negyain:- )
De hogy lassatok mijjen vagyok hozzatok leirom meg egyszer csak szabaragosabban alapszinten:- )))
- router: kismacsak /valos muegyetemi ip/
- gep: kiskutya /valos muegyetemi ip/
- menuben belepni port forward menupont es beallitani:
- ha http:
kismacska in:45678 portja a kiskutya:80 akkor a bongeszobe aszt irod:http://kismacsak:45678 es meglepo modon a kiskutya 80aas potjan koborlo webszerver gyun be
-ha win remote:
kismacsak in:56789 port a kiskutja:3389-re akkor mstsc-be beirod: kismacsak:56789 es meglepo modon a kiskutja remote desktopja gyun be:- )))
- etca kismacsak:56789es portjat mar oleg sokan probaltak feltorni a a keresemre /elosszor csak az ip-t tudtak, utanna mar a forwardolt portot is megmondtam, de azon kivul hogy ott van sokra nem jutotak vele:- ) peegi mar tobb mint 1 eve megy igy a dolog/
udv
neduddki
mod: "Mert ha fut egy szolgáltatás és kifele ugat mondjuk a 12345-ös porton, akkor az biza kifelé az 12345-ön megy" hat ezt surgosen toroltesd mer remelm nem kezd el terjeni ez baromsag itt akornyeken /a zyxel port forwaldja valoban csak ezt tugya, de most nem arrol beszelunk/
zsolt501: olvasgast Te is a fontiket, ill. "mert magában a routerben lévő port forwald az ilyet nem tud" ezt a baromsagot pedig Te is surgosen toroltesd a hozzaszolasodbol:- (
-
zsolt501
nagyúr
Szerintem neki nem port forwald kell hanem valami proxy szerver vagy valami ip átirányítás, mert magában a routerben lévő port forwald az ilyet nem tud, csak és kizárólag belső hálózati címre tud irányítani.
De mintha a dyndns az mintha tudna ilyet csinálni de ebben nem vagyok biztos mert még nem próbáltam. -
zsolt501
nagyúr
Igaz reset nem volt (lehet hogy kellett volna), de mint láttad a belinkelt képen kicsit brutálisan felment a proci használat, és a vicc hogy még a felével sem ment a net mint ami a tényleges sávszélességem, és mivel hirtelen kellett a sebesség ezért inkább visszatettem az eredeti tomatot.
Ha lesz időm mindenesetre fogok még próbálkozni vele, mert nem hagy nyugodni a dolog, mivel ez a sávszélesség korlátozás igencsak jól jönne majd, mert 2 gép lenne majd rajta de a másodikat be kell majd korlátozni és erre pont jó lenne ez. -
Tonyk
veterán
válasz
neduddki #7253 üzenetére
Ahan... és áruld már már lécci, hogy kifelé hogyan "forwaldolsz" ? Mert ha fut egy szolgáltatás és kifele ugat mondjuk a 12345-ös porton, akkor az biza kifelé az 12345-ön megy. Ezt hol van értelme a "forwardolni"? Tényleg érdekel!
Az hogy befelé hová érkezik meg, az meg fogadó oldali router szabja meg (ill. aki azt konfigolta). -
neduddki
nagyúr
Hi!
barmijjen mglepo a linux-os fw-k tamogassak a kulso ip-re valo forwardot, /amit en elege rendesen hasznalok is:- )/ na most amejjik kulso ip-re portot forwardolok azt a belso tartomanybol nem erem el /az a poen, hogy az osszes nemforwardolt portjat igen/
udv
neduddki
p.s. "Forwardolni belső gépre szoktunk befelé irányuló forgalom miatt. Kifelé nem kell. Illetve, ami kívül van, ahhoz semmi köze a routerednek." mar akinek nem kell nekem kell, ezek utan megiscsak van koze
-
Kommy
veterán
válasz
zsolt501 #7250 üzenetére
nekem is megnőtt a terhelés de mondjuk ennyire nem nekem "csak" 1.xx a terhelés , nem tudom, hogy számít e valamit , de én még nem állítottam vissza lapbeállításra mindent és állítottam be újból.
Ja és nekem se megy a korlátozás, amikor először beállítottam tök hülye értékekre akkor működött alig tudtam megnyitni egy oldalt de azóta nem
-
neduddki
nagyúr
HI!
Tomato 1.17: forwarddolt kulso(!) gep portjara a beslo hallozatbol nem tudok belepi, ez allighanem inkabb bug mitn ficsor:- ) /tudom rakjam fel a legujabbat es enzzem meg azzal/
udv
neduddki
p.s. par honappal a kiderules utan csak leirtam:- ) /ha mar vot akkor bocs/
-
-
_ak_
addikt
Üdv!
Nincs senkinek semmi tapasztalata wrt54gl routerrel és xlink kai progival?
(Xlink nagyjából a hamachi megfelelője csak konzolokra.) -
ngabor2
nagyúr
megin' szétberhetnékem van... az 54gl-ben ugyebár van 4MB flash és 16MB ram. ezt fel lehet bővíteni, természetesen forrasztgatással.
# Flash: 4 MB NAND, single chip
# System Memory: 16 MB 16-bit DDR SDRAMha igen, akkor már csak elég pici nand chipet kell szerezni (eddig úgy voltam tájékoztatva, hogy nor chip van benne), hogy azér' ne 1GB-ossal essek neki, valszeg akkorát már nem szeretne...
memóriachip is van asszem itthon, majd jól utánanézek...
-
Tonyk
veterán
Itt egy full leírás a sebességkorlátozáshoz. Ezt eddig hogy a fenébe nem találtuk meg...
-
Tonyk
veterán
na, nem hiába diploma....
Google translate kínaiból magyarra:
"
TC TC Címkék tag (sorszám)
IP-cím IP-cím
DLRate garantált letöltési sebesség
A legnagyobb a DLCeil letöltési sebesség
ULRate garantált letöltési sebesség
A legnagyobb ULCeil a feltöltési sebesség
Prioritás Priority
TCP A TCP Limit legtöbb kapcsolatok
UDP UDP Limit legtöbb kapcsolatok
"szóval a Rate-ek garantált sávszélességek!
-
Tonyk
veterán
Azon agyalok, hogy nem lehet az hogy a DL és UL -Rate az egyfajta "garantált" minimum-ot adna? Azaz, ha van egy rakás kliens csak úgy, és van egy pár beszabályzott kliens, akkor DLRate adja meg, hogy ez a kliens garantáltan kap ennyit akkor is, ha a többi szétszívja a netet. (Értelem szerűen, a nem beszabályzottaktól vesz el sávszélességet (mivel ugye lehet más beszabályzott is és annak is van garantált sávszélességük))
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
zsolt501 #7225 üzenetére
A lényeg, hogy bár a honlapon úgy van feltüntetve, ha a router wifije wl0_corerev=9
(be kell telnetelni és nvram show | grep wl0_corerev ), akkor az ND-s verziót kell feltenni.Nos én leszedtem az ND-set, de ebben egyetlen egy file van, aminek kicsit utánaolvasva,
csak NEM LINKSYS routerekre lehet feltenni.Leszedtem a másikat és ezt tettem fel. Frankón műxik.
Tomato RAF 1.23.8025.7z formatSimán rá a tomato-ra.
-
Tonyk
veterán
válasz
zsolt501 #7219 üzenetére
Feltettem kíváncsiságból a VicTec féle 1.23-as tomato-t. Nagya frankó! Különösen az ip vagy MAC alapú sávszélesség korlázotás. (Na meg persze a sok skin
, amit meg még egy kiss CSS gyakorlattal full-saját ízlésünkre is szabhatunk.)
Elméletileg van benne proci-tuning , de ezt még nem sikerült benne felfedezni.Szóval, úgy néz ki marad ez!
-
zsolt501
nagyúr
Én is elgondolkodtam rajta hogy az a 6-7MB hová tud csak úgy eltűnni, vagyis mivel tölti fel??? És az érdekes hogy hasonlóan jártam még annak idején a DD-WRT-vel is vagyis néha ott is igencsak képes volt lecsökkenni a memória, de még így is a legjobb volt számomra a tomató.
-
zsolt501
nagyúr
Lehet ezt nem tudom, de hogy előtte néha valami oknál fogva szinte totál eltűnt a memória, vagyis 0.5%-ig azt nem tudom mi okozta mert az sehogy nem derült ki, de mióta ez be van kapcsolva azóta mindig 60% körül marad mindig a szabad memória és nincs még belassulás sem ami előtte néha előfordult. Szóval valami oknál fogva nálam valami oknál fogva segített ez az opció.
-
-
Kommy
veterán
Igen feltettem, de eddig nem nagyon volt időm megnézni, csak gyorsan átfutottam a menüpontokon, vagy egy két dolog ami új benne de olyan nagyon sok mindent nem találtam ami más lenne, pl kiírja az előző wan ip címet, lehet húzni a procit, van egy teljesen új menüpont IP/MAC BW Limiter néven , meg egy valami a nagyon furcsa , hogy a status/overview-nél a memória adatok Total / Free Memory 14.19 MB / 2,876.00 KB (19.80%)
most vagy ennyi memó van a routerben vagy nem értem -
zsolt501
nagyúr
Kezdeném azzal hogy nem vagyok egy műszaki zseni de egy elég fura tapasztalatom van a Linksys által a routerhez adott tápegységgel mivel csak úgy kíváncsiság képen megmértem a táp hány volt feszültséget ad le, mivel furcsálltam hogy nem kicsit melegszik a táp, és arra jutottam hogy bizony a táppal gondok vannak mivel az eredeti 12V helyett 16V-ot ad le ami kicsit több mint kellene és ez hosszú távon nem használ a routernek. Ebből kiindulva volt nekem egy 12V-os stabilizált 80+ hatásfokkal üzemelő kapcsoló üzemű tápegységem ami tényleg 12V-os, ezt rá is dugtam és meglepve vettem észre hogy a router lényegesen gyorsabban indult illetve kevésbé melegszik, ami még érdekesebb a dologban hogy a wifi része is javult gyorsaságban és stabilitásban.
Szóval elég érdekes hogy egy egyszerű tápegység csere ennyi mindent tud jó irányba befolyásolni. -
Ladozzz
csendes tag
Sziasztok!
Linksys WRT54GL v1.1 (CL7B sorozat, EON EN29LV320B-70TCP flash eprom) téglává vált. Power led villog, lan1-4 folyamatosan világít. JTAG kábellel és wrt54g programmal próbálnám éleszteni. A wrt54g nem ismeri fel a flash típusát, így a /fc: kapcsolóval manuálisan állítom be; 05 és 30 értékekkel megy az írás/olvasás (néha azért megakad). Csináltam backupot a teljes flash tartalomról (-backup:wholeflash), majd töröltem az nvram-ot, de továbbra is maradt tégla. Töröltem a kernelt és a cfe-t, majd generált és netről letöltött boot tartalmakat (256k cfe-k, amelyekben hex editorral beállítottam a MAC címet és a sorozatszámot) írtam a flash-be, de továbbra sem akar elindulni a boot/failsafe folyamat. A beírt cfe tartalmakat minden esetben visszaolvastam és a kapott állományt binárisan összehasonlítottam a beírt fájllal. Bitre egyeznek.
Mivel próbálkozzak még? -
dr.bubo
őstag
válasz
menthor #7201 üzenetére
Nem lehet, hogy a böngészökben valami plugin vagy más (pl.flash player) hiányzik az újra telepités után? Ezért nem látszik minden? De, ha használod a böngészöt letöltödik vagy te töltöd le azt, ami pont hiányzik, ezért késöbbiekben már minden látszik a router menüjéből.
-
Cochise
csendes tag
Sziasztok,
kölcsönkaptam egy Linksys WRT54 GL routert DD WRT-vel. Tud valaki egy leírást linkelni, hogy tudom beüzemelni a ketyerét? LAN és WLAN is kelleni fog.
Előre is köszi!
-
menthor
tag
hello!
a cucc egy szimpla wrt54g. a gond a következő: általában full rendszer újratelepítésnél jön elő, miszerint ha belépek a routerre, nem látszik minden, amint a kép mutatja. általában egy idő után, ha használom a gépet, "elmúlik". valószínüleg nem bonyolult a megoldás, vmi szimpla beállítás kérdése, csak nem tudom, hogy mit, hol... firefox és ie esetében is. várom az ötleteket
ui: bocs ha már vhol van válasz, de bazi hosszu a topik
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest