- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
outsiheder #7898 üzenetére
próbáld ki a netsetman-t ;) Persze ez nyűgösebb mert 1-et kattintani kell
-
outsiheder
tag
Tulképpen csak megszoktam a hordozható gépek alap dhcp-s beállítását, mindig az adott hálózatról kapjon ip címet, ha nem fix a cím, akkor az, hogy kap-e (illetve a korábban beállított, elvárt címet kapja) önmagában alkalmas a kapcsolat meglétének ellenőrzésére.
Úgyis hozzá kell nyúlni, hogy az illetéktelen wireless csatlakozások le legyenek (valamennyire) korlátozva. (bár a MAC address szűrés...hm.) -
Tonyk
veterán
válasz
outsiheder #7896 üzenetére
esetleg fix IP-címet beállítani a torrentező gépen. (kevésbé)
ez miért kevésbé célszerű?
-
outsiheder
tag
válasz
Endruboy007 #7894 üzenetére
Enable után save settings, azaz fel kell venni, a kezdő és vég port ugyanaz, amit a utorrentben van megadva portszám.
Azért (inkább) célszerű static ip-címet beállítani az adott gép hálókártya MAC-address címére, hogy állandó legyen az IP-címe a gépnek, vagy esetleg fix IP-címet beállítani a torrentező gépen. (kevésbé) -
Tonyk
veterán
válasz
Endruboy007 #7894 üzenetére
a géped ip-jét
-
outsiheder
tag
válasz
Endruboy007 #7890 üzenetére
A portforward.com a gyári firmware-re ad megoldást, azt nem írtad, hogy nálad melyik firmware van. A Tomato-ra a linsysinfo.org fóruma, illetve a FAQ-ja leírja a beállításokat.
-
Tonyk
veterán
-
Endruboy007
tag
Sziasztok!
Hogy tudok az utorrentben használatos 5 számjegyű portomat engedélyeztetni a roteren, hogy tudja feltölteni?
Mit kell beállítani, mert csak letölteni tudok, fel nem ! -
h_143570
addikt
Megjelent az 1.25os Tomato. Javitottak benne egy WLAN os hibat.
-
-
Surv
tag
Tiszteletem hölgyek, urak!
Most tervezek egy ilyen routert venni. A kérdésem az lenne, hogy elég erős a jelerőssége ennek a típusnak? 2 szintet kellene vele lefedni, az alsó szinten lenne az ADSL-re rákötve. Némi beton van azért, az általában szokásosnál nem több.
A másik kérdésem az lenne, hogy ahhoz, hogy a wifin keresztül lássák egymást megosztva a gépek, kell valami plusz beállítás is a "szokásos" azonos IP-cím tartomány, azonos munkacsoport, létező azonos felhasználónév mindkét gépen, megosztáson kívül is? Tehát be kell még ezen kívül is állítani majd valamit ezzel kapcsolatban a gépeken vagy elegendő ugyanazt, amit egy hagyományos vezetékes hálózatnál?
Köszönöm előre is.
-
xabolcs
őstag
egy rovid copy-paste-k a load avg-hez:
Q: "Bocsi a noob kérdésért, de mit jelent a Load és utána a három szám?"
A: [B]"Hogy mekkora a vegrehajtando processzlista, szoval mennyit kell varnia egy processnek arra, hogy lefuthasson.a 3 szam pedig
1 perc, 5 perc, 15 perc."[/B]forras: hup.hu
angolul tudoknak: wikipedia bejegyzese errol a load-rol ... : a processzor terheles nem egyenlo a processzor kihasznaltsaggal.
widows kornyezetben leginkabb processzor kihasznaltsaggal, mig linux, unix, ... kornyezetben processzor (pontosabban inkabb rendszer) terhelessel talalkozik a juzer.no offense, csak a tisztanlatas vegett.
szerk: megeloztek
-
vargalex
félisten
válasz
zsolt501 #7876 üzenetére
Hi!
Kicsit keresgettem valami doksit. Ezen az oldalon ezt olvashatod:
You would be forgiven for jumping to the conclusion that the "load" is the same thing as the CPU utilization. As the Linux results show, when two hot processes are running, the maximum load is two (not one) on a single CPU. So, load is not equivalent to CPU utilization.Szóval, a linuxban értelmezett CPU load nem a CPU terhelést jelenti.
-
Morgen
csendes tag
Üdv,
Wireless-G 2.4Ghz 54Mbps routerem van v7.00.1 firmware-el.
1-2 hónapja kezdett olyanokat csinálni, hogy megszakad a net kapcsolat.
Ugye a szolgáltató 24 óránként bontja a dslt, de ezek szerint nem tud újra kapcsolódni a készülék.A riuter admin oldalon a statusnál azt mutatja, hogy connected IP címek mindenhol benn vannak. Ennek ellenére katt a Disconnetre majd ha lekapcsolódott katt a Connect gombra.
Miért nem kapcsolódik autómatikusan, ha esetleg megszakad a kapcsolad?
XP újratelepítés sem változtat a dolgon és a gyári Driver újra feltelepítése sem oldotta meg a gondot. -
zsolt501
nagyúr
Ezek szoktak a leghamarabb lebukni, aztán meg sírnak ha jól elpüfölik őket , és utána meg mutogatnak hogy itt meg ott tanulták a dolgot és ők nem is tehetnek semmiről és ők nem is úgy gondolták. Szóval ezektől a kezdőktől félek a legjobban, mert ezek csinálják a legtöbb kárt és ők járatják le a legjobban az ilyen oldalakat.
Szóval aki tőlem ilyet kér azt már alapból vagy lebeszélem, vagy elküldöm a hűvös oldalon. -
jtopcsi
csendes tag
válasz
killershow #7865 üzenetére
És miért akarsz feltörni? Karrierista vagy, netán új 'new'-ton.
-
Zolli77
csendes tag
válasz
zsolt501 #7864 üzenetére
Már a régi verziókban is mérte azthiszem, vagyis a mérő elérhető volt.
Itt található a file: /proc/ és loadavg a file neve ami ezt az infót tárolja.Szerk: Nem tudom mennyire lehet pontos, nekem is volt olyan hogy WiFi-s kliens ként ment és ezt kábellel osztottam 4 gépnek, na ekkor valamiért simán képes volt felmenni 110%-ra is.
Utána pedig 3 switch-el volt bekötve egy sacc/kb 35 gépes hálóba Wi-Fi kábel vegyesen és 20% körül volt a terhelés. -
zsolt501
nagyúr
válasz
killershow #7865 üzenetére
Talán nem itt kellene és így ilyet kérni.
-
killershow
csendes tag
Üdv
Szokásos kérdés de nekem még new dolog a wep feltörése és programok hozzá hol és hogyan tudnám megszerezni, mert amiket találok azok vagy nem jönnek le vagy valami bibi van velük
Vagy bármi a WiFi biztonsági rések kikerülése -
zsolt501
nagyúr
Érdekesen méri a CPU Load-ot vagyis az 0.92 / 0.69 / 0.35 az első érték nem egyszer felmegy olyan értékre ami nem igazán hihető főleg max terhelésnél, vagyis pontatlanul mér nagy terhelésnél kis terhelésnél hozzávetőleg pontos, de ha a 20/10-es netem maximumon megy akkor elég érdekes a mérése.
Nos a lényeg az hogy néha mér 100% fölötti terhelést is, de ezt nem folyamatosan.
Más hibát idáig nem találtam. -
zsolt501
nagyúr
Új Tomato verzió jelent meg 1.24-es verzióval.
Akit érint a dolog annak érdemes frissíteni. -
veze
őstag
ha direktben is szakad akkor sztem ne a router körül keresd a hibat. ha a másik géppel nem szakad akkor a szolgaltatónal se nagyon lehet a bajt..
én ezt probalnam: egy bios default (wake on lan, Power On By External Modems /disable/ stb. meg ki tudja milyen hálozattal kapcsolatos be/elállítasok lehetnek még - miatt) majd tiltsd le az integralt hálozati kartyat és probald ki egy másik hálokártyával, direktbe kötve kábellel. én bontóban vettem 4-500-é régi 3Com 3C980TX-M 10/100 hálokartyat mer az ujabb SMC akarhányas és Realtek hálókártyával is problémáim voltak pl wake on lan ébresztés soran, pedig látszolag rendben müködött meg be volt állitva, aztan ebböl a régi vagy 8 éves kártyával meg kettö is simán viszi és jol müködik.
aztan ha igy is ugyanazt produkálja.. hát agyalunk majd tovabb -
veze
őstag
ha jol értem csak akkor szakad ha az "uj" (asszony gépe) gép ba van kapcsolva. ha az nem megy akkor minden franko.. és a router beállitásai ugyanazok mint amivel elötte jo volt.kivéve az uj hálozati kártya MAC address klónozasa. ha igen, akkor nem nem tartom valószinünek hogy a router fw ét kéne lecserélni csak azért mert a hálozaton egy uj gép jelent meg ( uj hardverösszetevökkel)
probald meg ha vezetékkel kötöd össze a gépet a routerrel akkor is csinalja e ezt? mert ha nem, akkor máris szükitve lett a a hibalehetöség a wifis kártya illetve annak beállitásai köré.. -
likol
csendes tag
sziasztok
Erre senkinek semmi ötlet?
[link]
Már biost frissítetem az Asrock Am2nf3-vsta alaplon
Ram csere
Wifis háló kártya csere, saját driver szofter feltelepítve
Új xp telepítés
Fix ip
Mac szürés
és még mindig meg szakítja az Adsl kapcsolatot kb 5 percenként -
And
veterán
A WRT54G2 csak 8MB RAM-ot tartalmaz a -GS 16MB-jával szemben, a flashméret mindkettőn 2MB. Ha ez szempont, kompatibilisek a DD-WRT Micro kiadással: a GS-nek minden hardververziója, a G2-nél viszont ez csak az 1.0-ról tudható biztosan. Az is hardververzió függvénye, hogy az antennák eltávolíthatóak (csatlakozósak) -e: a G2-nél biztosan nem, a GS-eken rendszerint igen, de a v7.0-ás verzión belül mindkét variáció előfordulhat (Lásd a Wikipedia-s linket az #1-ben). Az 'újabb' sok esetben egyáltalán nem jobb, lásd az eredeti -G törzsfejlődését, vagy akár a -GS verziók memóriaméreteit, operációs rendszerét. Lényegében ennek a 'javulásnak' köszönheti a létét a -GL hardver..
Mod: én nem fizetnék egy ezressel többet egy 'butább' hardverért (G2), de ez természetesen egyéni vélemény. -
neduddki
nagyúr
HI!
tanatam egy bontatlan gl-t az asztal alatt ma csak azt kene mettunnyi honan maradt ki???:- )))
udv
neduddki
-
jtopcsi
csendes tag
válasz
zsolt501 #7841 üzenetére
Én is ezt gondoltam, de csak 'jogászkodásról' van szó, ha a topic router-jeit
nézzük. Kiváncsiságból utána néztem. A source kód (WRT54GL firmware)
hiányos és nem idöbeli publikálásáról van szó. Tudjátok, a GPL Licence ezt
megköveteli.
Tehát ne várjon senki jobb gyári (WRT54xx-es) firmware-t. -
jtopcsi
csendes tag
Friss hír [link] az eredeti
firmware-eseknek. -
jtopcsi
csendes tag
válasz
zsolt501 #7835 üzenetére
Itt található [link] két kompatibilitási lista Phase-1 és Phase-2,
, melyeken nem láttam Linksys terméket. Bár a firmware fejlesztöket nem néztem.
Persze az OS-ednek is kell software patch, s a (kábel)modemednek is kell IPv6
képes firmware upgrade, a routertől függetlenül. -
zsolt501
nagyúr
Nekem is volna 1 kérdésem, vagyis ma kérdezték tőlem, mégpedig hogy menyire tudja kezelni a Linksys WRT54GL az IPV6-os címeket??
-
likol
csendes tag
Sziasztok!
Van egy K nagy problémám. Az asszony gépe durrant egy nagyot oszt meghalt, mármint nem az asszony hanem a gép. Szereztem neki egy másikat, de három napja szopok vele, a gép állandóan megszakítja az internet kapcsolatot bármelyik hálókártyát teszem bele az enyémet vagy a régit. Először ugyan úgy állítottam be mint a régi gépen mindent, fix ip stb, most az Xpre bíztam a hálózat konfigurálását, de ugyan az a helyzet ha az asszony gépe be van kapcsolva percenként szakad a net hálozat meg van. Kérem seggitsetek mert az asszony megöl.
A router: linksys 54GL
Firmware: DD-WRT v24
Előre is kösz! -
delacct
tag
Ezt látta már valaki?
[link] -
delacct
tag
válasz
eastsider #7822 üzenetére
2 perc alatt webes felületen felmászik.
[Magyarul] -
eastsider
nagyúr
válasz
delacct #7818 üzenetére
szóval az "olcsón jót" a linuxos router.
akkor olyan kell nekem. a legspeciálisabb igényem, h ne fagyogasson, ne fagyjon le folyamatos terhelésnél. torrentet szeresse.
ennyi. még WLAN jó ha van.eddig a gyári fw-s routerekben mindig csalódtam ilyen-olyan okok miatt.
Te szeméy szerint mit ajánlasz? (értelmes árkategóriában)
-
_ak_
addikt
Úgy tűnik megtaláltam azt amit kerestem. A pirellibe egyszerűen ott volt eddig a szemem előtt egy olyan opció, h PPPoE passthrough. Ha jól értelmeztem a leírásokból, akkor ezt bekapcsolva egyszerűen tovább küldi a netet, így a linksys megint úgy működik ahogy eddig is.
Mindenesetre köszönöm a tippeket!
-
delacct
tag
válasz
eastsider #7817 üzenetére
tulajdonképpen,ha lunuxos routert szeretnél akkor ideális a wrt54gl,esetleg asusnak vannak linuxos modelljei.Gyári fw-s routerekkel én az alsó árkategóriában mindig csak alapfeladatokat tudtam megoldani... Viszont ha linuxos fw akkor meg mindnki másra esküszik,mást tud egy tomato és mást egy dd-wrt-s router.
Összefoglalva: Ha linuxos routert veszel akkor olcsón meg tudod magadnak oldani a hálózatodat,bármilyen spéci igényed van is. (tcp vegas,qos,vpn,stb)
Ha gyári fw-s routert akarsz akkor ha igényeid vannak akkor ne az olcsóbb kategóriából válassz mert csalódni fogsz. -
eastsider
nagyúr
Hali
mennyire ajánljátok ezt a routert?
egy gigabyte helyére kéne, mert állandóan ledobál, ha megy folyamatosan a torrent.
ezzel ugye nincs iylesmi gond?
2 gépet kéne megosztania UTP kábelekkel, ill használva lenne a WiFi is laptop miatt.néztem az új árát. 16 k. ennyit talán megérhet
-
_ak_
addikt
Senkinek sincs ötlete, h h tudoma pirelli hwg-t a wrt54gl-el összekötni? Nekem nem jött össze sehogy. Olvastam, h elvileg megoldható valahogy h a hwg DMZ-n keresztül küldi a netet a linksysnek és az szűr meg oszt szét, de nem sikerült beállítanom.
Még switchként sem tudom most használni a linksyst.
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok! A problémám a következő: van 1 linksys WRT54GC tipusu routerem. Minden jol megy kivéve az h amikor elkezdek Call of Duty-zni és fennt vagyok 1 szerveren akkor testóm nem tud feljönni utánam a szerverre és ez igy van forditva is. Mi lehet a probléma? előre is thanks
-
delacct
tag
Ma hozzájutottam egy wrt54g v2 -höz.Valószinüleg licit lesz belőle,késöbb teszek fel képeket a megfelelő topicba.Addig is,ha valakinek egy v2 a szíve vágya bombázhat priviben.
-
jtopcsi
csendes tag
válasz
janibali #7797 üzenetére
Ha 10based2 koax (Thin Ethernet) kábelt (lásd veze #7790 hsz-ét) olcsón be tudsz
szerezni, az simán kezel 200 mt-t. De a NIC-eden BNC csatlakozó is kell legyen. Még
találsz ilyet. A router oldalára egy BNC to RJ-45 adapter kell. Pár éve (3 éve?) láttam
ilyet kb. 15 $, ha jól emlékszem. Én 15 éve (akkor még a WIFI nem itt tartott) 200 mt-re
,zavar nélkül kötöttem két gépet össze. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Vivo X300 Ultra lehet az első telefon két 200 MP-es kamerával
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Proxmox VE
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest