Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz Hókusz Pók #1959 üzenetére
akkor mi meg visszakérdezünk: mire kell? ha csak simán megosztani a netet, semmi extra, akkor nem. ha pl. torrent 7/24-ben, mellette pl. netes játékok, dyndns-en keresztül saját weboldal, ftp-szerver, wlan titkosítással, QoS... akkor igen.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Hókusz Pók #1964 üzenetére
Akülönböző gépek sávszélességét csak módosított szoftverrel oldhatom meg, nemde?
legjobb tudomásom szerint a gyáriban nincs benne ez a lehetőség, tehát igen. dd-wrt-ben lehet a 4 porton külön beállítani, prioritással.
1-2 jótanács:
- a kapcsolatok számát az alap 512-ről vidd feljebb, legalább 2048-ig.
- a QoS nagyon jó szolgálatot tud tenni, nélküle a torrentre 35kB/s-os korlátot kellett tenni, a netezés így is lassú volt néha. QoS bekapcsolása után 55-60k-val is mehet fel a cucc, nem lassítja túlságosan a netkapcsolatot. -
Rommel6600
őstag
válasz Hókusz Pók #1966 üzenetére
"Szavaidból ítélve a dd-wrt firmware a javallott. Ugye?"
A Tomato is remek firmware, én ezt használom, így ezt ajánlom Tudásban kábé azonosak, itt az a lényeg, hogy ki mire esküszik, ki kell próbálni őket.
"Az eredeti firmware-t le kel mentenem frissítés előtt, vagy letölthetem majd később valahonnan?"
Tudomásom szerint letölthető a gyártó honlapjáról.
"Jobban járok e routerrel, mint a hasonló tudású D-Link variánsokkal?"
Ez abszolút egyértelmű! Persze, hogy jobban jársz! Azonban szvsz egy d-linket sem kéne Linksys mellett úgy említeni, mint hasonló tudású routert... Egyszerűen nem egy kategória a kettő
-
bnss
veterán
válasz Hókusz Pók #1971 üzenetére
Böngészőben a felugró ablakok tiltása...
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
-
Rommel6600
őstag
válasz Hókusz Pók #1971 üzenetére
A routerednek ehhez semmi köze... Ezt vagy nem tudtad, vagy rossz topicba írtál
Hacsak nem állítottál be valamilyen korlátozást. (bizonyos oldalakra, vagy tartalmakra. Csak azért mondom mert Tomato-ban például lehetőség van külön ActiveX, Flash, és Java blokkolásra is... Bár ha ilyen szabályt hoztál volna létre szerintem tudnál róla ) -
h_143570
addikt
válasz Hókusz Pók #5291 üzenetére
Esetleg egy altarnativ fw tomato vagy dd-wrt. Illetve mivel mered a sebeseget?
-
h_143570
addikt
válasz Hókusz Pók #5293 üzenetére
-
h_143570
addikt
válasz Hókusz Pók #5295 üzenetére
Az alabbi hozaszolasban talasz felulet szimulatort hozza.
[link] -
zsolt501
nagyúr
válasz Hókusz Pók #5301 üzenetére
Torrent megy?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Jag
senior tag
válasz Hókusz Pók #5303 üzenetére
Felraktad a fw-t, amit h_143570 javasolt?
-
Krissz22
senior tag
válasz Hókusz Pók #5314 üzenetére
Ha újabb is jó hozzá, akkor azt innen letudod szedni.
Én már tomato-t használok.
-
dr.bubo
őstag
válasz Hókusz Pók #5316 üzenetére
Keresd ki innen [link]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
quby
őstag
válasz Hókusz Pók #5325 üzenetére
ugy emléxem a 4.30.5 megegyezik a 7-el csak a 7-et amcsi verzionak hivták, azért nerm találod! szerintem nekem megvan valahol a 4.30.7 is ha végleg nem tálálod
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Gulag
csendes tag
válasz Hókusz Pók #7930 üzenetére
tüzfalszabály? portnyitás az smtp-nek?
Az ellentetes velemenyek soha nem zavartak. Ami zavar az a tudatos rombolas es az onkontroll hianya.
-
Gulag
csendes tag
válasz Hókusz Pók #7934 üzenetére
fagallyam sincs.nálam tomato fw van.Port forward néven keresgélj.
Az ellentetes velemenyek soha nem zavartak. Ami zavar az a tudatos rombolas es az onkontroll hianya.
-
outsiheder
tag
válasz Hókusz Pók #8052 üzenetére
Azt megnézted a működő levelezésnél, hogy a kimenő smtp kapcsolat melyik portot használja, illetve a routeren be van-e állítva, hogy át/kiengedje?
(A biztonsági kapcsolat portja nem engedélyezett default értéken)[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
válasz Hókusz Pók #8057 üzenetére
levelező kliensben a kiszolgálok vagy levélküldés beállításainál meg tudod nézni hogy milyen port van beállítva. default sima smtp esetén a 25.
egyébként milyen netről, fw-ről, illetve os-ről van szó?
chello esetén a szolgáltato korlátozza a p2p-t, ezért lassu lehet (de elvileg hálozat javitása ezt nem oldaná meg...)
gyári fw esetén gondot okozhat, hogy csak kevés egyidejű kapcsolatot tud kezelni. 3rd party fw-kkel ez a probléma kiküszöbölhető. ez viszont nem kifejezetten a meglévő kapcsolatok lelassulását szokta okozni, hanem az uj kapcsolatok épülnek ki lassan (pl egy uj weblap megnyitása sokáig tart, esetleg be sem jön).
os esetén ha xp-ről van szo, akkor gond lehet a half open kapcsolatok korlátja. ez okozhat lassulást. ezzel tudod ezt orvosolni. -
outsiheder
tag
T. Hókuszpók!
[A port beállítás ill. ellenőrzés az utolsó kép, a lap alján]
De lehet, hogy prg verziótól függően a kapcsolatok fülön kell megnézni.
És nézd meg, hogy a szolgáltatód hivatalosan melyik portot használja.A másodikra már válaszolt más.
-
outsiheder
tag
A gmail sugó oldala:
SSL portszámok -
Kommy
veterán
válasz Hókusz Pók #9408 üzenetére
Szerintem ennyi adatból nem nagyon lehet elindulni.
A routeren milyen firmware van?
A e-mail pop3, imap protokollt használ.
Milyen szolgáltató?
Titkosítva van e ez a csatorna.
Meg jó lenne, ha a pontos hibaüzenetet be tudnád másolni, vagy csinálni róla egy képet.[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
válasz Hókusz Pók #9410 üzenetére
Elég furcsa, hogy csak úgy egyik napról a másikra előjön ez a hiba. Nem állítottál valamit a routerben, mivel azt írtad router nélkül tökéletesen működik, így valami a router körül lesz. Talán próbáld meg újraindítani a routert.
-
Hókusz Pók
aktív tag
válasz Hókusz Pók #9413 üzenetére
Sziasztok!
Megoldódott a probléma. Vírusgyanú miatt a szolgáltató tiltotta az adott IP címen a levelező rendszerrel való kommunikációt.
''Cannot delete 016: There is not enough free disk space. Delete one more files to free disk space, and then try again.''
-
Kommy
veterán
válasz Hókusz Pók #9414 üzenetére
De akkor se értem, hogy router nélkül miért működött, de legalább megoldódott.
-
MODERÁTOR
válasz Hókusz Pók #13278 üzenetére
Szia!
1. Komolyan 70-80 ezer Ft-ért akarsz routert venni egy 10-es nethez? Akkor inkább vegyél már egy Mikrotik-et, amibe beletehetsz egy 1W-os WiFi kártyát! Részletekről itt érdeklődhetsz! A nagyobb teljesítmény nem kimondottan a WiFi kimenő teljesítményre vonatkozik!
2. Akár ez is megoldás lehet, de ilyen anyagi lehetőségek mellett én egy erősebb Mikrotik-et szorgalmaznék, aminél nem csak marketing szöveg a nagyobb WiFi lefedettség!
-
krealon
veterán
válasz Hókusz Pók #13557 üzenetére
"a WRT54GL tökéletes lenne arra, hogy a kis házikóm WiFi lefedettségét kiterjesszem. Az új routert vezeték nélkül szeretném a régivel összekötni, ez utóbbi feladata tehát az lenne, hogy az új router WiFi-jét adja tovább. Ez ugye repeater mód?"
Igen.
"A WRT54GL eredeti firmware-je képes erre?"
Nem.
-
krealon
veterán
válasz Hókusz Pók #13559 üzenetére
Segitenek, de most epp nincs ilyen eszkozom, ugyhogy gyakorlati tapasztalatokkal nem tudok szolgalni.
DD-WRT-re letezik 2 leiras repeater temaban.
Universal Wireless Repeater
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Universal_Wireless_Repeaterilletve
Repeater Bridge
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_BridgeEgy ismerosomnel egy sima router es egy masik sima Access Point uzemmodban megy Tomato firmware-rel.
Szemely szerint inkabb OpenWRT kedvelo vagyok, ezert a Broacom chipsetes routerekkel ritkan foglalkozom.
-
crissprivat
senior tag
válasz Hókusz Pók #13561 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb ami kapható
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest