- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kommy
veterán
válasz
INMOTEP #10959 üzenetére
Csinálj a reouteren egy hard resetet.
30 másodpercig nyomomd a reset gombot, kihúzod a konnektorból, de nem engeded el a reset gombot még 30 másodpercik, visszadugod és még tartod 30 másodperci a reset gombot és kész van a ahard reset.
A power led-nek nem szabad villognia, a többinek is csak akkor ha van rádugva valami és adatfolyam van.
-
Kommy
veterán
válasz
ludsimon #9533 üzenetére
Helló!
Ha WRT54GL-ed van akkor arra rámegy akármelyik dd-wrt ide kattintva írd be hogy wrt54gl és utána láthatod mely firmware-k mennek rá és már van presp2 is.Szerintem próbálj ki egy presp2 standardot, hátha ott nincsenek ezek a bugok.
-
Kommy
veterán
válasz
ultrabrutal #9524 üzenetére
Gondlom az a Siemens egy elég régi modem, biztos, hogy nem a routeren kell állítani, de erről könnyen meggyőződhetsz ha közvetlenül a modemre kapcsolódsz, de én biztos vagyok benne, hogy a központban kéne állítani valamit , hogy mennyen a d-linkel a net.
-
Kommy
veterán
válasz
DeusHun #9422 üzenetére
Ez valami Vista hiba , mert elég sok helyen meg lehet találni ezt a hibát, és mind Vista alatt van.
Mindenkinek: Valaki használja a legújabb DD-WRT-t ami még béta Firefox 3.6 alatt, mert nekem nagyon sokszor nem ment el dolgokat, meg csak fehér képernyő jön be, IE 8 alatt semmi gond. Mondjuk most éppen úgysincs használva a router, de gondoltam kicsit megnézem miket is lehet csinálni, de ez a hiba meglepett.
-
Kommy
veterán
Csinálj rajta egy hard resetet. Nyomod 30 másodpercig a reset gombot bedugva, majd kihúzod de a resetet nem engeded el ismét 30 másodperc, majd visszadugod, de még mindig nyomod a resetet ismét 30 másodperc és elengeded,. Ezután elvileg be kell tudnod lépni az alapértelmezett jelszóval.
-
Kommy
veterán
válasz
Hókusz Pók #9414 üzenetére
De akkor se értem, hogy router nélkül miért működött, de legalább megoldódott.
-
Kommy
veterán
válasz
Hókusz Pók #9410 üzenetére
Elég furcsa, hogy csak úgy egyik napról a másikra előjön ez a hiba. Nem állítottál valamit a routerben, mivel azt írtad router nélkül tökéletesen működik, így valami a router körül lesz. Talán próbáld meg újraindítani a routert.
-
Kommy
veterán
válasz
Hókusz Pók #9408 üzenetére
Szerintem ennyi adatból nem nagyon lehet elindulni.
A routeren milyen firmware van?
A e-mail pop3, imap protokollt használ.
Milyen szolgáltató?
Titkosítva van e ez a csatorna.
Meg jó lenne, ha a pontos hibaüzenetet be tudnád másolni, vagy csinálni róla egy képet. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy egyszer csak megszűnt a wifim a routeren. Fel felfedezhető de csatlakozni nem lehet hozzá, ez egy WRT54GL v1.1 amikor megszűnt tomato 1.25-ös firmware volt rajta. Amiket eddig próbáltam tomato alatt visszaraktam az alap beállításokat nem segített, majd visszaraktam a gyári firmwaret. így minden nélkül volt wifi, raktam rá wep-et ami eddig is volt ( régi laptop miatt) ugyan azzal a passpharel ami eddig volt nem mnt a wifi másisk phassphara van wifi, akkor gondoltam megnézem wpa p-n így is volt wifi. Na gondoltam akkor meg vissza a tomato, minden nélkül itt már nem is próbáltam beállítottam mindent gy ahogy eddig is volt és megint nincs wifi, most megint visszakerült az eredeti firmware, de most sehogy nem tudok csatlakozni hozzá. Valkinek valami ötlete mit kéne még megpróbálni.
-
Kommy
veterán
nyisd meg az eszközkezelőt, ott keresd meg a hálózati kártyádat, lépjél bele a tulajdonságaiba és van egy olyan fül, hogy erőforrás gazdálkodás (vagy valami ilyesmi) és ott engedélyezd, hogy felébresztheti a gépet , meg hogy csak magic packettel lehessen felébreszteni.
Milyen operációs rendszert használsz? -
Kommy
veterán
Gondolom akkor neked nem kell semmilyen felhasználónév/jelszó, hogy tudjál netezni, akkor az nem is kell neked az adsl-nél kell, különben elérhetetlen lenne a router kívülről.
HTTPS Szerintem nem lassabb maximum nagyon picivel.
A többi se olyan nagyon fontos beállítás anélkül is mennie kell. -
Kommy
veterán
Ha adsl-ed van akkor a basic --> network -ben a connect mode-ot állítsd keep alive-ra így folyamatosan kapcsolódva leszel a neten.
Save gomb
Ezek után regisztrálj a dyndns-re
Ezek után menj a basic --> DDNS -be és állítsd be a következőképpen
IP address: use wan ip
auto refresh every: amennyire akarod (nekem 28 on van)
Dynamic dns 1
Service DynDNS- Dynamic
URL http://www.dyndns.com/
Username : amivel regisztráltál
Password : amivel regisztráltál
Hostname : amit megadtál címet hogy elérhető legyen pl kommysd.dyndns.com
Wildcard : nincs pipa
MX : üres
Backup MX: nincs pipa
Save state when IP changes (nvram commit) : pipa
Force next update : ezt is elősször bepipálhatod
ezek után save gomb
Elvileg ezek után ha a tools --> WOL-ba belemész és a name-ra kattintasz feléleszti a gépet.
Még amit állítani kell administration --> admin access
Local Access : http&https
HTTP Port :80
HTTPS Port :443
SSL Certificate
Common Name (CN) (optional; space separated) Én ide beírtam egy nevet hogy jó helyre csatlakozom e: pl Kommy
Regenerate : először pipa
Save In NVRAM : pipa
Remote Access : https
Port : valami saját port a biztonság kedvéért(99999)
save
Ezek után pl úgy tudod távolról elérni a routert, hogy beírod a böngészőbe hogy pl https://kommysd.dyndns.com:99999
remélem érthető volt, ha valami kérdésed van szívesen válaszolok
Allow Wireless Access -
Kommy
veterán
Tudod azér kérdezgetek ilyen mert, marha keveset írtál le a hibáról. Még mindig először megpróbálnám titkosítás nélkül, ha úgy se jó akkor csinálnák a routeren egy teljes resetet. A teljes reset úgy néz ki, hogy a hátul lévő reset gombot nyomod 30 másodpercig , nem engeded el kihúzod a konnektorból a routert 30 másodperc múlva visszadugod, még mindig nem engedted el a resetet és még nyomod 30 másodpercig. Lehet , hogy csak valami meghülyült a routerben.
Milyen firmware van a routeren? -
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Csinált már nektek olyat a WRT54GL router tomato firmwarrel (1.25), hogy netezés közben az összes led elkezdett világítani és a power led pedig villogni, és ezáltal elérhetetlen volt a router. Konnektorból kihúz bedug megoldotta a dolgot. Még ami a furcsa volt hogy maga a modem is meghülyült arról meg elment minden (nem világított egyik led sem), ami egy D-Link DSL-360T. -
-
Kommy
veterán
válasz
norbalia87 #7510 üzenetére
Én a helyedben mindenképpen a GL-t venném mivel arra lehet alternatív firmware-t rakni, amivel kibővíthető a router tudása.
-
Kommy
veterán
Talán a legjobb egy teljes reset lenne, 30 másodpercig nyomod a resetet, amikor ez letellik kihúzod a trafót, de nem engeded fel a resetet nyomod még 30 másodpercig kihúzva, visszadugod de nem engeded el a resetet és utánna még 30 másodpercig nyomod, és most elengedheted, elvileg így minden visszaáll alapra, és ram is törlődik, elvileg így n em maradhat benn a beragadt cím sem.
-
Kommy
veterán
Aki használja a Victek féle tomatot az nem vette észre, hogy lassabban jönnek be az oldalak? Lehet hogy nem amiatt van de mintha azóta nem lenno olyan jó sebességem. Így lehet visszarakom a rendes tomatot.
-
Kommy
veterán
válasz
zsolt501 #7372 üzenetére
Nekem is volt ez a nagy terhelés , de miután a z administration/configurationban csináltam egy restore default configuration-ban az Erase all data in nvram memory azóta szépen visszatért a kijelzés a rendes tomatoéhoz. (rendses rezetet nem is próbáltam ) kb 1 hete emgy így és eddig nem láttam hogy felugrana magasra a terheltség
-
Kommy
veterán
válasz
lakatosturbo #7349 üzenetére
Igen rá lehet, egy oldallal ezelött pont ezt ajánlotta valaki.
-
Kommy
veterán
válasz
zsolt501 #7250 üzenetére
nekem is megnőtt a terhelés de mondjuk ennyire nem nekem "csak" 1.xx a terhelés , nem tudom, hogy számít e valamit , de én még nem állítottam vissza lapbeállításra mindent és állítottam be újból.
Ja és nekem se megy a korlátozás, amikor először beállítottam tök hülye értékekre akkor működött alig tudtam megnyitni egy oldalt de azóta nem
-
Kommy
veterán
Igen feltettem, de eddig nem nagyon volt időm megnézni, csak gyorsan átfutottam a menüpontokon, vagy egy két dolog ami új benne de olyan nagyon sok mindent nem találtam ami más lenne, pl kiírja az előző wan ip címet, lehet húzni a procit, van egy teljesen új menüpont IP/MAC BW Limiter néven , meg egy valami a nagyon furcsa , hogy a status/overview-nél a memória adatok Total / Free Memory 14.19 MB / 2,876.00 KB (19.80%)
most vagy ennyi memó van a routerben vagy nem értem -
Kommy
veterán
válasz
Mickey0023 #7187 üzenetére
Akkor a router nem engedi a portot vagy maga a szolgáltató tiltja, router nélkül is fenn álla aprobléma vagy csak routerrel?
Írtad, hoyg magad állítottad be az ip címet, én nekem is majdnem így van csak én static dhcp-t használok így mindig ugyan azt az ip címet kapom amikor lekéri a gép az ip címet lehet ki kéne próbálnod.
Egyszerű megcsinálni belépsz a routerre és a status/device listnél a géped sorában ven egy olyan hogy static rányomsz és utánna megadod miylen ip-t szeretnél a gépednek és azdhatsz neki nevet is , viszont vissza kell kapcsolni a dhcp-t. -
Kommy
veterán
válasz
Mickey0023 #7185 üzenetére
nincs már ötletem, de próbáld meg ezen a link-en beírni a portot (23047) amit megadtál, hogy ez mit ad eredményül
-
Kommy
veterán
válasz
Mickey0023 #7183 üzenetére
Akkor leírom lépésről lépésre a routeren a beállítást , mert szeirntem nem mented el rendesen.
1 -- rámész a port forwardig -ra itt értelem szerűen kitöltöd pl pipa - both - üresen hagyod - utorrent port - utorrent port - géped ip címe - valami név neki
2 -- rányomsz az add gombra
3 -- ezután rányomsz a save gombra
4 -- örülsz hogy megy (reset nem kell) -
Kommy
veterán
válasz
Mickey0023 #7181 üzenetére
Hát ha zöld pipa van akkor elvileg jónak kell lennie , vagyis azt jelenti, hogy aktív vagy. Az upnp meg elvileg ah be van kapcsolva a routeren és a z utorrent ben is akkor nem kell port forward mivel autómatán megcsinálja, (viszont ez biztonsági kockázat)
-
Kommy
veterán
válasz
Mickey0023 #7179 üzenetére
Itt vannak képekben a beállítások amik nálam vannak és működik
router
utorrent 1
utorrent speed guide
teszt kép -
Kommy
veterán
Na most vagyok bajban olvasgatom az oldal és van ez a rész
What versión should I use? / ¿Que versión debo instalar?
*- 1.23.8025 For Router with wireless (wl0_corerev) < 9 / Para routers con revisión del hardware wireless < 9
*- 1.23.8513 ND For Router with wireless (wl0_corerev) => 9 / Para routers con revisión del hardware wireless = > 9
*- 1.23.8620 ND + USB from TB version + RAF features (IP/MAC Limiter). For ASUSTEK Router and USB available socket. / Para routers ASUS con USB
How to find the wireless hardware revision? / ¿Cómo conocer la revisión del hardware wireless?
Enter in terminal mode and Telnet the router / Entrar en modo terminal y telnet al router
root@WRT54GL:# nvram show | grep wl0_corerev
wl0_corerev=9
When digit is =>9 then use ND version. If <9 use normal version / Si el dígito es > 9 usar versión ND, si es menor usar versión normalmegcsináltam, hogy bejelentkeztem és utánna a wl0_corerev=9 et adta eredményül, ezek szerint nekem az ND-s kéne de ha azt letöltöm abban van egyetlen fájl ami a tomato.trx névre hallgat a másikban viszont van WRT54G_WRT54GL.bin fájl és most nem merem felrakni nehogy elrontsam.
-
Kommy
veterán
Itt pár hozzászólással visszább említett Victek féle Tomato azt simán re lehet rakni egy tomato firmwarre vagy vissza kéne rakni az eredtit, és ha mondjuk mégsem tetszene a victek féla kkor arról vissaz tomatóra csak simán vagí kell valamit trükközni wrt54Gl v1.1-em van
-
Kommy
veterán
válasz
zsolt501 #7044 üzenetére
Ha static dhcp-t ahsználsz akkor miért, kell kikapcsolni a dhcp szervert , mert én úgy gondolom, hogyha egyszer megadom a mac címet amihez hozzárendelek egy ip címet akkor ő annak a mac című eszköznek mindig ugyan azt az ip címet osztja ki, viszont ha be akarok rakni egy új gépet mondjuk csak próbára akkor nem kell állítgatni a hálózati beállításokat, mert kap egy ip címet autómatikusan. Sőt nekem elég rossz is lenne, ha a gépen is beálíltanám static ip-re mivel akkor ha suliba használom a laptopot akkor állandóan vissza kéne állítani.
Roccoka: Nekem egy wrt54gl routerem van tomato firmwarrel és gond nélkül megy rajta keresztül a vpn. Én nem vettem észre semmit, hogy különleges beállítás kell neki, nem lehet hogy blokkolva a van a port amin keresztül kommunikálna a vpn szerverrel?
-
Kommy
veterán
válasz
FABRICIUSZ #6912 üzenetére
-
Kommy
veterán
válasz
Tutivesztes #6732 üzenetére
Ha nem a saját firmwaret-használod (pl tomato, vagy ddwrt) akkor lehetséges static dhcp-t beállítani ami a mac cím alapján tudod a géphez rendelni az ip címet, gyári firmware esetén nem tudom hogy léehet e, de szerintem ki lehet kapcsolni adhcp-t és akkor a gépen kell beállítanod az ip címet, és így mondig ugyan az lesz. De ezt akkor minden gépen be kell állítani., Viszont static dhvp-nél (alternatív firmwarenél) csak egyszer a routerben kell beállítani.
-
Kommy
veterán
Bocsi nem válasznak akart menni
Sziasztok!
Van 2 db wrt54 gl router két külön lakásban, külön internettel, ezzel a két routerrel meg lehet azt valahogy csinálni, hogy összekapcsolni a két routert egy hálózattá, hogy lásák egymást a gépek amik a routerek mögött vannak, úgy hogy még tuvábbra is működjön a wifi, szóval lehessen hozzájuk csatlakozni. Tomato 1.23 as firmware van mindkét routeren. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Nekme a wrt54Gl routerem van legújabb Tomato firmwarrel és az lenne a gondom, hogy minden reggel bekapcsolja a gépet, a gép csak "alvó" módban van és nem értem miért csinálja, valaki tud ilyen hibáról (régebbi tomatoval is ez volt) ezt úgy oldaottam meg hogy kikapcsoltam, hogy ne leheseen felébreszteni, de néha jó lenne ha távolról fel tudnám éleszteni a gépet,. Szóval valki valamit erre a gondomra? -
Kommy
veterán
Hát szerintem ha átdugtad és azután már nem gyullad ki a led akkor szerintem rossz lehet a kábel, és ha a másikat ami működik dugod átt akkor az működik tovább rendesen? Hát ha nem állítottál el semmit a routeren az ip címnél akkor 192.168.1.110-et megadva ip címnek és a hálózati maszknak mag 255.255.255.0 -át , a az átjárónak meg azt az ip címet adva ami a router ip címe akkor mennie kell a netnek.
-
Kommy
veterán
válasz
Levi123 #5578 üzenetére
Hát nem tudom mi lehet ott a gond, mert én ha a wifire akarok kapcsolódni akkor annyit csinálok, hogy az óra mellett a két monitort tartalmazó jelzőre kattintok előjön egy felugró menü abból kiválasztom a csatlakozás hálózathoz( connect to network) ott megjelennek az elérhető hálózatok a jelerősségükkel és kiválasztom (kétszer katt rá) amelyikre csatlakozni akarok, ezen kívül semmit nem kell csinálni.
helyesírás
-
Kommy
veterán
válasz
Levi123 #5565 üzenetére
Ha jól tudom akkor hagy üresen a felhasználói nevet és a jelszó pedig admin. vagy ha nem jön be akkor marad a teljes reset amit úgy tudsz csinálni, hogy kihúzod a routert benyomod a reset gombot majd visszadugod a routert de közben nyomod a resetet majd 30 másodperc múlva elengeded, de ekkor be kell mindent állítani újból
-
Kommy
veterán
válasz
noncsika #5443 üzenetére
On Both 47337 47337 192.168.1.108 torrent router
nekem így néz ki az átirányítás. Ráadásul ez az egész még átmegy mégegy routeren és rendesen működik. az Src Address van üresen hagyva ami itt a harmadik lene (both és 47337 között)
Sztem ha teheted akkor állítsd be a static dhcp-t és akkor mindig ugyan azt az ip címet fogja kapni a gép, csak egyszer kell beállítani -
Kommy
veterán
annyi az egész ha minden igaz , hogy belépsz a port forwardba ott basic és ott hozzáadsz egy újat, aminél proto(?) az both a ext ports és az int ports 28960 (példád szerint, nem tudom mit használ, de akár hagyhatod üresen is és akkor ugyan az lesz mint a ext ports ) az int addressnél pedig a géped ip címe .a descriptionba meg azt írsz amit akarsz(legegyszerűbb ha leírod mire van az és később is tudni fogod.
-
Kommy
veterán
Valaki megnézné nekem , akinek tomato 1.21 van telepítve annak mennek e a (bandwidth) monitorozás, mert nekem ezt írja ki "The rstats program is not responding or is busy. Try reloading after a few seconds." és egyedül a Real-time monitorozás működik
-
Kommy
veterán
Én személy szerint inkább a GL-t javasolnám , mivel arra rámegy akármelyik külső firmware
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Olyat lehetséges csinálni, hogy van két ház mindkét házban van net ahol routerrrel van osztva a net, na az lenne a lényeg , hogy meg lehet e oldani azt valahogy , hogy a két routert összekapcsolva egy hálózatot hozzak létre a két router között és még annyi , hogy ezt wifin kéne megoldani. az egyik router egy WRT54gl a másik meg egy valamilyen smc router, és ha lehetséges akkor hogyan. A linksys routeren tomato firmware van. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Ha firmwaret akarok frissíteni, tomato 1.17-ről a legújabbra akkor csak simán kell a administration /upgrade be betallózni az új firmwaret és mehet is , vagy máshogy kell csinálni? -
Kommy
veterán
válasz
lencseszosz #3992 üzenetére
Én úgy tudom az alap firmware ne tudja a statikus dhcp-t, de a tomato firmware biztos , hogy tudja, de azt azt hiszem nem lehet erre a routerre felrakni.
Angol leírás DD-WRT-hez [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest