Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16199) imibogyo


imibogyo
veterán

Elkészült a 25 mm/s-es kastély (csak hogy biztosan ne lehessen a sebesség a baj). Ez sem oldotta meg a torony ferde részén látható hibát, sok minden javult, de még mindig nem az igazi.

Mivel most már össze tudtam próbálni a két kastélyt, az is kiderült, hogy nem passzolnak össze az ablakuknál, tehát a méretpontosság sem 100%-os (ez az eddigi modelljeimnél lényegtelen volt, legalábbis 1-2 tizedmilliméter nem számított egyiknél sem). Egy hajszálnyi hiányzik csak (ha erőltetem, akkor el kezd összecsúszni, de nem az igazi, a bástyák viszont egész jól passzolnak).

Most viszont jobban le tudtam kapni a hibát magát, így talán könnyebb rájönni, hogy mi lehet a probléma (elnézést a gyenge képért, telefonos, de próbáltam ránagyítani amennyire csak lehetett). Ez nem is igazán megfolyás, blob akármi, hanem valami a konkrét réteggel van (annak a kezdésénél), mint ha el lenne csúszva, miközben úgy általánosságban körben "tökéletes" az illeszkedése a rétegeknek.

Ki fogom próbálni másik szeletelővel is, hátha ezen állítottam el valamit, amit nem kellett volna (egyébként extraként csak 3 opciót találtam bekapcsolva ami a neve alapján közvetlenül befolyásolhatja a falat és esetleg ilyet hibát okozhat (találgatok persze), az egyik az "Optimize wall printing order", a másik a "Compensate wall overlaps", a harmadik pedig a "Z seam alignment" (sharpest corner) illetve a párja a "Seam corner preference" (hide seam). Ezek közül lehet valamelyik?

(#16190) Reggie0: a napokban érkezett meg a fém extruder kit a Crealitytől. Tudom, hogy nem az a végső megoldás, hanem mondjuk egy gyári BMG, vagy Titan, de hát kis pénz kis foci... :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.