Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16189) imibogyo válasza Saccco (#16187) üzenetére


imibogyo
veterán

Ha van felesleges pi-d, akkor megoldható minden egyéb cucc nélkül.
Az most sajnos nincs (eladtam egy másik projekt keretében), de gondolkodtam rajta, hogy egy sima linuxos asztali számítógépre feldobom az Octoprintet és a Klippert. Mivel az áram "ingyen" van és a gép relatíve távol/elzárva lenne tőlem, így sem a hang, sem a fogyasztás nem zavarna.

Amennyire utánaolvastam a gép önmagában a 8 bit határán van.
Ezt most nem teljesen értem/érzem, hogy jó, vagy rossz értelemben írod (a delta említése miatt inkább a jóra gondolok, aminek köztudottan gyorsan kevéssé válik a 8 bit-es lap)... A gép (váz, mechanika) kisebb módosításokkal (bed support) szerintem ennél sokkal többet tud. A múltkor linkelt Benchy-m is 100 mm/s-el készült (tudom, hogy csak elvi, de akkor is..), elfogadható minőségben.

Mindig nagyon hangsúlyozom (tudom, hogy az én nyomorom, de akkor is), hogy az én gépem még nincs is igazán jól beállítva, kalibrálva, stb.. Épp ezért az én gépem és nyomataim biztosan nem tükrözik a gép valós tudását. Mindig épp csak annyi időt tudok rá szakítani, hogy mondjuk elindítok egy újabb nyomtatást minimális változtatásokkal a beállításokkal (most is így készül egy újabb kastély), aztán kész. Lemegy ez a nyár és ez meg fog változni, addig viszont survival módban tolom, egy "minimális-elégséges időkerettel" egy-egy hobbimra... :DDD

Klipper+octoprint+virtual sd = előbb ugrik le az asztalról, minthogy elfogyjon a számítási kapacitás.
Igen ez a hosszútávú tervem, már írtam is régebben szerintem, de ez még nagyon messze van, főleg az időhiány miatt. Egyelőre a gép jelenlegi állapotából próbálom kihozni a legtöbbet, a legkevesebb idő és pénz ráfordításával.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.