Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71025) ricsip válasza Lauda (#71022) üzenetére


ricsip
addikt

sajnos a linkeden ott vannak a fentebb már kitárgyalt kitételek:

Fontos jogszabályi garancia, hogy az eladó elállási jogunk gyakorlását nem kötheti semmilyen korlátozó feltételhez.

az elállast magát alapvetően nem akadályozhatja meg, de:

Természetesen a 14 napos határidő alatt bármikor elállhatunk a szerződéstől, de a jóhiszeműség és a tisztesség általános követelménye szerint a termék átvételét követően, annak felpróbálása, kipróbálása, megvizsgálása és a rendeltetésszerű használatra való alkalmasságáról történő megbizonyosodás után haladéktalanul döntsünk a termék megtartásáról vagy esetleges visszaküldéséről. Ha nem így járunk el, meg kell fizetnünk az okozott értékcsökkenést.

illetve

Amint azonban eldöntöttük, hogy nincsen szükségünk a termékre, ezt követően már ne használjuk, óvjuk meg állagát, hogy minél jobb állapotban tudjuk azt a kereskedőnek visszajuttatni, ugyanis a termék tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges mértékű kipróbálást meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk az eladó felé, és azt meg kell térítenünk részére, kivéve, ha az eladó az erre vonatkozó kötelezettségünkről elmulasztotta tájékoztatni a fogyasztót

és elérkeztünk oda, amin aztán majd a bíróság fog ítéletetmondani, hogy egy évekig - évtizedig is használtó vincseszterben vajon milyen értékcsökkenést okoz pár terabájt írás/olvasás egy max 14 napos időtartamban.

Amúgy ez nem a jogszabály függelékeként kiadott, szervesen hozzá tartozó infirmáció, hanem egy jogszabályértelmezés. Amiből lehet annyi, mint égen a csillag.
NAV a sajat jogszabályait is annyiféleképpen értelmezi, ahány adószakértőt megbízol az értelmezéssel (a saját NAV alkalmazottaira is érvényes ez a mondat). Ja, és nem vállalnak mezei jogszabályértelmezésért felelősséget, ugyanúgy megbüntethet a NAV utána, hiába lobogtatod a saját alkalmazottjuk értelmezési papírját. Hiteles, adott ügyre érvényes értelmezést kell kérni. Akkor az az értelmezés, adott ügyben, csak rád érvényesen már érni fog valamit ellenük.

Ennyit a random weboldalak jogszabályértelmezési próbálkozásairól. A fenti oldal nem gov.hu-ra végződik, szóval kevés eséllyel számít ők mit mondanak.

[ Szerkesztve ]

-

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.