Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63401) Pgraph válasza Vinrael (#63400) üzenetére


Pgraph
aktív tag

ITT egy WD-s hivatalos ember beszél a liláról. A interjúvoló srác megkérdezi azt is, hogy lehet-e használni PC-s környezetben, erre az a szakértő válasza, hogy igen. És nem teszi hozzá, hogy bármi adatkorrupció lenne/lehetne... A purple surveillance-ra optimalizáltságáról beszél visszatérően, ami a benchmarkokra is jó hatással van, és a többi..., míg PC-s környezetben ezeket az értékeket nem hozza feltétlenül a lila. Úgy gondolom, PC-s környezetben kicsit vissza kell venni az alap írástempóból a hibajavítás miatt, ezért nem optimális ilyenkor a benchmark eredmény. A magam részéről: és akkor mi van?...
Egyébként kb. ilyen nyilatkozat várható egy gyártói hivatalos embertől, ő abban érdekelt, hogy a szép portfóliójuk darabjai jól elkülöníthetőek legyenek egymástól és ezt szépen ki tudja domborítani.
Az se tévesszen meg, hogy a meglékelt HDD-k közül a jobb oldali purple feje dolgozik keményen, mert éppen egy kamerás megfigyelőrendszer működését szimulálják vele, amikor egyidőben kell írni is és olvasni is. PC-ben, NAS-ban használva nyilván nem szakítja szét így magát.
Hozzáteszem, nem vagyok szakembere a témának, de én ezt látom ebben.

[ Szerkesztve ]

„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla

(#63402) jozsi252 válasza King Unique (#63388) üzenetére


jozsi252
veterán

SMR miatt a sebesség lassabb lehet, viszont 256MB Cache van benne, az EFRX-be meg ugye 64MB Cache viszont PMR.
Már nem tudom hogy pontosan hol olvastam, de írta valaki hogy 8TB-os WD RED van neki (wd80efax) és azt írta hogy nem SMR-es. Viszont ugyanúgy EFAX széria, illetve 256MB Cache van benne mint a 6-8 vagy nagyobb EFAX-ba.
Szerinted ha biztosra akarok menni hogy sebesség terén ne legyen gond, akkor vegyem a régebbi 6TB-os EFRX verziót?

iPhone 13 Pro Max

(#63403) Lex Icon válasza Vinrael (#63400) üzenetére


Lex Icon
senior tag

"Ez a WD akárki konkrétan a WD staff tagja, a hivatalos WD fórumon."

Ez elég nagy szégyen, de az is lehet, hogy gari ügyintéző. :D

Dzsekóval ellentétben ő azt állítja, hogy asztali környezetben is ugyanúgy működik, ami hibához vezethet.

Ha logikusan végiggondolod, akkor ez használhatatlanná tenné asztali gépekben, holott sok ezres a felhasználói köre ilyen téren is.

Ezt nem nagyon láttam itt,

1, 2, 3, egyébként meg keresgélj!

[ Szerkesztve ]

(#63404) King Unique válasza jozsi252 (#63402) üzenetére


King Unique
titán

Ez megint olyan, hogy állítólag, meg feltételezés, egyik helyen SMR-t írtak, a másiknál PMR-t, stb. A WD meg persze nem tünteti fel egyértelműen a specifikációban, így marad a találgatás... De még ha SMR is a 6 TB-os EFAX, az sem feltétlen jelenti azt, hogy kötelező jelleggel drasztikusan be fog lassulni az írási sebesség, meg ugye a használattól is függhet. Viszont ha nálad ekkora para és dilemma ez, hát akkor vedd az EFRX-et, a te dolgod.

(#63405) Lex Icon válasza King Unique (#63404) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Nem lehet, hogy az EFAX-osak 6TB-tól héliumosak?

(#63406) Vinrael válasza Pgraph (#63401) üzenetére


Vinrael
tag

Igen, igazad van. Már azóta megrendeltem :D PCX-en egy minimálisan akciósak most.

Lex Icon: Keresgéltem, így találtam meg Dzsekó tavalyi hozzászólását.
Hát nem is arról volt szó, hogy használhatatlanná, csak hogy többet hibázhat az átlagosnál.

De meggyőztetek, eloszlattátok a kételyeim.

https://www.youtube.com/channel/UCGzkAM74dJ_Vo2r73Y1tv2Q

(#63407) King Unique válasza Lex Icon (#63405) üzenetére


King Unique
titán

Passz, találni ilyen-olyan infókat is, de persze a WD cseszik pontosan megadni... Szóval inkább tőlük kellene kérdezni, meg hogy egyáltalán original WD-k az EFAX modellek, vagy valami átvariált HGST-k. :D

[ Szerkesztve ]

(#63408) lócitrom


lócitrom
őstag

nemrég adatkárosult lettem. egy WD Red rövid használat után megadta magát. pótolni próbálnám, de ezek után visszaesett a bizalmam. Seagate vinyókkal eddig nem volt gondom, felmerült bennem, hogy talán hagynom kellene a WD-vel való újabb próbálkozást és a médiaszervert is valami ST-ről kellene futtatnom.

szóval a cél egy amolyan csináld magad médiaszerver volna: OpenWRT router + valamilyen masszív merevlemez folyamatos üzemben. folyamatos üzem alatt értendő, hogy ez a kütyü viselné el a P2P rótta terhet, amikor igény van rá. tehát amikor letölt, akkor letölt, amikor meg nem, akkor feltölt többnyire, lényegében igény szerint. ugyanígy ha nem is tölt semmilyen irányban, akkor olykor valamilyen eszközön nézi valaki itthon a rajta lévő sorozatokat. ha ez zajmentes üzemmel jár, az csak plusz.

ezek függvényében ezt a feladatot eddig tehát egy WD Red végezte el. viszont nem tudom az mennyire normális, hogy végül ~2 év használat után elhasalt. nem tudom, hogy én vagyok hülye vagy ez csak balszerencse lenne. ki mit javasol? milyen merevlemezt lehet érdemes forszírozni? kapacitás tekintetében 4-6 terra az elképzelés legfeljebb.

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#63409) Orgi válasza lócitrom (#63408) üzenetére


Orgi
őstag

Én a WD Red ellenében a Seagate Ironwolfot választottam, eddig tökéletes, remélem 5 év múlva is így marad. Az elődje egy 7 éves WD Green volt, azzal sem volt gondom, még mindig megy csak kicsi lett...

(#63410) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Sziasztok,

Jönnék egy érdekes kérdéssel: a white label / OEM drive-okkal mi a helyzet ? Merjük venni, ne merjük ? Csábít az ár, ugyanakkor valami oka van nyilván, hogy olcsóbban pörögnek.. mint pl. ez is itt.

Egy külföldi fórumból (Google találat a típusra) kihámoztam annyit kb, hogy - esetünkben a MediaMax - a WD egy hivatalos szervizpartnere és ezek refurbished, azaz hibajavított, SMART érték törölt, újnak beállított drive-ok.

Tovább görgetve a fórumot, a nagytöbbség okét jelez, de 1-2 esetben haltak a motyók nem sokkal vétel után, szóval a garancia fontos itt, hogy a "bolt" vagy az előző tulaj némi gart adjon hozzá, ha használt, feltételezhetően megegyezés szerint (és hogy ezt ki hogy tartja be, más dolog).

6-8TB körül keresek NAS motyót, a 4TB Seagate NAS HDD mellé, ami kifogástlan mai napig is.

Apropó, az éppen ph-ról linkelt eladó motyó valszeg WD Red a száma alapján, de .. kb ennyit tudunk.

Szóval: el a kezekkel, vagy akár jó is lehet (kevésbé mission critical cuccokra), vagy nagyongyorsan felejtő ? Olvasnék Tőletek pár véleményt ezekkel kapcsolatban.

:R :R

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#63411) Dzsekó válasza Dißnäëß (#63410) üzenetére


Dzsekó
addikt

Refurbished annyit jelent, hogy a gyár által szakszerűen javított és gyári új állapotba hozott vinyó.
Elvileg ugyanolyan jók, de szokták a 3-5 év helyett 6 hónap garival adni. Szóval vehetőek, de figyelj a garira, hogy megadják a legalább 2-3 évet rá. Gyártó oldalán is tudod ellenőrizni az RMA résznél gyári szám alapján, hogy mennyi gari van a vinyóra.
Ha kisker vagy az eladó nem vállal rá garit, de gyártó ad rá garit, akkor is vehető, mert RMA-ba el tudod intézni a garit, csak macerásabb picit, illetve a kipostázást Neked kell állni (RMA részletek az összefoglalóban).
Az meg hogy pár esetben haltak ezek a HDD-k, ne jelent semmit, az újak is halnak meg DOA-val. Feletted 2 hsz-el is meghalt egy WD Red 2 év után.

[ Szerkesztve ]

(#63412) Dzsekó válasza lócitrom (#63408) üzenetére


Dzsekó
addikt

Balszerencse. WD Red, Purple és Seagate Ironwolf, Skyhawk vehetőek, 3 év garis mind.
Én WD Purple-t és Seagate Skyhawk-ot favorizálom egy ideje a parkolásmentesség miatt.
Ebből a 4-ből egyébként a Purple a legolcsóbb.

[ Szerkesztve ]

(#63413) Dißnäëß válasza Dzsekó (#63411) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Köszi a választ, lehet rápróbálok.. körbejárom ezt az RMA dolgot is kicsit. Ismét tanultam valami újat. :) :R :R

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#63414) lócitrom válasza Dzsekó (#63412) üzenetére


lócitrom
őstag

az említett célra melyik lenne jobb, ha WD? Red vagy Purple? mert úgy tudom, hogy a Red az nagyjából egyensúlyban van írásban és olvasásban. mármint ami az igénybevételt illeti. a Purple meg inkább írásra van. elméletben az írás rövidebb ideig tart a célfeladatban, mint az olvasás. de javíts ki, ha tévednék.

sok gondot okozhat a parkoltatás? tudom, hogy meg lehet piszkálni, de én érintetlenül hagytam. azt gondoltam jó, ha szabályozza magától a HDD és takarékoskodik legalább. vagy ez hülyeség és jobb, ha inkább pörög folyamatosan?

a Seagate palettáját átnézem. de ahogy láttam azok inkább 7200-asak. ott már gondolom van zaj.

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#63415) Orgi válasza lócitrom (#63414) üzenetére


Orgi
őstag

Az Ironwolf 4 TB-ig 5900-as, a felette lévők 7200-esek csak.

(#63416) Dzsekó válasza lócitrom (#63414) üzenetére


Dzsekó
addikt

Én Purple-t preferálom, mert nem parkol és picit olcsóbb is a Red-nél.
A parkolással az a baj, hogy túl sűrűn csapkodja parkolóvillára a fejet (8 másodperc), és ez rövidtávon koptatja, 2-3 éven belül kinyírhatja a mechanikát.
Purple és Red-nél normál asztali körülmények között nem jön ki a firmware-beli különbség, csak felügyeleti/kamerás rendszerben.
Seagate Skyhawk és Ironwolf 4TB-ig 5900RPM-es.

[ Szerkesztve ]

(#63417) Pgraph válasza Dzsekó (#63416) üzenetére


Pgraph
aktív tag

Amúgy mélyebben utánaolvasva a neten, tényleg nagyon ellentmondásosak az információk a purple asztali, vagy NAS környezetben való használatáról. Sokan adatvesztéssel riogatnak, stb, hajlamos elbizonytalanodni az ember.
A józan észre alapozva, nem hiszem, hogy be merte volna vállalni a WD (vagy bármelyik más gyártó), hogy a surveillance firmware buta módon minden helyzetben ugyanúgy működjön, azaz ha nem kap rá megfelelő parancsot, akkor is „adateldobós módban” menjen.

„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla

(#63418) lócitrom válasza Dzsekó (#63416) üzenetére


lócitrom
őstag

igazából csak a firmware a különbség? tehát fizikai paramétereiben azonos a két cucc csak egyiknek meg van írva, hogy ne parkoljon? nagyon úgy néz ki, hogy számomra csak WD lesz elérhető, mert részletre fogom venni és a kinézett üzletek csak tetves Barracuda-kat forgalmaznak. nem akarnék mellélőni.

(#63417) Pgraph
anno emiatt döntöttem Red mellett. azt hittem van valami lényeges hardveres különbség. ezért most sem tiszta, hogy az igényeknek megfelelően mivel járnék jobban.

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#63419) Vinrael válasza Pgraph (#63417) üzenetére


Vinrael
tag

Közben találtam egy másik WD staff tag írását is, ami Dzsekó írását támasztja alá.

Viszont itt van például a 4TB-os változat iPonos értékelései között egy ilyen:

"Előszőr hibátlanul működött, nem volt rajta bad sector, csöndes, gyors, és alig melegszik. De 11 nap használat után megadta magát... Eltűnt a partíció, elveszett 600 giga adatom, és sehogy nem tudtam újat létrehozni.

Udate: Végül nem cserélték garanciában, egy új partíció létrehozása után újra működik. De csak az EaseUS programjával sikerült új partíciót csinálni. Minden más hibásnak látta a lemezt. Azóta 2 hónap telt el, és szerencsére nem volt semmi probléma."

Ez nekem tökre úgy hangzik, mint amit akár a másként működő vezérlő is okozhatott.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/channel/UCGzkAM74dJ_Vo2r73Y1tv2Q

(#63420) King Unique válasza Vinrael (#63419) üzenetére


King Unique
titán

Szerinted egy ilyen random, konkrétumok és pontos részletek nélküli webshopos értékeléssel mennyire kell ehhez kapcsolódóan foglalkozni?

Már az eltűnt róla a partíció sem derült ki, hogy pontosan mit takar, nem lefoglalt (unallocated), RAW, vagy mégis mit... Ahogyan az sem, hogy ha állítólag ilyen történt, akkor pontosan milyen használat mellett, mert lehet amúgy több oka is, köztük akár a hw/sw környezet hibája és user error is. Aztán adatmentés volt-e, mert az egy dolog, hogy eltűnik a partíció, de azt egyes programok helyre tudják állítani, ahogyan adatmentő szoftverek akár particionálatlan állapotban is hozzá tudnak férni a lemez korábbi tartalmához. Továbbá az, hogy állítólag csak az EaseUS szoftverével sikerült újraparticionálni megint érdekes, de persze itt szintén nem derült ki, hogy mellette mivel és hogyan volt még próbálva...

Meg akkor nézzünk ellenpéldaként egy másik értékelést ugyanonnan:

"Pár hetes, adattárolásra használva, gondot nem okozva üzemel. Persze a 4 TB "egyben látását", gyakorlatlanként nem tudtam elsőre megoldani, de utánanézéssel az is ment. Csendesen, gyorsan reagál, filmeket, zenéket pikk-pakk előkapja!"

Adattárolásra használva vélhetően PC-s környezetben és nem volt semmilyen, az előbbihez hasonló gond, max. az MBR / GPT partíciós sémát nem sikerült elsőre eltalálni az inicializálásnál.

Na akkor most mi legyen? :D

[ Szerkesztve ]

(#63421) -Nomad-


-Nomad-
tag

Sziasztok! HDD-ből most melyik az ajánlott vétel? 1 TB-os érdekelne

(#63422) Lex Icon válasza -Nomad- (#63421) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Az oldal tetején az Összefoglaló kinyitására kattintasz és megkapod a hőn áhított információt. ;)
Persze az is ott van, - amit te nem adtál meg -, hogy melyik mire való.

[ Szerkesztve ]

(#63423) King Unique válasza -Nomad- (#63421) üzenetére


King Unique
titán

Ahhoz meg kellene adni, hogy milyen (2,5" / 3,5") fizikai méretben, milyen felhasználásra, milyen árfekvésben, hány év garanciával stb. keresel merevlemezt. Meg elolvasni a topik összefoglalóját, ahol fel vannak tüntetve az ajánlott modellek különféle kategóriák szerint.

(#63424) -Nomad- válasza King Unique (#63423) üzenetére


-Nomad-
tag

3.5" méretben,játék és adattárolásra kellene legalább 2 év garival.Egyébként WD vagy Toshiba közül melyiknél kissebb a meghibásodás aránya?

[ Szerkesztve ]

(#63425) King Unique válasza -Nomad- (#63424) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak adattárolásra kell, akkor elég az 5400 RPM-es is, azaz pl. a WD Red / Purple sorozat. Ha játékfuttatásra is, akkor viszont 7200 RPM-eset célszerű, vagyis pl. Toshiba P300-at, vagy WD Blue-t (EZEX). De lehet átfedéssel is választani, pl. a népszerű és olcsó Toshiba P300 is megfelelhet adattárolásra. Valamint további szempontok szerint is rangsorolni, azaz ha pl. a halk működés is fontos, akkor inkább 5400 RPM-eset és abból is pl. a WD Purple sorozatot célszerű választani.

"Toshiba közül melyiknél kissebb a meghibásodás aránya?"

Ez változó, illetve sorozat- és modellfüggő is lehet. Az összefoglalóban és jobb oldalon, a topik tudnivalóknál linkelve vannak a Backblaze tesztek, azok foglalkoznak ezzel átfogóan. A legutóbbi a "Nehéz ma rossz HDD-szériát kifogni a Backblaze statisztikája szerint".

[ Szerkesztve ]

(#63426) -Nomad- válasza King Unique (#63425) üzenetére


-Nomad-
tag

Köszi azt hiszem Toshiba P300 lesz a befutó!

(#63427) Vinrael válasza King Unique (#63420) üzenetére


Vinrael
tag

Persze, nem ismertek a meghibásodás körülményei. Csak azért hoztam fel példának, mert a hiba eredménye akár köthető lehet a vezérlő különleges működéséhez is. Attól még, hogy nem mindenkinek jelentkezik a hiba azonnal, még nem biztos, hogy nem is fog. Úgy fogalmaztak a fórumon is, hogy több esély van a korrupt fájlokra.

Ettől függetlenül én elhiszem amit mondtok, hogy PC/NAS környezetben nem kap streaming ATA parancsokat, csak felhívtam a figyelmeteket ezekre is. Mától már én is használom az említett 4 TB-os verziót, egyelőre probléma mentesen... kop kop kop :D

https://www.youtube.com/channel/UCGzkAM74dJ_Vo2r73Y1tv2Q

(#63428) kaciokos


kaciokos
őstag

Sziasztok!

6 TB-os diszket szeretnék venni NAS-ba. Az utolsó Backblaze statisztikában a 6TB-os WD Red (WD60EFRX) eléggé leszerepelt, helyette Seagate IronWolf-ot (ST6000VN0033) vennék, vagy vegyek inkább újfajta WD Red-et (WD60EFAX)?

Sebesség nem szempont, a tartósság annál inkább. Épp most döglött be egy 4 TB-os WD Red-em, persze pár hónappal a garancia lejárta után. :O

(#63429) Lex Icon válasza kaciokos (#63428) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Azért érdemes azt a statisztikát alaposabban megnézni, hogy milyen kategóriájú HDD-kről van szó. Mert nem túl korrekt otthoni felhasználású lemezeket összehasonlítani szerver/üzleti kategóriájúakkal adatközponti felhasználás közben. ;)
Másik nagy hiba, amikor márka alapján döntöd el, melyik a jó vinyó. Gyakori hiba.

[ Szerkesztve ]

(#63430) Dißnäëß válasza Lex Icon (#63429) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Az a helyzet, hogy ha tejbe vajba fürösztesz mind adatközpontba szánt, mind otthoni felhasználásra szánt vinyót, urambocsá, be sem indítod őket, az életben nem kapsz infót arról, melyik mennyi ideig bírja. Max annyi fogalmad lesz a viselkedésükről, hogy 20 év múlva melyik kapcsol még be és pörög fel, avagy megmakkant az idők alatt valami.

Nyúzni kell őket ahhoz, hogy kiessenek a sorból és erre az adatközpontos hardcore használat tökéletes. Az, hogy hamarabb esnek ki a sorból otthonra szánt HDD-k, hát mondjuk úgy, normális. De attól még csak a nyúzó az, ahol kijön, hogy melyik mit tud.

Ha a versenyló és az igásló és a szamár is csak eszik az istállóban, semmi nem derül ki róluk, csak sejtjük, de ha csak kantáron körbevezeted őket ember tempóban lassan sétálva egy 30 méter sugarú körön, ott sem fog kiderülni semmi.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#63431) Lex Icon válasza Dißnäëß (#63430) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Nem értetted, amit írtam. A teszttel semmi probléma nincs. A teszt eredményének kaciokos általi értelmezésével van a gond.

(#63432) kaciokos válasza Lex Icon (#63431) üzenetére


kaciokos
őstag

Én úgy értelmezem a tesztet, hogy a WD60EFRX arányaiban jóval több hibát produkált, mint a tesztben résztvevő többi HDD. Ezért írtam, hogy leszerepelt. Ez rossz értelmezés lenne?

(#63433) jel1


jel1
aktív tag

Üdv!

Jelenlegi merevlemezem sajnos haldoklik. Így új vásárlását tervezem. Ehhez kérem a segítségeteket!
A jelenlegi 1TB-os, de ahogy nézem az árakat, lehet érdemesebb feljebb menni. Max 20 ezer ft, ebből szeretném kihozni a legnagyobb ajánlható tárhelyűt. újat keresek
Felhasználás: adattárolás és torrent. (egyéb folyamatok SSD-ről mennek)

Köszönöm a segítséget a kiválasztáshoz!

(#63434) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok,

egy öreg 3.5" 1TB lemezt (Hitachi 7K1000C) szeretnék cserélni 2.5" 2TB-ra a lehető legolcsóbban. a sebesség nem kritikus, az ár és vállalható minőség igen. gyors olvasgatás elvette a kedvem a Seagate Barracuda-tól, tovább olvasva: SSHD viszont nem szükséges.

kép/zene tárolás, illetve film tárolás/lejátszás asztali gépen a feladat. erre a használatra, ha nem kell SSHD akkor 2TB WD20SPZX, ha mégis kéne, akkor FireCuda - ezekkel nem lövök mellé?

köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#63435) tibaimp


tibaimp
nagyúr

Visszaolvastam itt pár oldalt és írtátok többen a parkolás kérdését. Mostanában vettem egy WD Ultrastar 8TB-s HDD-t. Ez ugye Enterprise szintű winyó, és úgy nézem parkol:

Nem tudom, ez most gond, vagy nem?
Mondjuk van rá 5év gar.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#63436) Dzsekó válasza jel1 (#63433) üzenetére


Dzsekó
addikt

(#63437) Dzsekó válasza hoffman_ (#63434) üzenetére


Dzsekó
addikt

Esetleg még Toshiba L200.

UZSVA: Bulk, csak a vinyó
EZSTA: Dobozos

Link

Itt még elvileg van 1 db EZSTA raktáron.

[ Szerkesztve ]

(#63438) hoffman_ válasza Dzsekó (#63437) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszi!

igen, ezt is bevettem a kalapba, de jelenleg a WD van kosárban, mivel itt nagyobb eséllyel van befolyásom a parkolás módosítására, ha úgy hozná a szükség.

ui.:

plusz pár napja kifutott az ajánlott L200 (HDWL120EZSTA) mindenhol és arról nem találtam infót, hogy a HDWL120UZSVA jelölésű eltér-e bármiben.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#63439) Dzsekó válasza tibaimp (#63435) üzenetére


Dzsekó
addikt

Nem vészes a parkolása. Ha zavar, akkor HD Sentinellel meg tudod akadályozni a parkolást.

[ Szerkesztve ]

(#63440) hoffman_ válasza Dzsekó (#63437) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszi szépen! bezsákoltam.

igazából idegenkedem mindentől, amennyi random hdd halálról olvasok. a 3.5" Hitachi 7K1000C-m elpusztíthatatlan 6+ éve, csak remélni merek hasonlót. kár, hogy ilyen brutál hangos szegény...

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#63441) Dißnäëß válasza hoffman_ (#63440) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Én a 3db 4TB Seagate NAS HDD-mmel vagyok így, annyira jók a mai napig, olyan ki-be kapcsolási adatokkal évek óta, hogy eskü néha azon agyalok, ezeknek hogyhogy még pisszenése sincs ? Full 100/100 pedig drágán vettem őket, mikor megjelentek anno, az első példányok. Igaz, kaptak nemsokkal később egy firmware cserét tőlem, mindhárom, de mai napig azon a firmware-en menve ultrahibátlanok. Kettőn nemrég túladtam, lassan a harmadikat is. (Nem szeretném, de kinőttem).

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#63442) tibaimp válasza Dzsekó (#63439) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Köszi! :R

Most azt nem értem, hogy ez mitől ilyen egyszerű ebben az esetben, más HDD-knél meg, ahogy a bevezető is hozza, mókolni kell mindenféle módon, amit tuti nem csinálnék meg!

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#63443) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Érdeklődnék.
Létezik olyan 2.5" (1TB) HDD ami 9.0mm Caddybe jó? (9.0mm ODD vastagsága is, ha eleve 9.5mm a HDD akkor az nem is berakható az ODD helyére) nem egyszerű.

Ötleteket, javaslatokat megköszönök! :R
Gondolkoztam már azon is, hogy 1TB SSD-t bedobom Caddy-be a 7K1000 HDD-t meg a belső HDD helyre rakom... Jelenleg a szervizben van a lapos, de 9.0mm Caddy már megérkezett.

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#63444) Dzsekó válasza MaxxDamage (#63443) üzenetére


Dzsekó
addikt

HGST Z5K1 7mm
WD10SPZX 7mm
Mindkettőre 3 év garancia van PCX-nél.

[ Szerkesztve ]

(#63445) MaxxDamage válasza Dzsekó (#63444) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Köszi a gyors választ! :R
7K1000 van (laptophoz gyárilag) amit kivettem és helyére 860 EVO SSD-t raktam (+ 2 NVMe SSD mellé) be. 7K1000 az 9.5mm ha jól tudom :B

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#63446) Pgraph válasza Vinrael (#63419) üzenetére


Pgraph
aktív tag

Érdekelt a dolog, hogy mit mond a WD tech support, megkerestem őket emailben, volt pár levélváltás, aminek lényeg nagyjából ez:
„(...)If Purple drives are compatible with your device, than there should not be any issue. We have some WD My Cloud devices that may use Purple drive in your scenario. For example, My Cloud EX2 Ultra(...)
(...)We did not test our internal drives with your particular NAS model, but if Synology claims that these drives are compatible, it means that they have tested drives and were happy with results.
Western Digital does not have the statistics that Purple drive are more prone to have data loss then other drives. Though they were designed for surveillance purposes, they can work in RAID mode and store data in NAS.(...)
(...)You are correct, your chances to lose data stored on the Purple drives installed in your NAS, are not that much bigger, than if data would be stored on the Red drives.
In any case, we do recommend to store second copy of your data on other than your NAS device.(...)”

Bár én a NAS felhasználást forszíroztam a kérdéseimmel, aggodalomra nincs ok a Purple használatával más területen se.

„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla

(#63447) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

2.5"-os noti HDD-ben mi most a legjobb vétel? Nem rendszer, hanem adattároló/stream-elő winyónak kell.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#63448) Lex Icon válasza SunMount3r (#63447) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Nincs olyan, hogy "legjobb". Sem autóban, sem nőben, sem HDD-ben. :P
Viszont ITT kereshetsz számodra megfelelőt. :K

(#63449) SunMount3r válasza Lex Icon (#63448) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Szoktak lenni ajánlottabb típusok, mint a többi, pl. mert jó ár/értek arányban vannak, pl. a Toshi P300 a 3.5"-os fronton. Na erre kérdeztem rá.

(#63450) Lex Icon válasza SunMount3r (#63449) üzenetére


Lex Icon
senior tag

A linken vannak az ajánlott típusok különféle felhasználási célra.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.