Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#35037) Razarus


Razarus
tag

Üdv!

SSD-re cserélném az asztaliban az ezer éves 160GB-s hdd-t, amin most XP fut.
A SSD-re már (64 bit-es, legális) Win 10 és a programok mennek, minden egyéb (saját "építésű") NAS-on van már most is. Méretben 128 GB bőven sok lenne. A lapon SATA1 csatlakozások vannak, ha igaz (P5G41-M) 2GB RAM mellett. (Ehhez jön még) A gép átlag felhasználással megy: net, filmek, dokukkal meló, levelezés, és néha "öt perces" játékok. Video- és hangszerkesztés meg hasonlók, kb. évente egy.
Igen, elolvastam a "bevezetőt", de nem érte a célját, mert túl hosszú és főleg túl sok infót ad át, ömlesztve. Bocs :)

Pénz nem számít (legalábbis legyen ez a kiindulási alap azért, hogy képbe kerüljek) és még a sebesség is másodlagos, már kategórián belül persze. Ami a preferencia: működjön!
Tehát fél, egy év múlva ne kelljen ezzel foglalkoznom megint. Ezt a garanciára is értem: nem garanciát, hanem jó, működő alkatrészt akarok beszerezni. A 3..5 év garancia szép, de kitehetem az ablakba, ha közben fél évente kiesik a gépem hetekre és ezalatt a sokkal lassabb NAS-al kell operálnom. Aztán, a garis SSD-re megint telepíthetek, megint beállíthatok... Remélem, ezen azért túljutott ez a technológia, illetve a gyártók is.

Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.