Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Üdv!
A tapasztalt SSD guruktól kérdeznék egy-két dolgot. Gépfejlesztés előtt állok, ami eddig biztos az egy i-3 2120-as proci, és egy ASROCK H77 Pro4-M-es alaplap. A vásárlandó SSD-k közül, olvasgatva a különböző fórumokat, az első helyre került nálam a 64 GB-os SATA3-as CRUICAL m4 CT064M 4SSD2. Kérdésem az lenne, hogy mivel ennek valamilyen Marvell típusú vezérlője van, mennyire lenne baráti viszonyban a kinézett alaplappal? Érdekelne továbbá, hogy akinek esetleg hasonló SSD-je van mi a tapasztalata?
SSD-k közül ami még szimpatikus a CORSAIR 60 GB-os FORCE GT-s típusa, esetleg erről is szívesen vennék véleményeket.
Előre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Gépfejlesztés előtt állok, és ennek során beruháznék életem első SSD-jére. A témában elég járatlan vagyok, így elovasva az első hozzászólásban leírtakat, kérdezném, hogy az a bizonyos SandForce vezérlős SSD-k vs. alaplapi Marvell vezérlős SATA3 pontok problematikája megoldódott-e már mostanra?
A kinézett alaplapok ASROCK 970 Extreme 3, vagy ASROCK 970 Pro 3, mindkettő SATA3-as. Az SSD-k közül a következők SATA3-sokkal szemezek, kb. ebben a sorrendben: Corsair Force GT 90GB CSSD-F90GBGT-BK, Kingston SSD Now V+200 90 GB SVP200S 3B/90G, esetleg Samsung 64GB MZ-7PC06D/EU.
Lehet-e a fentieknél valamiféle összeakadási gubanc?
Előre is köszönök minden javaslatot."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Lenne még két rövid kérdésem. Egy 64 GB-os SSD formázása után mennyi szabad hely marad, illetve egy 64 bites Win7 Home Premium kb. mennyi helyet foglal el úgy, hogy a biztonsági mentés funkció kilőve, de a rendszervisszaállítás viszont maradna?
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
A több mint 3 éves 60 GB-os Samsung 830-as SSD-met szeretném lecserélni egy 240 GB-osra. Készülök a Win 10-re, illetve erre most már néhány nagy helyigényű játék is kerülne, mint pl. a Battlefield 4, GTA 5.
Kérdésem, hogy egy Intel 535-ös SSD 5 év garival most 35 e Ft-ért, mennyire jó választás?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
A közeljövőben cserélném a 60 GB-os 830-as Samsungot, egy nagyobb 250 GB-osra. Folyamatosan olvasom a topikot, úgy képben is vagyok nagyjából, igazából egy dolog érdekelne. Az Intel vonal is szóba jöhet nálam, az áruk ellenére, és van ez a 730-as széria. Feltűnt, hogy erről szinte semmi infót, tapasztalatot nem olvastam itt. Oké, az 530-as favorit, de mi van ezzel a 730-as szériával, véres a torka, vagy miért nincs ennyire szó róla, pedig több mint egy éve piacon van?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Ice&Lime #30340 üzenetére
Köszi, "nem az a hétköznapi típus", és "Seq. írásban fele a mostaniaknak", ezeket lefordítva, átlag hétköznapi felhasználás esetén, mint pl. játékok, jelent valamilyen konkrét hátrányt?
-
addikt
Üdv!
A HyperX Savage SSD-k mennyire ajánlottak, mert az összefoglalóban nem szerepelnek, és a neten rákeresve sem igazán találtam erről a típusról magyar nyelvű tesztet, vagy felhasználói tapasztalatokat. Az általános ismertetők szerint előnyük a gyorsaság, de hát ez ugye önmagában kevés ahhoz, hogy az ember egy ilyen típus mellett tegye le a voksát."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz lujzy27 #30810 üzenetére
Üdv!
Mivel én is egy SSD csere előtt állok, úgy két-három hete rákérdeztem erre a típusra, mivel nekem is szimpatikusnak tűnt, elsősorban a gyorsasága miatt. Az volt a válasz, hogy a gyorsaság csak egy szempont, de mivel egy meglehetősen új típusról van szó, a megbízhatóság, tartósság terén még nincs komoly tapasztalat, tehát az esetleges vásárlás esetén ezt érdemes szem előtt tartani."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz adika4444 #31333 üzenetére
Üdv!
Engem érdekelne, hogy találtál olyan üzletet, ahol alig 700 Ft-os különbség van az Intel 530 és 535 között.
Én is SSD vásárlás előtt állok, és Intel 530-asban gondolkozok első körben, de akár merre nézelődők, az árdifi a két típus között több ezer forint. Az árgépen rákeresve a 240 GB-os Intel 530-as jelenleg a legolcsóbb a Hardverkernél 42,6 e Ft, míg itt az 535 -ös 35,5 e Ft, de máshol is hasonló arányokat látok.
Előre is köszi az infót."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Ha már szóba került a Macrium Reflect Free, lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatosan. Épp mostanában telepítettem fel, mert én is a közeljövőben tervezem a jelenlegi 60 GB-os Samsung 830-as lecserélését egy 240 GB-os SSD-re, és felmerült a klónozás lehetősége ezzel a progival.
Viszont, amikor elkezdeném a bootolható lemez készítését a Windows AIK-kal Win 10-alatt, eljutok eddig a pontig:Na most a gondom az, hogy én egyelőre nagyon nem szeretném ezeket frissíteni, ráadásul kötelező jelleggel, mert a pipákat nem lehet kivenni, és jó eséllyel lehetnek gondok az ilyen programok frissítésekor, volt már tapasztalatom sajna. Ráadásul az eszközkezelő is naprakésznek látja ezeket, és amúgy minden rendben működik Win 10 alatt, ezért nem szívesen piszkálnék bele.
Kérdésem, hogy próbálva lett-e már, és mennyire megbízható Win 10 alatt ez a progi, és egyáltalán valami ötlet, javaslat ezzel a kötelező frissítési dologgal kapcsolatosan?
Előre is köszi a segítséget."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz radi8tor #31869 üzenetére
Ha már szóba kerültek a kifejezetten ajánlott SSD-k, lenne egy kérdésem, mert a nem túl távoli jövőben lecserélném a néhány éves 60 GB-os Samsung 830-asomat egy 240 GB-osra. Olvasgatva az itteni dolgokat, a számomra szóba jöhető 3 versenyző közül( Adata SX930, Samsung 850 EVO, Intel 535), az Intel esetében az az átlagban 3-5 ezer forintos felár a másik kettővel szemben, amögött van valami tartalom is, vagy csak kizárólag az Intel nevet kell megfizetni?
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék az itteni SSD-s mesterektől, hogy tényleg létezik az, vagy csak én lettem elég vaksi így 60 felett, hogy csak az Intelnek van 360 GB-os méretű SSD-je? Ahogy nézegettem az ajánlott gyártók által kapható cuccokat tömegével vannak a 240 GB méretűek, utána meg már csak a 480 GB-os, meg az 512 GB méretűek jönnek.
Na már most én úgy okoskodok, pár évig maradna a jelenlegi konfigom, egyedül a jelenlegi 60 GB-os Samsungomat cserélném le, egy számomra ideális méretű 360 GB-osra. Ezen elférne az op. rendszer, az összes progival, meg két-három kifejezetten nagy méretű (60-65 GB) multis játék, mint pl. a BF4, GTA 5.
Ennél nagyobbat azért nem vennék, mert van egy 1 TB-os WD HDD-m is.
Szóval, ha elkerülte a figyelmemet, akkor megköszönném a javaslatokat ebben a méretben."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Van ezzel kapcsolatosan egy kis gond, úgy 4-5 rákeresés után: [link] ,[link] ,[link]
Amúgy, ha mégis kapható ellen, azért ilyen áron vegyen az, akinek hat anyja volt, akkor már inkább az Intel, ami úgy kb. min. 25eFt-al olcsóbb.
-
addikt
Én még azt csak megnézném, hogy a képen látható össz. 97 % miből jön össze, vagyis melyik az a folyamat(ok), amik ennyire használják a memóriát. A torrent is alig 3 %, a többi meg nem látszik. Érdemes lenne a feladatkezelő menüjében a Részletek alatt végignézni, hogy mi mennyi, és ha megvan a felelős, hogy mi eszi a memóriát, utána már lehet rákeresni a neten a problémára.
Az is elképzelhető, hogy egy sima BIOS reset is megoldaná a problémát, nálam néhány hete a procival volt hasonló probléma, a jumperral reseteltem, rögtön helyrejött utána.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék az itteni mesterektől, hogy egy 250 gigás Samsung EVO, 5 év garanciával, kb. milyen ártól számít jó vételnek?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz tagagaba53 #32229 üzenetére
Itt az enyém, ugyanaz a típus, lassan 4 éves lesz.
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék, hogy ezzel az SSD-vel érdemes akár csak ötlet szintjén is foglalkozni? Az összefoglalóban a gyártóról se hideg, se meleg nem olvasható, ezért kíváncsiskodnék.[link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz elfelejtette #33933 üzenetére
Az általad linkelt teszt sajna, nem a kérdéses SSD-ről szól. Amit linkeltél az egy Blaze típus, amiről meg én érdeklődök, az meg egy Blast típus.
-
addikt
Üdv!
Kb. 4 éve nem igazán követem az SSD fronton az eseményeket, még 2013-ban vettem egy 64 gigás Samsung 830 Pro-t, azóta is azt használom. Viszont most tervben van egy teljes konfig csere, ami valószínű, hogy egy Ryzen 5 1600x-es procit, és egy Asus Prime 370x Pro alaplapot[link] jelent majd, a memóriát még nem tudom, hogy mi lesz.
Viszont mindenképp, egy 480-512 GB-os SSD-ben gondolkodom a játékok miatt, tehát azok is átkerülnének a jelenlegi HDD-ről az SSD-re. Az M2-es csatlakozójú cuccok, valahogy nem szimpatikusak, meg ahogy olvastam melegszenek is rendesen. Szóval vagy maradna a hagyományos SATA 3-as, ebből is pl. a Samsungnál maradva, az 512 GB-os 850 Pro, vagy nézegetem pl. ezt a PCIe csatlakozójú Plextort[link]
Kérdésem, hogy érdemes ezekkel az újabb típusokkal foglalkozni, tudnak ezek annyival többet az árukhoz képest, mint a hagyományos SATA 3-as cuccok?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Egy alig használt, 240 GB-os Intel 2500 Pro SSD mennyire jó választás, olyan 20 e Ft körüli áron, átlag használatra, mint pl. egy 64 bites Win 10 alá, nagyobb terjedelmű játékok nem lennének rajta. Az összefoglalóban nem szerepel, a már nem kapható, de ajánlottak között, míg az elődje, az 1500 Pro meg igen.
Más, kinek mi a véleménye, érdemes lehet belevágni egy olyan Samsung 850 Pro-s SSD megvételébe, amelyet keveset használtak, viszont se számla, se garancia nincs rá, az eladó a Samsung gyári garis oldalán se találta meg.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Aki járatosabb egy kicsit garanciális dolgokban, ahhoz lenne kérdésem. Tehát, ha adva van egy Samsung 850 Pro-s SSD, amelyik bontatlan, de külföldön lett vásárolva, milyen lehetőség van a későbbiekben garanciát érvényesíteni. Az nyilván nem opció, hogy ha van is külföldi számla, postázgatni az SSD-t külföldre, kis túlzással többe kerülne a postaköltség, mint maga az SSD.
Tehát engem az érdekelne, hogy a Samsung gyári garanciáját van-e lehetőség itthon érvényesíteni, pl. valamilyen regisztrációval, vagy egyáltalán mik a lehetőségek, vagy tudomásul kell venni, hogy külföldön vásárolt cucc esetén az a kockázat, hogy nem lesz garancia, ha megmakkan.
Előre is köszönöm az infót."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Szóval, akkor még egyszer, ha vennék egy olyan SSD-t, ami ugyan új, bontatlan, de külföldön lett vásárolva, és nincs számla, valamint garancia jegy, ebben az esetben a gyári garancia érvényesíthető-e a későbbiekben valahogy, ha a Samsung oldalán beregisztrálja az ember, gyári szám, vagy valamilyen más, az SSD-n lévő azonosító alapján?
-
addikt
Üdv!
Egy gyors közvéleménykutatást végeznék. Két SATA3-as SSD közül kellene választani, amire kizárólag csak játékok lennének telepítve, ilyen 60-70 GB méretűek, mint pl. a BF1, BF4, GTA 5, The Division, stb. Mindkét SSD vadi új, hazai beszerzés, számlával, 3 év garanciával.
1./ HyperX Savage 480 GB, akciósan 45 e FT.
2./ Crucial MX300 512 GB, 46 e Ft.
Előre is köszönöm a véleményeket."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Köszi, én is efelé hajlok, de lenne még egy alternatíva, megköszönném, ha erről is mondanál véleményt.
Szóval, egy Intel Pro 5400s 480 GB-os, új, bontatlan SSD, 1 év garival, 45 e Ft-ért mennyire jó alternatíva. Erről az Intel típusról alig találtam érdemi infót."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Az itteni szakiktól érdeklődnék, a következőkről. 1 TB-os SSD-t vennék, amire kizárólag csak nagy helyigényű játékok( BF1, GTA V, The Division, PUBG, stb.) lennének telepítve, illetve zenei anyagok tárolására szolgálna.
A linkelt három versenyző közül, melyik lenne az ideális ezekre. A tippeket előre is köszönöm.
[link]
[link]
[link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Kérdésem lenne az itteni szakikhoz, vagy esetleg olyan valakihez, akinek konkrét tapasztalata van/volt az ADATA Premier Pro SP920 1TB-os SSD-vel ? Mivel már nem egy mai darab, jó 4 éves konstrukció, mennyire ajánlott, kifejezetten nagy méretű (50-80 GB) játékokhoz, mint pl. a Battlefield sorozat, GTA V, stb?
Előre is köszi az infókat.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Emperor_ #48082 üzenetére
Köszi, akkor lenne még egy keresztkérdésem, az utolsó mondatoddal kapcsolatban. Itthoni, új beszerzésű 1 TB-os cuccok 120 e Ft körül vannak, ennyit semmiképp nem szánék rá. Egy elvileg bontatlan, 0 kilométeres, de garancia nélküli cuccért, szerinted megér 45-50 e Ft körüli összeget kiadni?
-
addikt
Üdv!
Kifejezetten, csak adatok tárolására keresnék 480-520 GB méretű SSD-t. A gyorsaság az előbb említett ok miatt nem annyira lényeges, de azért valamennyire megbízható legyen, és lehetőleg elég olcsó.
Régebbi típusok is szóba jöhetnek, amik már esetleg újonnan nem kaphatók, de használtan még beszerezhetők.
Előre is köszönöm a segítséget."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
1 TB-os SATA SSD-k közül melyek az ajánlottak manapság. Kifejezetten csak nagyméretű játékok lennének telepítve rá.( Battlefield 5, majd a 6, RDR2, PUBG, GTA V, stb.)"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Eddig csak SATA3-as SSD-im voltak, és belevágnék egy ilyen M.2 nvme alapú rendszerbe, amire egyelőre csak a Win 11, meg a jelenleg használt kb. 35-40, kisebb méretű programok kerülnének. A nagy méretű játékok maradnának a satás SSD-n.
Szóval, a kályhától kellene elindulni, de én már ott elakadtam. Kinéztem a Samsung 980 Pro-s cuccot, bár lehet, hogy a tudását illetően, nem feltétlen használnám ki, de 5-6 évig nem akarok megint ezzel foglalkozni, szóval maradnék ennél a megbízható SSD-nél.
Maradnék, ha egyáltalán belevarázsolható lenne az alaplapomba, ami jelenleg egy Asus Prime Z390-A. [link] Egyébként a terveim szerint nem sokáig, mert váltanék vagy egy jelenlegi i12-es rendszerre, vagy az ősszel megjelenő új Raptor valamelyikére.
A problémám az, hogy minden ilyen, hogyan szereljük be az alaplapba az SSD-t témájú videóban, én az látom, hogy a delikvens kibontja a vadi új SSD-jét, a PCIe-s részt beilleszti a megfelelő foglalatba, míg az SSD másik végén lévő félköríves rögzítő résznél, egy szép nagy csavarral rögzíti azt az alaplaphoz. Itt:
Az én alaplapomnál meg következő a helyzet, ahová lehetne beszerelni az SSD-t.
Itt egy gyári hűtőborda látszik még csak, de ezt leszerelve, alatta ez van:
Tehát bal oldalon, ahol a 22110-es jelzésű, kiemelkedő csavarfurat van, oda lehet a hűtőborda bal oldali részét rögzíteni. Azután középen van még három kisebb furat, a balról az első a 2280-as jelzésű, ilyen 2280-as méretű, a kinézett Samsung is, ezért gondolom, hogy ennek lenne jelentősége a beszerelésnél.
Azután az alaplap dobozában találtam egy kis zacskóban, 2 db távtartó csavart, meg az azokba csavarozható anyákat, amik az alaplap kézikönyve szerint szintén, az ilyen M.2 sockethez kell.
Tehát, ennyi infó után, én még mindig nem látom, hogy a rákba fog ez működni.
Addig rendben van, hogy leszerelem a hűtőbordát, majd az SSD PCI-e csatlakozóját, a jobb oldalon beillesztem az alaplap foglalatába, de az SSD bal oldali végét hova rögzítsem, mert ahol az a félköríves kivágás van az SSD-n, ott az alaplapon én nem látok semmilyen erre szolgáló furatot, meg persze csavart se.
Vagy a hűtőborda visszaszerelésével lenne majd rögzítve az SSD? Azután mi a francot kell ezekkel a kis csavarokkal mókolni?
Szóval aki vágja a témát, az írja már le lehetőleg szájbarágósan, hogy mit merre, amit előre is köszönök, mert addig amíg nem vagyok biztos a dologban, nyilván nem rendelem meg a Samsungot."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Van egy kis Asus mini PC-m, még 2016-ból, afféle tartalék gép, Windows 10 Home-val, és havonta egyszer-kétszer veszem csak elő. [link] Ebben gyárilag, egy 32 GB-os, SK Hynix M.2-es, 2242-es méretű, SATA3-as SSD leledzik. Ilyen a csatija, tehát remélem jól írtam :
Úgy döntöttem, hogy egy "komoly" beruházást eszközlök, és mivel a gyártói oldal leírása szerint 256 GB-ig bővíthető, élnék a lehetőséggel. Ezzel kapcsolatban egy-két kérdés.
1./ Feltételezem, hogy csak szintén hasonló csatlakozójú, azaz satás cucc jöhet szóba, PCI-E csatis kizárt ?
2./ Mivel van egy 80 mm-es rögzítési lehetőség is a gépben, így elvileg egy 2280-as méretű SSD is mehet bele, ezért ilyenben gondolkodom. Erről a cuccról mi a vélemény, ilyen tényleg csak alkalmankénti használatra tökéletes lenne e, vagy még arra is kuka? [link]
Az Alzánál elég elfogadható lenne az ára, és még van egy 3000 Ft-os kuponom is, szóval 10 ezer alatt megállna. [link]
3./ Amennyiben az itteni nagyérdeműnek nagyon nem nyerte volna el a tetszését a linkelt cucc, akkor kérnék javaslatokat helyette, ebben a 256 GB-os méretben, és ami árban lehetőleg a 15 ezer Ft-ot nem lépi túl.
Előre is köszönöm az ajánlásokat.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Raymond #72473 üzenetére
Ok, köszi, de én konkrétan, az általam linkelt cuccról kérnék véleményt, hogy mehet e arra célra amire használom a gépet, vagy még arra is kuka. [link]
-
addikt
válasz Raymond #72476 üzenetére
Így néz ki belül.
Tehát, az a piros X-el jelölt a mostani SSD, balra piros karikával jelölve a 80 mm-es rögzítő csavar helye, ezért írtam, hogy a 2280-as méretű is jónak kell hogy legyen."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Graphics #72480 üzenetére
Feltételezem, hogy ha már gyárilag szerelve volt wifis kártyával a cucc, meg raktak oda egy 80 mm-es rögzítő csavar helyet, akkor az Asusnál csak volt legalább 1 db takarítónő, aki kipróbálta, hogy elfér e ott egy 2280-as SSD a Wifi kártyával egyetemben, ha már a mérnököknek nem jutott eszébe.
Egyébként meg, ha nem férne el, akkor a picsuba kivágom a Wifis kártyát, egyébként sincs szükségem rá."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Üdv!
Van egy ilyen mini PC-m, AMD Rysen 5 5600U alapú procival. [link] Gyárilag szerelve van, valamilyen noname kínai, 512 GB-os M.2 2280-as SSD-vel. Általában a mini PC-s tesztek is javasolják, a jelenlegi SSD cseréjét.
Szóval cserélném, egy hasonló kapacitásúra, amin alapvetően maga a rendszer, Win 11 Pro, meg kb. 25-30 db, nem túl méretes programok lennének, esetleg majd később, egy-két régebbi játék.
Ehhez kellene pár ajánlás, lehetőleg olyan cuccok, amik viszonylag kevésbé melegszenek, mert a hely szűke miatt, bizonytalan vagyok, hogy milyen hűtőt lehetne ezekre rávarázsolni.
Árban, max. 20 e Ft-ig mennék el, de ha ez alatt maradna, akkor se esnék kétségbe ."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Graphics #75107 üzenetére
Ebben a tesztben pl. ezt írják, hogy egy ilyen cucc van most benne: Future Path FPE220M8SSD512G, 512 GB, [link]
Közben készítettem egy fotót is:
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Graphics #75109 üzenetére
Köszi, ezzel az Adata Legend 750-es cuccal mi a helyzet [link] , ajánlott ? Olvastam itt, hogy az a Adata, bizonyos termékeinél, bejelentés nélkül gyengébb minőségű cuccokat kezdett használni, ennél a Legend 750-esnél is ez a helyzet?
Azért tűnne szimpatikusnak ez, mert adnak hozzá gyári hűtőlapot, így nem kellene külön ezzel vergődni, el is férne így a mini PC-ben.
Még egy kérdés, mert ebben is teljesen homály vagyok. Szóval, az ilyen hővezető lapok, mint pl. ez [link] méretre vágva, és borda nélkül felrakva is teszik a dolgukat, vagy borda nélkül esélytelen, hogy normálisan hűtsenek?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
A két Corsair M.2-es, 1 TB-os méretű SSD-k esetében, az egyik LPX jelölésű [link] , a másik LPX nélküli jelölésű [link] . Mit jelent ez a jelölés, mi a különbség a kettő között ? Kérdezem továbbá, hogy mindkettő megfelelő lehet e, csak kifejezetten nagy méretű játékokhoz, mint pl. BF 2042, Cyberpunk 2077, PUBG, GTA V, stb, ?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Horgász topik
- iPhone topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Mesterséges intelligencia topik
- Ford topik
- További aktív témák...
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest