- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
blakey #84708 üzenetére
Namost sok mindenbe beleköthetsz, de szerintem pont egy dologba nem - hogy nem indokolnám meg, hogy mit miért ajánlok.
Igen, én is több helyen (nemcsak Asus -al kapcsolatban) leírtam illetve felhívtam a figyelmet, hogy a specifikációk illetve rögvalóság hol tért el egymástól. Tudom én voltam az aki pl. egy TP-Link repeaterrel kapcsolatban is feltúrtam a net -et, hogy az 5 fajta hardververzió közül melyik támogat AP módot és pontosan melyik firmware verziótól (ami mellesleg a kérdezőnél megoldás lett végül). Ugye specifikáció alapján nem tudta ...
Azért a specifikációk mellett a több évtizedes tapasztalat is játszik nálam router ajánlás ügyben. Igen különböző környezeti viszonyok között. Az is igaz, hogy javarészt olyan márkákkal, amik nyomokban sem fordul elő ezen topikban (Netgear, Linksys, Synology). Ugyanakkor adott esetben (pl. ha konkrét kérés volt) simán ajánlok úgy TP-Link -et, hogy nekem sosem volt (igaz, családban van - és most már az AX50 -el is van némi tapasztalat) illetve Asus -t - annak ellenére, hogy alap firmware -el azért nem a legacélosabb WiFi teljesítményt nyújtja illetve sokak tapasztalatával összhangban az egyetlen router -em volt ami elfüstölt.
Tudom, egy magamfajta laikus is pár perc alatt meg tud javítani egy tönkrement routert, monitort stb. - azért a hibakeresés és mondjuk adott esetben elko -k ki-beforrasztása pár perces művelet ...
Akkor most ezzel a "szerencsétlen" AC65P -vel kapcsolatban. Most tényleg az a legnagyobb probléma, hogy egyes esetekben olyanformán másolom be a típust (még csak nem is mindig), ahogy a gyártó honlapján látható? Avagy ahogyan az átlag felhasználó pl. az árösszehasonlító oldalakon is látja (ld. kép alább)? Avagy, ha felhívom a figyelmet, hogy az OpenWRT -sek f@szságot írnak a típussal kapcsolatban a honlapjukon, akkor is én vagyok a hülye (tudom, igen)?
Akkor leírom, hogy mi böki az én csőrömet a típussal kapcsolatban (illetve pontosabban az ajánlásával kapcsolatban) laikusként. Az, amit én igazán problémának tartok ...
Az, hogy miután csak a napokban többen leírták saját tapasztalat alapján, hogy a WiFi lefedettsége az alap gyári firmware -el borzalmas így is sokszor megjegyzés nélkül ajánlva van a szakemberek által. Félreértés ne essék - nem a CFW -kkel van bajom, még csak nem is a AC65P -vel, hanem azzal, hogy a AC65P -t úgy szabadna ajánlani, hogy zárójelben ott van utána, hogy pl.: "csak CFW használata esetén" ...
Ugyanis az az én személyes laikus tapasztalatom, hogy nem minden átlag felhasználó kíván CFW -vel foglalkozni. Aztán megkapja a frissen vásárolt router -ét és jön a pofára esés ...
Ráadásul az olyan felhasználók számára, akik nem kívánnak CFW -t használni azoknak a fenti képen látható árért (akár a legolcsóbb 25K HUF -ért) már lenne jobb ajánlat. Akár pár ezrest rádobva mondjuk az AX -es WiFi felé elkalandozva.
Ez az én laikus véleményem ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest