Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz blakey #84708 üzenetére

Namost sok mindenbe beleköthetsz, de szerintem pont egy dologba nem - hogy nem indokolnám meg, hogy mit miért ajánlok.

Igen, én is több helyen (nemcsak Asus -al kapcsolatban) leírtam illetve felhívtam a figyelmet, hogy a specifikációk illetve rögvalóság hol tért el egymástól. Tudom én voltam az aki pl. egy TP-Link repeaterrel kapcsolatban is feltúrtam a net -et, hogy az 5 fajta hardververzió közül melyik támogat AP módot és pontosan melyik firmware verziótól (ami mellesleg a kérdezőnél megoldás lett végül). Ugye specifikáció alapján nem tudta ...

Azért a specifikációk mellett a több évtizedes tapasztalat is játszik nálam router ajánlás ügyben. Igen különböző környezeti viszonyok között. Az is igaz, hogy javarészt olyan márkákkal, amik nyomokban sem fordul elő ezen topikban (Netgear, Linksys, Synology). Ugyanakkor adott esetben (pl. ha konkrét kérés volt) simán ajánlok úgy TP-Link -et, hogy nekem sosem volt (igaz, családban van - és most már az AX50 -el is van némi tapasztalat) illetve Asus -t - annak ellenére, hogy alap firmware -el azért nem a legacélosabb WiFi teljesítményt nyújtja illetve sokak tapasztalatával összhangban az egyetlen router -em volt ami elfüstölt.

Tudom, egy magamfajta laikus is pár perc alatt meg tud javítani egy tönkrement routert, monitort stb. - azért a hibakeresés és mondjuk adott esetben elko -k ki-beforrasztása pár perces művelet ...

Akkor most ezzel a "szerencsétlen" AC65P -vel kapcsolatban. Most tényleg az a legnagyobb probléma, hogy egyes esetekben olyanformán másolom be a típust (még csak nem is mindig), ahogy a gyártó honlapján látható? Avagy ahogyan az átlag felhasználó pl. az árösszehasonlító oldalakon is látja (ld. kép alább)? Avagy, ha felhívom a figyelmet, hogy az OpenWRT -sek f@szságot írnak a típussal kapcsolatban a honlapjukon, akkor is én vagyok a hülye (tudom, igen)?

Akkor leírom, hogy mi böki az én csőrömet a típussal kapcsolatban (illetve pontosabban az ajánlásával kapcsolatban) laikusként. Az, amit én igazán problémának tartok ...

Az, hogy miután csak a napokban többen leírták saját tapasztalat alapján, hogy a WiFi lefedettsége az alap gyári firmware -el borzalmas így is sokszor megjegyzés nélkül ajánlva van a szakemberek által. Félreértés ne essék - nem a CFW -kkel van bajom, még csak nem is a AC65P -vel, hanem azzal, hogy a AC65P -t úgy szabadna ajánlani, hogy zárójelben ott van utána, hogy pl.: "csak CFW használata esetén" ...

Ugyanis az az én személyes laikus tapasztalatom, hogy nem minden átlag felhasználó kíván CFW -vel foglalkozni. Aztán megkapja a frissen vásárolt router -ét és jön a pofára esés ...

Ráadásul az olyan felhasználók számára, akik nem kívánnak CFW -t használni azoknak a fenti képen látható árért (akár a legolcsóbb 25K HUF -ért) már lenne jobb ajánlat. Akár pár ezrest rádobva mondjuk az AX -es WiFi felé elkalandozva.

Ez az én laikus véleményem ...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés