- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- forropite: Tapasztalataim a lágylézer-terápiával – mit érdemes tudni róla?
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Akkor sikerült mindjárt beletrafálni a probléma forrásába - a router és a repeater közötti kapcsolat instabil illetve nagyon lassú. Az a LAN kábel az emeletek között állandó telepítés vagy "csak le van dobva a vége, hogy legyen valami lent is"?
Én azt mondanám, hogy egy TP-Link Archer C5v4 -be be lehet ugorni. Első körben a jelenlegi router helyére és ahhoz konfigurálni a repeatert. Persze a lefelé menő LAN kábel jól jöhet, ha kellene mégis valami kábelen illetve akár egy párezer forintos switch, ha több minden lenne. Amennyiben így megfelelő lesz, akkor végeztünk (ebben az esetben az AC -s repeater kapna AC -s routert - az ezeréves N -es helyett).
Amennyiben nem lenne igazi a történet, akkor fent visszaraknám a régi routert és a TP-Link Archer C5v4 -t AP módba raknám és mehet az alsó szintre a kábel végre. Így lent lenne egy gyors N/AC WiFi -nk ...
Csak kíváncsiságból - az a három fázis nem a műhelybe van vezetve konkrétan. A házban levő konnektorok/fogyasztók is 3 fázison vannak? Egyébként, ha az alsó és felső szinten is van egy-egy olyan konnektor, ami tudhatóan egy fázison van, akkor is működhetne a Powerline -os koncepció. Ez csak zárójelben.
@mastodon
A router azért van a jelenlegi helyén, mert ott jön be a házba az internet? Avagy máshol jön be (pl. előtér, spájz) és UTP kábellel oda van vezetve? Van bárhol a házban két helyiség között UTP kapcsolat? Szomszédok WiFi hálózatai mennyire zavarnak be (hány db és milyen erősek)?
Azok a sárga kliensek micsodák? Helyhezkötött dolgok vannak ott (pl. PC, TV, laptop asztalon használva) vagy pl. mobilokkal kuporodnak be ott a sarokba?
Egyébként az sem segítene a dolgokon, ha a repeater nélkül a router 5Ghz -es N -es WiFi -jére csatlakoznának a nappaliban és a közelebbi hálóban levő WiFi kliensek és a 2 hátsó hálóban levők pedig a 2,4 GHz -es N -es WiFi -re (akár manuálisan átállítva pl. egy mobiltelón). Elméletileg már ennek elégnek kellene lennie a kitűzött célhoz. Persze e mellett amit csak lehet érdemes lenne kábelvégre rakni (legalább a nappaliban, de pl. Powerline -al akár mindenhol) - ez is nagyban tudná segíteni a WiFi -t ...
Pontosat csak némi részletek elárulásának követően lehet persze, de egy példa: a baloldali kék körbe rakott AX50 - legalább AC -s klienseket feltételezve - bőven beszórná az egész lakást. AX73 esetleg ajánlott lehet még, ha pár ezressel többért belefér - nagyobb sávszélességű WiFi és támogat pl. OneMesh -t is.
Egyébként nem rossz az AX50 sem. Most van is mellettem egy (tesztelgetem router illetve javarészt AP módban), de ez majd húgoméknak megy majd. Azt néztem, hogy OpenVPN -t is támogat (egyebek mellett), de sem ezt - sem Parental Control -t nem néztem rajta. Különösen az utóbbival kapcsolatban mi érdekelne pontosan? Avagy csak általános tapasztalat érdekelne (az sajnos nekem sincs még vele)?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- RAM topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest