Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
Az éjjel valami tervezett dolog miatt volt 501?
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Konkrétan mit jelent itt az időtúllépés, milyen hiba volt, milyen oldalt próbáltál betölteni?
-
Ma találkoztam legalább 3x időtúllépéssel. Megy valami a háttérben , vagy nálam van a hiba ?
-
kentaur
csendes tag
Gratulálok. Velük nagyon jól jártatok! Nagyon korrekt cég, nagyon gyorsan reagálnak, segítőkészek.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
db replika lesz valószínűleg
-
somogyib
őstag
Amikor megláttam, hogy nem elérhető a lapcsalád, előkészítettem a popcornt, és felmentem a PH fb oldalára.
De semmi "bénák vagytok" "amatőrök" "mindenki moggyonle" "én majd tudom a tutit" stb. nem volt.
Pedig a korábbi egyhetes leálláskor olyan jól szórakoztam ezeken.
(azt tudom, hogy ti nem
). -
válasz
WATERDACA
üzenetére
a reggeli leállás a mi sarunk, félrement egy dolog a configban. ez azt is jelenti, h nincs baj, azóta javítva. szori az izgalmakért.
a költözés egyelőre hozza, amit vártunk tőle, minden oké. a háttérben azért még mindig pakoljuk fel a különböző elemeket, szóval lehetnek kisebb fennakadások, noha igyekszünk egyet sem hibázni.
-
Azóta visszajött, de gyakran találkozok időtúllépéssel. Mégse volt annyira jó a költözés?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
mobilemaster
üzenetére
Mindenkinél.
Senkinek sem töltött be.

-
válasz
mobilemaster
üzenetére
Az PH!-val történt valami, nálam is elérhetetlen volt az oldal.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
mobilemaster
üzenetére
Nálam sem mentek az oldalak.
-
mobilemaster
tag
Sziasztok!
Ma reggel a telefonomon elérhetetlenek voltak az oldalak egy ideig, kb fél óráig biztos. Próbáltam 3-4 ip-ről, a betöltés se indult el (Prohardver, Hardverapró). Bármilyen más nem prohardveres oldal ment. Nálam, vagy nálatok lehetett hiba? -
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
A gateway time out az a load-balancertől szokott jönni, nem a mobilappból.
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az "Az szerver" kifejezést van értelme felülvizsgálni.
nyilván nem most és kapkodva, hanem végül és utolsósorban. -
-
Dehogy temetjük!
Pont azért raktam be a screenshotot erről a 'túlterhelésről', hátha nektek ez egy pici infó a beállításhoz.Eddig se nyekeregtem az elérés miatt, igen ritkán tapasztaltam lassulást... most meg épp a 'költözéssel' egyidejűleg laktam be az új mobilomat, a nem hivatalos PH App-ot használva kb érintéssel egyidejű az adott topik megnyitása!
Zbookon is minden azonnal ugrik, szóval tényleg nincs temetés! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
MasterMark
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez megint butaság, nem kell NAT-olni és nem is ajánlott. Leírtam amúgy mi kell.

Nekem is van Digi is meg Telekom is IPv6-tal.
Viktor0610: Ja bocs nem láttam már, következő lapra került ez a hsz. már.
-
Off off!
Köszi! -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
De, ad. Nekem konkretan /64-et oszt ki most a Digi SLAAC-kal..
Ez van a routeren:
71: ppp0: <POINTOPOINT,MULTICAST,NOARP,UP,LOWER_UP> mtu 1492 qdisc htb state UNKNOWN group default qlen 1000
link/ppp
inet 178.x.x.x peer 10.0.0.1/32 scope global ppp0
valid_lft forever preferred_lft forever
inet6 2a01:36c:112:x:x:x:x:x/64 scope global dynamic
valid_lft 85987sec preferred_lft 13987sec -
válasz
MasterMark
üzenetére
Meglett, digi nem ad prefix delegationt csak egy cím jár. Nat66 volt a megoldás. Viszont így már nem értek semmit... Minek nat amikor nem is kell natolni. Mikrotik topikban folytatom.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
IPv6 only nem tud IPv4 only-hoz csatlakozni, hacsak nincs közte címfordítás.
Prefix delegation kell neked, biztos van leírás hozza.
DHCP nem hiszem hogy kell neked. Valami mást állítottál be.
SLAAC + prefix delegation szokott lenni itthon ami kell.
De nem ennek a topiknak a témája.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Milyen protokollon/porton megy a jatekszerver?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem siman megy a Digi FTTH IPv6-al (SLAAC).
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor elvileg ipv6 only címesek nem is tudnak csatlakozni?
Több leírást néztem, elvileg faék egyszerű ipv6 pool kell meg egy ipv6 dhcp kliens a pppoe interfészre de nem kapok címet. [kép] -
MasterMark
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
nem tudja az ipv6-ot szerverként de klienseket beengedi.
Ilyen aligha lehet.
leírások szerint csináltam meg megsem kapok ipv6-ot.
Akkor valamit elrontottál. Mikrotiket se nehezebb beállítani, ráadásul ahhoz baromi sok útmutatást is találni.
Persze azért az alapokkal nem árt tisztában lenni, hogy valamennyire átlásd mit is kell csinálni.Sajnos az ISP-k is csomó mindent rosszul implementálnak IPv6 kapcsán, nem tartják be a szabványokat stb.
-
Nálam Digi optikás van azaz már voda vagy one vagy mi. Ipv4 nemnatolt címmel szerencsére mert játékszervert üzemeltetek ami nem tudja az ipv6-ot szerverként de klienseket beengedi.
Mikrotikem van az amúgy sem egyszerű ipv6-ra beállítani, bár leírások szerint csináltam meg megsem kapok ipv6-ot. -
Annyira senki nem használ ipv6-ot, hogy v6-os címeket raklapszám lehet kérni és ingyen utánadhajigálják, miközben a v4-es címek költsége egyre nagyobb, és nemsokára lehetetlen lesz kigazdálkodni. El fog jönni az az idő, amikor alap v6-ot kapsz, és akkor lesz v4-ed, ha fizetsz érte egy szabad szemmel jól látható összeget. Az arányok érzékeltetése végett: fizetsz mondjuk 5000-et egy alap internet csomagért, ami v6 only, és fizetsz még 1500-at egy v4 kiegészítő előfizetésért.
Emellett szeretnék egy +1-et rakni minden hsz-re, ahol azt írták, hogy súlyos tévedés, amit mondtál és ettől különböző érveket is hoztak.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Erről is írtak korábban: volt kettő darab szerver, egy web meg egy adatbázis. Nem emlékszem, hogy valaha is írtak volna cache szerverről.
Egyébként ez nem olyan nagy adatbázis. Az adatok zöme historical, ül a diszken oszt jónapot. A postgres a frissen használt adatokat cacheli memóriában, az pedig relatíve nem olyan sok. Amikor itt elindul egy vita, az csak néhány száz hozzászólás folyamatos kiszolgálását jelenti, nem az összeset. Egyébként amíg befér a ramba, addig gyors. -
kukif
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Miert? Az latom, hogy AS44302 alatt "nehez" lett volna, de RF-nel ez siman megugorhato.
-
Valosag: a vilag internetforgalmanak fele IPv6, a mobilforgalom tobbsege IPv6, a hyperscalerek belso infraja dominansan IPv6, sot: pl. a Meta datacenteren belul IPv6 _only_.
Teljesen el vagy tevedve.
Mar a teljesen egyszeru szitukban is mukodik, pl. en csomo dolgot itthon hosztolok, es a belso halomon is mukodik az IPv6, az ISP is hibatlanul hozza az IPv6-ot.
A NAT rengeteg problemat okoz nagyobb terheles alatt. Jopar evvel ezelott konkretan Linux kernel forraskodot kellett olvasgatnom, amig rajottem, miert docog valami, amig ratalaltam egy kommentre az nf_nat_core.c-ben, hogy
/* Manipulate the tuple into the range given. For NF_INET_POST_ROUTING,
* we change the source to map into the range. For NF_INET_PRE_ROUTING
* and NF_INET_LOCAL_OUT, we change the destination to map into the
* range. It might not be possible to get a unique tuple, but we try.
* At worst (or if we race), we will end up with a final duplicate in
* __ip_conntrack_confirm and drop the packet. */
Hat francnak se hianyoznak ilyenek.
-
-
Goose-T
veterán
-
kukif
csendes tag
host -t aaaa prohardver.hu
prohardver.hu has no AAAA record
-
Elég jól ráfeküdt a serverbunny az AWS-nél is a reset gombra, szerencse, hogy nem oda vittétek a PH dolgait, mert megint sivalkodott volna a sok agyalapi mirigy a FB csoportban!

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
somogyib
őstag
"kb. 100kB kell", "mondjuk nehanyszorosa...", "ennek egy resze (fele?) gondolom...", "a percenkent 20e lekeres az jo sacc-e vagy sem..." stb.
Ezek a mondatok nem tűnnek úgy mint ha meg lehetne mondani a hardvert/szoftvert.
Máskülönben nem is adtál választ MasterDeeJay kérdésére, miszerint: mire van szükség egy ilyen oldal üzemeltetéséhez.
-
somogyib
őstag
Ez olyasmi okfejtés, mint a Drake-formula a lehetséges csillagközi civilizációk létezéséről: a képletben szereplő tényezők legtöbbje teljesen ismeretlen.

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Publikus adatok alapjan szamolgathatsz. Mutatom, hogy en hogy csinalnam.
Pl. ennek az oldalnak a lekeresehez kb. 100 kB-t kell letolteni a browser szerint (a maradek kb. mindenkinek helyi cache-bol jon). Ha mondjuk van percenkent 20e lekeres (fogalmam sincs, hogy mennyi van, de mondjuk van most 6e online regisztralt tag es ennek mondjuk nehanyszorosa aki nincs a forumon, de nezi az oldalt), akkor az percenkent 2 GB, az kb. 250 Mbps, de gondolom toltogetnek fel-le uj kepeket is az userek, de vszeg 1 Gbps alatt van.
CPU-t is tudsz saccolni nyilvanos adatok alapjan, kb. 200 msec kozott van egy oldalbetoltes most eppen, ennek egy resze (fele?) gondolom network latency, azaz ha percenkent van 20e lekeres, akkor az netto 20e*0.1 => 2000 sec netto ido a szerveroldalon, tehat 30 CPU sec / sec, szoval elsore nem rossz sacc, hogy ha nincs parallelizacio (es PHP a backend, szoval vszeg nincs, nyilvan DB oldalon lehet), akkor 30 CPU mag dolgozik folyamatosan.
Az egeszben az a kerdes, hogy a percenkent 20e lekeres az jo sacc-e vagy sem, ennek megfeleloen lehet szorozgatni vagy osztani az esztimaciot.
-
Érdekelne hogy mi volt a régi hardver/szoftver ha nem titok?
Vagy ha titok akkor nagyságrendileg mire van szükség egy ilyen oldal üzemeltetéséhez ennyi felhasználóval? -
GEIL
addikt
Ejha, nagyon pörgős lett a lapcsalád.
Kattintás után egyből bent van minden oldal...stb.

-
-
-
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Valojaban teljesen mindegy, milyen gyors a neted. A legnagyobb magyar websiteok teljes forgalmat ki lehet szolgalni 1 gigabiten. CDN-el meg akar joval kevesebben.
-
Azt a bizonyos "laptop szervert", amin eddig futott az oldal, meg lehet venni occoé?
Gratula és köszi a munkátokat!
-
Nekem is túl pörgőssé vált az oldal, felső/alsó szélekig slide-olt, onnan meg visszapattant, annyira gyors lett, oldalra húzva a tapipadon meg másik lapra ugrott...csak néztem mi van! Szerencsére beugrott, hogy ezt a Wayland csinálja, épp most néztem rá egy eddig ismeretlen Linuxra és az már default nem X11-et használ.
A törpenyuszi meg egy cuki kisállat, de mint minden otthoni kisállat, vannak számunkra rossz szokásai neki is. Nem vészes, fel lehet rá készülni, csak akinek első nyuszija van, az belefut ilyesmibe. A közhiedelemben a répa a nyuszi kedvence, de a valóságban a különböző töltőkábelek.
No meg a tapéta... Is. -
kniisa
csendes tag
Köszönjük!
-
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Köszi. Biztos, hogy nem a böngészővel van a baja, mert PH-t még nem látott, de korábban feltelepített Opera is csak a szöveget tölti be.
-
-
válasz
forceberg
üzenetére
Egyébként bizonyos szoftverekből nem szeretnék átállni havi előfizetéses verzióra, ameddig nekem megfelel a régi is.
Annyi ingyenes alternatíva van, még Windowsra is... csak keresni kell, minimális erőfeszítésbe kerül.Pingvinék nem az én világom.
Annál többet ér, hogy gépet kelljen cserélni, de ezt mindenki maga tudja.
-
Hát azért egy októberi FF release nem épp őskövület, mégha a vas az is alatta.
Egyébként bizonyos szoftverekből nem szeretnék átállni havi előfizetéses verzióra, ameddig nekem megfelel a régi is. Amíg lehet, kihúzom. Tudom, lassan nincs menekvés a sok új xarság elől.
Elég a céges laptopon minden nap leköpni a W11-et, legalább a régi asztalin legyen "normális" Win.
Pingvinék nem az én világom.#301 Rowon: Ez egy vagy 13 éves i5-3470

Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kuponkunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Asustor NAS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 32GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
- Samsung DLP projektor, The Freestyle SP-LSP3B
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
(azt tudom, hogy ti nem
).

Pont azért raktam be a screenshotot erről a 'túlterhelésről', hátha nektek ez egy pici infó a beállításhoz.
Zbookon is minden azonnal ugrik, szóval tényleg nincs temetés! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)