Hirdetés
- Sonarr és Radarr
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az EdgeRouter™ X SFP külön táp nélkül is elmegy a UAP-LR. Viszont a CK-már nem. Már ha megveszi, és nem külön telepíti.
-
ult1mate
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Ezekkel mik a tapasztalatok? Jók ők is?
-
ricsi0307
senior tag
Köszönöm woodworm kollégának az infót a Xiaomi routerrel kapcsolatban, ma megjött a Mi Router 3G. Amíg úton volt itthon átnéztem a kábeleket a legrosszabb is Cat 5E szóval azokat szerencsére nem kellett piszkálni. A beüzemelés 2 perc volt, mondjuk én előtte is Xiaomit használtam így nem ért váratlanul a felület. Nagy meglepetésemre 700 és 900Mbps között van a letöltés és max 200mbps a feltöltés szóval maximálisan elégedett vagyok. Az antenna ereje nagyjából annyi mint a régié volt talán kicsit erősebb, összesen 13000Ft-ot fizettem érte vám és eltűnés biztosított szállítással a banggodról. Ennyiért szerintem bestbuy.
-
-
ktamas76
csendes tag
Megérkezett az Archer C5. Pár napja tesztelem a TL WR 841N helyett és eddig rendben van a cucc. 2,4GHz-en kb ugyanazt tudja (picit nagyobb a letöltési és gyengébb a feltöltési sebesség). 5Ghz 1 falon át még jó, utána már gyorsabb a 2,4. Eddigi egyetlen negatívum, hogy rövid CAT5 kábel van hozzá amivel a gigabites(nek csúfolt) Digi 150-200Mbps-t tudott, CAT6-ra cserélve pedig már elérte a garantált 300-at.
-
HTomee
tag
Sziasztok,
Gondoltam pár sorban leírom egy ajánlott Routerről a tapasztalataimat.
2 hete állítottam csatasorba egy ASUS RT-AC66U B1 eszközt. Szolgáltatói ONT PPPoE Passthrough módban.
9-10 Wifi eszköz, NAS, media player, okos TV, PC, torrent.. (16-17) eszköz van rajta összesen.
Lassulás, fagyás, akadás NINCS!
Lan-on 850Mb/s a max amit kicsavar magából (ONT 950Mb/s tud közvetlenül)
Wifi hibátlan, kb az 5Ghz hatótáv annyi mint a 2,4Ghz. A 2,4Ghz talán 3-4m-el távolabb sugároz.
2 Magos processzora Speedtestnél Lan-on az 1-es mag 100% 2-es 50%. (Itt akad ki legjobban )
A RAM stabilan 49-50% Wi-Fi terheléskor kb egyformán terhelődik mindkét processzor mag de 40%-nál ilyenkor sem megy fentebb.Egyetlen negatívum, hogy kicsit melegebbnek találom mint az előzőt.
31k árat megérte. Magyar nyelv, Mobil applikáció és rengeteg állítási lehetőség jellemzi.
Nem véletlenül van az ajánlott Routerek közt.Köszönöm a véleményeket és tanácsokat és persze a topikot. Ez segített a döntésben.
-
ult1mate
tag
ASUS RT-N18U után mi a következő lépcsőfok ami már 5GHz-t is tud és van benne WOL?
-
válasz
ult1mate
üzenetére
Ezek az olcsó routerek nem szükségszerűen rosszak, csak éppen annyira nincs velük tapasztalat, hogy egyszerűen nincs meg a statisztikai bázisa annak, hogy ajánlani lehessen őket.
Tekintettel viszont arra, hogy a rádiófrekvenciás adattovábbítás komoly varázslat, ha a stabil működés fontos (nem mindenkinek az), akkor én csakis pedigrés, bizonyított gyártótól vásárolnék.
MaCS
-
ult1mate
tag
Erről valakinek van valami infoja?
NETIS WF2780
Az emulátora szerint tudja a WOL-t.
-
-
rekop
senior tag
válasz
adamz91
üzenetére
Ubiquiti ÉR-X. Poe passthrough port van rajt 1db. Az AC-LR tápjával elmegy a router + az AP.
-
válasz
user112
üzenetére
Azt azért nem árt tudni, hogy a túlfeszültségvédett hálózati elosztó önmagában messze nem nyújt teljes védelmet a bejövő feszültségtüskék ellen. Minimum a villanyórához is kell egy védőeszköz, de érdemben a négy lépcsős védelem tud jó eséllyel megvédeni. Aminek az első lépcsője ugye a szolgáltatói hálózatban lenne...
MaCS
-
user112
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1-3 téglafal. 5-30 méter. Közeli szomszéd kb. 20m. 120-as net decemberig, uzánna lehet, hogy gyorsabbra tudok váltani.
1PC-be jön le a vezeték (40m) a padlásról. 1 laptop (emelet,földszint,kert; általában wifivel) plusz 3-5 mobil.
Igazából a régi megfelelt az igénynek, 6eFt volt. Kb ennyit szánnék most is rá. Usb-t egyszer próbáltam külső winyóval, de valahogy letörlődött a partíció meg lassú is volt, úgyhogy nem lényeg.
Fontos,hogy a kertből is menjen. Az gondolom, hogy a 2 antenna segit az erősségen.
Jó lenne, ha nem szállna el megint a vihartól.
A modem védelme segítene (túláram védett elosztóval)?
Az emeleten a modemnek van wifije, oda nem kell; de nem is menne át a beton födémen -
shapphire
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Részben talán off, de...
Beüzemeltem az általam említett típust a HGW mögé. (TP Link WR940N)
Egyik napról a másikra visszaesett a DSL net sebessége.
A modembe belépve a vonali adatoknál ugrásszerűen megnőtt a FEC hibák száma a letöltés irányába. (nem is kicsit, több százszoros)Ez több, mint gyanús. Valaki találkozott már ilyennel?

Ez a router miatt van? Beállítás? -
-
adamz91
tag
Ubiquiti UAP-AC-LR- acces pointhoz szeretnék egy low costos routert ami megbízható gigabites területen (legalább 4 portos) Előny ha PoE. Köszi

-
-
törölt tag
válasz
Impair1980
üzenetére
szerintem alapvetőn bármit feltehetsz, ha a egy kicsit túlmérezeted a cpu teljesítményét, vagy épp leveszed pl. a wifi teljesítményét a mimimumra, ami még megfelel, csak gondoskodj arról, ha táp/cucc elpukkan, túlmelegszik, akkor ne legyenek éghető anyagok a közelükben. pl. kerámia konnektor és tálca, vagy egyéb nem éghető anyag. és mondjuk egy túlfeszvédő sem ártana elé.
ezt egyébként a kültéri cuccokra is bőven ajánlom, a tápjuk sok esetben ugyanaz a kínai vacak, legfeljebb adnak egy túlárazott alumínium házat, meg egy túlárazott alaplapot, lásd mikrotik. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Tönkre ment a TL-WR841N routerem.
Vihar után szállt el. Az UPC is cserélte a modemjét, mert a LAN portja és a wifi szintén elszállt. A router és a PC védett elosztón volt.
Tavaly augusztusban ugyanez történt. Az UPC csak vonja a vállát.
Van erre valami megoldás.
Most milyen routert vegyek? (családi ház, emeleten a modem; a router alulra és a kertbe kell; pc, laptop, mobilok). -
Soma01
veterán
válasz
Impair1980
üzenetére
Ahogy fentebb is irták, lehet oda tenni, csak több lesz a működési hiba és hamarabb fognak jelentkezni, mint ha szobahőmérsékleten használnád.
De pl. ha van álmennyezet, a fölé is befér, ott jobb helyen van, mint a padláson. -
-
2ozz
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az ipari eszközök azért árban sem annyiba kerülnek, bár a -10C-tól +40C-ig tartományt azokból is csak a kültéri és a "kiterjesztett hőmérséklet tartományúak" bírják huzamosabb ideig.
A gyártó ajánlásait ha megnézed, az inkább +15-30C-ról szól, ezen tartomány fölött/alatt már élettartam csökkenés várható.
Mellesleg miért pont a padláson van!?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Impair1980
üzenetére
Mert a SOHO eszközök nem szélsőséges üzemi körülményekre vannak tervezve. Stabilitásukat és várható élettartamukat jelentősen le tudja rontani, ha -10C vagy akár ez alatti, esetleg +40C fok feletti körülmények közt vannak használva, nem is beszélve a páratartalomról. Ezek szellőzése, szigetelése, hűtése, átlagos körülményeket feltételez. Persze vannak kültérre szánt és egyéb ipari cuccok is, de az más árkategória.
-
Soma01
veterán
válasz
Impair1980
üzenetére
"A Router fent van a padláson pont középen." "Routerrel szemben nincs egyéb elvárásom, csak tegye a dolgát, ne kelljen folyton újraindítanom." Ez a kettő üti egymást. A padlás nem mondható megfelelő környezetnek a router számára.
-
-
Bacusuz
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A készüléket a szaletli falán lévő fa szekrényben tudnám elhelyezni, ahol meglehetősen meleg van, de csak akkor lenne áram alatt ha lent vagyunk, akkor tudunk neki szellőzést is biztosítani.
Nem rejtünk el wifi-s eszközt mert azzal csak a wifi-t blokkoljuk teljesen feleslegesen és nem csak az üzemi, hanem a tárolási hőmérséklet is számít.télen folhoznám a kertből de nyáron szerintem akár 40-50 fikra is felmelegedhet a tárolási hőmérsékletDigi 500/200 Mbit/s netem van.
fontos a tartósság, megbízhatóság, de ha lehet nem költenék rá túl sokat.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?Nincsenek falak,fák, kertben használnám
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?tabletek, telók, laptopok 2,4 , 5 is
Mennyi lenne a beszerzésre? 20k max
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? csak netezésre használnánk, a fő routeren beállított asus szülői felügyelet továbbvihető egy asus ap-re?-routert vagy ap-t vegyek és milyet?
Igények függvénye-milyen kábelt ajánlott vennem?(falon kívül csatornában lesz vezetve kb 50m, és kb 20m földben)
Kültéri min CAT5E kültéri cat5e jó földbe? -
válasz
Bacusuz
üzenetére
A készüléket a szaletli falán lévő fa szekrényben tudnám elhelyezni, ahol meglehetősen meleg van, de csak akkor lenne áram alatt ha lent vagyunk, akkor tudunk neki szellőzést is biztosítani.
Nem rejtünk el wifi-s eszközt mert azzal csak a wifi-t blokkoljuk teljesen feleslegesen és nem csak az üzemi, hanem a tárolási hőmérséklet is számít.Digi 500/200 Mbit/s netem van.
fontos a tartósság, megbízhatóság, de ha lehet nem költenék rá túl sokat.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?-routert vagy ap-t vegyek és milyet?
Igények függvénye-milyen kábelt ajánlott vennem?(falon kívül csatornában lesz vezetve kb 50m, és kb 20m földben)
Kültéri min CAT5E -
Bacusuz
őstag
Sziasztok kedves fórumtársaim!
A következő témával kapcsolatban lenne pár kérdésem hozzátok, lehet van benne pár off is, ezért előre elnézéseteket kérem.
Adott a lakásunkban egy RT-ac56u router, innen szeretném levinni a kertbe a netet kábelen, hogy tudjunk wifit használni. Ehhez keresek egy dual bandos gigabites eszközt.
Digi 500/200 Mbit/s netem van.
fontos a tartósság, megbízhatóság, de ha lehet nem költenék rá túl sokat.-routert vagy ap-t vegyek és milyet?
-milyen kábelt ajánlott vennem?(falon kívül csatornában lesz vezetve kb 50m, és kb 20m földben)
köszi előre is a választ
-
válasz
Zeban58
üzenetére
Ezzel please fáradjatok át az Otthoni hálózat és internet megosztás topikba.
-
Zeban58
tag
válasz
rosszcsont88
üzenetére
De nem szeretném bridge módba kérni a DIGI eszközt, hiszen ahogy írtam, azt is használom routerként, az ASUS mellett.
Számomra csupán az a hihetetlen, hogy minden kapásból jól működik, úgy, hogy lényegében csak áramot adtam az ASUS-ra és összedugtam a kábeleket.

-
Zeban58
tag
Végre bekötötték a Digi 1000-et. Egy ZTE F660RV1 eszközt kaptam a fenti emeletre, aminek használom a wifijét. Ennek az egyetlen darab gigabites portjáról (a másik nem 1000-es, hanem csak 100-as) ethernet kábelt vezettem le a kettővel lentebbi szintre, ahol egy ASUS RT-AC66U B1-et szeretnék használni.
Kibontottam a vadiúj ASUS routert és gondoltam nekikezdek a korábbi instrukcióitok alapján AP-t csinálni belőle. De végülis nem jutottam el eddig, és nem tudom, hogy az alábbi felállás korrekt-e?
Szóval a DIGI routerének LAN kimenetét egyszerűen rácsatlakoztattam az ASUS WAN portjára, és a konfigurációs felületen szinte semmit nem állítottam, csak az SSID-t és a pw-t. És a dolog nagyszerűen működik - ez tényleg ennyire egyszerű? (torrentet még nem próbáltam, de remélem az is megy)
Vagy elképzelhető, hogy bár ez így lényegében magától belőtte magát, de létezik ennél jobb beállítás?
Más: a ZTE F660RV1 egyetlen gigabites LAN-portját milyen eszközzel lehet több portossá varázsolni?
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, gondoltam,hogy nem úszom meg 😀
-
-
-
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
15-20 eszköz lóg rajta, de a PC amin dolgozom csak LAN-on megy. Wifi csak az okos eszközökhöz és a telefonokhoz kell. Mediaplayer, NAS, TV, szintén LAN. Cat-5 kábeleket használok ha ez számít, a két router is vezetékkel van összekötve. Wifi sebessége nem számít, csak stabil legyen.
-
Petikusz
tag
Sziasztok. lassan cserélni kell apósoméknál a routert. emeletes családi ház a router az emeleten van ők a földszinten. csak wifit használnak mobilon, meg számítógép is wifin van a földszinten amivel cikket olvasnak. letöltési sebessége kb 500kb/s néha mikor itt vagyok és filmet töltök ennyivel tölt. egy olyan router kellene aminek jó a hatótáv. Ez milyen? Original English Version Xiaomi Mi WiFi Router 3 - WHITE 128MB
továbbá mik a lehetőségek? árban lehetőleg 10ezer ft környékény? jelenleg ez van tenda egyre többször kell újra índítani mert a telefon nem találja a jelet
-
woodworm
veterán
válasz
Impair1980
üzenetére
Hardveresen a xiaomi az erősebb. A wifi elméleti sebessége egyforma, a c5v1-essel összehasonlítva a wifije is jobban működött nálam, de ez lehet helyzet- és kliensfüggő.
-
woodworm
veterán
válasz
Impair1980
üzenetére
"Fontos lenne a NAS miatt a Gigás LAN port, ami ahogy látom a Xiaomi Mi Router 3G-nél nincs meg!"
Mert valószínűleg a sima 3-as adatait nézed. Csak külsőleg hasonlítanak és a chipset gyártója ugyanaz, de jelentősen különböznek.
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszd! Könnyűszerkezetes ház, falakon keresztül is jól jön a wifi. A Router fent van a padláson pont középen. Egyébként itt mekkora jelentősége van annak, hogy az antennák iránya hogy van beállítva? Merre kell, hogy álljon?
Jelenleg sajnos csak Telekom 50/20-as netem van, de elméletileg pár hónapon belül elérhető lesz már az 500-as csomag is!
Routerrel szemben nincs egyéb elvárásom, csak tegye a dolgát, ne kelljen folyton újraindítanom. Egy UPS-re lenne kötve 0-24-be menne.
Fontos lenne a NAS miatt a Gigás LAN port, ami ahogy látom a Xiaomi Mi Router 3G-nél nincs meg!Köszönöm a segítséged!
-
Gergo28
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem! És a D1-et erre a célra megvehetem bátran vagy esetleg tudsz ajánlani másik routert amivel stabilan megoldható lenne az AP mode?
-
válasz
Impair1980
üzenetére
Ezek közül csak a TP-Link ajánlott.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?20k-ba az Asus N18U, a TP-Link 1043N és a Xiaomi Mi Router 3G fér bele,
-
-
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Véleményeteket kérném a következő routerek közül melyiket érdemes megvenni?
Tenda AC10
TP-Link Archer C5 V2
D-LINK DIR-842Illetve 10-20 e Ft-os kategóriában miket tudtok ajánlani?
Köszönöm előre is!
Amiket ki kell, hogy szolgáljon: 1 Asztali PC, 1 NAS, 1 Laptop, 3 Tablet, 2 Telefon, 1 klíma, 3 TV.
Jelenleg egy TL-WR1043ND V1-es van, ami sajnos már nem megbízható, 2 naponta újra kell indítanom!Impair
-
mrrr74
aktív tag
Lassan beállítanám a sorba az Archer c5-öt, viszont érdekelne a meglátásotok.
Mindenképpen 2 routerre van szükségem, az egyik AP módban menne.
Jól gondolom, hogy a TP linket kellene fő routernek befogni és a WNDR4300-as Netgeart AP-nak?
Ha jól látom az Archer tud VPN-t is, illetve fejlettebb szoftveresen és hardveresen is. Ez mondjuk azzal jár, hogy mindent újra be kell állítani, megéri a szerelgetést?Jelenleg a Netgear-en keresztül kapom a netet és annak a wifi-je van Xiaomi extenderekkel továbbítva. A jelerősség így az egész házban tökéletes, viszont sokszor futok bele olyan hibába, hogy nem kapnak IP címet az eszközök. Igazság szerint csak ezért használnék két különböző wifi hálózatot, de ha a TP Link wifi-jét osztanám tovább, akkor lehet ez a probléma is megszűnne?
Köszi a segítséget.
-
Gergo28
tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok, mivel emeletes házunk van és túl vastag az emeleti födém ezért egy wifi nem fedi le a házat! AP modban szeretnék egy második wifi routert, repeatert nem tudok úgy elhelyezni a házban, hogy az stabil legyen! Én egy ASUS RT-N12+ routerre gondoltam, de nem tudom mennyire lenne jó választás, mennyire működne stabilan AP modban. A fő router egy telekomos Zte Home Gateway Speedport Entry 2i és a falban cat5e kábel van!
Korábban már egy dlinkkel beszívtam, gyakran megszakadt és volt hogy napokig helyre sem áll csak, ha újra lett indítva és ezt szeretném elkerülni most!
-
ThodEE
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
1043ND van, nem tudom most fejből melyik verzió, de kívülről fehér tehát gondolom a V1, de ezt itt hagyjuk anyósnál mi pedig a következő hónapba költözünk és új lesz a szolgáltatás is és kelleni fog egy új router is

Csak a telefonjaink tudják az 5GHz et, jelenleg nincs más ilyen eszközünk, ezeknek meg annyira nem szükséges a játékokhoz meg a youtube nézéshez
NAS on 90% ban a fotóink vannak 2db 2Tb os vinyóval van szerelve, nincs bajom sem a sebességével sem a szolgáltatásaival, persze jó lenne 10 szálnál többön torrentezni de gyakorlatilag felesleges mert ez is ritkán van kihasználva

-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
A fórumot olvasva egy Archer C7re gondoltam de nem tudom eldönteni megéri e a felárat egy C8 vagy C9?
2db számítógép és 1db NAS (DNS325) vezetéken, WiFin 4 telefon, 2 klíma csatlakozna és Fiber Power 500 as net lesz hozzá.Köszönöm előre is a tanácsokat !

-
Soma01
veterán
válasz
krt-823
üzenetére
Én meg hozzátennék még 2000 forintot és a TL-SG108E-t venném. Ebben már van QOS ("Támogatott a port alapú/802.1p/DSCP prioritás, Támogatott a 4 prioritás sor, Sebességszabályozás, Storm felügyelet"), IGMP Snooping, Link Aggregation, Port tükrözés, Kábeldiagnosztika, Hurok elleni védelem, (max 32 db) VLAN.
-
krt-823
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsot! Végül rendeltem egy Xiaomi Mi router 3G-t. Már csak switchet kell alá találnom

Azok között milyen különbségek vannak?
NETGEAR GS608-400PES
Tenda G1008D
TP-LINK TL-SG1008D
D-Link DGS-1008D -
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem szeretem ezt a - manapság divatos - overkill kifejezést. Routeres, NAS-os topikokban gyakori szöveg egy-egy megmondóembertől, hogy “otthonra overkill”. Honnan tudja, hogy én vagy bárki más mire használná az adott eszközt? Simán lehet, hogy valaki az átlagnál eltérő dologra, környezetben, stb. használja. Tudatos vásárlónak tartom magam, tisztában vagyok azzal, hogy mire van szükségem. Jobban tudom, mint más.
Egyébként nincs sem ER4, sem ER6P routerem
-
Kicsit overkill lesz!
Van az Ubiquiti-nak az EdgeRouter 4 és az EdgeRouter 6P nevű router-ei, ezek egy sima wifi nélküli, klasszikus router-ek. Hardverben nagyon komolyak, bármilyen router-i feladatot meg tudnak oldani bármilyen terhelés mellett.
Ezekhez szokás venni egy jobb fajta switch-et, lehetőség szerint elve PoE-sat.
Wifi-re pedig dedikált AP-akat szokás használni amelyek PoE-n keresztül táplálunk, hogy könnyen elhelyezhetőek legyenek a kíván terület lefedésére.Így néz ki egy tisztességesen összerakott hálózat.
-
Bocs, de attól, hogy Te HGW-nek gúnyolsz valamit, még nem lesz az HGW. A HGW nem egy csökkentett portszámú router.
Lehet, hogy egy switch nem olyan okos, mint egy router, de egyrészt okosabb, mint gondolnád, másrészt routerből pont elég egy egy SOHO hálózatba.
Az, hogy a 3g-n kevés az UTP-lyuk, egyáltalán nem biztos, hogy hátrány. Mivel a switch és az AP funkciók jellemzően más körülmények között optimálisak, egyáltalán nem az ördögtől való az a megoldás, hogy valaki a klasszikus SOHO routerét elhelyezi egy olyan helyen, ami wifi szempontjából optimális, de mivel nem akar minden UTP-kábelt odahúzni, csak eleve egy LAN-portot használ fel, hogy elvigye a jelfolyamot a switchnek megfelelő, jól kábelezhető helyre,és onnan osztja tovább.
MaCS
-
woodworm
veterán
válasz
üzenetére
A kínaiak bármit megoldanak, neked már csak a szoftot kell intézned.
-
2ozz
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Lehetséges, bár én leginkább azt tapasztalom, hogy azért művelnek ilyeneket egy router-el, hogy a letorrentezett filmet/sorozatot bárhol nézhessék, magyarul egy saját médiatárat (és gyakran seed server-t) építenek vele, ami lássuk be, sok egy router-nek.
Spórolás? Igen, valószínűleg.
-Én azért használom ilyenekre, mert lusta vagyok folyton cipelni a HDD-t egyik TV-ből/notiból másikba, és persze azért is, mert a DLNA működik telefonnal is, nem kell hozzá TV vagy gép.
-A print server tök jó (szerintem), mert az ingatlan egyetlen nyomtatójára bárhonnan bárki bármit kiküldhet.
-Az ftp részét én arra használom, hogy a lerippelt DVD-ket oda feltöltsem, meg a család közös "felhőcskéje" (fotók, doksik).Ezeket bőven tudta már a WR842ND V2 is és nem kellett egy folyamatosan zúgó server-t betenni a nappaliba.
Mondhatni kényelmi és komfort szempontok okán művelek vele ilyet.

Bár ha ez a stabilitás rovására menne (vagy melegedne), akkor azonnal kikapcsolnám ezeket.
-
Multibit
nagyúr
akkor minek akasszak be egy server-t !?
Minek is? ... Mert buta, mint szerver? Mert gyenge hozzá a hardver? Mert kevés benne a SATA csatoló?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lássuk be, legtöbben spórolásból nyüstölik a routerüket ilyesmivel. Mondjuk az sem ritka, hogy drága routerekre lógatnak HDD-t, miközben egy olcsóbb router plusz egy alap NAS együtt olcsóbb lenne.
-
2ozz
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Nekem, elég, ha mint router teszi a dolgát, de azt minél jobban. DLNA, töltikézés, háttértárazás - ezek nem router feladatok
Ebben igazad van.

De ha tudja, az csak hab a tortán.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És ha tévedésből tudja (vagy mert direkt ilyet vettél), akkor minek akasszak be egy server-t !? -
2ozz
tag
válasz
üzenetére
A print és média server-t kihagytad

De olyat ami letorrentezik bármit, rögtön okostelefonról indítva, és rögtön tudja is nézni, sőt stream-elve...
És legyen legalább 5 antennája, a 4 már gagyi.
Jah és a 4 emeletes panelt is "belőjje WiFi-vel".
Az ára pedig szigorúan maradjon 10k alatt, de ha gigás net van, akkor annyival is töltsön le az USB-s HDD-re.
-
törölt tag
nem is tudom, de szerintem lassan össze kellene fogni és kickstarteren indítani valami középkategóriás prémium rúteres dolgot a zsaomi versenytársának, egy kicsit az SRM-re hajazó felülettel, supporttal, 4 db lanporttal.
mindent kézhez kapna vele az ember, de aki mókolni akar, az is megoldhatná vele.
vagy mondjuk a lede-re építve és nyílt forrásúra rakva az egészet, de tényleg úgy megoldva, hogy egy átlagfelhasználónak pár kattintással megoldható legyen a router-nas-torrent funkció és olyan gui-t kapjon, amivel elboldogul, meg színes-szagos. -
2ozz
tag
válasz
Soma01
üzenetére
Köszönöm, ezzel tisztában vagyok magam is, de:
1. Mutass kérlek egy nem managelhető switch-ből olyat, amelyikben van DHCP server
2. Mutass egy olyan switch-et, amiben bizonyos eszközöknek statikus IP-t tudsz adni (pl. NAS)
3. Mutass egy olyan switch-et/AP-t ami tud Guest WiFi-tÉrtem hogy egy routerben is egy switch van (azért ennyire nem vagyok fű hozzá
),de tulajdonképpen a kettő szolgáltatásai messze vannak egymástól.
Plusz ha nem a gyári HGW-t használja, lehet hogy egy switch kispórolható lenne a rendszerből pont a plusz 2 LAN port miatt. Bár ehhez látni kellene az egész rendszert, tudni hol hány végpont van és hol vannak a kábelvégek. Érted hogy mire gondolok? -
2ozz
tag
válasz
ult1mate
üzenetére
Ha erre gondoltak a többiek (nem biztos), akkor itt van több bolt is, szerintem ezek tudnak számlát adni.
https://www.arukereso.hu/router-c3144/xiaomi/mi-router-3-p363454473/#termek-leirasBár ennek a LAN portjai csak 100-asok, de a WiFi tudja az 1200-at, ami nem rossz.
-
Soma01
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Az N18U-ban is van.
ult1mate!
Szerintem mindig lesz aki sír e miatt. Minden routernél vannak ilyenek. Sokan nincsenek tisztába a technológiai korlátokkal. A legfrissebb FW már jó állítólag és elég stabil is. (én is csak a témáját olvasom, onnan tudom, nekem nincs ilyenem) Ha Tp-Linket nem szeretnél, akkor ettől csak drágább eszközöket fogsz találni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus H110M-R LGA 1151 alaplap garanciával
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Főleg ha már rászánom az összeget elvárnám, hogy évekig kiszolgáljon rendesen. Más alternatíva?
Dr.NX