Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Köszönöm a választ, balojazz -nak szintén.
One-os szervizes volt itt, ő mondta. De volt kábelcsere.
Gyári reset viszont nem volt, sajna. De ma visszaküldtem, mert még garanciális.
Csak rögtön azt gondoltam, hogy gyorsan veszek egy másikat.
Mivel még agyalok rajta, kértem visszaállítást router módba.
XIAOMI AX3000T-t néztem ki, 18 k körül. Vélemény esetleg? -
user112
senior tag
Sziasztok!
Kicserélték aTönkre ment one modemet, de az asus rt-ax55 router továbbra sem kap jelet. Modem, kábel jo. A router kuka? Mit ajánlanátok helyette, 25 k körül? Erős wifi kellene, vastagok a válaszfalak.
Köszönöm -
user112
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az ASUS RT AX55 hirdetőinél általában AX1800 megjelölés van, de látok EU/13/P_EU jelölést is (Best Byte). Van ennek jelentősége?
-
user112
senior tag
Köszönöm.
Azért nem írtam árat, mert fogalmam sincs hogy milyen ár felel meg erre a célra. Nyilván nem szeretnék 100 ezreket rákölteni, ár-érték arányban keresném a legjobb vételt. Csak sejtem, hogy egy középkategóriás, 20-30k körüli gép megfelelő lehet. Egy ASUS RT-AX55 megfelelő lenne erre a célra (port forward, rendes tűzfalat, VPN)? -
user112
senior tag
Sziasztok!
Otthoni hálózat biztonságossá tételéhez kérnék segítséget.
Vodafone modemem van (CH7465VF; 500 Mbit/s), router üzemmódban, alap beállításokkal.
Nincs igazi hálózat; PC, notebook (ezek alkalmanként) illetve Voda Mediabox csatlakozik Lan-on, WiFin pedig mobilok, tablet és egy kamera. A WiFi megfelelő (családi ház alsó rész + kert; födémen nem megy át a jel de nem is szükséges jelenleg), a kamera látszódik távolról, mobilneten. Bővítés tervezek Poe NVR (switch helyett) + 2 kamera lenne pluszba.
Azt a tanácsot kaptam a kamerákkal kapcsolatosan, hogy kerülni kellene a Voda eszköz routerként való használatát. Szükség lenne routerre, ahol be lehet állítani port forwardot, rendes tűzfalat, netán még VPN-t is. Tűzfal, port forwarding, Mac, Ip és port szűrés van a Voda modemen is, úgy látom, de ezekhez már nem értek annyira és leírást sem nagyon találtam még hozzá.
Ebben kérnék segítséget. Valóban szükséges e a router és milyen típus lenne ehhez a rendszerhez árban is ajánlott. Esetleg a fenti beállításhoz lenne e valami jó tutoriál?
Köszönöm. -
user112
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
1-3 téglafal. 5-30 méter. Közeli szomszéd kb. 20m. 120-as net decemberig, uzánna lehet, hogy gyorsabbra tudok váltani.
1PC-be jön le a vezeték (40m) a padlásról. 1 laptop (emelet,földszint,kert; általában wifivel) plusz 3-5 mobil.
Igazából a régi megfelelt az igénynek, 6eFt volt. Kb ennyit szánnék most is rá. Usb-t egyszer próbáltam külső winyóval, de valahogy letörlődött a partíció meg lassú is volt, úgyhogy nem lényeg.
Fontos,hogy a kertből is menjen. Az gondolom, hogy a 2 antenna segit az erősségen.
Jó lenne, ha nem szállna el megint a vihartól.
A modem védelme segítene (túláram védett elosztóval)?
Az emeleten a modemnek van wifije, oda nem kell; de nem is menne át a beton födémen -
user112
senior tag
Sziasztok!
Tönkre ment a TL-WR841N routerem.
Vihar után szállt el. Az UPC is cserélte a modemjét, mert a LAN portja és a wifi szintén elszállt. A router és a PC védett elosztón volt.
Tavaly augusztusban ugyanez történt. Az UPC csak vonja a vállát.
Van erre valami megoldás.
Most milyen routert vegyek? (családi ház, emeleten a modem; a router alulra és a kertbe kell; pc, laptop, mobilok). -
user112
senior tag
Sziasztok!
TL-WR542G routerem és FiberPower60-am van. Az emeleten megfelelő a jel, de a földszinten gondok vannak. Nagyon gyenge a jel és nincs is mindenhol (a födémben sok a vas). Egy vezetéket levezettem a földszintre, de a lépcsőházban lenne egy átlátási pont is, mely mindkét szintet látná.
Mi lenne a legjobb megoldás a földszinti jel megerősítésére. Erősebb router, egy második, access point vagy valami más.
Milyen érdemes mostanság venni és hogyan kellene bekonfigurálni a rendszert. 2-2 gép menne rá fent és lent illetve mobil.
Működne e úgy a rendszer, hogy fentre vennék egy 841N és levinném a 542G-t, vezetékkel összekötve? Gondolom csak azonos márkájú eszközöket lehet összekapcsolni. A 841N-ről hallottam rosszakat is, jókat is. 6eFt elfogadható árnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest