- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
Gabor901127 #65497 üzenetére
Nem hinném, hogy a ac87-esben lévő soc lényegesen erősebb lenne az ac66b1-esénél. Igaz a család legnagyobb tagja van benne, de közben a 4708-as kapott egy új, magasabb órajelű kiadást. Nehéz referenciát találni, hogy ezen kívül mi a különbség a két soc között, de a benne lévő switch is valószínűleg ugyanaz.
Az ac87u segédprocesszora pedig csak a wifi kommunikációt segíti (router a routerben), a kábeles átvitelbe nem nagyon szól bele. -
MrSealRD
veterán
Switch keresésben vagyok. Remélem elfér itt.
- Otthonra kellene, de ne gagyi.
- Nem a legolcsóbbra hajtok...de fölöslegesen ne legyen drága.
- Szeretnék port aggregációt...
- Passzív hűtés
- PoE is kell legalább 1. Ha több van az nem gond.
- 8 portost keresek. -
Gabor901127
tag
válasz
Gubek-Einste #65482 üzenetére
Ok köszi az ötletet
A WIFIre tényleg nem modtam semmit, de kb mind1 kb nes eszközök vannak, ha hiper szuper sebesség kéne akkor lan kábelAmúgy a 87U az nagyon sok lenne? azt néztem hogy jóval jobb proci van benne és tuti elbír 1 giga bitet
A 66 ról meg azt nézem, hogy azért jobb mint a TP link, (gondolom OpenWrt is van hozzá)
Szóval valahogy így kössem a hálózatot?
Internet-----87U-----66U-----Tplink
Köszi
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Cato Ramirez #65490 üzenetére
Ennyiért az elvárásaidnak megfelelő megbízható routert nem lesz könnyű találni. A gond ezekkel a cuccokkal, hogy még ha jó is a vas sok esetben gyenge/instabil a SW.
Ezen még az sem sokat segít, ha neves gyártó. Én pl. az AC88U is csak ezért mertem megvenni mert van hozzá custom firmware. Szóval ha a gyártó hanyagolja a gyári SW-t (nem teszi be az open source SW bug ill. security fixeit ill. nem foglalkoznak stabilitás problémákkal) akkor legalább lelkes fejlesztők/community-k megteszik ezt. Persze a chip-hez tartozó bináris drivereken ez nem fog segíteni...
Visszatérve a konkrét esetre, még 1 utolsó tipp ami esetleg beférhet a költségvetésedbe: RT-AC86U.
Mondjuk furcsa mód erre pl. Wiki csak 1.6 gbps-et ad meg WAN-LAN sebességnek, holott ebben újabb, gyorsabb 64 bites proci van.
Disclaimer: Nem azért írtam az Asus verziót merthogy csak az az egyetlen lehetséges opció (biztos van ugyanazt a chip-et használó Netgear, Zyxel stb. router is), hanem mivel nekem ilyesmi routerem van ezt a tájékot jobban ismerem. -
válasz
Gabor901127 #65475 üzenetére
A Ciscoról tapasztalataim nincsenek, tudom, hogy jó eszközök, nagy múltú, innovatív cég, amely nem csak mint gyártó, hanem mint innovátor is sokat tett hozzá a hálózatok fejlődéséhez.
Viszont azt is látom, hogy a hálózatokkal foglalkozó ismerőseim egyre kevésbé kedvelik. Azt mondják, hogy az igazi nagypályás játéktéren a Cisco már régen kevés, az alsóbb kategóriákban meg szimplán durván túlárazott.
A közelmúltban több komolyabb fejlesztésnél is azt láttam, hogy éppen Ubiquitiből építkeznek, mondván, hogy azok nagyon jó eszközök a Ciscónál messze kedvezőbb ár/-értékaránnyal.
MaCS
-
válasz
#19482368 #65483 üzenetére
Megmondom őszintén, engem is kezdett már zavarni ez az állandó és kicsit erőszakos Ubiquiti-tukmálás, ha megfelelt a feltett feltételeknek, ha köze nem volt azokhoz.
Nem akartam szólni, mert egyrészt semmi közöm hozzá, másrészt, mert elfogadom, hogy tényleg jók ezek az eszközök, és elhittem, hogy Téged a jóindulat vezérel.
Ezek után viszont vannak kétségeim:
"Olyan terméket amit nem ismerek, nem ajánlom. Mint ahogy a szar termékeket se. Ilyenek az ALL-IN-ONE eszközök."
Ezzel, kérlek alássan, lehülyéztél mindenkit, aki itt nem kis tapasztalattal és szakértelemmel a szabad ideje terhére önzetlenül segíteni próbál (nem magamról beszélek), és alig burkoltan jelezted, hogy itt csakis Te vagy a komolyan vehető szakember, aki, ellentétben a többiekkel, nem a szar ALL-IN-ONE eszközöket ajánlja.
MaCS
-
Cato Ramirez
csendes tag
Köszi a választ mindenkinek. Úgy látom, szándékom ellenére sikerült vitát generálnom.
Nos, először is Routerre kértem ötleteket.
Van AP-m, van switchem, benne van közel 100e.Ft, nem óhajtom lecserélni azt ami megvan és jól működik, csak azért hogy legyen egy homogén hálózatom.
A meglévő infrastruktúrám egy kiesett elemét szeretném pótolni, úgy hogy az időközben jelentősen megnövekedő sebességet a lehető legjobban ki tudjam használni.
A 40e. is kizárólag a routerre vonatkozott, nem a teljes infrastruktúrára,
És ezt az összeget is irányárnak mondtam. szóval, biztos nem fogok 150e.-t költeni rá de ha +20e. Ft-on múlik az, hogy megkapjam amit szeretnék, akkor hajlandó vagyok kifizetni a 60e.-t érte.
Köszi a tippeket, hasznosak voltak.
Ismétlem ez egy otthoni hálózat, (+ némi extra a munkám miatt), nem pedig egy 50 fős webes cég irodája.
Átrágom magam pár speckón aztán majd döntök mi legyen.
Peace! -
TeeJay
félisten
Asus routeren Merlin FW-el lehet olyat csinálni hogy USB3.0 portra fixen rátolok egy külső 1TB-os 2,5" HDD-t
és laptopról arra tolom fel azokat a sorozatokat amiket utána ugyanerről TV-n néznék meg?a lénye hogy DLNA szerverként tudjon menni a router és a rákötött HDD-t használja tárhelynek
nyílván tudom hogy laptopról gigabit LAN-on megy csak a külső HDD-re a cucc de az elég sebesség nekem
feltéve ha kezeli annyival a routerilletve fontos lenne hogy a routeren a DLNA szerver ne amatőr legyen
mert TP-Link 1043ND-n megpróbáltam benyomni de csak nézni lehet róla filmet VLC-vel
tekerni nem tudtam a filmben ami meg gázlaptopon ha universal media server fut azzal mindent tudok TV-n és telefonon is nézni de amikor a router volt DLNA szerver akkor csak elindítani lehetett tekerni nem a filmben
szóval az Asus + Merlin mennyire okos külső HDD-vel? Sebessége gázos? -
-
-
ph2012
senior tag
Az akciós TP-Link AC1200 gigabites router 24.000 Ft az Euronicsben. Ebből lejön a 30% kedvezmény, így 16.800 Ft lesz, 2 év garanciával.
Szerintetek ez jó ajánlat? Megbízható jó minőségű a router?
-
arin
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég kötöttek nálam Diginet 1000 es internetet. Viszont van egy gondom, sehogy sem sikerült még a közelében sem lenni a max letöltésnek.
A konfigom a következő:
Asrock 970 Extreme4
AMD FX 6300
Samsung SSD
Router: Asus RT-AC56UA routeren kipróbáltam az összes asus oldalán fellelhető firmware-t, amiket itt ajánlottatok azokat is, de érdemben nem okozott változást. Windows alatt mindig csak a 1 mag megy 85%-on, a PC CPU pedig 100% on.
Kipróbáltam egy másik gépen, Core i3 3220T proci, ott megvolt 700 Mbit, de Debian Linux alatt.
Közvetlenül a gépre dugva a netkábelt az i3 as procin elment 900 Mbit ig.
(Az AMD 6300 as gépen, ha Linux LiveCD vel bootoltam be, ott is meg volt a 700 Mbit routeren keresztül)A kérdésemeim a következőek lennének:
Win10 alatt ennyire proci függő, hogy megy e maxon a net?
Ha igen milyen proci kéne, hogy ki tudjam használni a sebességet?
A router hogy hogy nem kezeli ezt a sebességet nálam, mikor másnál vígan megy?
Lehet e esetleg ezeken kívül más a szük keresztmetszet?
Az i3 as proci csak 900 Mbit re elég?Előre is köszi a válaszokat!
Üdv,
Arin -
törölt tag
Utoljára szólok hozzád, mert fárasztó vagy.
Most fenyegetsz?
Kinek mi a lényeg. Nekem a biztonság és a stabilitás. Ez pedig nem esik ki.
Képlékeny, nagyon képlékeny, de nem lesz olcsóbb megoldás. Már ha valóban szempont hogy normálisan ki építsd.
Ez a végletes gondolkodás az egyik nagy hibád
Sok szart kipróbáltam már, ezek a termékek azok, amikért érdemes pénzt adni. Azért is merem ajánlani. Olyan terméket amit nem ismerek, nem ajánlom. Mint ahogy a szar termékeket se. Ilyenek az ALL-IN-ONE eszközök.
Ezt nem is vitatta senki.
Köszönöm, legalább ebben egyetértünk
Ugyanakkor adott keretből lehet értelmes kompromisszumot kötni
Mint írtam, az valószínűleg nem hosszú távú megoldás, csak max tűzoltás, Ezek az eszközök egymásra épülnek, Így ad teljes körű szolgáltatást. Igen ki lehet váltani, de nem lesz sokkal olcsóbb.
Figyi, az adott ember, akinek ajánlgattál, 40K-t szánt volna hálózatra. Te ajánlottál egy 200K+ megoldást.
Akár jogos is lehet, de az hogy leírom, felhívom a figyelmet más megoldásra nem kerül semmibe, Hogy ő hogyan dönt, az már más kérdés. Nem is tartozik se rám, se a fórumra. Tulajdonképpen nem is értem miért okozz nektek lelki sérülést. Nem szart ajánlok, csak drága. De ezt mindig hozzá írom.
Komolyan azt gondolod, hogy ez alternatíva lehet?
Akár, megnézi mérlegel, levonja a konzekvenciákat. Szét néz a piacon és dönt. Lehet átértékelődnek a gondolatai. És inkább arra fog törekedni hogy normális hálózatot építsen ki. Ember, egyén függő. Se te, se más ezt előre nem tudhatja.Ami meg a WPA2 törésre vonatkozó paranoiádat és összeesküvés-elméletedet illeti, kezdesz egyre nevetségesebb
Nem értem miről beszélsz. Jelen pillanatban szó nem volt erről. De ha felhoztad, akkor had emlékeztesselek hogy amikor először ezzel kapcsolatban kifejtettem véleményem, akkor is volt pár nagy hangú ember aki kifejtette hogy lehetetten, paranoid stb... rá pár hétre a KRACK-ről szóltak a hírek. Erről ennyit. Most arról szólnak a hírek, hogy nem biztonságos a WPA2, nem én írom, hanem a szakemberek. Vagy ők is paranoid emberek? Véleményed szerint igen. Annak az esélye hogy egy több lakásos házban van e olyan hülye gyerek aki ezzel szórakozik, az érintett személyen, személyeken kívül senki nem tudja. Sőt sok esetben azt se veszik észre mennyire érintett, vagy egyáltalán érintett. Tehát azzal hogy felhívjuk a figyelmet arra hogy sajna előfordulhat, semmi rosszat nem csinálsz. Csak egy opció, mint probléma lehetőség. De úgy tűnik, ez is problémát okozz neked. Bár nem igazán értem. -
válasz
Gabor901127 #65464 üzenetére
A jelenlegi TP-Link nem lesz megfelelő CFW-vel mert nincsen hardveres NAT támogatás, másodlagos eszköznek jó lesz még.
Elsődleges pl egy Asus AC66U B1, NAS egységnek is megfelelő lesz így kettő ilyennel 60-65k-ból ki is jössz. -
Egon
nagyúr
válasz
#19482368 #65471 üzenetére
Utoljára szólok hozzád, mert fárasztó vagy.
Igen, lehet pont a lényeg ami kiesik? Azaz pont az átláthatóság, és könnyű felügyelet?
Kinek mi a lényeg. Nekem a biztonság és a stabilitás. Ez pedig nem esik ki.
Persze, mindent össze lehet tákolni, meg ki lehet váltani. Csak akkor elég neki a szolgáltatótól kapott eszköz rá egy mezei felügyeletlen switch és sok sok router mert az aztán királyság.
Ez a végletes gondolkodás az egyik nagy hibád. Sok-sok embernek működik problémamentesen egy, az általamhoz hasonló felállás, ami a sima SOHO routereknél sokkal stabilabb, jobban konfigurálható hálózatot tesz lehetővé. Igenis vannak értelmes fokozatok a két véglet (ti. csak Ubi eszközökből felépített hálózat, és a csak SOHO eszközök használata) között.
Edge router is edge switch-el kombinációval adja ki teljesen azt a szolgáltatást ami elvárható.
Ezt nem is vitatta senki. Ugyanakkor adott keretből lehet értelmes kompromisszumot kötni.
Hogy ágyúval verébre? jahh igen, de ugye valakinek az fontos hogy 3mp alatt lent legyen egy film, valaki meg azt mondja szarok rá, mennyi idő alatt töltődik le a film, inkább a biztonság.
Figyi, az adott ember, akinek ajánlgattál, 40K-t szánt volna hálózatra. Te ajánlottál egy 200K+ megoldást. Komolyan azt gondolod, hogy ez alternatíva lehet? Aki 4 milláért keres autót, azt sem fogja érdekelni egy 20 millás ajánlat. Egyszerűen nem abban a kategóriában gondolkodik. Egy 10K-s routernél mindenképp jobb lesz a 40K-s, és van akinek ennyi elég.
Amúgy meg lehetett volna költséghatékonyabb eszközöket is ajánlani, pl. olcsóbb Ubi switch-t, AC AP Lite-ot stb., ha már itt tartunk.Ami meg a WPA2 törésre vonatkozó paranoiádat és összeesküvés-elméletedet illeti, kezdesz egyre nevetségesebb lenni (lassan kezet foghattok gabor7th-val). Egy FB jelszó megszerzéséhez nem kell feltörni a hálózatodat, és jellemzően nem is úgy szerzik meg (hanem adathalászattal, vagy malware-rel).
-
válasz
#52469760 #65461 üzenetére
Nem, nem erre gondolt, hanem erre:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A képen egy ED2.0-s modem látható amit már évekkel ezelőtt kivonattak a forgalomból, ED3.0-sra lett cserélve az összes és elvi maximumon is csak max 50-es netet tudna (ha nem adtak ilyet ki 30-nál gyorsabb nethez) így biztosan nem ilyened van.
Jelenleg 120-as net a legkisebb UPC csomag (29-es körzeti ADSL-t nem számítva) így ahhoz már gigabites portokkal rendelkező típus kellene.
Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik)Ha még is 29-es körzeti ADSL neted van akkor elég lehet egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND is.
-
törölt tag
válasz
Gabor901127 #65473 üzenetére
nem igazán láttam, hogy wifi részről milyen sebességeket szeretnél... elég egy N-es 2 sáv, vagy megelégszel a 2,4-el is, vagy vannak már AC-s eszközeid, esetleg lesznek?
-
törölt tag
ugyan nem rúter, de pont itt találtam itt egy frankó kis összefoglalót 3 antennás ac eszközökről, laposhoz.
[link]
esetleg van valaki tájékozott, hogy az antennacsatlakozók között mi különbség van?
ezt nézegettem
[link]
de nekem ez a Antenna Connector: MHF4, Antenna Interface :IPEX4 dolog ebben a témában semmit nem mond, használhatót meg nem találtam.
konkrétan egy dell e4300-as, régi laposról lenne szó és a gúgli nem volt a barátom, hogy milyet használ. -
Gabor901127
tag
válasz
#19482368 #65476 üzenetére
Megnéztem a demo oldalt, meg hogy ~1000 kliense van tervezve, amit 4 embernek a ~20 eszközre kicsit overkillnek érzek.
Amúgy nem volt olyan hogy a TVkbe épített webkamera szoftvert törték fel és azzal botoltak
És tényleg nem vagyok túl tájékozott IIS Windows Autetikáció forever
-
törölt tag
válasz
Gabor901127 #65473 üzenetére
Kissé tájékozatlan vagy ebben a témában, ami nem baj. De pont hogy a lakossági hálózatokat, és arra csatlakozott eszközöket barmolják szét. Miért? Mert nem okozz nagy kihívást, mert úgyse veszi észre, ha észre veszi akkor se tud vele mit kezdeni még akkor se ha akarna, mert a rendelkezésre álló eszköz olyan szinten le van korlátozva hogy esélye nincs. Tehát kitűnő lehetőség a bűnözőknek. Egy facebook felhasználónév/ jelszó páros 15$ a fekete piacon. Kiépített kisebb, nagyobb bot hálózatok javarészt lakossági előfizetőkből áll. A sodan tele van megfertőzött, feltört hálózati eszközökkel. De ha ez nem zavar, engem meg pláne nem. Én csak jó indulatból ajánlom ezt a drága megoldást, mert viszonylag könnyű beállítani, és cserébe kapsz egy átlátható felügyelt hálózatot. Hátránya, nem éppen pénztárca kímélő.
-
törölt tag
válasz
Multibit #65472 üzenetére
Nem kéne állandóan nyomatni ezt a homogén bullshitet!
Ja hogy neked hülyeség? Ok, azt hiszem ebben se értünk egyet, Ha ismered ezeket a termékeket, akkor tudod hogy egymásra épülnek. Tehát eleve már nem hülyeség.
De mi van, ha nekem meg az a hülyeség hogy azt a filozófiát képviselitek kenjünk be sárral mindent. Mert pont ez a vége amit képviseltek. Azaz összevásárol minden szart, és csodálkozik hogy probléma van. Ahelyett hogy arra az irányra mutatnátok, hogy ha már rá szántad magad hogy foglalkozol vele, akkor érdemes normális felügyelt hálózatot kiépíteni. Főleg hogy nas, meg webkamerát is akar használni.Érdekelt vagy az Ubi termékek terjesztésében?
Nem, sose voltam érdekelt. -
Gabor901127
tag
válasz
#19482368 #65471 üzenetére
Én csak mezei betanított szakmunkás vagyok szóval WPA2 bővel elég a WIFI-re.
Mivel mindez otthon történik ezért nem hiszem, hogy valki csak úgy belopdzik egy lankábellel és hálózatról lelopja az adataimat
Akkor már csak a kivülről elérhetőségnek kéne biztonságosnak lennieTovábbra sem kell semmi olyan cucc amiért értelme lenne hatalmas hálózat biztonságot tartani miután valaki már bent van a hálózatban...
Én továbbra is csak egy működőképes konfigot szeretnék ami elbírja azt hogy játszom és stremelek
a 3 mp helyett meg elbírom ha
a 30gigás film csak 5 perc (a ~245mp helyett)Azt meg tényleg nem értem, hogy SOHO szinten ki akarna betörni hozzám a fishing-et meg nem hálózati szinten kell megoldani.
A ne vesszenek el az adataimról pedig a NAS fog gondoskodni
-
törölt tag
(mivel nem homogén eszközpark, nyilván kiesik pár előny
Igen, lehet pont a lényeg ami kiesik? Azaz pont az átláthatóság, és könnyű felügyelet?
Persze, mindent össze lehet tákolni, meg ki lehet váltani. Csak akkor elég neki a szolgáltatótól kapott eszköz rá egy mezei felügyeletlen switch és sok sok router mert az aztán királyság.
Edge router is edge switch-el kombinációval adja ki teljesen azt a szolgáltatást ami elvárható. Hogy ágyúval verébre? jahh igen, de ugye valakinek az fontos hogy 3mp alatt lent legyen egy film, valaki meg azt mondja szarok rá, mennyi idő alatt töltődik le a film, inkább a biztonság.
Minden csak nézőpont kérdése. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
bluemirage #65465 üzenetére
Biztosan nem tudom (mint írtam annyira nem is érdekel), de több helyen a 88U-ra 1.8 gbps-t adnak meg mint WAN-LAN throughput (persze lehet csak jó szokás szerint össze adják a két irányt).
Szóval az izmosabb WiFi routerek elvileg közel hozzák ezt (mondjuk azért tippem szerint ez pl. kikapcsolt QoS-el igaz). Nem mellékesen a 88U nem a legizmosabb WiFi router, mert ugye vannak quad core procis routerek is
meg ugye ott van még a ASUS BRT-AC828 is ahol eleve két WAN van és specben is azt állítják hogy 2 gbps (pedig csak dual core procis Qualcomm).
Megj: Ezek jó eséllyel nemcsak az Asus termékeknél léteznek (csak mivel nekem az van azt jobban ismerem), mert ugye kb. mindenki ugyanabból a chipekből építkezik.Viszont, hogy én is visszakérdezzek, biztos vagy abban, hogy az névleges sebesség amit a szolgáltatód ad mindig minden irányban megvan?
Szóval szép dolog ez az 1-2 gigabites WAN, de SOHO használatban nem látom mi az az életbevágó dolog amihez létkérdés lenne, meg eleve ez aligha garantált sebesség sokkal inkább valami ami akár meg is lehet dolog.Mindenesetre aki ebben érdekelt nézzen jobban utána, részemről csak tipp volt. Biztosra meg ugye pl. BRT-AC828-nál lehet menni ahol már a spec is kiemeli hogy milyen sebességet tud a dual WAN (ill. HW dual WAN míg a többi ugye az SW dual WAN).
-
Horvi
őstag
válasz
Gabor901127 #65467 üzenetére
Jó de ott a switch a drága az kihozható olcsóbban is. Ha jól emlékszem volt már róla szó pár napja valami Tplink switch.
-
Egon
nagyúr
válasz
Gabor901127 #65467 üzenetére
k.feri80 előszeretettel lő ágyúval verébre.
Egy példa a hálózatra: Ubiquiti EdgeRouter Lite cca. 30K, 2 db AC AP Lite cca. 50K, egy tetszőleges 8 portos gigabites switch 10K. Ez 90K, és garantálható, hogy sokkal stabilabb és normálisabban menedzselhető hálózatot kapsz (mivel nem homogén eszközpark, nyilván kiesik pár előny, a 150K-s (inkább 200K az, ha jobban megnézed) hálózathoz képest). -
Gabor901127
tag
Én igazából csak egy működő hálózatot akarok, amibe lehetőleg be van építve a csoda Tp linkem
Nem kell távfelügyelet, nem kell Virtual lan, nem kell semmi extra, csak hogy végre ne a garantált 1Mbsen keljen feltöltenem
Mivel mások is ki szeretnék használni a gigabites net által nyújtott elképzelhetetlen sebességet downstreamre ezért kell a többi csoda.Valamint még az is baj, hogy valószínűleg 1-2 éven belül szét is lesznek választva szegények ami után már 2 eszköz is elég lesz
Ezért jobban preferálnám a SOHO eszközöket és remélhetőleg csak 70 környékén kell költenem
szerk:
valamit pl a (#65463) k.feri80 által írt hálózat ami kb jó is lenne nekem ahogy nézem már jóval 150 fölött van -
Egon
nagyúr
válasz
Gabor901127 #65464 üzenetére
120K-ból már ne SOHO eszközökben gondolkodj.
Ubiquiti vagy Mikrotik routert, igények szerint buta vagy menedzselhető switch-t és külön Acess pointokat vegyél. -
válasz
ecaddsell #65462 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a SOHO dual WAN esetén megvan a 2 Gigabit?
Ebben nem vagyok biztos. A linken írt Fail Over és Load Balance szavak másra utalnak.
Mi (nagyvállalat) használunk dual WAN-t, igaz... messze nem ilyen sebességen. De ott a redundans rendelkezésre állás miatt van, illetve a forgalom szabályozására használjuk. Pl. Email csak az egyiken megy, az SAP a másik, a vendég Wifi szintén egy adott WAN-on megy ki/be stb... stb...
Nem tudom, hogyha lenne 2x1Gbit, akkor azt tudná-e tolni a router(ünk)... -
Gabor901127
tag
Sziasztok!
Otthoni hálózatot szeretnék építeni legalább 3 routerrel DIGI1000 (1000Mbs) internetkapcsolathoz.
Szóval casládi házas övezetbe rendeltük meg a csodás DIGi okos csomagot ezért ahogy látom csak 1 modemet (vagy mit) fogunk kapni valószínüleg amihez még wifi sincs.
Eddig két router úgy ahogy elvitte a házat, de azért volt sok lefedetlen rész, szóval most arra gondoltam hogy legyen 3.
Ami most van az egy TP-LINK TL-WDR4300 (OpenWrt-vel)
A másik pedig a csodás T-s router amit valószínüleg el is visznek nemsokára.Szóval még 2 routerre lenne szükségem amiket valószínű csak sorba kötve tudunk elhelyezni.
Én úgy tervezem, hogy kéne valmi nagyon bika első routernek, amihez az ASUS RT-AC87U már lehet kicsit overkillnek érzem.
A lényeg az hogy a második router gigabites portjaira kapcsolt eszközökön kicsi legyen a ping (GAMINGHEZ és streaming hez)
A 3.router már valószínüleg csak WIFI-re/ NAS ra (eszköz beszrzés alatt) lesz használva szóval a ping itt már nagyon nem fontos.
Ezek alapján kéne belőni, hogy a mostani router melyik legyen
kb így tudnám elképzelni
BIKAROUTER---kisping---MOSTANIROUTER------NASROUTER
vagy
MOSTANIROUTER---kisping---GAMINGROUTER------NASROUTERAz még kimaradt, hogy az első routerre valószínüleg WIFI-n kb 4-5 eszközt kéne csatlakoztatni, a másodikra 3-4, a 3. ra is 3-4
A legjobb lenne ha mindegyiket 1 alhálózatra tudnám csatolni.
A WIFI-ket külön neveken (eddig nekem még sose működött rendesen ugyan azon a néven) tudjam létrehozniEzek alapján nagyon jó lenne ha tudnátok ajánlani nekem routert illetve elrendezést
BIKAROUTER minimum speci, ha van jobb mint a TPlinkem (TP-LINK TL-WDR4300)
Kisping, gaming és streamingnél is
GIGABITES portok
Elbír még 2 routert
4 port bőven elég
Max 50ezerGAMINGROUTER minim speci, ha TPLinkem(TP-LINK TL-WDR4300) lesz az első router
Kisping, gaming és streamingnél is
GIGABITES portok
Elbír még 1 routert
4 port bőven elég
Max 50ezerNASROUTER
GIGABITES portok
Elbír egy NAS-t
4 port bőven elég
Max 20ezerMég nincs bekötve az optika szóval lehet hogy tudunk változtatni a router elrendezésen, de annyira nem szertnék
PLZ plz plz okos router szakértő emberek segítsetek, hogy ne menjen rá a gatyám is.
Örök hála és ingyen kép jár a megvalósított hálózatrólÜdv:
Gábor -
törölt tag
válasz
Cato Ramirez #65454 üzenetére
Ha normálisan, ki akarod alakítani a hálózati infrastruktúrát, akkor nagyon kevés lesz a rá szánt összeg.
Persze, mindent össze lehet tákolni, de amit te akarsz, azt érdemes normálisan kiépíteni.USG UniFi Security Gateway/router
Termékleírás
- 500MHz-es duál magos CPU
- 3 db Gigabit Ethernet port
- 512MB DDR2 RAM
- Méret: 135 x 135 x 28.3 mm
1 LAN, 1 WAN, 1 VoIP és 1 RJ45 soros port.
(Br. 36.106 Ft)Ehhez szükséges egy switch
UniFiSwitch 16 port 150W Gigabit POE switch
Termékleírás
- Max. PoE+ Wattage per Port: 34.2W
- Voltage Range 802.3at Mode: 50-57V
- Max. Passive PoE Wattage per Port: 17W
- 24V Passive PoE Voltage Range: 20-27V
(Br. 93.701 Ft)Szükséged van wifire
UAP-AC-LR UniFi Access Point
Termékleírás
- Ethernet kábelen megtáplálható, 24V POE tápegység tartozék
- 2,4GHz 3x3 MiMo 3dBi
- 5GHz 2x2 MiMo 6dBi
- Max. power 2,4GHz 24dBm
- Max. power 5GHz 22dBm
(Br. 31.622 Ft)
/dbHogy az egész rendszert belső hálózatról tud felügyelni, és beállítani szükséged lesz egy UniFi Cloud Key-re
UniFi Cloud Key
Termékleírás
A Cloud Key akár 30 UniFi eszköz felügyeletét képes végezni. Például 1 UniFi Security Gateway, 1 UniFi Switch, 24 UniFi AP és 1000 felhasználó.
(Br. 25.375 Ft)Hogy lásd miről is van szó itt a Demo oldal.
Nézd meg, ez nem kerül semmibe. És el tudod dönteni. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Dual WAN-t több jelenlegi SOHO WiFi router is tud.
Többek között az általad korábban említett AC87U is.
Kb. 5 sec alatt kigoogliztam neked a pontos beállítást ami számomra meglepő módon még magyarul is megvan (nem tudom ki akarná erre az USB portot használni mikor lehet az ethernetet is, de ugye ez 1 LAN port elvesztését jelenti szóval lehet jobb a 8 LAN portos 88U ebből a szempontból, de persze gigabit switch is megteszi):
https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1011719/
Itt egy másik ez AC68U-ra (ez tényleg az olcsóbb routerek közt van ami tud ilyet):
http://www.techpoy.com/2014/11/asus-rt-ac68u-dual-wan-set-up.html
Amit te keresel az a load balance mód.
Az AC88U is tudja (nekem ilyen van, de "csak gigabit" WAN jön be hozzánk, szóval nem érdekel a dolog).Az árukat viszont nem fogod szeretni ezeknek a routereknek (én black friday-kor vettem jóval a normál ár alatt).
Azt, hogy vasbeton födémen keresztül WiFi-zel el kell felejteni, ha fontos a sebesség. Ha át is megy nagyon le fog esni a sebesség (fizikai korlát, szóval az összes WiFi router ilyen).
Ha normális sebesség kell akkor szintenként kell 1 WiFi AP és vezetékkel kell összekötni őket.Ha van Synology NAS-od akkor a dynDns redundáns, ui. gondolom már van valami domain neved amivel kívülről eléred a NAS-t (nekem QNAP NAS van, ott a xxxxxx.myqnapcloud.com).
Akármennyi FQDN-t hozol létre az mind a WAN internet cimedre fog mutatni. -
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Cato Ramirez #65455 üzenetére
Szia
Osszevonni osszevonhatod a routerrel, de a belso laba /lan oldali/ attol meg 1 Gb-es 😉 -
válasz
Bármelyik felsorolt típus jó lesz de nem biztos, hogy egyetlen eszköz elég lesz.
Vannak routerek ahol lehet második wan csatlakozót kijelölni, pl AC87U. ha oda is bekötöm az ONT-t akkor az működhet? Így már összejöhet az elméleti 2Giga?
Próbálkozhatsz vele de az eredmény nem garantált. -
-
Cato Ramirez
csendes tag
válasz
Brogyi #65452 üzenetére
Úgy érted építsek routert?
Ez kb a 10+n. megvalósításra váró projekt lenne, amit munka, család, 3 gyerek, után még be kéne iktatni.
Képesnek képes lennék rá, csak addig nem szeretnék fél lábon állni mire befejezem.
Azért kösz az ötletet.Kérdem az okosokat:
Vannak routerek ahol lehet második wan csatlakozót kijelölni, pl AC87U. ha oda is bekötöm az ONT-t akkor az működhet? Így már összejöhet az elméleti 2Giga? -
Cato Ramirez
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65449 üzenetére
Családi ház. a legkomolyabb akadály, egy 30 cm monolit vasbeton födém amin át kell lőni a wifit(az eddig üzemelő wdr4300 megszenvedett vele), plusz cc.40cm tégla. Szomszédok messze vannak, Nincs zavaró jel. Max távolság 60 m 2 falon meg a födémen keresztül.
Eszközök:
kábelen:2 PC, 3-5 IP kamera, Synology NAS, egy saját PC based cloud server.
wifin: 2 laptop(többnyire wifin), telefonok- tabletek, 2 médialejátszó, féltucat smarthome device.
A parental control lassan aktuálissá válik a cseperedő ifjúság okán.
dynDns support kell.
Sokat vagyok home officeban. Ilyenkor team viewer, vpn, stream, stb...
40e. fölé nem szeretnék menni. -
Tikakukac
titán
No, dobok egy kérdést ide végre én is:
20 megás T-s net van a szülőknél. Házat köbö lefedi a T-s router, de a garázst és a teraszt nem. Kéne valami repeaternek való. Apróról csemegézek, 1043 meg 940, 841 meg hasonlók esnek be 5k körül, na annyit szánok is még a dologra. Net fog rajta csordogálni, semmi egyéb heavy móka.
Mit vegyek? A 841 kisker garos és szép dobozos, az tetszik mondjuk.
-
Brogyi
őstag
válasz
Cato Ramirez #65448 üzenetére
Nem adnám fel ilyen könnyen. Ha már 2Gbps akkor addig nem nyugodnék amíg az le nem jönne. Számla kell, akkor mini ATX, és bondig, és dual WAN a varázsszavak.. Márpedig ha bemegy 2G akkor nekem 2G is jönne ki.
Te tudod mire vagy képes.
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok! Megvettem az ac66u_b1 routert de nem bírok vele. Azt írja, hogy a hálózati kábel nincs csatlakoztatva. Ha a net kábelt a gépbe dugom akkor van met ha a routerbe akkor nincs . Próbáltam már alternatív és gyári firmware frisdítéssel is de semmi eredmény csak porosan világít a LAN ikon. Tudnàtok segíteni hogy mit tegyek?
-
válasz
Cato Ramirez #65448 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
30k felett: Asus AC66U B1/AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik) -
Cato Ramirez
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #65447 üzenetére
Akkor ezért nem találtam én sem. Nos, az 1 Gbps is elegendő ez esetben.
Ilyen feltételek mellett mi az ajánlat? -
válasz
Cato Ramirez #65445 üzenetére
Szia!
2Gbps sebességre alkalmas SOHO eszköz jelenleg még nem létezik, mert az ezekre szerelt Ethernet portok 1Gbps szabványúak, így maximálisan 940Mbps körüli sebességet képesek átvinni. Vannak már kezdeményezések fiber bemenetes SOHO eszközök terén, pl. a Netgear Nighthawk X10, de egyrészt szerintem nem akarsz ~160000Ft-ért routert venni, illetve a nagyobbik gond, hogy ezt a jelenlegi Telekom-os eszköz helyett kellene bekötni az optikai kábelre, ezt viszont a Telekom nem fogja engedni. Routert csak az ő ONT-juk után köthetsz, aminek szintén 1Gbps LAN portjai vannak, vagyis 1db routerrel jelenleg ez az elérhető legnagyobb sebesség.
-
válasz
bluemirage #65443 üzenetére
Viszont az 250Mbps-t biztosan nem fog tudni, mert a LAN portjai csak 100Mbps szabványúak. Esetleg még az Archer MR400 jöhet szóba, bár az Ethernet portjai ennek is 100-asok, de van benne ac szabványos WiFi.
Ellenben nem fog kijönni 30 ezer alatt, de sajnos ez van, a SIM kártyás routerek nem olcsók.
-
Cato Ramirez
csendes tag
Sziasztok, Meghalt a routerem, és akkor már szeretnék az új netemhez szeretnék egy olyan routert választani, amivel ki is tudom használni a 2000/500 Mbites sávszélességemet.
Otthoni hálózat üzemeltetése a feladat, némi extrával.
Kétsávos wifi.
6+ vezetékes eszköz 1-2 PoE sem árt ha van, de azt meg tudom oldani, switchcsel is.
Synology NAS, meg egy saját szerver. HD streaming + médiaszerver kifelé.
Itthon, számlával megvehető darab kellene.
Mit tudtok ajánlani? -
-
DrTropex
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, olyan router létezik-e, ami nem zsebwifi. Nem kell hogy hordozható legyen, és sim kártyának a netét tudja használni? Elvileg flottás adatkártya, 4G+ 250 mb/s-ot tud telefonról.
Több dolog használná, Laptop, pár telefon (1-3), Ps4. Ami még előny, ha valahol számolná, megjelenítené az adatforgalmat, nem létszükséglet. Korlátlan netkártya, csak engem érdekel.
Nem baj ha nem csillagászati árakon mozog. Nekem használt is tökéletes, de ilyen 30 ezer plafonnal kalkulálok. Annyiért már van mifi is. Ha olcsóbb annál jobb.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #65439 üzenetére
-
-
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #65437 üzenetére
Értem, tehát a No-IP szolgáltatást biztosan tudja?
És független? Tehát bármelyik szolgáltatató sim kártyájat fogadja?
-
-
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #65435 üzenetére
1db.
Megéri az árát? Jó router? Mobilnet sim menne bele, egy Huawei B593-at váltana, tudná azt a szintet? Ne adj isten jobb is lenne?
-
-
válasz
Sumptuous #65424 üzenetére
Megfelelő lesz a kinézett Asus N18U.
Dual band-ből a Xiaomi Mi Router 3G lenne mint ajánlott eszköz.Nem ártana ha nyáron kint a kertben is lenne használható internetet. (Háztól kb 40m-re)
Erre semmilyen garancia sincsen, hogy össze fog jönni.Esetleg ha lehetőségem lenne rá, hogy a NAS-t távolról is elérjem, annak örülnék. Próbáltam már DDNS-el de valamiért mindig ezt a "kinti" routert adja ki. Sajnos ehhez nincs hozzáférésem.
NAT-olt címen vagy így nem fog összejönni. -
válasz
pigatt #65422 üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik) -
válasz
molnarbalazs #65421 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
castiels
addikt
Sziasztok.
Olyan SIM-es routert tudtok ajánlani ami tudja a free DDNS-t?
A [ TP -LINK TL-MR6400 Router]
tudná ezt a free ip-t? -
hugi0
őstag
válasz
Gubek-Einste #65420 üzenetére
Koszonom az infot. - talaltam 2 darabot is ami megfelel nekem.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Melyiket érdemes az alábbiak közül megvenni?
Asus RT-N18 U
Asus RT-AC 66 U B1
AsusRT- AC 68 U
Alapvetően elégedett vagyok az N18 u-val (van is egy), viszont egy tp link 1043ndv2-t szeretnék lecserélni. A fő szempont jelenleg a VPN lenne (gondolom ha az N18 elég, akkor a többi is tudja teljesíteni ugyan azt a szintet). A VPN még elég képlékeny dolog. Eddig próbáltam a gyári FW PPTP VPN-jét, de bizalmatlan vagyok vele, így az Open VPN lenne a cél. VPN szempontjából egy tunel kapcsolat lenne a cél, illetve mellette egyenlőre max 2-3 eszköz csatlakozna fel.Tanácsaitokat, véleményeiteket és segítségeitek előre is köszönöm!
-
-
Imimami
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #65411 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A külső LTE antenna elég bizalomgerjesztő. (ha tényleg az a gond nálam)
Igaz, mostanában nem néztem a csatornákat, de ránézek majd, ha lassulást észlelek. Egyébként elég sok Wifi jel van(, nem túl jó a helyzet.
Megfordult az is a fejemben, hogy kétsávos routert veszek. Gondolom ebben az esetben az Archer MR200 felelne meg. -
Sumptuous
senior tag
Sziasztok!
Itthonra keresek routert. Árban nincs konkrét elképzelés, de olyan 25e a lélektani határ.
Barátnőmmel egyszerre szoktunk interneten játszani, (Paladins) fontos a jó válaszidő.
Mindkét laptop csak 2,4 Ghz-n üzemel. Van egy 4TB NAS (NSA 310) amelyen folyamatosan megy a Transmission (főleg seed) Az internetem egy Mikrohullámú verzió, a jelenlegi lakhelyemen csak ez érhető el. Sebessége 40/4 Mb/s de valami furcsa okból a speedtest 56/12-nek mondja. Általában ennyit is tud, viszont ha töltök le vele, akkor az első ca. 100MB ezzel a sebességgel lejön (56Mb/sec), azán belassul az említett 40Mb/s-re és stabilan tartja azt.. (esetleg erre várok ötleteket, hogy miért van ez így. ) A kinti router a háztetőn van Ubiquti 5AC 23. Ez csatlakozik CAT5e-n egy POE modembe, amelyről kapja a delejt, ebből az egységből megy egy CAT6 vezetékkel a jelenlegi routerembe (DGND3800B) A problémám a jelenlegi routerrel, hogy kiöregedett (sűrűn kell újraindítgatni, áramszünet esetén megkergül..stb) illetve nem elég erős a wifi-je. (Pedig kókányoltam rá egy 5dbi-s antennát, amellyel jelentősen javult a jelerősség, de az erősítő határt szab az elképzeléseimnek... )Nagyon barátkozom az itt említett RT-N18U-el, de bizonytalan vagyok az antenna helyzetét illetően. Minden szobában van tv illetve tv box, libreelec-el. Ezekről szoktuk a NAS-ra letöltött sorozatokat, filmeket nézni, van, hogy egyszerre 3 helyen is. (1080p-10-12Gb/film ) az összes box wifin kapcsolódik. A ház ca. 150m2, szerencsére a routernek a ház közepén van kialakított helye, így nem nehéz mindenhonnan elérni.
Nem ártana ha nyáron kint a kertben is lenne használható internetet. (Háztól kb 40m-re)
Könnyűszerkezetes épület, javarészt fából, téglából. Semmi vasbeton, stb..Tehát szükségem lenne egy jó QOS képes, és lehetőleg több frimware-el kompatibilis routerre, ami kompatibilis valamilyen adblock megoldással. (Jelenlegi: dnsmasq )
Legyen nagyon erős a 2,4Ghz-es rádiója, az 5Ghz elhanyagolható, de nem probléma ha van.Márkában még nem csalódtam, de nem is volt még sok routerem.
A témában elég otthonosan mozgok, telnet, ssh, tftp nem probléma. (Mármint ha bonyolult felrakni a mókolt frimwaret.)
Esetleg ha lehetőségem lenne rá, hogy a NAS-t távolról is elérjem, annak örülnék. Próbáltam már DDNS-el de valamiért mindig ezt a "kinti" routert adja ki. Sajnos ehhez nincs hozzáférésem.
-
A TP-Link Archer C7 v1 és v2 között nagy a különbség? V2-eset nem találok itthon.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Bedöglött az AC58U routerem, közben volt egy szolgáltató általi sávszélesség emelés DigeNet 500-ról 1000-re. Milyen routert ajánlanátok ehhez?
Köszönöm!
-
molnarbalazs
csendes tag
sziasztok,
irodai kornyezetbe keresek wifi routert. 2 asztali gep, 2 laptop (wifin) es telefonok lennenek rajta, DE ami a legfontosabb, hogy egy kozosen hasznalhato hattertarat kellen eletrehozni. akar hdd akar stick megoldasban... tehat vmi USBs cucc kellene, ami megbizhato.
ötlet, tanács? -
-
-
korren
aktív tag
Adott kérdésre adott válasz:
-
hugi0
őstag
Tiszteletem a Nyulaknak !
- akarom mondani az Uraknak.100/100-as net helyett szeretnek 500/200-ast a routerem max 160-as amit ebben az esetben cserelnem kell.
Az igeny: (hardverapron beszerezheto)
Ne keljen havonta 2x-3x ujrainditani kifagyas miatt. - tetmerkozes alatt ez nagyon idegesito.
Legyen Wi-Fi. - ami fontos, hogy 3 helyseggel odebb (kb. 10-12meter) van egy CNC vezerlo PC amiben egy wifi-kartya (PCI) van (eddig jol mukodott a WR1043ND V1-el) - heti 1 MB-nal tobb adatt nem megy at.
Legalabb 2 RJ45
IP6V ? -
lrigo
tag
válasz
Gubek-Einste #65393 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ajánlást, de inkább egy hazai forgalmazású, garanciális eszközt szeretnék.
Nem az ár az elsődleges szempont (mondjuk 50.000 Ft-ig), hanem az AP módban elérhető stabil, magas WiFi teljesítmény mindkét frekvencián.
Köszönettel:
lrigo
-
Atyman
csendes tag
Sziasztok!
Tippeket kérnék, hogy milyen routert vegyek, mert a mostanival (Asus RT- N65U) nem vagyok megelégedve.
A bajom, hogy többször megszakad streamelés, vagy PS4 online játék között, vagy csak simán böngészés közben. Elvileg net szolgáltatóval nincs gond. Nincs kedvem más FW-t használni, meg állandóan beállításon szarakodni. Ha gyári beállításra visszarakom, újrahúzom, akkor 3 hónapig jó aztán megint elkezdi ezt.
A hálózat alábbi módon áll össze:
- NAS (állandó letöltés/ feltöltés megy)
- Smart TV, aminál használjuk a streamelő szolgáltatásokat (HBO GO)
- 2 telefon
- PS4 aká3 online játékkalSzeretném, ha ezeket elbírná a router és nem akad, akkor se ha pld. egyszerre használjuk őket. A UPC-t kihívtam, és többsöri teszt alapján a modemük, kábelül tökéletesen működik.
Melyik routert vegyem meg, ami stabil, elbírja az itthoni terhelést?
Válaszokat előre is köszönöm! -
válasz
Imimami #65410 üzenetére
Szia!
Sok tapasztalat ezekkel a SIM-es eszközökkel nincs, de például egy TP-LINK TL-MR6400 megfelelő lehet neked. Ennek a két külső antennája a 4G hálózat vételére szolgál, ráadásul cserélhető is.
Nem mellesleg az is lehetséges, hogy a WiFi oldal okán csökkent a sebességed, hiszen ha az új társasház lenne az oka, akkor talán a telefonon is tapasztalni kellene ugyanezt. Nézted már az étert, hogy menyire szerencsés a jelenlegi csatornabeállítás?
-
Imimami
csendes tag
Sziasztok!
Olyan 4G, SIM kártya foglalatos routert keresek, amivel stabilabb a 4G kapcsolat, mint a mostani Huawei E5377 zseb-wifimmel.
Ez egyébként 2 éve megvan, egész jól működött (20-25Mb/s-eket mértem vele korábban), de kb 2 hónapja gyakran instabillá válik a kapcsolat, weboldalakat nem hajlandó betölteni, stb (A mérési eredményekben elég nagy a szórás, jó esetben 12Mb/s). A telefonommal a mobilnet viszont még most is stabil és jó sebességet mérek.
Mostanában épült fel a szomszédban egy társasház, gondolom a sok vasbeton nem tett jót az én internetemnek...
Van esély arra, hogy egy rendes otthoni router (nem hordozható) stabilabb lesz? Melyik az a típus, ami legerősebb mobilhálózat oldalon?
Köszönöm előre is! -
gurabli
őstag
Sziasztok!
RT-N12 Plus tud OpenVPN szervert futtatni? Ha igen, működik normálisan, gyári fw alatt is?
Köszönöm -
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van annak jelentősége a minőség szempontjából, hogy a ASUS - RT-N66U-nak cserélhetőek az antennái nemúgy mint a ASUS - RT-N66U-B1-nek?
Köszönettel:
Balu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Linux Mint
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest