Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhydas99
senior tag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Ha a Samsungrol beszelsz, akkor nem ertem. Az S szeria mikrofonjai nagyon jok, S24-tol felfele meg mar szepen szeparal a hatterzajtol is, konkretan jobb a felvett hang, mint a Pixeleken es iPhoneokon. Videokat nagyon szepeket csinal. A szinhelyessegrol annyit, hogy jelenleg egyetlen egy telefon kepe/videoja sem szinhelyes. Meg a DSLR/APS-C kamerake sem az utobbi evekbol. Erre halad a vilag, szaturaltsag kell meg vibralo szinek. Ha valami megis a valosaghoz kozeli, ergo fakobb szineket produkalna, akkor azt meg leszolnak az emberek, hogy milyen fako.. pedig csak kozel all a valosaghoz. Az iPhone tudja videoban megszorongatni a Samsungot eddig amit lattam.
Igaz az elmult 3 evben nem probaltam kinai telefont a Moton kivul, de az meg nem relevans. Nem fujok Kinara, eveken at a Huawei P-szeria felhasznaloja voltam (P6, P8, P9, P20 Pro) es imadtam. Ma mar NEKEM fontos a hosszu szoftveres tamogatas es a megbizhato szoftvwr, ezert szeretem a Samsungot. A fenykepek minosegeert, a kis akksiert, a lassu toltesert meg NEM szeretem, de egyik sem olyan dolog, ami miatt utalnam. Kompromisszum. Persze megertem, ha valaki iPhonet, Oppot, Honort vagy mast szeret. A szemelyes szimpatia ellen kar velemenyezni valakit. Ezert van sok marka szerwncsere. Mindenben tokeletes telefon meg ugy sem lesz soha, mert mindenkinek mas a fontos. -
LosBlancosRM
őstag
Nekem nem tűnik erősnek videóban. Úgy "beégnek" a színek, mint a sz*r, ráadásul még nem is színhelyesek a videók. A felvett hang meg 100k-ért se lenne elfogadható. Egy Note9 jobb videót csinál(kb).
Samsung lehet, hogy nem szivárogtat adatokat kínának, de, hogy akkor eladja, abban biztos lehetsz.
Nagy Samsung fan voltam, de most nem tennék egy forintot se arra, hogy Samsung lesz a következő telefonom.
-
LosBlancosRM
őstag
Nekem 6.1 van rajta még mindig. Persze ha magasabb fogyasztásra akarják ösztönözni a telefont, nem kell hozzá frissítés. Ezt a gyors patchelést nem értem... Nem emlékszem, hogy a sima frissítéseken kívül jött volna valaha patch. A nagy kamerafrissítést is 1,5 éve várjuk.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
viragdani01
üzenetére
Olasz Oppo oldalon is kint van a sima 9-es 999 euróért.
-
-
Alogonomus
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A megoldás valószínűleg egy másik cikk alatt is megírt válaszomban rejlik.
A példádban felhozott Samsung esetén is nagyon komoly vonzerő az, hogy egy évtizedek óta megbízhatóan teljesítő gyártóról van szó, míg a BBK almárkái esetén állandóan ott lebeg kockázatként, hogy magadra maradhatsz a telefonoddal, ha esetleg megint elítélné több nyugati ország bírósága is a BBK-t egyes nyugati gyártók szabadalmainak engedély nélküli használata miatt. Bog néhány youtube videó részeként elégedetlenkedett is, hogy anno mennyire csúnyán magára hagyta a BBK a magyar disztribútort a kivonulásakor. Mindent felégetett maga után akkor a BBK.
Egy 100-150 ezres – egyébként nagyon jó ár/érték arányú – BBK almárkás telefon esetén még csak-csak belefér, hogy ilyen esetben esetleg már valami kínai szerveren kell majd a tulajdonosnak Google Translate segítségével a problémáját megoldania, és a szervizeléshez is aliexpressről érkezhet az alkatrész, amire persze gyártói garancia sincs, hiszen szerződött gyártói szerviz sem lenne már a nyugati világban.
Ugyanez viszont egy 500+ ezres telefon esetén már sokkal kevésbé elfogadható dolog, mert az 500 ezer forintos vételárért a vásárló sokkal inkább elvárja, hogy az esetleg felmerülő problémáit gördülékeny ügyintézéssel kezelje majd a gyártó a telefonhoz bevállalt 5-6-7 éves támogatási időszak során, ami egy IPhone, Samsung, Pixel kapcsán lényegében garantáltan a teljes támogatási időszak alatt biztosított is lesz, de még random példaként a Xiaomi, Sony, Asus telefonok kapcsán sem kell ezen izgulnia az olyan telefonok tulajdonosainak. Ellenben egy BBK telefonnal sokan kerültek már a múltban kellemetlen támogatási helyzetbe. Ezt a negatív megítélést pedig a BBK almárkáinak jelentősen kedvezőbb ár/érték aránnyal kell kompenzálniuk, ha az érdeklődők megfontolást érdemlő opciói között szeretnének maradni. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mivel jó beszélgetőpartner vagy, ezért becsatlakozok
.Egy időben én is a közepes telefonok között nézelődtem ( pl. Redmi Note vonal, amikor még kevésbé volt ismert, de mondjuk már itt többen ismerték)
Utána Poco sokáig, de onnan már nem mentem fentebb a MI vonalra, pedig a T-s modellek jók, főleg a mostani.De május óta jutottal el odáig, amikor az első OP telefont megvettem, hogy ezt most valahogy tényleg az egyik legjobb telefonomnak érzem, ( 13R) és innen úgy érzem kétfelé fordulhatok.
Vagy kipróbálom veled együtt az Oppo-t egy kisebb akció után, vagy most veszek 165 ezerért egy Z70 Ultra-t a ZTE vonalon, mert az még nagyon cseszi a fantáziám. (Szóval én is úgy vagyok vele, hogy egyszer kell jót venni, régen cseréltem sűrűn, de egy ideje már 1-2 évet is elhúztam egy telefonnal. Az OnePlus és az Oppo szoftvere meg nekem nagyon jónak tűnik, nincsenek idegesítő hibák, friss és naprakész , ami ugye mostanság fontos.
Kérdeztem épp a Yettelnél , hogy nem lesz-e náluk Oppo ,de azt mondta nem. Vivo az van, szerintem azt tolják most jobban.
-
klaya86
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem a Samsungot akarom védeni,de... Nem csak annyiból áll egy telefon, hogy nagy az akku benne. S23U-t két évesen 94%os aksival adtam el, vígan hozta még akkor is a napot reggeltől késő estig, 7 óra képernyő idővel. OP 13 -t néztem, mint utód, már ott elbukott, hogy egyáltalán nem, vagy pedig szarakodva működik az Android autó. Arról nem beszélve, hogy kamerában nem hozta még az s23u szintjét sem. A szoftver atom stabil, minden működik, ahogy annak kell, OP esetében nem tudom. A másik dolog, hogy papíron ezek a csoda új aksik , amik akár 40-50%al nagyon kapacitással rendelkeznek, üzemidőben mégsem hoznak annyival többet. Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy nem ilyen fekete -feher a dolog, ahogyan azt te látod. Vásárlásnál csak EGY szempont az akku/üzemidő. Ott van mellette a szoftver, kamera, szervíz háttér, ár, stb. S25u két hónapos nálam, 24 óra/ 8-9 óra képernyő idő. Mire nem elég? Ettől függetlenül annyiban haragszom a Samsungra , hogy az ő szoftverükkel, egy 5800-6000es akkuval üzemidőben szarrá verné a 7000+ mah kínai telefonokat .
-
mhydas99
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ennyi penzert kapnak az emberek S25 Ultrat is.
Hogy jobb-e az? Ez erosen szubjektiv.
Prociban kb. tokmindegy, mindketto bivalyeros mar reg, aki meg a pontszamokra elvez, egeszsegere.
Kameraban valoban jobb az Oppo, szebb kepeket keszit. Samsung videoban volt mindig is eros, az majd elvalik, hogy jobb-e a masiknal.
Tarhely az vasarlas kerdese.
Design erosen szubjektiv.
Kijelzo? Hat igy elso blikkre az OPPO jobb lesz, de azert az Ultranak meg ott a tukrozodesvedelme. Mindketto egyforman fontos szerintem.
Akksi, toltes? Mindkettoben jobb az OPPO, bar nem lesz annyival jobb az uzemideje, mint a Samsungnak az akksimerete alapjan. Kevesebb, mint 20 szazalekkal fogja tovabb birni valos hasznalatnal szerintem.
Szoftveresen Oppot nem hasznaltameg, de mar most megmondom, hogy a Samsung jobb. Rendszeresen erkezo havi frissitesek, kritikus hiba eseten villamgyors megoldas, 7 ev teljeskoru tamogatas, minosegi UI, biztonsagos hardveres KNOX vedelem, az osszes nagy techgyarto szoros kapcsolatban all a Samsunggal (lasd MS integralt megoldasai), nem szivarogtat adatokat a kinai allamnak.Szoval a legtobb ember Samsungot vesz, ha mar ennyi penzt ol bele. Azt ismerik es azok megbizhato, jo telefonok. Semmiben sem kiemelkedoek, de minden teten eleg jok! Es ez az ami szamit. Olyan mint egy jo hazassag. Lehet hianyzik belole mar az izgalom, de hosszutavon jol mukodik.
-
mhydas99
senior tag
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
A teljes S24 szeria uzemideje hanyatlik az oktoberi frissites ota. Addig jo volt szoval szoftveres lesz a gond. Samsungban pont az a jo, hogy gyorsan patchelnek, 1 honapon belul lesz ra javitas. Persze attol meg bosszanto.
-
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Ja hát az Ő bajuk.
realist! Innen küldik, gari nem érdekel. [kép]
-
Snoop27
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Viszont egy tény. Majd eladni horror lesz, mert nem ismerik, sőt itthon hivatalosan az még annyira nincs mint a OnePlus volt.
Ez az én legnagyobb problémám, általában 2-3 év után szoktam lecserélni a telefont, de itt esélyt sem látnék arra, hogy normális árban el tudnám majd adni. -
LosBlancosRM
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szerintem a leginkább döntő szempont, hogy a szolgáltatóknál a Samsung megy. Legtöbben ott vesznek telefont. Másik, hogy megszokta a Samsung rendszerét. Harmadrészt sokan nem is tudnak az Opporól pl, mert a reklámok javában is Samsung van.
S24U-hoz csatlakozom, az enyém is gyász lett, igaz, nekem első napos vásárlás.
-
Témazgassunk már, kicsit túrjuk meg a parazsat.
Hogyan van az, hogy egy Oppo ki tud hozni itthon 550k körül áfával egy X9 Pro-t ilyen akkuval, ilyen HW háttérrel, ennyi SW támogatás mellett, mégis a logikával ellentétesen sokan a Samsung (ha csak droid vonalat nézem) háza táján nem látnak túl. Egy túlárazott kis akku vasat adnak. Én személy szerint úgy vagyok, h 1* kell jót venni (csinálni az életben) az onnantól profitál, nem vész el. Ha mélyebbre megyünk csak akkut nézek, anno a OP13-nál a Sic akkura kíváncsi voltam, Hogyan viselkedik tölt degradálódik és nyert. Innentől csak ilyen akkut kérek, nagy kapacitással. Mert ha nagy kevesebb töltést igényel, kevesebb a ciklus, nagyobb az élettartam, kisebb a töltő port bszogatás. Mindent kitolsz. Majd amikor a OP13 felkerül ide bele tudom írni már annál, h 280 ciklus 98% kapacitás. Ehelyett samuék hagyományos kis mAh-s lassú töltésű telefonokat szór ki és veszik. Hát elvből sem. Eddig sem tudták milyen telefonom van, mi az h OnePlus? Innentől meg mi az, h Oppo? Viszont egy tény. Majd eladni horror lesz, mert nem ismerik, sőt itthon hivatalosan az még annyira nincs mint a OnePlus volt.
(Baszki a céges telefonom is 5160mAh-s akkuval megy (Poco X3 NFC) és 5 éves, hetente ha 2* töltöm.)
Ismerősöm kb most használ 1 éve egy Samsung S24 ultrát (újonnan vette) és panaszkodik,h átment siralomba az Üzemidő. Megvette a legjobbat és ilyen. Ez nem más mint szűk látókörűség. -
-
realist
őstag
válasz
viragdani01
üzenetére
Annyira nem kapni a sima X9-et, hogy a tőlünk keletre lévő romániában már jelenleg is kapható.
Arra esetleg mint szaksajtó rá lehetne kérdezni, hogy tervez-e az Oppo kis hazánkba visszatérni? Ha a válasz nem akkor ennek mi az oka? Az országnak remek a kínával való kapcsolata, vagy mi. -
Én nagyon várom, két ok miatt: Az akku és az MTK cpu. Hogy milyen úgy általában ha nem kell hajtani, mindennapi feladatoknál. X9 PRO. Olyan 11.18. körül befut.
A kamera rossz nem lehet, ezen a szinteken már minden ad egy minőségi szintet. -
mhydas99
senior tag
Valoban szepek es az Oppo kivalo kepeket keszit, elfogadnam. Ami viszont nem tetszik az az, hogy Kina Kinabb mar mindennel. Lassan az osszes gyartojuk pofatlanul masolja az iPhonet.. ezzel meg az extraszines menuvel/felso kapszulaval akarjak atszoktatni oket az androidra, magukhoz. Ez a pofatlan masolas viszont nalam pont az ellenkezot valtja ki. Sosem vennem meg. Xiaomi az iPhone 17 prot klonozta, most meg ezek a kameragombbal....raadasul meg mindig ROSSZ helyen van, nem a telefon szelehez kozel....faraszto....
-
hdavid1
tag
Jól néznek ki, a sima X9 kéne is, kár hogy ennyire drága minden.
-
coolrob
aktív tag
Az Oppo oldalán több országban is rendelhető a sima Find X9, szóval elérhető. Egyébként a Find X8 is beszerezhető volt Globál verzióba, én is ezt használom

-
Graphics
Jómunkásember
Gyönyörűek lettek ezek a telefonok, főleg az Oppo tetszik nagyon, sőt tudom, hogy van már itt olyan fórumtárs, aki berendelt belőle.
Fél éve felszálltam a OnePlus vonalra, és látom, hogy az OP beállt az Oppo alá... Így sose lesz olyan OnePlus, ami elveri a csúcsterméket.
Érdekes a Vivonál van erre opció.
-
mrThomi
addikt
Az oppo árakból kiindulva nem jósolok jót a oneplusnak. A kínai árak brutálisak...
-
Szépek ezek a telok basszus
-
paatrick
őstag
Nem úgy volt hogy a sima X9 is lesz Európában?

Amúgy a titánszürke nagyon igényesen néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TP-Link WR1043ND router
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple Gyári független
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 8 128GB Fekete + Huawei Fit 4 Pro csomag olcsón
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akksi,MS2148
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valami hiba került a billentyűzetbe.