Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lizmel
újonc
Sziasztok! Ma este szerettem volna filmet nézni a Optoma hd60 projektoromon! Hdmi 1 és a hdmi 2 sem vette a jelet! Cseréltem kábelt is, azzal sem működött sajnos! Rezeteltem a gépet is! Analóg jellel működik, de azzal képtelen lennék filmet nézni! Tudtok tanácsolni valamit esetleg valakit?
Köszi a választ
-
cinemazealot
addikt
...vagy a fényképezőgépének nem összemérhető a dinamika tartománya a szeméével. Ahogy nagyjából egy fényképezőgépnek sem.
(#48901) Lizmel
A HDMI jelforrást biztosító eszközt is lecsekkoltad (pl. projektor helyett monitorra vagy TV-re kötni)? Nem lehet, hogy nincs HDMI jel, ezért nem tud képet alkotni a projektor arról a bemenetről?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Lizmel #48901 üzenetére
Én is így jártam a 3 éves EPSON gépemmel amikor az új 4K oled Tv-t üzemeltem be. 2 napig ment aztán elhalálozott. Most van szervizben kuka, nincs javítási opció.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
alphamooncam
őstag
Totálisan be volt sötétítve, és a szoba vászontól számított másfél méterében az oldalfalakon és a plafonon fekete drapéria van, volt.
A világűrben több világosság van, mint a moziszobámban, ha besötétítek.
Egyébként miért olyan nehéz elhinni, hogy nem próbálok becsapni senkit, és tényleg nincs manipulálva a kép?!
Nem tudom számít-e, de egy kifeszített lepedő ( fekete drapéria alappal ) a vásznam.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Beni2360
félisten
válasz alphamooncam #48904 üzenetére
Hány dugós az a lepedő?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz alphamooncam #48904 üzenetére
Ez komoly? Lepedőre vetítesz? Mennyi a gain értéke?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
-
Mik76
senior tag
válasz cinemazealot #48902 üzenetére
Igen, ezt probaltam hetkoznapi nyelven leirni.
Alpha:
Senki nem feltetelezi hogy be akarsz csapni valakit, csak ez a fotos dinamika tartomany teszi lehetetlenne az esetek 90%-aban a realis megitelest egy mobil fotorol. Ha tenyleg full fekete a vetito szobad a vaszon korul, akkor lehet realis es benne vagy a 10% kivetelben.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
alphamooncam
őstag
"Ez komoly? Lepedőre vetítesz? Mennyi a gain értéke?"
Bocsi srácok, most bizonyosan sokan megbotránkoztatok. Ez az első vetítőm, majd egyszer biztos lesz normális vásznam is.
Többször úgy volt hogy na most, aztán mégsem. Közben kislányom levizsgázott az orvosin, jövőhét pénteken lesz a diplomaosztó, szeptemberben meg esküvő.
Na, majd egyszer...
De, ha meg úgy vesszük , akkor van egy igen drága vetítővászonra hajazó struktúrájú, értsd szövött, hangáteresztő "vásznam", ami biztosan nem hotspotozik
A képet meg látjátok mit tud, úgyhogy szépen besorol a többi kiadás közé.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Ijk
nagyúr
Ennyire lágy képet vetítenek a mostani projektorok? [link]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
cinemazealot
addikt
Nekem az szúrja a szemem piszkosul, hogy egy elismert(ebb) oldal hogyan engedheti meg magának azt, hogy "original file" felirattal lásson el egy jól láthatóan élkiemeléssel felnagyított képrészletet? Ha már az eredeti tesztábrával ilyen csúnyán elbántak, honnan tudhatja az olvasó, hogy a vetített képek fotóin nem alkalmaztak hasonló ocsmányságokat, ami természetesen tovább rontja a vizsgált gépek megítélését? Felháborító!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #48885 üzenetére
Semmit nem jelentenek ezek a képek. Belépőkategóriás Benq-ról is tudtam viszonylag szép képet lőni meg a babaBarco-ról is.
Egy kis önigazolásnak jó amikor megdicsérik a fórumon. (No offense, én is raktam fel ide ilyen képeket. ) -
szepi0808
senior tag
Valamelyik nap állítottam és utána küldtem a vevőknek egy tw9400-es, közben kért képeket a képről, hát küldtem neki nézegessétek
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
-
gyeniko
őstag
válasz alphamooncam #48910 üzenetére
"Többször úgy volt hogy na most, aztán mégsem. Közben kislányom levizsgázott az orvosin, jövőhét pénteken lesz a diplomaosztó, szeptemberben meg esküvő."
Ezek a nagy dolgok! A vászon ráér, "megvár"!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
szepi0808
senior tag
válasz Vikthor #48921 üzenetére
Így képről ez sem állítható, sőt az Epson melegebb színhőmérséklettel rendelkezik. Egyedül a felbontásbeli különbség érzékelhető inkább a Sony natív 4K felbontása miatt.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
válasz cinemazealot #48924 üzenetére
Tudja a tököm egy telefonnal csináltam mind a kettőt, de nem is ez a lényeg, csak erről volt szó, azért tettem be.
-
Atomgeszi
veterán
Ha már vetített kép minősége:
[link] Itt legalább nem machinálnak a marketing képekkel.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
devil-k
nagyúr
válasz szepi0808 #48920 üzenetére
Ezek kalibrált vetítők? A nagy Sony képe olyan, mint a HW55-ös vetítőé volt, nagyon a “zöld felé” húz, hiába volt kalibrálva. Egyedül a tuning lencse segített rajta, amit anno kintről rendeltem Németországból.
Vikthor
Az említett vetítők közül mind a kettőt láttad már egyébként?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Khaosz55
addikt
válasz Vikthor #48921 üzenetére
Volt nekem mind a kettő vagyis a 270-es Sony meg is van. Lényegesen jobb a 9400-nál nincs tyúkrács és mozgásmegjelenítés sokkal jobb meg persze a felbontás és a kontraszt, igaz nem is egy árkategória nem releváns az összevetésük.
Szerintem a fényképekre nem lehet adni élőben kell látni, okostelefon egyszer így egyszer úgy fényképez.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz devil-k #48932 üzenetére
Nincs kalibrálva de mint írtam hdr bt2020, a rec709 ref. módban egész jó dobozból kivéve a piros korrigálásával.
-
Khaosz55
addikt
válasz alphamooncam #48935 üzenetére
Enged el, okostelefonnal készük képre nem lehet adni főleg szín és kontraszt tekintetében. Élőben kell látni. Ahogy írtam mind a két vetítővel volt-van dolgom sony más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Szerintem mind a két kép = gép sz@r.
Az Epsonnál a bőrszín + az összes emberke ruhája kuka! A Sony-nál meg a háttérben a zöld túl van lőve!Nézzétek meg egy már gyárilag is jó dlp-n!!!
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Pro Koryak #48941 üzenetére
Most komolyan egy telóval készített kép alapján ítéled meg pont a szineket ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
És mennyien vannak akik ilyen "kuka" sonyval vagy epsonnal, hogy ellennének... nem mindenkinek jó a dlp én speciel rohannék kifelé a szívárvány miatt, az jóval zavaróbb mint egy nem kalibrált vetítő. 3 csippest majd veszek a lottó 5ös után, addig kukázok!
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Beni2360
félisten
Mi hátrányom lehet ha egy 16:9 vászonhoz 16:10 gépet veszek?
-
alphamooncam
őstag
Értjük, hogy a Tied a legjobb, de ettől még nem leszel szimpatikusabb.
Ja és csak a fraaaaadi, akarom mondani a déelpé a király, gratulálok.
-
szepi0808
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest