Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49251) mettek válasza Vhiktor (#49250) üzenetére


mettek
addikt

Hát igen. Volt Benq w2000+ projim. Jó ez egy full belépő de ennek is élénkebbek voltak a színei és talán élesebb is volt mint az epson 9400 de összességében fényévekkel jobb, élvezetesebb a képe az epsonnak.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#49252) ctrlaltdel13 válasza Vhiktor (#49250) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Én mindkettőt láttam.😉
Haza nem beszélek😉

(#49253) -KP- válasza devil-k (#49249) üzenetére


-KP-
addikt

Mindkét gép megvehető a használt piacon, nagyjából hasonló áron, ergo az összehasonlítás igenis jogos. Minden összehasonlítás jogos, ha hasonló áron van. Tv vs. vetítő is. End of story.

(#49255) Pro Koryak válasza #99499520 (#49254) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Lehet, de cserébe olyan képtisztaságot, színpontosságot, 3d szerű képet kapsz, hogy a néha bevillanó szivárványt el is felejted, mint negatívum. ;)
Legalább is én így vagyok a szarszutyok 1chip dlp-mel.

(#49249) devil-k:
Nem is azt mondták, hogy ugyan az a kategória, hanem ha most egy áron vannak használtan, akkor miért ne hasonlítaná össze melyiknek van jobb képe??? Valószínű a kettő közül, te sem a sza.abbikat vennéd.

[ Szerkesztve ]

(#49256) szepi0808 válasza gyulaipal (#49237) üzenetére


szepi0808
senior tag

Nagy szakértő Úr!
Az általam látott Barco egy fos, minden szempontból, nem is részletezem. Ez a véleményem és fent is tartom. Nem kell nekem elhinni semmit, de véleményem lehet.
A HW55 egy használt gép 200-300 eFt-ért, biztos sok érdekem fűződik hozzá, hogy ki hogy adja el a használt piacon. Ellenben az összekukázott DLP-kel, amiket te árulsz, amivel megint nincs bajom csak, amikor ámítod a nagy közönséget, az vicces :)
Csináltam már egy pár képet a részletgazdagságról a Sony-król. Nem akarom lehúzni a haver gépét, mert majd meg kell szabadulnia tőle, ezért nem megyek el hozzá képet csinálni. De ha még is, akkor a porszívó hangot, szivárványt, stb azt mindenki képzelje oda.
Kettők között az a különbség, hogy én nem akarok eladni, engem megkeresnek, ha kell valami.

Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z2000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.

(#49257) Dorian válasza szepi0808 (#49256) üzenetére


Dorian
félisten

Pedig illene szakmailag részletezned, mert az, hogy "fos" kb 9 éves korig lehet esetleg érv...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#49258) mettek válasza Dorian (#49257) üzenetére


mettek
addikt

Mondjuk a szivárványt és a hangosságot megemlítette ami épp elég lenne számomra hogy elvessem. Ha 22dB fölött üzemel egy proji az már kizáró ok számomra mert tényleg olyan mintha valami kisebb porszívó menne közbe.
Nálam a Benq w2000+ nagy gondja volt még a sötét részek, jelenetek részleteinek teljes elvesztése. Nem tudom ez egy Barconál hogy néz ki.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#49259) c4 válasza #99499520 (#49254) üzenetére


c4
őstag

"Van pár negatív paraméter a barkóknál is....."

Ja, az új ára.

De mint tudjuk, a belépő LCD gépeknél jobb nincs is a világon.

Medve anyám, hova süllyedt ez a "szakmai" fórum. Azt hittem, az AVX alatt nincs semmi. De lett.
Tényleg nem kár még az előzményekből is törölni a fórumot.

(#49258) mettek:

Végpontozás, műszeres kalibrálás...
A PD fényévekkel jobb mindenben DLP fronton. (Pl: alapból D65-re kalibrált gyárilag)
De mint írtam, egy belépő LCD azért legyalázza... Azon legalább remek, szürke csirkehálót nézhetsz, míg ki nem ég az izzó. Utána meg olyan feketéje lesz, hogy a denevérek beöltöznek hozzád.

[ Szerkesztve ]

(#49260) -KP- válasza mettek (#49258) üzenetére


-KP-
addikt

A kisebbik vetítő hangját le lehet teljesen halkítani ha pl. Noctuára cseréled benne a két ventilátort. A nagyobbikhoz lehet hushboxot építeni. Egyébként meg, el kell nyomni hangerővel ;]

(#49261) Vhiktor válasza mettek (#49258) üzenetére


Vhiktor
veterán

Milyen körülményke között használtad a projektort? Mert ha világos falak mellett és kalibrálatlanul akkor simán eltünhet. Egyébként amit említesz az ennek a projektornak a rákfenéje.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#49262) szepi0808 válasza Dorian (#49257) üzenetére


szepi0808
senior tag

Ha érdekel a műszaki adatlapja, akkor a neten megtalálod, de nem az fog érdekelni, hanem amit valójában kapsz tőle. De, ha emlékszem leírtam már korábban miben nem tetszik.
De nyugodtan át lehet suhanni a véleményemen, csak egy vélemény.

Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z2000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.

(#49264) c4 válasza #99499520 (#49263) üzenetére


c4
őstag

Te tuti a Tigris nicknevű pali vagy az AVX-ről... :DD

Egyedül te fikázol, nem veszed észre?
Mások mindkét technológia előnyeit, hátrányait ismertetik.

Ha neked mind1 lenne, akkor nem fikáznál folyamatosan. Pláne professzionális gépeket. Mi lesz a következő közellenség? A Sim2 és a már megszűnt Runco? Tényleg jobb lesz egy 150 ezres belépő LCD egy 40000 eurós prémiumvetítőnél a fórumon? Na, menjetek a... denevérbarlang legmélyére! :C :C :C :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#49265) mettek válasza Vhiktor (#49261) üzenetére


mettek
addikt

Narancsos falak, sötétbarna függöny, fehér plafon. Katasztrófa volt a feketéje és a sötét jelenetek. Na most ugyanebben a kornyzetben nézem a 9400-ast és álom a kép számomra. Iszonyat jó fekete, részletek és ez sincs méréssel kalibrálva.
amugy a Benq w2000+ kalibrált tanúsítvánnyal került a piacra.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#49266) -KP- válasza #99499520 (#49263) üzenetére


-KP-
addikt

Itt van pl. egy vélemény avx-ről, minő véletlen, pont egy Sony HW55 tulajtól. Bár ez nem az f22-ről, hanem az f32-ről van.

"Az elején kicsit bendzsáztam, mert nem gyári távirányítója van, illetve nem tudtam, hogy ez egy 1920*1200 felbontású gép. De egy ismételt telefonálás Palival, mindent megoldott. Ezután a képet könnyedén a helyére lőttem. Majd fókuszállítás után, jött a hidegzuhany. Hogy fogok én újra visszaállni nem DLP-s gépre?!?! Majd jött pár demóanyag és még jobban beparáztam, mert azok a színek lényűgözőek. Fantasztikus milyen képvilágot hozott ez az "öreg óriás".
Van pár negatívum, melyet mindenképp megemlítenék.
- Az egyik a zaj, mely nem kicsi, ellenben nagy. Ennek ellenére meglepő, hogy mégsem zavaró. Pl. a Dark Knight 3. részében csak egy jelenetnél figyeltem fel a mögöttem zümmögő behemótra. Pedig a vetítő igen közel van a fülünkhöz. De egy kis állvány átalakítással simán megtudnám felezni a zaj mértékét. Ami már bőven elegendő lenne.
- A másik a fényerő. Pali ezt a gépet egy lámpásra alakította. Eco módban élvezhetetlen. A normál lámpamód már elégséges. De ha valaki AT vászonra lövi a képet, már így is kevés lehet. (vetítési távom 360cm, kép szélességem 250cm). Viszont Pali egy egyszerű trükkel, mely szerint a belső és a külső írisz állítást kell variálni, megoldottá tudja tenni a dolgot. Sőt ez egyszerűen elvégezhető saját kezűleg is. Viszont én ezt mellőzöm, mégsem szeretnék KP gépében turkálni. Illetve nem tudom mikori izzó van a gépben. Pali szerint ez is lehet probléma. Régebbi gyártású, ezért kisebb teljesítményű, vagy csak több üzemórás, s ez miatt gyengébb. De mindegy is, erre is megvan a megoldás.
- Negatívumként szokták felhozni a fekete szín gyengeségét. Bár valóban inkább szürke az a fekete, de én ezt mégsem venném különösebb problémának. Az összhatást nézve teljesen rendben van a kép.
- Utolsóként említeném meg a szivárványt. Párom és én is érzékenyek vagyunk rá. Látjuk, de ezen a gépen nagyon minimális, s egyikünket sem zavarja. Leginkább a feliratnál látszódik, mikor a rá, majd fel a filmre fókuszál az ember. De tényleg annyira kis mértékű, hogy nem érdemes vele foglalkozni. (Legalábbis esetünkben).

Most már csak azt kell kitalálnom, hogy alkuszok meg a régi projektorommal, mikor vissza kell állnom rá. Bevallom félek tőle... :)""

Ehhez annyit fűznék, hogy egyik ismerősömnél akinek ugyanilyen gépe van, megtörtént az említett írisz állítás, és a 3 méteres AT vásznat gyönyörűen bevetíti a gép. Illetve az enyémen is meg fog történni, vadiúj lámpával egyetemben, nem lesz egy nagy összeg. Illetve két helyen láttam ezt a gépet, átalakítás nélkül gyári 2 lámpás módban, szó szerint brutális amit úgy tud.

Valóban el lehetne beszélgetni, egyik technológia előnyeiről, hátrányairól, egyik miben jobb, másik miben jobb. Csak hát az túl szép lenne.

[ Szerkesztve ]

(#49268) alphamooncam


alphamooncam
őstag

Srácok !

Kár preferenciákról vitatkozni, értsd másik torkán lenyomni azt, ami úgysem fog lemenni!

Rólam tudható, hogy vélhetőleg nem lesz 1chipes DLP-s projektorom, mert nem tartom számomra megfelelőnek. Pont.

De, ez nem jelenti azt hogy az ilyen tipusú gépek tulajdonosait meg akarnám győzni arról, hogy szar a projektoruk, mert nem szar, hanem jó. Sőt kiváló.

Örülnék, ha ez fordítva is igaz lenne, és nem vértől csöpögő kommenteket kellene olvasnom.

Köszi. :R

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#49269) Vhiktor válasza mettek (#49265) üzenetére


Vhiktor
veterán

Sajnos a gyári kalibrálás semmit nem jelent, nekem is olyan gépem van és mérések szerint közelébe nem volt a kalibrált képnek. Persze átesett egy lámpacserén.
Na meg a projektort mindenképpen az adott szobához kell kalibrálni, gondolom a gyárban optimális vetítési körélmények között kalibrálják.

De amit mondasz, hogy a másik projektor adott körülmények között sokkal jobb, elhiszem. Még úgyis biztos vagyoki benne, hogy nem láttam a képté.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#49270) tl-x válasza -KP- (#49266) üzenetére


tl-x
őstag

Lcos-nál, hogy lát szívárványt? :DD

(#49271) Pro Koryak válasza #99499520 (#49263) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Az a gond, hogy te a dlp-ket az itt emlegetett IPARI DP gépekkel azonosítod, mert azok hangosak. Igaz, ezek "özönlötték" el az aprókat 1-2 éve.
Nézz és hallgass meg egy házi-mozis 1chip Sim2-t, pl nálam az van.
Rájössz, mi az hogy képtisztaság. ;)
Ráadásul 40cm-re a fejem felett, max. lámpaerővel, mert ALR vásznam van.
Akkor hallom, ha szinte nincs is hang vagy krva halkan prüncörög valami a filmben.
Oled tv mellett is le a kalappal előtte. :R

[ Szerkesztve ]

(#49272) Quetz válasza tl-x (#49270) üzenetére


Quetz
őstag

Ennek a fórumnak a legalapvetőbb problémája, hogy az ide kommentelők nem tudnak olvasni. Vagy ha ismerik is a betűket, akkor a leírtakat már nem tudják értelmezni. :W

(#49273) -KP- válasza Pro Koryak (#49271) üzenetére


-KP-
addikt

Mi meg építettünk az enyémnek egy hush boxot. Két másik ismerősöm pedig szobán kívülről vetít vele, nagyjából le****k a zajszintjét.

(#49274) tl-x válasza Quetz (#49272) üzenetére


tl-x
őstag

Szöveg végére elfáradtam :DD Azért nem kéne rögtön... :W

[ Szerkesztve ]

(#49275) Q válasza Quetz (#49272) üzenetére


Q
senior tag

Teljesen igazad van.
A másik meg az, hogy kiemelitek a vetítők egy-egy tulajdonságát és ezen keresztül istenítitek vagy utáljátok az adott technológiát. Gondolkodjon el mindenki, hogy mi minden van egy 2 órás filmben. Sötét-, világos-, hangos-, csendes -jelenetek. Ne egy megállított képet elemezzetek! Egészében nézzetek és úgy döntsetek!
Abban a helyzetben vagyok, hogy mindkét technológiából van itthon. A PD f22-őt minden hibája ellenére mégis többször kapcsolom be, mint a 9300-at. És, hogy ne csak a képi hibákról tudjanak a fikázók, van itt még amibe bele lehet kötni: bizonytalan előélet, csak univerzális távpiszka, a gép gombjai általában ki vannak iktatva, standby módban is működő hűtés. Mégis inkább ezt nézem, mert ez tetszik jobban. A szivárványtól néha sírni tudnék, de megint csak azt mondom, hogy egy film 2óra...
(De az is biztos, hogy a 9300-at nem adnám oda egy hw55 v. 65-ért.)

(#49276) c4 válasza tl-x (#49270) üzenetére


c4
őstag

Kinéz az ablakon. :) :DD :DD

Más:

Azt már kitaláltátok, hogy belépő LCD-n mitől jó a fekete szint? Kéne erre is valami urban legend-et összeütni. :C :C

[ Szerkesztve ]

(#49277) Khaosz55 válasza Pro Koryak (#49271) üzenetére


Khaosz55
addikt

Én láttam 4milkás 4k-s Sim2—öt. Nekem nem tetszett nem tudtam azonosulni az árcéldulához képest nyújtott képminőséggel Pedig nekem 15-évig DLP-m volt és semmi bajom a DLP-vel. Persze ez saját véleményem vesz mindenki amit akar, de én már nem tudok azonosulni a következő marketig dumákkal: Ha megveszed elmondhatod, hogy a világ legjobb projektorát vetted meg.
Nem pontosan ez volt a szituáció, de kb ez volt a lényeg. Minden más szar.

Maradjunk csak nyitottak mindenre.

(#49278) Del Tommaso válasza tl-x (#49270) üzenetére


Del Tommaso
tag

..

[ Szerkesztve ]

(#49279) tl-x válasza Del Tommaso (#49278) üzenetére


tl-x
őstag

Közben leesett. Haladjunk kérem... :R

[ Szerkesztve ]

(#49280) Pro Koryak válasza Khaosz55 (#49277) üzenetére


Pro Koryak
addikt

A Sim2-nél, ez a belépő kategória a 4k-ba. Nézd meg a 10-20milla felettit!
Pl. én is szívesen elfogadnék egy JVC N5-öst itthonra a mostani helyett. Nem vagyok dlp-be vésve. :D

[ Szerkesztve ]

(#49281) Khaosz55 válasza Pro Koryak (#49280) üzenetére


Khaosz55
addikt

Felesleges megnéznem mert sosem fogok ennyi pénzt adni projektorért. 4milló is kb ésszerű határom 3-4 szerese. Csak vártam a W2000 után a hatalmas csodát és nem jött át nekem sajnos.

(#49282) Pro Koryak válasza Khaosz55 (#49281) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Egy jól beállított Epson w6600 után hatalmas csoda lenne egy JVC NX9???

[ Szerkesztve ]

(#49283) proci985 válasza Khaosz55 (#49281) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

par honap W2000 utan az oka valoszinuleg az, hogy az egy jo ar/erteku kompromisszum.

lehetne jobb a feketeje, lehetne jobb a felbontasa, lehetne jobb a mozgasmegjelenitese, lehetne sokkal jobb stand-alone, lehetne halkabb, lehetne kevesbe muanyag, birhatna jobban a beszurodo fenyt, lehetne halkabb, lehetne HDR, lehetne nagyobb szinter, lehetne jobban allithato az optikaja... de igazabol elfogadhatoan csinal mindent, es amig az ember a gyengesegeit eszben tartva hazimozi projektorkent hasznalja, addig rendben van. minden masra meg rossz.

AVnel jellemzoen egy szint folott exponencialisan dragul minden.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#49284) Mik76 válasza -KP- (#49273) üzenetére


Mik76
senior tag

"Két másik ismerősöm pedig szobán kívülről vetít vele, nagyjából le****k a zajszintjét."

Jajj tenyleg? Ez olyan megnyugtato!
Csak egy ujabb szoba kell (a projektornak) hogy zavartalanul lehessen filmet nezni? :C Allat! Mindjart atepittetem a hazat.

Vagy egy meg nagyobb doboz hogy hasznalhato legyen?
De legalabb a subpixel szintu elesseg javulna egy picit. A hulyenek is megeri.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#49286) Ijk


Ijk
nagyúr

Nem hangos a DLP, minden gépben az elsődleges zajforrás a ventilátor, aminek 200-300W UHP lámpát kell hűtenie és az elektromos alkatrészeket. Felfoghatatlan számomra ez a zajjal való dobálózás vetítő technológiáknál, amikor szinte semmi köze hozzá. Ha kicsi a gépház akkor kicsi a ventilátor, vagyis zajosabb a gép. Színkerék is forog, annak is van hangja, de a ventilátorhoz képest elhanyagolható, még egy nagy házimozis gépnél is.
És a DLP nem merül ki a kisméretű PD gépekben.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#49287) c4 válasza #99499520 (#49285) üzenetére


c4
őstag

"Szerintem ezt a színkerekes dolgot kár volt mozis projektorokban alkalmazni!"

Tájékozódj, tanulj, tapasztalj! Léteznek 3chipes DLP vetítők, amik természetesen nem is szivárványoznak.

Az aktív 3D technológia például a vibrálásra épít...

A CRT tévék, vetítők vibráltak, 50, 100Hz-en.

[ Szerkesztve ]

(#49288) -KP- válasza Ijk (#49286) üzenetére


-KP-
addikt

Quetznek van igaza, it mindenki csak böfögi az okosságait, de olvasni nem olvas. Az f22-t totál halkra le lehet venni a noctua ventikkel. Az f32-höz meg van hushbox. Hallottam 9300-as epsont, hát az se épp halk szerkezet.

(#49290) c4 válasza #99499520 (#49289) üzenetére


c4
őstag

Látod, ismét tanultál valamit.
Nagyon rád fér, Tigris.

[ Szerkesztve ]

(#49292) mettek válasza -KP- (#49288) üzenetére


mettek
addikt

Na ne viccelj már. Nekem 9400-as van és volt 7300-as. Egyik sem hangos. Olyannyira hogy ECO-ban gyakorlatilag nulla a hangja. Normál módban nyilván itt is beindul a venti de az is olyan hogy csak akkor veszem észre ha direkt figyelem. Pedig kb 1,5 méterre van a fejemtől.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#49293) Vikthor válasza -KP- (#49288) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Lol? 9300-at meg normalban sem hallom. Amire gondolhatsz az a 9100 hisz az kisebb dobozban van. 9300 ecoban nem hallod meg. Plane nem ugy h zavaró legyen

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#49294) Vitee


Vitee
aktív tag

Jó ha pörög a topic, de ez már unalmas, amit itt néhányan csináltok ;]

[ Szerkesztve ]

"Life before death, strength before weakness, journey before destination."

(#49295) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Ezeket a személyeskedő megjegyzéseket kérlek hanyagoljátok!
Köszi

Janaboy

(#49296) Quetz


Quetz
őstag

Az Epson 9300 ECO módban tényleg nagyon halk. Most viszont úgy jártam, hogy elkezdett vibrálni a képe, 600 óra után. Két megoldást találtam:
- Izzó csere
- High lamp módban kondícionálom a lámpát

Utóbbit csinálom jelenleg, a kép tényleg nem vibrál, csak hangos a vetítő.

(#49298) -KP- válasza Vikthor (#49293) üzenetére


-KP-
addikt

Valóban lol. 3 helyen néztem Epson 9300-ast és ha nem eco módban ment a gép,ott bizony hallható volt. 9300-as gépeket néztem, nem pedig 9100-ast. Egy szóval nem mondtam, hogy rossz gép lenne, szóval nem értem a reakciókat.

[ Szerkesztve ]

(#49299) Ijk válasza -KP- (#49288) üzenetére


Ijk
nagyúr

Elvileg a gyárival megegyező paraméteresre kellene cserélni, amiből szvsz semmi nem lesz halk, mert a kis hely miatt nagyobb statikus nyomsáúnak kell lennie mint egy nagy kasztniban.
Nem tudok állást foglalni azügyben hogy a halkítás milyen hatással lesz a gyengébb hűtés miatt az élettartamra. Mivel ipari gépek 0-24-es használatra így gondolom a hűtést is arra méretezték, tehát biztos hogy házimozis használathoz túlméretezett.

Másik dolog az élességre visszatérve, ezekben a gépekben csúcskategóriás optika dolgozik, ellenben egy "olcsó" gép műanyag zoomjával szemben, esélytelenül száll szembe élességben és egyéb optikai paraméterekben. Kb. mintha ha az olcsó 40 ezres dslr kitobit hasonlítanánk a profi zoomhoz ami félmillió.

Mozgásmegjelenítésben, mozgóképfelbontásban DLP a legjobb a villámgyors mikrotükör mozgatással, nincs szükség semmilyen szoftveres javító trükkre, csak ha valaki nem állja a juddert.
Szivárvány is függ a színkeréktől, ha valakit zavar akkor nincs mit tenni, én nem tapasztaltam eddig soha szerencsére. 3DLP gép megfizethetetlen, szóval akkor marad az lcd, már nem mintha bármilyen gond is lenne a megfelelő szintű lcd gépekkel.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#49300) c4 válasza #99499520 (#49297) üzenetére


c4
őstag

"vannak fanok, így kerek a világ)"

Szóval, nem is érted, mit írnak neked.

Nem, nem DLP vs. LCD, D-ILA kérdésről van szó.

Konkrétan arról, hogy hülyeségeket írsz, így sok laikust félrevezetsz ezzel. Szerintem kezdd el az alapoktól a témával való ismerkedést, aztán úgy 10-15 év múlva visszanézhetsz tanácsokat osztani... Hátha addigra okosabb, főként tapasztaltabb leszel a témában. Addigra megismerheted, hogy miként, mikkel veszik fel, miként tárolják, dolgozzák fel a filmeket, milyen eszközökkel végzik az utómunkákat, milyen szabványokkal kell kiadni a különböző kiadványokat, és a legvégén min, miken is nézzük meg ezeket az alkotásokat...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.