Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
válasz lajthabalazs #19550 üzenetére
Azoknál majd más nyűgökkel találkozunk.
Táp lehal, az elektronika... a DLP chip... Az olcsó gépeknél szinte biztos vagyok benne. -
Dexar007
veterán
Mindenhol van meghibasodas.A kerdes,hogy javithato-e,es hogy mennyi ido mulva kovetkezik be. Hosszutavon sem nekem,sem masnak az ismerettsegi koromben meg nem volt projektora.Ezert kerdezem,hogy mi a "normal" üzemidö.
En egy 1.5 eves plazmat 3000 oraval adtam tovabb. A samsung tv amit hirdetek abban 6000 ora van,haverom lcd-jeben 13000.
Na most projektornal 13000 ora tobb mint 10 ev alapesetben,ha csak napi 1 filmmel szamolunk.Utana pedig nem gond ha kipurcan.Give me your cum,bull!
-
Bobolit
aktív tag
Nahát, van 1070+ is?
-
c4
őstag
válasz Dexar007 #19556 üzenetére
Hasonló lehet a tévéhez, akkor hibásodik meg, amikor elromlik. (Egyik megy 6000 órát, a másik 10-et se, vagy be se kapcsol) Szerintem kiszámíthatatlan. Habár a tévéknél nincs ekkora hőterhelésnek kitéve az elektronika.
A BenQ ad 3 év gart, addig tuti megy, ha nem, adnak másikat.
Javíttatni is lehet, minden kapható hozzájuk. Batyonál kifizethető áron megoldhatod a készülékreparálást.
Lehet, mégis tévét kéne venned...Bobolit:
Nem új modell.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Dexar007 #19548 üzenetére
Nem lehet egyszeruen bemondani, hogy 3000, vagy 9000 ora a sok (bar 9000 mar sok). Lehet 1500, sot 1000ora utan is kuka a gep ha olyan helyen (poros / fustos hely) es odafigyeles nelkul hasznaljak.
A mi szamit soknak a proji megepitettsegenek kerdese elso korben, aztan az is szamit, hogy a tulaj mennyire banik jol a geppel, es mennyi idonkent tisztittatja (nem javallott otthon turkalni benne gyakorlat nelkul mert csak roszabb. lesz), meg milyen kornyezetben hasznalja.Jol tervezett, es jo anyagokbol osszerakott projik (azaz amelyekben nem a sporolas, hanem az a lenyeg, hogy milyen helyre milyen anyagu alkatersz a megfelelo, es gondosan kitalaltak hogy vezessek korbe a megfelelo mennyisegu levegot) nagy valoszinuseg szerint tovabb birjak majd, persze ez jellemzoen magasabb arkategoriat is jelent.
Ezutan kovetkezik, hogy milyen korulmenyek kozott, es hogyan kezeli a tulaj. Ha pl. a tisztitast elhanyagolja meg lampacserekor is, akkor az a gep hamarabb mehet tonkre bizonyos reszeken (van kulonbseg lcd es variansai meg dlp kozott persze, de tisztitani mindegyiket kell.
Amelyikben van szuro azt a szurot is tisztitani / cserelni kell. Tisztitas surubben, teljes csere meg lampacsere eseten ajanlott ahhoz, hogy hosszu tavon ne legyen gond a projektorral.
Ha esetleg a tulaj hasznalaton kivul le is takarja a gepet, hogy az ido nagy reszeben amikor csak szallna ra a por ettol megvedje akkor az mar kulonosen jonak szamit, es talan aprosag, de meg tudja hosszabbitani ez is a proji elettartamat.A fentiekkel ellentetben a tulajok 90-95%- a soha nem tisztittaja a gepet, es az elso lampacsere idejere mar akar lathatoak is a problemak, ezert nagy zsakbamacska hasznalt proji vasarlasa is, megtekintes nelkul nem is szabadna olyat venni (hacsak nem majdnem uj max parszaz oraval a gepben, de akkor is lehet barmi baja), es nem csak a kepet, hanem a proji kulso allapotat, a gep sarkaiban eldugott reszein lathato por mennyiseget, a szuro allapotat, a ki es belepo levego helyein levo racsokat es az azon lathato port, meg pl. raegest is meg kellene vizsgalni. Lehet latni ha elnyutt vagy elhanyagolt a gep, es ez esetben nem erdemes vele foglalkozni, mert hamar gondok lehetnek.
Uj gepnel meg karban kell tartani, szervizbe vinni idonkent takarittatni (mint egy kotelezo szerviz) es akkor tobb lampanyi idot is kibirhat kepminoseg romlas nelkul, de a hoterheles miatti anyagfaradas azert gondos kezeles mellett is meg tudja tenni a hatasat idovel ami az olcsobb gepeknel hamarabb kovetkezik be.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dexar007 #19556 üzenetére
lg ah 215, 3. pilács, 2. színkerék (mert visított, és már ennek is van kis sípoló hangja, mondjuk én érzékeny vagyok a magas frekvenciatartományra)
4 éves múlt, elvileg 4000 órát bír a pilács, de fogalmam sincs mennyi ment beléjük, mert időnként lenullázza magát a számláló.
de 8000 óra biztos van.
és ebből elég sok a hoppá, csörög a telefon, pisiszünet, cigiszünet, éhes lettem, beugrott valaki, úristen, éjjel 2 óra van, mikor aludtam be és miért nem kapcsolt le magától ez az egész szar...
mondjuk napi 1 film és 1 sorozatrész mindig megvan, aztán vmi ismeretterjesztő marhaság a talicska aprómajmok nemi életétől kezdve a djíkemberekig, amin bealszok.
viszont egyáltalán nem nézek tv-t.[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz lajthabalazs #19565 üzenetére
A LED-es modelleknél már több generáció is van. A régebbi készülékeknél sem ugyanazt használja minden gyártó... ebben az alsó-középkategóriában elméletben ugyanaz a chip kerül beépítésre, de az elektronikai és az optikai tulajdonságok jelentős képminőségbeli eltérést eredményezhetnek...
-
devil-k
nagyúr
"Ha esetleg a tulaj hasznalaton kivul le is takarja a gepet, hogy az ido nagy reszeben amikor csak szallna ra a por ettol megvedje akkor az mar kulonosen jonak szamit, es talan aprosag, de meg tudja hosszabbitani ez is a proji elettartamat."
Ezzel az a baj, hogy nem mindenkinek van erre lehetősége. Okés, hogy nekem 70 cm-re be van lógatva a plafonról, így nálam ez nem akadály, de sokaknak nem így van ez megoldva és nehezen tudom elképzelni, hogy valaki minden nap létrára ugrik, hogy rádobja ezt a takarót a vetítőre, majd létra ismét, hogyha le akarja venni és filmezni szeretne. Ettől függetlenül egyetértek a mondandóddal.
- mozi bolondéria -
-
benyking84
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap volt szerencsém elmenni egy bemutatóterembe és sikerült megnéznem egy Epson EH TW5200-as projektort.
A zaj miatti félelmeim elillantak, a képe nagyon szép (3 LCD) de az input lagjáról semmi konkrét információm nincs. Neten keresgettem és megnéztem rengeteg beszámolót. Tulajdonosok és szakírók egyaránt ellentmondásba keverednek egymással.
Egyesek szerint nagyon jó játékra, mások szerint több mint 60ms a késése de olyan is van aki szerint pont jó a késés, de a képet leveszi 720p-re.
Mindenképpen szeretnék még élőben megnézni egy BenQ w1070-et és egy Optoma HD26-ot, addig is az lenne a kérdésem, hogy van-e itt valaki, akinek TW5200-as gépe van és szokott játszani? Ha igen, mesélne az input lagról?
Először lőjünk rájuk atomot, azután valami durvát!
-
Haart
addikt
válasz benyking84 #19571 üzenetére
Hi nekem pont ilyen van. Input lag mióta gond? Komolyabb multi fps-eknél lehet gáz, annak aki profibban tolja.
Én csak max olyan gémeket játszom amit tudok messziről xbox controllerrel játszani. Ott meg single player miatt nem a frag lesz a lényeg.
3Dben érdemes játéknál levenni 720p-be mert úgy fix 60Hz=60fps-t tudsz belőle kicsikarni, 1080pnél 3d-ben csak 24fps=24Hz a max ami játékra édeskevés. -
benyking84
csendes tag
Akkor tartok tőle, hogy nekem nem lesz jó.
Tavaly, május és december között mintegy 600 játékórát tettem csak multi FPS-be, ott elég sokat számít.
Ezen kívül még focis játékkal tolom sokat, szerintem ott is gáz a késés.Ahol voltam, ott felajánlották, hogy vigyem be a konzolomat és próbáljam ki, csak tartok tőle, hogy nem tudom majd kivitelezni.
-
Haart
addikt
válasz benyking84 #19573 üzenetére
Ja hogy te konzollal tolod, ha nem 3d-ben nyomod akkor ezekkel nincs gond sztem.
A másik dolog hogy van egy fast mód a beállításoknál amire váltva gyorsabb módba vált a proji, és sztem lecsökken a input lag is. -
lajthabalazs
senior tag
válasz benyking84 #19573 üzenetére
Vigyél laptopot, a késés ott is késés.
-
benyking84
csendes tag
válasz lajthabalazs #19576 üzenetére
Nem a konzol cipelésével van a bajom, hanem idő hiányával
-
c4
őstag
válasz benyking84 #19577 üzenetére
Nincs más megoldás, mint megrendeled, ha nem jön be, 2 hétig visszaküldheted.
-
c4
őstag
válasz szalaizsol #19580 üzenetére
Bár nem szólítottál meg, de ez megérintett...
HDMI kábel megoldotta a homályosodást?Érdekes lenne, ha egy kábel megoldaná a homályosodást.
-
sith7
nagyúr
Miért nem a 72 - t ?
-
lajthabalazs
senior tag
Ha HiFi-ben elfogadott, hogy egy tápkábltől fátyolosabb vagy frisebb lesz a hangzás, miért ne okozhatna homályosodást egy HDMI kábel?
(#19580) szalaizsol
Üdv a klubban, lassan annyi LG LED-es projektor lesz itt, mint Benq 1070.
(#19582) sith7
Még időben rájött, hogy soha a büdös életben nem fogja tudni működésre bírni a WiDi-t, akkor minek rá kiadni a 10.000Ft plusszt.
[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
válasz lajthabalazs #19583 üzenetére
csak ennyi a különbség ?
semmi más ?
a belső alkatrészekben sincs semmi plusz ? -
c4
őstag
válasz lajthabalazs #19583 üzenetére
Kicsit rákeresel akár itt is a kábel-témára (HDMI) és rögtön megtalálod a választ is.
-
lajthabalazs
senior tag
Az LG is egy kalap alá veszi a kettőt, a legjobb review, amit eddig olvastam, az is együtt kezeli. Én azért a 72-est vettem, mert akkor egy helyen a 70-es alá volt akciózva.
-
sith7
nagyúr
válasz lajthabalazs #19586 üzenetére
értem, ok
-
GmS
csendes tag
Üdv!
Én PcLand-nál rendeltem , szerdán 14órakkor , és pénteken már itt volt nálam 12:30kor ... Futárral 138.500.- magyar forintocska volt !
Nem vettem még hdmi-t , elfogadtam hogy olyan amilyen
Egyébként olyan mint ha a focus kereket ha lehetne még egy negyedet fordítani akkor teljesen jó lenne a kép
Apró betűk mosódnak el kicsit ( Pl win szatalon az ikonok szövegei) , filmnél egyáltalán nem veszem észre , feliratosnál sem ...(#19583) lajthabalazs +1
-
GmS
csendes tag
Feltöltöttem ezt a NEC-es képet egy pendrive-ra , és lefényképeztem a vetített képet !
A kép a projektoron 200%-os nagyításban van , mert 100%on olyan picik a betűk , alig látszódnak !
A vetített képem 185 széles , 115 magas , fehér bútorlapra vetítek ...
Biztos van jobb gép is , de én megbékéltem ennyivel .Majd kipróbálom HDMI-vel is ha lesz
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Megjott kozben a w1070.
Szerencsere nincs vele gond,azon kivul,hogy poros.: Ha nincs elesre belove a kep,akkor csillagokat lehet latni fekete hatternel,ha viszont eles akkor nincs ilyen gond. Lampaban 2500 ora van,a gepben 2800,vagy elpukkant egyszer,vagy lenullaztak veletlenül.
Na de a lenyeg.: ,,Érdekességként, összehasonlítva a nálunk is tesztelt W7000-rel (amely egy jóval magasabb árú modell), a W1070 határozottan jobban teljesít szinte minden téren. Igaz, kicsit több szivárvány látható, mint a W7000 esetében, de a kép 2D-ben és 3D-ben is jobb."
Nalam a w6000 van,de en is egyertelmuen jobbnak latom a w1070-et.Persze ebben nincs lens shift,valamivel talan hangosabb a ventije,de ezen kivul atlag felhasznalokent nem szol semmi a w6000 mellett.10 bol 9 fogorvos a w1070-et venne, meg szajd by szajd osszehasonlitas mellett is.
HW30-cal osszehasonlitva.:
Jol emlekeztem, a vilagos jelenetek a benq-e a sotetek pedig a sony-e.Projektor.hu szerint kb 15%-ig veri a w1070 a Sony-t. Na most itt az a kerdes,hogy a Sonyval lepjunk ket lepest elore a sotet reszeknel,cserebe harmat hatra a vilagosaknal,vagy forditva.
A valasz pedig.: Mindenkepp ki akarok probalni meg egy Mitshubishit.A JVC gepeket kozben szepen csendben kihuztam a majdnem 100-as input lag miatt.Give me your cum,bull!
-
bajnokpityu
félisten
válasz lajthabalazs #19565 üzenetére
igen, de a gyártóknak megvan a lehetőségük válogatni, ha jól tudom. Sim2 pl válogatja, ezt mondták a benfentesek.
eladó topping dac
-
agabe
addikt
válasz Dexar007 #19592 üzenetére
Csak, hogy meg jobban osszekavarjalak a digital versus tesztjei:
Sony HW30
Benq W1070Miutan szinte folymatosan csak a kontrasztra koncentralsz (ami fontos, de nem az az egyetlen), ezert erdemes megnezni ok mit kaptak 1%-os, es 35%-os tesztabraval (eleg szegenyes, hogy csak kettovel vizsgaljak, de legalabb valami)
Szerintuk a Benq-nak jobb a feketeje, viszont 35%-on is gyengebb a kontrasztja (meg 1%-on ami nem meglepo).Ezek szerint meg egy neves kulfoldi tesztoldal sem lehet mervado, es az a legjobb amit te is csinalsz, hogy otthon kiprobalod oket. Egyetlen problema, hogy te (esellyel) valamilyen szinten lepukkant peldanyokat probalgatsz mert amiben van tobbezer ora, es nem volt tisztitva, regi a lampa benne stb. azok nem fogjak hozni azt a szintet semmilyen teren (nem csak kontraszt) amit tudnanak.
Persze igy is tud tampontot adni, csak ha valamelyik sokkal rosszabb allapotu a tobbinel es emiatt latszik gyengebbnek azt nem fogod tudni.Kivancsi vagyok a mitshu mit fog mutatni nalad.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
A digitalversus kb a cnet szintjen van. A projektor.hu tesztek eddig mindig bejottek.Legalabbis meg nem volt olyan eset,hogy x erteket mertek,a valosagban pedig koze nem volt ahhoz.
Hat igen,egyik sem uj gep,de ha igy nezzzuk akkor is a w1070-ben van a legtobb ora,mivel a w6000-esben uj lampa van,a Sony pedig ciklusa felenel tart kb(1250ora).Persze egyik sincs tisztitva,de attol meg ilyen latvanyos kulonbsegeknek nem kene lennie szerintem. Vagy legalabbis ha vesz az ember kozel 1 millioert egy projektort,akkor elvarna,hogy minden tekintetben jobb legyen mint a 200 ezres.De nem ez a helyzet,hanem sokkal inkabb .: 2 lepes elore, 2 hatra.
Give me your cum,bull!
-
c4
őstag
válasz Dexar007 #19597 üzenetére
Sajnos azt nem veszed figyelembe, hogy milyen szolgáltatásokat fizetsz meg egy-egy készülékben.
És mint minden más hobbiban, itt is kis különbség sokba kerül. Nem véletlenül hosszú ideje best buy a w1070. Költhetsz te rámás technológiára 1 milliót, a képi dinamika sehol nem lesz a belépő DLP mellett. Ha DLP-ben nagyot akarsz ugrani, jó mélyen kell zsebbe nyúlni. Runco, Sim2... stb.[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Azt is el tudom kepzelni,ha lenne w1070 olyan lens shifttel mint pl a w6000 akkor az fel millio kornyeken mozogna,es akkor mar tenyleg nincs olyan nagy ardifi a Sony oldalan.
Egyebkent igen,nekem sokkal inkabb a dlp jon be,ez valahogy moziszerubb, "plazmasabb" mint az lcos.Persze akik latjak a szivarvanyt azok igy jartak,de szerencsere nekem lassu az agyam.Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.