Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
Ok, csak azért kérdeztem a tök sötétet (plafon is fontos), mert az epson sokkal nagyobb flnyereje miatt a szórt fény is több lehet ha nem fekete minde, és ez visszahat a fekete szintre (persze nem tök fekete jelenetnél, hanem amikor van világos részlet is, meg sötét is...na akkor egy kis fényszórás is nagyon szürkíti a feketét), de elképzelehető, hogy a samunak alapból jobb a feketéje, vagy végső esetben a kalibráció mentesség is számíthat... a legjobban azért kalibrált állapotukban tudják a vetítők amit tudnak.
-
agabe
addikt
Benq W1070 tulajoktol kerdzem:
Terveztem venni egy W1070-et masodik rendszerbe, de kulfoldi forumokon az osszes tulaj szinte egytol egyik homogenitasproblemarol szamol be. Jobb esetben csak eszreveheto feher, szurke homogen kepnel a vilagossagkulonbseg es esetleg szinhomogenitas hianya, rosszabb esetben normal kepnel is latszanak ez pl. felitatoknal is, es van olyan peldany amiknel filmeken is.
Mik a tapasztalatok ? Tenyleg nincs belole hibatlan darab?
Minden mas szempontbol jokat olvastam rola a kategoriajahoz merten, de a homogenitasproblema elegge zavarna.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Dexar007 #19548 üzenetére
Nem lehet egyszeruen bemondani, hogy 3000, vagy 9000 ora a sok (bar 9000 mar sok). Lehet 1500, sot 1000ora utan is kuka a gep ha olyan helyen (poros / fustos hely) es odafigyeles nelkul hasznaljak.
A mi szamit soknak a proji megepitettsegenek kerdese elso korben, aztan az is szamit, hogy a tulaj mennyire banik jol a geppel, es mennyi idonkent tisztittatja (nem javallott otthon turkalni benne gyakorlat nelkul mert csak roszabb. lesz), meg milyen kornyezetben hasznalja.Jol tervezett, es jo anyagokbol osszerakott projik (azaz amelyekben nem a sporolas, hanem az a lenyeg, hogy milyen helyre milyen anyagu alkatersz a megfelelo, es gondosan kitalaltak hogy vezessek korbe a megfelelo mennyisegu levegot) nagy valoszinuseg szerint tovabb birjak majd, persze ez jellemzoen magasabb arkategoriat is jelent.
Ezutan kovetkezik, hogy milyen korulmenyek kozott, es hogyan kezeli a tulaj. Ha pl. a tisztitast elhanyagolja meg lampacserekor is, akkor az a gep hamarabb mehet tonkre bizonyos reszeken (van kulonbseg lcd es variansai meg dlp kozott persze, de tisztitani mindegyiket kell.
Amelyikben van szuro azt a szurot is tisztitani / cserelni kell. Tisztitas surubben, teljes csere meg lampacsere eseten ajanlott ahhoz, hogy hosszu tavon ne legyen gond a projektorral.
Ha esetleg a tulaj hasznalaton kivul le is takarja a gepet, hogy az ido nagy reszeben amikor csak szallna ra a por ettol megvedje akkor az mar kulonosen jonak szamit, es talan aprosag, de meg tudja hosszabbitani ez is a proji elettartamat.A fentiekkel ellentetben a tulajok 90-95%- a soha nem tisztittaja a gepet, es az elso lampacsere idejere mar akar lathatoak is a problemak, ezert nagy zsakbamacska hasznalt proji vasarlasa is, megtekintes nelkul nem is szabadna olyat venni (hacsak nem majdnem uj max parszaz oraval a gepben, de akkor is lehet barmi baja), es nem csak a kepet, hanem a proji kulso allapotat, a gep sarkaiban eldugott reszein lathato por mennyiseget, a szuro allapotat, a ki es belepo levego helyein levo racsokat es az azon lathato port, meg pl. raegest is meg kellene vizsgalni. Lehet latni ha elnyutt vagy elhanyagolt a gep, es ez esetben nem erdemes vele foglalkozni, mert hamar gondok lehetnek.
Uj gepnel meg karban kell tartani, szervizbe vinni idonkent takarittatni (mint egy kotelezo szerviz) es akkor tobb lampanyi idot is kibirhat kepminoseg romlas nelkul, de a hoterheles miatti anyagfaradas azert gondos kezeles mellett is meg tudja tenni a hatasat idovel ami az olcsobb gepeknel hamarabb kovetkezik be.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Dexar007 #19592 üzenetére
Csak, hogy meg jobban osszekavarjalak a digital versus tesztjei:
Sony HW30
Benq W1070Miutan szinte folymatosan csak a kontrasztra koncentralsz (ami fontos, de nem az az egyetlen), ezert erdemes megnezni ok mit kaptak 1%-os, es 35%-os tesztabraval (eleg szegenyes, hogy csak kettovel vizsgaljak, de legalabb valami)
Szerintuk a Benq-nak jobb a feketeje, viszont 35%-on is gyengebb a kontrasztja (meg 1%-on ami nem meglepo).Ezek szerint meg egy neves kulfoldi tesztoldal sem lehet mervado, es az a legjobb amit te is csinalsz, hogy otthon kiprobalod oket. Egyetlen problema, hogy te (esellyel) valamilyen szinten lepukkant peldanyokat probalgatsz mert amiben van tobbezer ora, es nem volt tisztitva, regi a lampa benne stb. azok nem fogjak hozni azt a szintet semmilyen teren (nem csak kontraszt) amit tudnanak.
Persze igy is tud tampontot adni, csak ha valamelyik sokkal rosszabb allapotu a tobbinel es emiatt latszik gyengebbnek azt nem fogod tudni.Kivancsi vagyok a mitshu mit fog mutatni nalad.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Dexar007 #19600 üzenetére
A szivarvany egy dolog, bar a 1070-esben erosebb mint azokban amikre azt irjak jok ebbol a szempontbol (es szerencsetlensegemre en latom, de ha kicsi a hatas akkor elviselheto...a 1070-esnel lehet, hogy megszokas utan ellennek vele, de egy teszt utan ugy lattam az nekem sok).
Nekem a dlp koztudottan jobb vilagos dinamikaju kepmegjelnitese ellenere laposabbnak tunt mint amit vartam es nem csak sotet kepeknel.Lehet, hogy amit en lattam nem volt toppon, es bizony szamit az allapota, tiszta-e, hany ora van a lampanan es hanyadikban.
Azt meg kell hagyni, hogy a szinei rendben vannak meg magasabb kategoriaban is megallnak a helyuket a nem dlp-k meg nem tudjak teljesen elerni ugyanezt a termeszetesseget 1millios aron sem max eleg jol megkozeliteni.
Igen a dlp plazmasabb mint az lcd valtozatai.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz lajthabalazs #19786 üzenetére
Szurke - feher kerdes sokszor felmetul kompromisszumos helyzetekben.
Ha valakinek szerencsejere van olyan szobaja aminek osszes fala sotet (esetleg dedikalt szoba) akkor nem kerdes, hogy feher vaszon kell neki.
Amikor nem lehet a falak sotetiteset megoldani, akkor kerulhet kepbe a szurke szin, es azon belul is van ami csak matt festek, van ezustos, van olyan vaszonanyag ami szurkes ezustos es a fenyvisszaveresi iranyitott.
Van amit javitanak tobbe kevesbe (feketeszint es egyideju kontraszt) de ugyanakkor vannak hatranyaik.
Az iranyitott fenyvisszaveresu szurke-ezust vaszonanyagrol (abbol is letezik sokfajta, es a legtobb eleg draga) van tapasztalatom, mert nekem is az van.
Hatranya, hogy van hotspot (amit sok moziban is latni lehet ha ismerjuk a jelenseget) aminek a merteket gorbitessel is csak csokkenteni lehet, es vegtelensegig gorbiteni sem lehet a vasznat mert nem csak nem lenne eles a kep szele vagy kozepe, de a kep sem lenne szabalyosan ami leginkabb az also-felso szeleken gorbuletkent latszana.
Elonye, hogy tenylegesen javit (A szurke festekek matt es fenyes kevesbe) egy vilagos falu szobaban a fekete es szurke teruleteken nem is foleg a sajat szine miatt, hanem mert iranyitottan a projketorbol erkezo fenybol tobbet iranyit a nezo fele, es kevesebbet a falakra-plafonra amirol azutan a kevesebb beeso feny miatt meg kevesebb verodik vissza ami csokkentene a sotet reszek feketeseget, masreszt a falakrol visszaverodo fenyt is tobbnyire abban a szogben veri vissza (kb tukorkent kell elkepzelni) amilyen szogbol erkezett, azaz az oldalrol erkezo fenyt a masik oldalra, a felulrol erkezot a padlo fele es egyiket sem nem a nezo fele (legalabbis joreszt), igy duplan javul a helyzet.
Elonye meg (nem sokan tudjak kihasznalni), hogy ketprojis passziv 3D vetitest is lehetove tesz amihez csak polarizalt szemuveg kell (olyasmi az egesz mint a mozikban).Mindenkeppen kompromisszumos (ez is mint sokminden), es a hasznalonak kell eldontenie, hogy mely elonyok es mely hatranyok azok amiket el akar erni vagy kerulni. A tok sima szurke festek egyszeruen csak sotetit a kepen aminek eredmenye az lesz, hogy sotetebb lesz a fekete, de ezzel egyut a vilagosabb kepreszek is, es a kontraszt nem javul (vagyis csak csekely mertekben megis, mert a gyengebb vilagos fenyek miatt azert kevesebb verodik a falakra es onnan vissza vetitett kepre, de ez a hatas nem egetvero) a fenyes szemcseket tartalmazo kb ugyanaz csak pepitaban es dragabban, mert ahhoz, hogy jobb hatasa legyen ugy kellene felvinni, hogy a fenyvisszavero szemcsek ne osszevissza tukrozzenek mindenfele, de ezt meg festo sem tudja megvalositani.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz kruplishal #19814 üzenetére
Attól is függ mennyire erős, vagy állítható-e az az interpoláció.
A sony HW20 -asnál inkább kikapcsolva szoktam hagyni mert úgy természetesebbnek tűnik a kép (nekem), de lehet ha lehetne állítani az erősségét, akkor egy kisebb fokozaton talán még nem lenne bajom vele miközben valóban javíthat a folyamatosságon.
A dinamikus kontrasztot is van aki szereti, és van aki ki nem állhatja.
Egyénfüggő.
Van minden vetítőnek egy alap képessége a mozgásmegjelenítésre, és van amelyik interpoláció nélkül is elég jó a másik meg nem.A túlzásba vitt folyamatosság is zavaró már, de az okát nem tudom pontosan (talán a normál látás sem úgy működik, hogy mindig minden folyamatos, mert a szem is kisebb-nagyobb ugrásokkal "svenkel" )
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Ha csak lampat kellett volna cserelni (betenni) es minden mas ok, akkor is olcso...egy W5000-esre talan meg realis lenne, de W6000 nincs 250-280 alatt itthon
Gyari lampa hive vagyok az azert jobban es tovabb birja.(#20004) Gigi01:
Lehetett szerencsed, es persze vannak megbizhatobbnak ertekelheto forrasok hasznalt keszulek eseten is, de megnezni akkor is meg kell. Mar sok esetben bebizonyosodott amikor megneztem 1-2 tokeletes hibatlan keszuleket amit nem is lehuzas miatt akartak eladni, csak sok embernek mast jelent a hibatlan es a tokeletes mint nekem[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Festina86 #20050 üzenetére
Huhh...ez igy sajna keves informacio, es talan nem is tudsz mindent most kitalalni ahhoz, hogy jo tanacsokat lehessen adni minden tekintetben. DLP, vagy LCD (es variansai) ? Milyen minosegu (aru) ? Mennyit koltesz majd a vaszonra, es a hangrendszerre ?
Olyan tavolsagbol ahonnan nezni tervezed 90-120" kozott kb barmekkora jo lehet a vaszon meretnek, vagy ha meg nagyobbat szeretnel az sem lehetetlen (persze szamit milyen meretet ereznel kenyelmesnek es elvezetesnek), de ahhoz mar igen jo fenyereju vetito kell (van nem tul dragan is ami ilyenre is megfelelo.)
Kell 3D, vagy sem?
A szoba magassaga is befolyasolja mit tudsz feralrakni, mert egy viszonylag rovid vetitesi tavolsagu proji (mint a 1070-es benq) kb majdnem a szoba kozepen is lehet ha kisebb a vaszon es oda belogatni magas szobaban nem esztetikus.
Ha hatrebb, esetleg a hatso falra tenned a projit akkor ahhoz mar teljesen mas kellhet (esetleg regebbi jo dlp hasznaltan amik hosszabb vetitesi tavolsagra voltak kitalava, vagy dragabb nagyobb zoom atfogasu vetitok)
Miutan ezek mas-mas elhelyezest kivannak, es mas - mas vaszon jo hozzajuk ezert lehetetlen megmondani most, es ennyi info alapjan hova kellene kabelezned, es meg csomo egyeb fontos dologrol nem is tettem emlitest ami befolyasolhatja az osszkepet.
Ehhez elore el kell tervezni a mozi reszeit (ami nem egyszeru akkor sem ha az ember eloszor azt hiszi nem bonyolitja tul ... majd tobben megerositik), es azutan lehet kabeleket falba tenni, de az elokeszulet (tervezes) tenyleg nagy idoigenyu.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Festina86 #20053 üzenetére
Ebbol az osszegbol igen utos proji es vaszon kijon, foleg ha hasznalt is jatszik. Projibol nem is hinnem, hogy lenne 800ezernel dragabb hasznaltban az is ritkan, es 600-700ezernel tobbet arra (1eves gep felso-kozep kategorias gep parszaz oraval max) sem kell szerintem koltened.
Miutan ez nem igazan korlatozo tenyezo, belogatni is eleg lesz 2m-re (vagy magasabbra is lehet, mert a dragabbakban mar lensshift is van ami megkonnyiti az elhelyezest) szinte barmelyik igy azt kell eldontened mekkora kepet szeretnel legalabb nagysagrendileg, es ahhoz kell megkeresni a megfelelo projit azutan annak tulajdonsagai alapjan kitalalni, hogy azt milyen tavolsagra lehet / kell elhelyezni es oda vinni a csatlakozokat.
A vaszon helye nagyjabol fix, ott is csak a meret es a magassagi elhelyezes, vagy leengedesi magassag szabja meg (ha motoros lesz), hogy hova kell tenni hozza az elektromos bekotest.Szoval hatarozd meg a kep / vaszon meretet, a tobbit meg azutan lehet, es kozel sem lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Festina86 #20053 üzenetére
Ez az új sony hw55 pl. (ps4 konzollal) egész jó vétel így egyben 3 év prime supporttal és izzóra is van 3 év gari, az árba belefér, jobb csak esetleg valami dlp lehetne, de abból ajnáljon valaki hasonló ár és minőségi kategóriásat ,
(#20067) c4:
Minek olyannal foglalkozni ami kiesik a lehetségesek közül, még egy izzóval is túl világos, és pl. kontrasztja sem egetverően jó ha jól emlékszem 2000-es. Van ahova az kell, és meg is éri oda, de házimozira nem, és most ez egy unikum ilyen nem szokott lenni, de mindegy is, hogy van. Nem az a felhasználási területe amire kellene bármelyikünknek.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Festina86 #20108 üzenetére
A vaszonrol nem tudom megeri-e (lehet, ha sosem fog picit sem hullamosodni, es sosem fog elromlani a motor, vagy egyeb alkatresz benne, es meg a kep is szebb rajta mint a fele aru vasznakon), de majd kapsz infokat.
Az elhelyezesel kapcsolatban (vetitett kep alja) en inkabb javasolnam, hogy gondold meg azt, hogy mondjuk kb 40cm-re legyen az alja a foldtol, es az alatt a center (ha elfer, es nincs betervezve oda magas szekreny). Lehet, hogy elsore ugy tunik nagyon lent lenne, de nem. Ez nem Tv meret, es egy 50-es Tv aljat sem tennem mondjuk 65-70 centinel magasabbra, ahhoz kepest meg kepzeld el a vasznat Tul alacsonyan a center nem lenne igy sem, mert a kephez viszonyitva ugyanannyira lenne a vaszon es a vetitett kep alatt mintha az egesz feljebb lenne emeleve, viszont a kep sokkal kellemesebben nezheto ha nem kell annyira felfele nezni (mondjuk a tervezett magassagnal sem torne ki senkinek a nyaka )
A legjobb, ha a lathato kep magassaganak alulrol szamitott 1/3-adanal van a szemmagassag (azaz ekkora vaszonnal a kep aljatol szamitva 47cm-el magasabban), es mivel a szemmagassag (ulve ! ) kb 90centi (vagy annyi amennyi) ezert ahhoz merten kb 40 centi (vagy par centivel tobb) lenne ami kijonne ahol a kep aljanak lenne erdemes lennie.Persze ez sem olyan torvenyszeruseg ami kotelezo es enelkul nem elet az elet, de ha megoldhato (nem tudom mi lesz alatta a centeren kivul, nem tudom hova akarod tenni a vaszon tokjat, mert ahhoz kepest a kifutoval szamitott lenyulas ezen vaszon eseteben max 2,2m koruli a tetejetol es ha el akarod rejteni akkor lehet, hogy nem tudnad mert tul alacsonyan lenne...ezt mind neked kell tudni) akkor igy jobb elmenyt kapnal.
Sokan "rontjak" el azzal, hogy tul magasra teszik a vasznat. Nalad meg a tervezett 80centis kep aljaval sem lenne elfogadhatatlan... csak lehet jobb, es csupan leirjuk (most eppen en), hogy mi lehetne az idealisabb. Persze figyelembe kell venni az elhelyezesi lehetosegeket az adott helyen, es az alapjan donteni, de ha a lehetoseg esetleg adott es nincs kizaro ok akkor gondold meg lejebb teszed-e mint ahogy tervezted
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Azért az tuti, hogy minden DLP-nél van szivárványhatás és ha valaki érzékeny rá látja is, igaz állítólag az emberek 90% -a nem az a mai vetítők esetében, így legtöbb embernek nem gond, és még akik látják is sokan megszokják ami után nem zavarja őket, viszont van kis százalék aki mindig látja és jobban zavarja.
Sokat fejlődtek a DLP-k az első lassú színkerék óta, de ma is vannak amik erősebben és vannak amik alig észrevehetően szivárványoznak. A videó persze nem alkalmas rá, hogy ténylegesen átadja, még ha vannak is jobb videók amik jobban érzékeltetik. -
agabe
addikt
válasz techno21 #20695 üzenetére
projirol majd nyilatkozik aki ismeri.
Vaszon jobb, plafon es oldalfalak esetleges fehersege (vagy vilagossaga) sokat szurkit a feketeken.
Hang mibol fog jonni? Egy megfelelo alap rendszer nelkul (hangfalak es erosito 100-150ezerbol kis szerencsevel a hasznalt piacrol osszerakhato...melyladaval 150ezerert talan vagy inkabb folotte) a nagy kep onmagaban felsiker es meg kevesebb elmeny.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz techno21 #20699 üzenetére
Ha a hang mar megvan es megfelelo, akkor tenyleg csak a projektorral, es a vaszonnal kell foglalkozni.
Projinal nezd meg ezen a linken, hogy abbol a tavolsagbol es magassagbol ahonnan vetiteni akarsz megfelelo-e (tovabbra sem ismerem magat a projit, es faradt vagyok utana olvasni, ezert nem tudom ajanlott-e amugy)
Ha ez megvan es megfelelo (nomeg masok ajanljak a vetitot) akkor kezdesnek ugyan nem tunne rossznak a festett fal, de a vaszon jobb.
Amit irtam a vilagos plafonrol es falakrol az megint egy eloszor esetleg nem feltuno hiba, de ha mar lattad sotet falu helysegben a kepet utana tudni fogod, hogy szeretned ugyanazt elerni.
Sokat irtak errol es a vaszonrol is a topikban erdemes lehet visszaolvasni, de annyi bizonyos, hogy el lehet kezdeni festett fallal es vilagos szobaban is jo lesz az elmeny ugy is, es utana a lehetosegekhez kepest fejleszteni a tobbi emlitettet (esetleg igeny szerint kesobb a hangrendszert is, mert nem csak a hangero szamit, azaz nem kell jobb hangrendszerbek hangosabban szolnia a mostaninal ahhoz, hogy jobb legyen az elmeny) -
agabe
addikt
válasz Hobbbyt #20702 üzenetére
Azert az a maximum 1400:1-es kontraszt (nativ es nem on/off) ami nagyon sotet kepnel keves gyenge lathato resszel merheto nem eri el egy jobb kozepkategorias lcd szintjet hacsak nem ips panelos, mert azok sok esetben csak 1000:1 kozelit tudnak, de a va panelesek mar 4000:1 -et.
Nagyon jo es reszletes teszt van itt rola, bar az ansi kontrasztbol csak a vegerteket (1400:1)-et adja meg ez az oldal is, es nem tudni milyen az ertek vilagos jeleneteknel ami szinten szamit, de a dlp-k altalaban ebbol a szempontbol nem szoktak rosszak lenni.
Sokkal jobb lathato kontraszt vilagos falu szobaban (foleg ahol a plafon is kozel van mint nalad pl.) nem is biztos, hogy igazan elerheto vetitovel. Ahhoz mar sotetebb falak kellenek.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Hobbbyt #20714 üzenetére
Nem is a Tv-k a lényegek.
Elkezdtem írni mindenfélét, de a projektor.hu -n jól le van írva. Ezt is érdemes elolvasni, meg amik itt találhatók azt mind, ezután már elég jól lehet értelmezni egy-egy projektor tudását amennyiben az tesztekben le vannak írva. -
agabe
addikt
Mi csak a vásárlói oldalról látjuk, de el tudom képzelni, hogy nem kis probléma ez az eladói oldalról, mert vannak területek ahol igen csekély a haszonkulcs, így meg rossz esetben egyes cégek tönkre is mehetnek ami nekünk rossz végeredményben mert csökken a verseny és emiatt emelkedik az ár.
-
agabe
addikt
3-4 éve ezek szerint nem adtak annyira gagyit PIO -ból mint most az olcsóbbak (bár biztos voltak akkor is belépő szintűek).
Igaz, hogy nem mindenhova kellenek a 200-300ezer Ft és a feletti árú készülékek, mert ha a rendszer többi eleme (hangfalak, lejátszó) nem mutatja meg a különbséget, akkor nem érdemes többet invesztálni, de az nem fedi a valóságot, hogy nem sok a hangzásbeli különbség.
Az, hogy a formátumokat tudja egy dolog, de egyáltalán nem függ össze a minőséggel.Ez is olyan, hogy tényleg fölösleges többet költeni rá, ha nincs érdeklődés, vagy lehetőség a kihasználásra ... de ha kicsit jobban érdekel valakit a hangzás, akkor rádöbben (mint bármi másnál), hogy a legolcsóbb dolgok sokban elmaradnak a jóval drágább középkategóriától, és van még feljebb is csak pénztárcával kell bírni.
-
-
agabe
addikt
válasz vizimento #23004 üzenetére
EGy 720P -s vetítő aminek jó a féynereje 100ezer alatt lehet, csak ki kell fogni.
LCD-ből a Panasonic AX200 -ast ajánlanám ha látsz olyat ami nem sokezer üzemórát ment, de, Ez is jó áron volt ... erre rá lehet kérdezni mennyi üzemóra van benne, és egyáltalán eladó-e még.
Most sokat nem látok ami legalább ezeket a szinteket megütik, és jó árban is vannak, de 100ezernél többet nem érdemes álfoznod egyenlőre rá, és 720P -s is elég (de az kell ! ) -
agabe
addikt
válasz #95590400 #23011 üzenetére
Használt vásárlásának értelme akkor lehet ha csak próbából kell olcsóbban valamelyik, vagy nincs elég ráfordítható összeg a jobb minőségre és persze olyat kell találni ami kevés üzemórát futott (nem csak az aktuális lámpa, hanem első lámpával az egész gép)
Ezen kívül típus és kategória függő is melyik mennyire van kb. "tervezve" amennyit el tud futni.
Egy középkategóriás gép ha figyeltek az összerakásra és az anyagokon sem spóroltak akkor akár dupla (sőt ) annyi időt is elmegy gond nélkül mint az olcsóbb belépők, így használt cuccoknál ezt is érdemes kalkulálni, vagy pont emiatt nem megvenni valami lepukkantat.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Tonyka 2 #24083 üzenetére
Balagee igen alaposan tesztel es sok tapasztalattal rendelkezik, igy erdemes figyelembe venni a tesztjeit.
A kontraszt fontos (nagyon is) de nem az egyetlen tenyezo.
Nem lenyegtelen pl. mekkora meretu a vetitendo kep, mert ha nagy akkor hiaba jo kontrasztu a proji de keves a feny a vaszonhoz...es ez csak egy dolog, de csomo minden van ami miatt a kep egyszeruen csak jo lesz vegredmenyben barmit is nezel rajta, vagy nehol lesz valami fura/zavaro resz, es ez raadasul emberenkent is valtozo kinek mi mennyire zavaro.
HW40-es jobb pl. nekem mint a pana 5000-6000 , vagy akar az 50-55-os sony-k azoknal a korulmenyeknel amiknel otthon en vetitek, a dinamikus irisz hianya ellenere (amit amugy is ki szoktam kapcsolni ha valamiben van hasonlo...tv-ben a dinamikus kontraszt is ilyen), de ez az en preferenciaimtol is fugg biztos. -
agabe
addikt
válasz mandju #24391 üzenetére
Kicsit megkésve :
225cm -es szélességnél azt jelenti, hogy kb 140cm lesz a vászon magassága, így az alsó része kb 47 cm-re kellene, hogy legyen a nézési magasságtól.
Ez valamennyire egyéni magasságfüggő, de 90-110 cm között van az átlag ember szemvonala egy kényelmes fotelben vagy kanapén ülve amiből az jön ki, hogy 43 - 63 cm-re legyen a 225cm széles a vászon alja (én 50-55 cm-re tenném magamnál) -
agabe
addikt
-
agabe
addikt
válasz Bobolit #24523 üzenetére
nincs.
A banding a háttérvilágítás inhomogenitása miatt van lvd tv-ken. Projinál nincs háttérvilágítás, így a probléma oka sem áll fenn.
Attól meg lehet inhomogén, de az gyengébb, vagy rosszul sikerült esetleg hibás gépeknél jöhet elő, de az sem banding, hanem egyenetlen fényerőeloszlás, szinhomogenitás nem tökéletes esetleg, de ezek alap esetben nem jellemzők (nem úgy mint a tv-knél a banding, dse, clouding stb.)[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz perfegor17 #24915 üzenetére
Feltehetoen a lampa szamlalojanak restelese megoldja a problemat, aztan egyszer majd el fog sotetulni...akkor kell bele majd uj lampa is.
-
agabe
addikt
válasz perfegor17 #24917 üzenetére
Igaza van AVhelper-nek, erre nem tertem ki. Atmeneti megoldasnak amig nincs uj lampa es ha igy is vetiteni kell mindenkepp addig eleg a nullazas, de nagyobb a riziko. Nekem ugyan meg nem volt felrobbano lampam, de nincs annyi tapasztalatom mint pl.egy szervizesnek vagy forgalmazonak aki rendszeresen szembesulhet ezzel a problemaval, es altalaban parszaz oraval hamarabb cserelek izzot mint kellene, mert a fenyero mar keves.
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Melyik projik ajánlhatók most 250-300ezer alatt otthoni mozizásra kb 3méteres vetítési távolságra, hogy a kép szélessége 2,3m-be beleférjen ?
Használtból lenne jó, de aki venné az inkább garis gépek irányába menne, hang már megvan (részben, de egyenlőre elég), mediaplayer van, vásznat valami fixet tenne fel, és kb 300ezerből akarná megúszni ezt a kettőt. Felső vetítés lenne, de nem plafon, hanem szekrény nyitott részébe téve (van hely bőven oldalt, felül nem zárt).
Sötétítés megoldott, de a szoba falai nem lesznek sötét árnyalatúak, nem egy verem hanem nappali.
Amit ajánlanék neki az magasabb ákategória, és én vennék használtat, de ismerősöm egyenlőre újat képzelne el főleg a gari miatt nem akar olyanba beszállni ami 1-2 éven belül elromolhat.Ja és nem tudja lát-e szivárványt vagy zavarná-e, de azért egyáltalán nem vetném el a dlp-t...max megnézi valahol.
Hirtelen ezt néztem, hogy esetleg jó lehet, de nem sok időm volt foglalkoztam vele milyen alternatívák vannak.
6000-es Panát venném a helyébe ami hirdetve van, de nem kell neki olyan amiben van 5-6ezer ora még ha elvileg karban is volt tartva, meg arra ugye nincs gari sem már.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
Emagon elfogyott, de nem az a lenyeg.
A sima nem plusszos 1070-es is boven eleg lehetne oda, es azt mar 200-ert is aruljak (azt olvastam smart eco modban kikpacsolt brillant colorral egesz jo a kepe osszessegeben).
Valami mas javaslat ami hasonlo szintu es arkategoriaju ? Akar lcd akar dlp. -
agabe
addikt
Na 1070-es Benq lehet, hogy ugrott, mert 3,8meter a vetitesi tavolsag, es az tul nagyot tudna csak vetiteni olyan tavolrol.
Akkor lehet maradnak az lcd-k nagyobb zoomatfogassal?
Olyan ami 250ezernel nem dragabb, otthon mozizasra megfelelo mi akad meg ujonnan ?Esetleg felvetem, hogy tud-e csinalni a vaszonnak kb 2,6 meter helyet, hogy kb. 2,5 meter szelesseget tudjon ra vetiteni, es akkor magassagban elferne a 220centi magason levo legkondi alatt is, meg a 40 centi magassagban levo konnektor felett is a w1070-es kepe, a center meg alatta lenne.
-
agabe
addikt
Kalkulator nem problema, csak a tipus, de koszi adtal otleteket
Ilyenek kellenek, hogy melyik az az arkategoriaba befero gep ami legalabb olyan jo, vagy akar jobb mint a W1070-es. Optima HD25e volt 1-2 hete alig 30-40 oraval azt be mertem volna ajanlani havernak, es jobb gep is (jobb kontraszt, kevesebb szivarvany), de azt ujonnan nem is lehet kapni, es most nincs ilyen hirdetesekben sem.
Keveset futottra ra tufom beszelni szerintem, de abbol most ami tetszene csak az 55-os sony van a hasznalt piacon ami tobb mint amennyit szan ra. -
agabe
addikt
Jo FHD tv jo aron ? Ha mar projit venne biztos nem kis meretet akar nezni. Meg a 75” sem merheto egy proji kepmeretehez, es abbol mar csak UHD-t kapsz 800ezer korul-folott az ennel nagyobbak meg joval dragabbak, de ha nem lehet sotetet csinalni akkor proji is es a nagy kepmeret is egyszeruen felejtos hacsak nem tobb tizmillioert venne valami tv-t
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest