Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz eumano #17068 üzenetére
Én vettem Hi-Shock szemüveget, mert itt volt olyan akinek volt sainsonic, és vett ilyet is, de a Hi-Shock tetszett neki sokkal jobban. Szerinte a Sainsonic "áteresztett" egy kis pirosat)
Most nálam volt barátom két sainsonic szemüvege, nagyon pici szerintem az "üveg", és a 3 perc amit volt időm nézni mintha jobbnak láttam volna a Hi-Shock-ot, de ehhez tényleg nagyon rövid ideig próbáltam, szó szerint 2-3 perc. Viszont tényleg zavaróan kicsi. Majd visszakérem még, mert kéne még 2-4 szemüveg a kettő mellé. Nem mindegy hogy 5 vagy 10eFt darabja.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
lajthabalazs
senior tag
válasz eumano #18189 üzenetére
1-es vászonnál (fehér falnál) mindegy, hogy honnan világítják, mert a rá eső fényt egyenletesen szórja minden irányba (egyesek szerint 150 fokban, de még az is elég jó). Egy gyorstalpalót olvastam arról, hogy magasabb gain-ű vásznaknál már van különbség, de itthoni kínálatban nem nagyon láttam ilyen speciális vásznakat.
-
szepi0808
senior tag
válasz eumano #18194 üzenetére
http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD21-projection-calculator-pro.htm
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
c4
őstag
válasz eumano #18204 üzenetére
Parancsolj, a gyártó oldalán.
-
c4
őstag
válasz eumano #18224 üzenetére
A nem végponton álló lenshift nem fog zavaró képi hibát okozni. A trapézkorrekciót kell elkerülni.
Nem is biztos, hogy a lencseközépnek a vászon közepén kell lennie. Lásd az alább belinkelt képen.
Szerintem a vászon felső részéhez kell majd állítanod, akkor fog középre vetíteni.[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
válasz eumano #18220 üzenetére
A gép döntése trapéz alakú képhez vezet, amit a gépek digitálisan, a kép visszatorzításával érnek el. Ez mindenképpen kerülendő.
Ahogy c4 képén látszik, a lens shift a képet eltólja. Az olcsóbb gépekben ez fix, az enyémben például az egyszerűség kedvéért a kép aljával (lógatva a tetejével) van egy vonalban a lencse közepe, így sinus cosinus számítás nélkül lehet pozícionálni. De van olyan, ami 5-10 fokban fölfelé vetít, és így potenciálisan konzol nélkül lehet a plafonra fúrni, mert "esik" annyit a kép, hogy jó helyre kerüljön. És ezek szerint van olyan is, ahol a képernyő közepére vetít mindenféle shift nélkül, így a minőség a lehető legjobb, cserébe kicsit kényelmetlen a használat, hacsak nem legalább 2m magas képet vetít, mert akkor a padlótól 2.2m magasra kerülhet a vetítő (120cm a kép aljáig, és onnan még 1m a közepéig).
A kényelmesebb pozícionálás érdekében van állítható lens shift is, ami megengedi, hogy föl le mozgasd a képet a vetítési felületen. Ez nem digitális, hanem optikai művelet, ezért a képminőség nem úgy romlik, mint a trapéznál (pixelek vesznek el, egyenetlen lesz a fényerő), hanem másképp (fogalmam sincs, hogy hogyan ). A legjobban akkor jársz, ha nulla lens shift-tel és trapézkorrekcióval el tudod helyezni a gépet. Második legjobban, ha legalább a trapézkorrekciót ki tudod hagyni.
-
c4
őstag
válasz eumano #18229 üzenetére
Léteznek állítható mennyezeti konzolok.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz eumano #18291 üzenetére
Megjött a második konzol is. Az első egy 4world 40-65cm-es mennyezeti tartó volt, itt a mellé csomagolt szerelékekkel gyűlt meg a bajom, de végül bekerültek a fém dübelek a plafonba, áll mintha belevasazták volna.
A másik egy aluprofilos tartó, ez a nappaliban lesz, ott kellett az egy méteres belógás (földtől 80cm-re a kép alja, aztán 120cm-nyi vászon, és utána még 105cm a plafonig). Ezzel nagyon melléfogtam, vissza fogom vinni. Csak 20cm-enként állítható, és az alsó szakasznak van egy 1 fokos holtjátéka.
-
StLui
veterán
válasz eumano #18412 üzenetére
Tegnap megnéztük ezt a Herkules filmet a sok közül. OU változat, és van benn 2-3 jelenet ami kijön a képből, amit itt és a 3D topicban szoktatok páran hiányolni. Kodi-val (volt xbmc) játszom le, és benq w1070-en nézem.
235 széles kép 270-ről nézve.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
c4
őstag
válasz eumano #18770 üzenetére
Nem motoros benne a lencseeltolás, ezért nem reagál a nyomkodásra.
Függőleges lencseeltolásra alkalmas a készülék, ezen a képen láthatod is, hol találod az állítási lehetőséget. Vízszintes eltolásra nincs ilyen módod. -
Redsky
csendes tag
válasz eumano #18977 üzenetére
Pedig érdemes áramtalanítani. Nem száradnak a tápban a kondik és ha vihar van (villám), vagy túláram a hálózatban, attól is védhet.
Lehet, hogy nálad véletlenül nem a fázist kapcsolod a kapcsolós konnektornál, hanem a nullát. Dugd be a vetítő dugóját fordítva, ha úgy nem pislog, akkor lehet valami bibi a készülékkel.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz eumano #21193 üzenetére
Hacsak nem valami érdekes optika van a gépen szerintem semennyire nem változik különben mi értelme lenne? viszont tévedhetek is
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz eumano #21197 üzenetére
ez optikától függ, viszont abban a 10%-ban amit eltudsz tólni kétlem h bármit is észrevennél
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
GZoli7
senior tag
válasz eumano #25008 üzenetére
Bocs, nem válasz akart lenni, csak kapkodok.
Sziasztok.
Be kellene szereznem egy Benq W1070+ gépet.
Tudtok adni valami tippet, hogy hol lehet legolcsóbban rendes garival megvenni?
Tudom, hogy vannak "érintettek" is itt. Privátban is jöhet, hátha...
Ipon-t néztem, ha más nincs.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
válasz eumano #25006 üzenetére
Hasonló megoldást csináltam én...a redőny az zár szépen, viszont úgy csillogott az ablakról mint salamon töke...és mivel az kétszárnyú erkélyajtó, ment rá külön..persze fekete fényzáróval..a gond ha nem azt teszem megvan rá az esély, hogy visszaveri a projektor fényét is..
Janaboy
-
Gigi01
őstag
válasz eumano #25006 üzenetére
Én vastag sötétítő függönyt tennék oda.Már csak akusztikailag is!
Nálam is fehér redőny,ablakkeret,előtte egy földigérő vastag csokoládészínű sötétítő van.
Ha ezt a megoldást választod,a függöny legyen matt,ne csillogjon,ne verje vissza a fényt.
Bár nekem a szoba egyik oldal majdnem teljes egészében üveg.(erkélyajtó,duplaablak)
És így a teljeset takarom 3m szélességben,a hangzás végett már mielőtt vetítettem volna.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz eumano #25424 üzenetére
én itt mindig a full RGB-t a legalsót választom, ez adja vissza a legszebb képet az összes közül.
Dióhéjban: az megvan, hogy anno 4 szín volt a CGA-nál, majd 16 az EGA majd 256 a VGA s így tovább? Na itt is ez megy kb.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple notebookok
- Óra topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest