- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
válasz
iguana #46795 üzenetére
Köszönöm szépen, jól hangzik!
Esetleg arra van valami szoftver, ha a hang csúszik el a filmhez képest? Azzal mit lehet kezdeni? A magyar hang külön fájlban van. Az első pár percben nem beszélnek, aztán, amikor megszólalnak, 1-2 mondat jó helyen van, viszont egyre jobban elcsúszik a párbeszéd közben a képhez viszonyítva.
-
válasz
philoxenia #46796 üzenetére
Telefont...
-
válasz
philoxenia #46796 üzenetére
Ahhoz előbb látnom kéne, az után tudok neki öltözéket javasolni.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
1-2 hónapja olvastam valahol a PH-n egy szoftverről, ami akkor még nem kellett, így nem mentettem el a linkjét. Most viszont kellene, és sehol sem találom.
Ha van egy filmhez más nyelvű fölirat, ami egyébként passzol, akkor a magyart (vagy akármit) az alapján tudja időzíteni, ha eredetileg nem stimmel. Melyik ez a program?
-
akaido
addikt
válasz
SwissAirplan #46790 üzenetére
"Meredek" lesz tudom: Radeon ReLive Media Capture: ugyanis kell hozzá AMD VGA.
CTRL + SHIFT + E -
Kempetlen
tag
válasz
SwissAirplan #46790 üzenetére
OBS Studio és VSDC Free Video Editor. Benne vannak az összefoglalóban.
Egyszerűbb felvevő az oCam, de az nem minden esetben működik. -
SwissAirplan
aktív tag
Nem tudom jo helyen kérdem e de remélem...
Ki milyen képernyőfelvevő és videoszerkesztő programot tud ajánlani ( nem baj ha fizetős... csak ne kelljen atomfizika szinten használni)
Köszönöm -
mckay
aktív tag
Köszönöm!
Ahh, vak voltam.
Sajnos én is csak addig, azaz semeddig jutok, csak úgy mint a hozzászóló:
[https://github.com/mroach/barcode-simulator/issues/4]
Szóval köszi még1x, nem jött össze, de legalább megpróbáltuk.Szerintem kölcsönkérek egy igazit.
-
Dr.NX
addikt
A release fülön van.
https://github.com/mroach/barcode-simulator/releases -
mckay
aktív tag
Igen-igen, valóban, és mielőtt írtam a topicba, eddig jutottam én is, hogy rágugliztam.
Láttam is ezeket a találatokat, közülük a leginkább ez az, amire gondoltam:
[https://github.com/mroach/barcode-simulator]
De, jajj, fogalmam sincs mit kezdjek ezzel, miután letöltöttem.
Sehol egy .exe vagy ilyesmi, amivel én is tudnék valamit kezdeni.
Nyugodtan zrikáljatok meg, csak aztán valaki bökje ki, hogy hova kattintsak!
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Vonalkódolvasó szimulátor?
Tehát ami azt hazudja a Windows-nak, hogy rá van dugva egy vonalkódolvasó, és van valami grafikus feülete, ahova bepötyögök egy számsort, ütök egy entert, és a Windows azt hiszi hogy ez vonalkódolvasóval van lecsippantva.
Olyasmit találtam, ami használná a laptop webkameráját. No de én nem szeretnék odatartani semmit, nincs is nyomtatóm, mit tartanék oda...
Remélem van ilyesmi, hiszen virtuális CD/DVD olvasó is rengeteg van...
Köszi!!!!!
-
a.gabriel
tag
Keresek egy jó bútor tervező programot, ami kiszámolja a valós méreteket, és robbantott rajzot is tud készíteni.
(nem akarom egy meglévő helységbe beleilleszteni, stb, csak magát a bútort akarom látni)
Az sem baj, ha tud magyarul, de nem követelmény. -
moma
őstag
Nagyon köszi az ötleteket!
Facebook: itt ami nagyon korlátozó, hogy a régebbi dolgok így tűnnek el a mélyben, nem lehet végig görgetni a régebbi témákat, mint pl itt a PHn. Ugyan ez, ha sok hsz van össze vissza reagálva egymásra is ott is csak párat jelenít meg és így részletekben tölti be. Így keresni egy cntl+f el elég problémás, meg amúgy sem tudom mennyire jól kereshető. Hozzászólásokra reagálás is elég korlátozott azért, nem lesz túl szép struktúrája, ha sok hosszú van mélyen egymásra.
Viber: itt és a hasonlóknál egyértelműen hiányzik, hogy topikok lehessenek, ahogy látom.
Discord: itt ami egyből kijött, hogy max 2000 karakter mehet egy hszba. meg ez a channeles dolog nem tudom kiváltja e a topikokat.
Amúgy pl a hup.hu-n még egész átlátható a hozzászólás struktúra. Lehet egy olyasmi dolog jó lenne, de lehet sajátot csinálni túl nagy meló lenne erre.
Közben nyomogattam még a redditet és ha más jobb nem lesz, akkor lehet ideiglenesen az lesz.
Ami még fontos lehet, hogy úgy képzeljétek el mire kell, hogy 10 ember elolvas mondjuk 20 oldalas cikkeket, és azt beidézgetve átelemezze. És az eredmény később is jól kereshető legyen és átlátható.
-
moma
őstag
Sziasztok. Van jobb topik ilyet kérdezni? Valami melyik az a weblap?
Keresek egy fórum szerű oldalt, ahol privát lehetne beszélgetni 10-20 főnek. Összetettebb szövegeket kellene megvitatni, így ami fontos lenne, hogy lehessen reagálni hozzászólásokra, szóval ilyen mélyebb alszálak alakulhassanak ki. Lehetőleg ilyen ki be nyitható reddites módon, de ha nem kinyitható úgy se rossz. (de ha arra van ötletetek, ami ilyen PH fórum szerű esetleg az is OK)
Reddit amúgy egész jó lenne, csak az a gond vele, hogy 6 hónap után archiválják a témákat. Meg ez a pluszozgatós rendszer van, nem ez, hogy amihez utoljára szóltak hozzá az van elül.
Vagy lehet nem weboldalt, hanem valami Appot kellene erre? Az a baj, hogy ott a slack szerűségek között nem látok ilyen alszálas dolgot, meg pár ember fölött fizetősekké is válnak. -
Top cat
addikt
válasz
zsolt20 #46777 üzenetére
Nem értelek.
Rá kattintasz a direct link-re és letöltődik egy 564Kb-os exe.
-
zsolt20
tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném. Adott linkről hogyan lehetne letölteni ezt a programot. Nekem nem jön össze.
https://sourceforge.net/projects/vmjabc/files/
Köszönöm
-
Kempetlen
tag
válasz
Kempetlen #46773 üzenetére
Bocs, kevertem a két nevet.
Batch konvertálásra az ingyenes FastStone Photo Resizer (vagy ugyanez a funkció a képnézegetőjükbe építve) valóban a legjobb. -
Kempetlen
tag
válasz
kovacs65 #46771 üzenetére
Csak az nem ingyenes. A ShareX sok szempontból profibb, tud játékból is képet készíteni, mindenféle folyamat automatizálható, ugyanúgy van portable verziója stb.
A FastStone Capture egyedül a scrollozós weboldalak lövésére jobb, ha épp arra van szükség (a 30 napos próbaverzió elegendő lehet rá).
-
milu
aktív tag
Képernyőmentésre egy egyszerű, kis forrásigényű programot használok.
Amit hiányolok a használat során, hogy be tudjam előre állítani, mekkora legyen a mentett kép. (Húzással ki tudom jelölni, de számokkal nem tudom beállítani)
A kérdésem az, hogy ismertek-e olyan programot, ami kis forrásigényű, free, előre be lehet állítani a kép méretét, és lehet alakzatokat rajzolni a kijelölt kép mentése előtt egy menetben?
Vagy ha valaki használja az említett programot és előre be tudja állítani a kép méretét számokkal, kérem ossza meg velem/velünk! -
zsolt20
tag
Sziasztok. Virtual music jukebox 6.0 telepítőjét honnan tudnám letölteni? Sajnos a neten eddig ujabb verziót találtam, ahol 6 os verzió van írva ott is az ujabb kerül letöltésre.
-
Predator2
addikt
Helló
Keresek olyan programot, lehet az online weboldal bármi.
El kell utaznom Budapestre, és több boltot is meg kell látogatnom.
Szeretném ha a boltokat egy térképen megjelölni, és megnézni, hogy milyen messze vannak az otthonomtól, illetve egymástól is.Létezik ilyen?
THX
-
Dr.NX
addikt
válasz
Atos23 #46761 üzenetére
FastStone Image Viewer tud ilyet.
-
Atos23
senior tag
Keresek egy olyan asztali Windows alkalmazást, aminek beadok egy mappát (sok almappával), és a benne lévő több megabájtos képeket automatikusan, sorban kisebbre konvertálja.
Androidos telefonnal készítek képeket kb. 8 éve, havi bontásban vannak a képek mappákban. Szeretnék rájuk ereszteni egy konvertert, ami hiba okozása nélkül minden képet lekicsinyít automatikusan a megadott új fájlméretre (természetesen veszteséggel, de ez most nem lényeges szempont).
Köszi!
-
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Van egy nagyobb adag, 30-40gb képem, több forrásból (Dropbox, gdrive, android/iOS, fényképezők, etc.) mixelve. Létezik valami program, amivel átláthatóbbá tudnám tenni? Képadatok, dátumozás, etc. által.
Vagy ez nagyon sci-fi dolog lenne?
Köszi! -
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Van olyan progi, amivel több fényképet montázsba tudok összerakni és valami nyomtatható nagyságra átméretezni (pl A4)?
-
C. s.
addikt
És tuti, hogy nem létezik? Ne haragudj, nem nézlek hülyének, csak nem értem.
Azóta volt már újraindítva a gép? Talán valamelyik program, ami próbálkozott vele, összekuszált valamit.
Hátha jön valaki, aki jobban ért hozzá, mint én.
Esetleg a szimlinkes problémára itt kérdezz rá.
-
-
C. s.
addikt
válasz
#22743424 #46741 üzenetére
Értem, köszönöm szépen! Kár!
xkoti:
Szia!
Olvasd el ezt, hátha segít, talán Te is csak azt értetted félre, amit én. Illetve az ottani leírás alapján meg is csinálhatod, ha a program nem tudja.
-
xkoti
senior tag
válasz
#22743424 #46738 üzenetére
Köszönöm szépen
Az a baj szerintem ez nem lesz jó :/
Hisz oké kiválasztom a mappát de azon belül minden mappát egyesével kellene áttennem gondolom én amivel probléma nincs de a gyökkönyvátron belüli fájlokat nem másolja át.
Képet is csatolok hogy jobban lehessen érteni.
Szóval ezeken a mappákon kívül is van fájl amit szerintem nem másolna át. -
xkoti
senior tag
Sziasztok :)
A következő a helyzet van egy adott játék (black desert) jelenleg HDD van és ezt szeretném átmásolni SSD-re :D
A reinstall-t ha lehet kerülném mert sok idővolt mire leszedte, ezért érdekel van-e olyan program ami átmásolja úgy, hogy működjön is :D -
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #46734 üzenetére
A read-only direkt van, hogy véletlenül se tudjon semmi beleírni, ha nem az a szándék (én már nem bízom meg az uac-ban sem, azért van +1 védelem a drive image-en). A R / O flag csak olyankor van kikapcsolva, ha új állományokat kell beleírni (és azt konkrétan egy adott gép csinálja).
Hogy a windows saját maga miért nem tud ntfs parsingot lefuttatni a vhd-n, azt nem a read-only flag magyarázza. Az a másik dolog, hogy a windows korlátozta annak a file-nak a felhasználását, na az esetleg már magyarázhatja. De arról meg nem vagyok képben hogy az mi, meg hogy van, meg miért nem tudok rendszergazdaként engedélyt adni rá, hogy elfogadja helyi file-nak. Mi a rosebet építettek bele a win10-be?
-
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #46732 üzenetére
Felmountolással nincsen gond (lásd kép lent), viszont nem enged meghajtó betűjelet hozzárendelni, mintha nem lenne rajta semmi.
Egyenlőre azon filozok, hagyom a vhd recovery-t, és megpróblok ntfs recovery-t küldeni a felmountolt image-re (ntfs image-et tartalmaznak). Találtam pár apróságot az ntfs.com-on, de mielőtt azokkal nekiszaladok, találtam egy apróságot a google drive-ról visszahúzott file-ok tulajdonság lapján, amit bekoppantottam a windows 10 topic-ba ( [link] ).
(Külön elnézést kérek érte, itt már kezdek kicsit off lenni, de valami nagyon gonosz szellem került a gépezetbe, és nem könnyű nyakoncsípni.)
-
1. bekezdésed -> nem tudom, az sem biztos, hogy sérültek
2. bekezdésed -> ha sérülhettek, akkor pl. a legegyszerűbb ok az lehet(persze ez közel sem biztos), hogy a merevlemezed kezdi megadni magát... Persze ha más állományoknál nem tapasztalsz olyat, hogy egyik nap még meg tudtad nyitni (kép/zene, doksi stb stb), aztán meg pár nap múlva nem, akkor ez is kizárható.
3. bekezdésed -> leírtad hosszan, amit kérdeztem...
"Tehát Virtual Hard Disk állományokat nem tudsz felcsatlakoztatni a Windows lemezkezelőjében?"
Az, hogy ütsz egy enter-t vagy duplakatt a VHD-n, akkor az alapértelmezett VHD-hoz társított alkalmazás indul. Ha viszont valami sérült a rendszeredben, akkor máris nem Ok a dolog. Ezért kellene elindítani a lemezkezelőt (WIN+R->diskmgmt.msc és enter) és a Művelet menü/Virtuális merevlemez csatlakoztatása pontot választani, hogy akkor mit csinál/ír ki a rendszer.Mindezektől függetlenül (mielőtt valami VHD repair tool-al nekiesnél) azért lenne értelme kipróbálni a javasolt progik valamelyikét, mert akkor kizárható lenne, hogy esetleg a rendszeredben történt valami gebasz...
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #46729 üzenetére
Ha tényleg megsérültek, nagyon vakarom rajta a buksit, hogyan tudott olyan történni? Csak mert ha semmi huncutság nem történt, akkor logikai képtelenség, hogy azok a file-ok tényleg sérültek legyenek.
Van egy virtuális disk image-ed, amit archiválásra használsz. Amikor jön új tartalom, felöltöd rá, dátummal címkézed (átnevezed), és minden alkalommal felküldöd google drive-ra az új verziót, meg ott marad helyi hdd-n is. Ha később még meg tudtad nyitni a leguccsó verziót (ami hdd-n volt), az elvileg azt jelenti, hogy az előző verziót, amit google drive-ra is kiraktál, legalább ott sértetlen maradt. Ahhoz képest ha előző verziót húzol vissza google drive-ról, azt is hibásnak mondja. Szóval azt hogy? A google drive belenyúlkálna a file-okba? Vagy amikor letöltök egy vhd-t a windows automatán belegányolna? Vagy mégis mi tudhatott történni
Van windows 7 / 10 alatt normál mount vhd-ra, csak a mounthoz nem kell vmplayer. Vezérlőpult menü -> felügyeleti eszközök -> számítógép kezelés -> előjön egy alkalmazás ablak. Ott bal oldali menüben "lemez kezelés"-t kiválasztod, és amikor megjelentek a drive-ok, ráklikkentesz az egyikre (kicsit gliccses, anélkül a fenti menüben nem lesz ott a "virtuális drive csatlakoztatása"). Ha klikkentettél, fenti menüből kiválasztod azt a pontot, előjön file választó, ott megadod az image-et, és a win felmountolja. Ez volt win 7 alatt. Win 10 alatt elvileg dupla klikk a vhd image-en, és automatán mountolja.
Recovery tool-okban kellene eligazítás, alap tool-ok vannak bőven.
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajanlani olyan programot, mint az iphonon levo diktalas csak annyi kulonbseggel, hogy meglevo hangfajlbol csinal szoveget?
Koszontem szepen.
-
Tehát Virtual Hard Disk állományokat nem tudsz felcsatlakoztatni a Windows lemezkezelőjében?
Esetleg VirtualBox vagy VMware Player segíthet, de ha ezek sem bírnak a VHD állományokkal, akkor esélyes, hogy valóban megsérülhettek. -
coco2
őstag
Sziasztok!
Keresek freeware vhd recovery tool-t.
Kb 3 gigányi anyag vhd file-kon van még win 7-es időkből. Win10 alatt is módosítást kaptak, verziónként mentve lettek google drive-ra. A legutolsó mentett állományoknál lezárásnál még nem volt probléma, de amikor vissza akartam nyitni, azt jelezte, hogy sérült vagy hibás állomány. Akkor néztem vissza a google drive-on lévő mentett anyagokat, azokra is ugyan azt jelzi mostanra (anno semmi baj sem volt velük, azokra kerültek "növekményesen" az új dolgok). Próbáltam win7 alatt nyitni meg bármelyiket, a válasz, hogy file rendszer korlátozások miatt nem tudja megnyitni.
Van "kernel for vhd", amit találtam ingyenes kategóriában, de már az is csak 250 megáig ingyenes (egyébként az lementi a tartalmat okésan). Minden más, ami ingyenesen hirdeti magát - hát egyik sem az, mire lementésre akarom használni.
El tudok érni win7, win10, linux környezeteket. Bármelyikhez van freeware tool, örülnék a tanácsnak.
Köszönöm.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Idős embernek keresek programot képnézegetéshez. Nem használ amúgy számítógépet.
Katalogizálni nem akar, megnézni és esetleg nyomtatni.
Valami olyanra gondoltam hogy rádugja a gépre a fényképezőt, felugrik a program és ott vannak a képek.
Létezik ilyen? -
C. s.
addikt
válasz
sfdrakex #46714 üzenetére
Elsősorban azért nem terveztem mindenáron újra letölteni, mert már 4-szer letöltöttem különböző minőségben és forrásból, és egy kicsit kezdem unni.
(Ennyit még életemben nem seedeltem egyetlen alkotást!) Bár most van remény egy 5. letöltésre is, majd meglátom, összejön-e.
Momentán úgy tervezem, hogy az lesz az utolsó, de már nem merek semmit biztosan kijelenteni ezek után.
Az MPC-BE-ben állítgattam egy kicsit a fényerőt és társait, sokkal jobb lett, de így sem az igazi. Viszont örülök ennek a lehetőségnek, mert ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre több HDR-es tartalom, és így nem kell lemondanom róla akkor sem, ha pl. ritkaság, és csak HDR-esen találom meg.
-
zhali
csendes tag
válasz
Kezdő vagyok #46718 üzenetére
https://www.hwinfo.com/
Van portable és telepíthető is. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #46718 üzenetére
Mi a gond az aida 64-el?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Aida 64-hez hasonló ingyenes portable programot keresnék.
Köszönöm előre a válaszokat! -
Blackmate
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #46716 üzenetére
Valóban rossz helyen keresgéltem. Köszönöm
-
-
Blackmate
őstag
Melyik program, ami MP3/FLAC tag editor és képes szerkeszteni/megjeleníteni az adott fájl hangnemét (musical key), ID3 tag: TKEY-t?
Mp3tag és Tag&Rename kilőve, nem tudják. -
C. s.
addikt
válasz
Chrys_ #46709 üzenetére
Köszi szépen, ez jónak néz ki, élvezhető a végeredmény.
Bár jó volna, ha egy kicsit lehetne világosítani rajta, de már így is jó.
csicso82:
"...akkor mit akarsz ezzel a tartalommal kezdeni?"
Bízom egy szebb jövőben, ha már sikerült tévedésből letöltenem.
Köszönöm, inkább írok privit!sfdrakex:
Köszönöm, ezt is átnézem, sosem lehet tudni.
-
Dr.NX
addikt
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Win10-re kellene egy program, amivel tudok rögzíteni képernyő (egészben) + hangot. Valaki sokat ülne gép előtt, és magyarázna dolgokat, amiket a képernyőn megmutat. Arra kellene a stuff, hogy egyszerre rögzíteni lehessen, és megmaradjon visszanézhetően, visszahallgathatóan, hogy ne kelljen újra és újra elmondania. Ofc ingyenes progi kellene
Minden tippet előre is köszönök.
-
Cs1csó
titán
Lehet TROLL hozzászólásnak tűnik amit mondok DE:
ha a kijelződ (tévé vagy monitor) NEM tudja a HDR-t akkor mit akarsz ezzel a tartalommal kezdeni? Ha megírod privátban a film címét és, hogy milyen felbontásban szeretnéd pl. 1080p, 720p, 4K akkor küldök linket és letöltheted a filmet.HA ez valami olyan "film" amiből nincs HDR mentes változat akkor nem szóltam, mert a HDR lejátszásához én sem értek. (nekem ilyen tartalmam, se kijelzőm)
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Sikerült HDR-es filmre szert tennem, ami persze csak lejátszáskor derült ki, mivel a monitorom nem ismeri a HDR-t. Létezik-e olyan lejátszóprogram, amiben ki lehet kapcsolni az ilyen filmhez ezt a tulajdonságot? Meg tudom-e úszni valahogy a MadVR használatát? A másik forrásból való beszerzés nem opció.
-
pruzsi
őstag
DiskDrill bevállt! Köszi csak ez találta meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged