Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Nem bug, defaulton is csinálja. Jelentettem és ezt a választ kaptam: There is a vulnerability in Sandboxie (v. 5.28) [SOLVED]
(#45296) Krystal_s
A Sandbox defaulton van. Viszont nálam a Sandboxie 5.28-as. Így futtatom: [kép] [kép] Windows 10 1809 Build: 17763.379
-
C. s.
addikt
válasz
pentium4
üzenetére
Szívesen!

(#45280) Kékes525:
Nem ismerem a Megasync-et. Ne már! Tényleg ezt csinálta? Még sosem tapasztaltam ilyesmit. Ha pl. a fájlkezelőt belül futtatom, és kattintok egy képen, akkor a képnézegetőt szintén belül kezdi futtatni. Ha egy homokozón belüli ügyködésem megkövetel egy kívülre telepített programot, akkor eddig mindig az adott homokozón belül kezdte futtatni. Ez nem valami bug? Vagy konfigurációs probléma?
Gyönge az angolom, de mintha ez egy hasonló eset volna.
(#45281) csicso82:
A Sandboxie-ban lévő programok "látják" az egész gépet: minden adatot és programot, de módosítani nem tudják, ha valamiért erre volna szükség, akkor a módosítást csak az adott homokozón belül tudják érvényesíteni. A Sandboxie-n kívül lévő programok "beláthatnak" a homokozókba, és szükség esetén módosítani is tudják azokat. Pl. a fájlkezelővel egy egyszerű áthelyezéssel kirakható bármi a virtuális környezetből. Erre nagyon oda kell figyelni, nehogy tévedésből kiengedjünk valamit. A böngészés közben letöltögetett képeket és egyebet ki lehet másolni, ha tiszták. Ami meg gyanús, azt még belül egy jelszóval védett tömörített állományba pakolom, és csak ezután rakom át normál környezetbe, telepítéshez pedig kap egy saját homokozót.
"a sandbox sem akadályoz meg egy keylogger-t, hogy figyelje a billentyűzetet."
Így van. Sajnos nincs bolondbiztos számítógép. Viszont amire ki van találva, azt nálam rendesen csinálja.
-
kezdosql
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Szovegekre csak full text search van, annyit tudsz, hogy a keresett szavak az adott fajlban szerepelnek, de nagy fajlnal egymastol fuggetlenek.
Szoveges adatbaziskezelo megmondja, hogy az adott szavak egymas kozeleben vannak.Extram pelda volt a Biblia cd, ahol kivalasztottad a keresett kifejezest es mas nyelvu bibliakban pontosan arra a sorra allt ra, igy lathattad a forditasi valtozatokat.
-
Kékes525
félisten
Macrium Reflect 7 Free Edition Az egyik legjobb. Pendrivról is bootól, de nem DOS módban, hanem Windows PE-vel. Így sokkal kényelmesebb.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok pendriveról indítható partrició mentő programot szeretnék, amit be tudok bootoltani, és dos módba tudok komplett partíciót menteni.
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
3com 3C905CY-TX-M EHHEZ a Lan kártyához létezik Win 10 driver?
Köszi

-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525
üzenetére
Igaz, csak ha korlátozod a netes hozzáférését a virtuális rendszernek akkor nem fog tudni kimenni de ha ki tud menni akkor a billt is tudja figyelni amúgy ezt ki is lehet próbálni: Best Free Keylogger sandbox-ba telepítésével.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
"netre nem mehet ki "
Miért? Ha a sandboxban futó böngészővel böngészés közben szedünk össze egy keyloggert, akkor az ki tud menni a netre, szerintem. Például "eladja" magát mint egy Addon.
"de a keylogger a sandbox-ban futtatva is tudja figyelni a VALÓS billentyűzetet"
Ezzel ellentmondasz: "ha sandbox-ban futtatsz egy kártevőt akkor az ugye nem fér a valós rendszerhez"
A billentyű a valós rendszerben van. Szerintem nem tudja figyelni a külső történéseket.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525
üzenetére
Nem úgy értem, hanem ha sandbox-ban futtatsz egy kártevőt akkor az ugye nem fér a valós rendszerhez de a keylogger a sandbox-ban futtatva is tudja figyelni a VALÓS billentyűzetet. Tehát ha a sandbox-ban futtatsz egy keylogger-t akkor közben érdemes vigyázni mit csinálunk netre nem mehet ki de ettől függetlenül figyeli a leütést.
-
Kékes525
félisten
Kiegészítésként annyit, hogy a sandbox-on kívül futtatott programok elérik a sandboxot és kívülre tehetnek dolgokat. Például a kívül futtatott Megasync kommunikál a sandboxban futó böngésző addonjával a MEGA addonnal és a Megáról letöltendő fájlok így kikerülnek a homokozóból. Más hasonló programokra is igaz ez. A megoldás az, hogy ezeket is a homokozón belül kell futtatni, ha fontos, hogy ne kerüljön ki a letöltendő fájl. A böngészőm Firefox (66.0.1) volt az OS pedig Windows 10 (1809).
Az ismert konfliktusokban olvasom, hogy a TOR-al nem kompatibilis. Én rendszeresen futtatom a TOR-t a homokozón belül és eddig semmi probléma sem volt.
-
C. s.
addikt
válasz
pentium4
üzenetére
Szia!
A Sandboxie virtuális környezetben képes futtatni a programokat. Azt is, amit már előzőleg telepítettél a gépre, de a legjobb benne, hogy kimondottan bele is lehet telepíteni szinte mindent. Kevés kivétellel találkoztam eddig. Bármelyik homokozót letilthatod a netről. A Te esetedben nyilván úgy van értelme, hogy eleve a Sandboxie-ba telepíted. Úgy kell, hogy a kiválasztott homokozóban kezded futtatni a fájlkezelőt, betallózod a teltpítőt és hajrá! Ezt is érdemes elolvasni előtte, hogy elkerüld az esetleges problémákat.
Ahhoz, hogy hitelesen át tudja verni a benne futó programokat, mélyen a rendszerbe kell épülnie. A CIS nem panaszkodott rá, viszont amikor Avastot használtam, a Sandboxie telepítóje megkért, hogy egy percre függesszem föl a védelmet, mert az Avast félreérti. Azóta használom, hogy megjelent (sok-sok éve), soha semmi visszaélést nem tapasztaltam részükről. Az is lehet, hogy a Te víruskeresőd is ismeri és nem piszkálja. Telepítés előtt érdemes kihúzni a netet, mert ha szüneteltetni kell a bizt. programot, garantáltan nem slisszanhat be semmi.
Ingyenes verziója is van, tud magyarul. Nagyon hasznos kis program, csakis vele netezem!Ha W10-et használsz, nézd meg, hogy a legfrissebb verzió mennyire kompatibilis a W10-ed telepített verziójával. A Microsoft a tavalyi nagy ftissítéssel bekavart, de azt már helyrehozták a Sandboxie fejlesztői, ismét működik. Egyébként valószínűleg nincs most ilyen probléma. Nálam biztosan rendben van.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525
üzenetére
A batch converter eleve azt jelenti, hogy csoportos műveletet végez, tehát egy tonna képet is bedobhatsz átalakításra. De az IrfanView nem túl jó minőségű, ilyesféle batch convertálásra a FastStone Photo Resizer jobb. De szerintem az is fölösleges, egész egyszerűen nyisd ki a képes mappákat, és állítsd nagy méretű előnézetre őket. Ha valamelyikkel gond van, akkor az már innen jó eséllyel elő fog tűnni.
-
Kékes525
félisten
-
Anonymusxx
senior tag
Sziasztok,valaki tudna ebben segíteni?
Egy weboldal nem kompatibilis a jdownloader-rel, és írtam a hivatalos fórumukba, erre azt válaszolták, hogy" You've got to *teach* JDownloader to support those urls by creating/adding a linkcrawler rules so JDownloader knows how to handle this type of url"
Nem tudom, hogy valóban meg-e-lehet, de aki tudna segíteni, annak meghálálnám.
A fórumon keresgélve ezt találtam a linkcrawler rules-al kapcsolatban:
https://board.jdownloader.org/showthread.php?t=77280&highlight=linkcrawler+rules
-
-
Kékes525
félisten
Olyan programot keresnék, amely nagyon nagy adatbázisból gyorsan kiválasztja a hibás képeket.
-
pentium4
senior tag
Sziasztok,
Olyan progit keresnék, ami szó szerint karanténba tesz egy adott programot hogy az internet fele semmit se tudjon kommunikálni, se a saját fájljain és szolgáltatásain keresztül, és a windows os szolgáltatásokon keresztül se semmit.
Magyarán, mintha egy olyan gépen futna a progi amin még hálózat sincs
KösziP4
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Végül sikerült vele ,nagyon szépen köszöntem ismét a segítséget!

-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére

-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Win alól nem lehet törölni pl. az 500 megás rendszerpartíciót, ezt King Unique részletesen leírta. Gui alól nem engedi csak a parancssorból a dikpart-tal. Vagy felcsatolja egy live vagy egy bármilyen Linux alá és ott menni fog. Vagy Win+GUI de akkor ahhoz külön erre való progi kell.
-
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
sztanozs
üzenetére
Egy 500gb os merevlemez ketté van osztva ,és ezen kivűl van még 1db Helyreállítás partíció + még valami 750mb ,így összesen 4 partíciót érzékel minden (tv n szeretném használni a cuccot és kiadja mind a 4 partíciót.
Nincs rajta szükséges adat ,törölni szeretném az egészet egy nagyra...

Lemezkezelésben nem sikerül partíciót törölni ,csak az adatokat. -
King Unique
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ha nincsen rajta semmilyen fontos adat és nem gond a destruktív módszer, akkor a legegyszerűbb újraparticionálni. Vagyis a lemezkezelőben törölni a külső HDD-n a meglévő partíciókat, majd az új egyszerű kötet létrehozása opcióval létrehozni 1-et pl. NTFS fájlrendszerrel. Vagy csak a 2. partíciót törölni és a létrejött nem lefoglalt területet hozzáadni az 1. partícióhoz a kötet kiterjesztése opció használatával. Ehhez nem kell külső program.
Ha fontos adatok vannak rajta és a 2 partíció adatvesztés nélküli összevonása a cél, akkor kell külső particionáló program a művelethez. Erről pont nem olyan régen volt szó itt a topikban.
(#45262) TechN7ne :
"Lemezkezelésben nem sikerül partíciót törölni ,csak az adatokat."Azért nem, mert ha korábban rendszermeghajtóként volt használva a HDD és Windows lett rá telepítve, akkor a rendszer által létrehozott kicsi, védett partíciókat a lemezkezelő eleve nem engedi törölni biztonsági okokból. Viszont parancssorban (DiskPart), valamint külső programmal már megoldható (bővebben).
-
Kókuszdió
nagyúr
Sziasztok skacok
Fiókomban maradt egy 2,5 hdd ,így megcsináltam egy külső házzal tárolónak.
Olyan programra lenne szükségem ,ami a formázással együtt egy partícióra is tudja rakni ,mert jelenleg 2 partícióra van osztva a merevlemez és a Windows kezelőben partíciót nem tudok összevonni ,csak létrehozni.
Köszöntem előre is ,szép napot!

-
pc360
addikt
Esetleg ez: Easy File Locker
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Egy megbízható, lehetőleg ingyenes folder lockert keresek, ha netán tudna valaki ajánlani. Esetleg fizetős is jó, ha van értelme. Köszönöm!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
gabo91
üzenetére
Béták alatt nem volt gondja Afterburner+Rivatuner kombóval a Div2-nek.
Milyen verzió van telepítve nálad Afterburner-ből? MSI Afterburner 4.6.0 Final (v14820) Download
szerk.
Amúgy OCAT progit megnézheted, bár személy szerint nem ajánlom, nálam csinált érdekes dolgokat a rendszer a használata után, viszont ventit nem vezérel, csak kiír dolgokat "OSD"-re
-
Cs1csó
titán
válasz
gabo91
üzenetére
Az a legjobb mindent tud, miért akarod kiváltani melyik része nem tetszik vagy mi az amit szerinted nem tud?
Esetleg az ASUS GPU Tweak, de az sem olyan jó, nem ASUS STRIX kártyám van de én is az MSI Afterburner-t használom mivel gyártófüggetlen GTX 970-em van mindegy, hogy ki gyártja.
-
gabo91
aktív tag
MSI Afterburner + rivi tuner statistic kiváltására milyen alternatíva létezik?
GPU venti szabályzás ami fontos, illetve jólenne látni a GPU hőmérsékletét, kihasználtságát, fordulat stb. Ezeket szeretném és is látni játék közben... mint ahogy rivitunerstatisticnél lehet. -
Sziasztok!
Létezik szerintetek olyan videó-lejátszóprogram, ami megjeleníti a DV AVI időkódot is? (A videószerkesztők egy része megjeleníti, de amit én használok, pont nem. De emiatt nem telepítenék még egy szerkesztőt, hátha akad egy egyszerű lejátszó.) -
válasz
gyulank
üzenetére
Egy HDR technológiával készült kép is pont ugyanolyan/ugyanannyi színinformációkat tartalmaz, mint bármelyik másik, nem lesz több szín a HDR miatt, főleg nem nagyobb színmélység.
A HDR monitor meg annyiban különbözik a simától, hogy nagyon magas kontrasztra képes, és nagyon magas a maximum fényereje. Annak sincs köze a színekhez.
-
pc360
addikt
válasz
gyulank
üzenetére
A HDR-nek semmi köze a színmélységhez, mint ahogyan azt már írták neked. Az a sötét / világos részek összefüggéséről szól, tehát akár egy fekete-fehér képről is beszélhetünk. De ezt ki is fejtettem neked indokolatlanul részletesen. Nyilván a nagyobb bitszámmal érheted el a több színárnyalatot, de kétlem, hogy megfelelő monitorod is lenne a dologhoz (különben nem kérdeznél ilyeneket).
-
pc360
addikt
válasz
gyulank
üzenetére
A HDR egy kompozit kép, ami a különböző fényérzékenységi beállításokkal lőtt képek kombinálását jelenti. Az egyiken jobban látszanak a sötét részek, de azon a világosak lesznek kiégve, kevesebb fény beeresztésével pedig ez utóbbi fog jobban látszani. Tehát a nagyobb dinamikatartományú részeket ötvözik – jobb esetben ízléses módon, hogy ne legyen olyan mesterkélt a végeredmény.
Na, ez az, amire utólag ugyan léteznek szűrők, de a lényegét és a minőségét soha nem lehet elérni egy appal, többnyire csak egy túlkonsztrasztozott, túlszaturált szemetesz gyártasz a "HDR" reményében. Hiszen egy szimpla, adott fényérzékenységgel lőtt fényképen nem lehet kimaxolni minden régió dinamikatartományát, azt meg tudjuk jól, milyen minőséget jelent, amikor egy kiégett, vagy túl sötét részt próbálsz utólag láthatóvá tenni. Személyes véleményem szerint ez a HDR-ezés egy ízlésficam a sok közül a megfelelő fénykép alapanyag hiányában.
Teljesen jogos az utólagos szín- és kontraszt állítgatás, mert egy mobilos képből is rengeteget ki lehet hozni (a jobból pedig még jobbat), de ahhoz elég egy Lightroom, vagy egyéb képszerkesztő. Ezt a HDR-t meg tessék meghagyni annak, aki tudja is, hogy mit csinál! Vagy egy olyan appra, ami 3 képet lő egymás után különböző beállításokkal, mert abból még az is lehet, hogy valódi HDR-kép készül.
-
gyulank
addikt
Már egy ideje megy ez a HDR dolog, de mivel lehet szerkeszteni HDR-be? Mindenben 0-255-ig látok beállítási lehetőséget. Mikbe, és hogy adhatok meg több színárnyalatot?
-
válasz
N-vidi-A
üzenetére
A jó öreg aida64-et szerintem pont erre is találták ki...
https://www.aida64.hu/
Nagyvállalati környezetben is használják pont nyilvántartás és leltározás céljából.
De ősidők óta az egyik legjobban karbantartott diagnosztikai program.
A magyar oldalt linkeltem... de van más oldala is.Szerintem Neked a Network Audit változatát kellene kipróbálni, aztán 'megvenni', ha OK.
Megj.: ingyenesbe szerintem ne is gondolkodj. Ahhoz is kell némi szerencse, hogy az aida jó legyen neked.
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok.
Létezik olyan program, ami kilistázza egy komplett számítógép összes hardverének serial (SN / sorozat) számát?
Tehát nem 3-4 programot, hanem lehetőleg egyet, ami mindet kiírja.
Előre is köszönöm.
Üdv, N-vidi-A
-
C. s.
addikt
válasz
rioter
üzenetére
Szívesen!
Közben jött jobb válasz is, érdemes volna megnézned, ha még jársz erre.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Programot keresek windowsra, amivel lehet kezelni a létrehozott simlink-jeimet. A lényeg az volna, hogy tárolódjon el valamilyen menthető fájban, hogy honnan hova mutató linkek vannak, és ezeket egy gombnyomásra hozza létre egy másik gépen is.
Nem áll távol tőlem a kódolás, szóval ha nincs ilyen program akkor megcsinálom powershellben.
-
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Érdemes azt is megnézni, hogy hol található a listán... a 11. Szerinted valaki ki fog a javaslatodra próbálni 10 másik programot, csak azért, mert kérdezett valamit egy topikban? Honnan tudja, hogy hol álljon meg? Nem ezért üti fel az ember a topikot, hogy kapjon egy halom random, tesztelésre váró programot.
Érdemes a saját tapasztalatodra hagyatkozni, és akkor írni, ha valamire konkrétan tudod a választ. És ezt a Revo-t is felejtsük el itt egyszer s mindenkorra!
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
csicso82: Nem lehetne, hogy ezt az oldalt ne linkeld indokolatlanul többet, ha nem tudsz válaszolni a kérdésekre mással? Céloztam már erre párszor, de úgy néz ki, az nem volt hatással.
Ha megnézed, az első pár találat az OpenShot, a Kdenlive és a Shotcut. Ezek nem faék egyszerűségűek, ellenben mindhárom ócska (legalábbis windows-on). Tudom, mert végigpróbáltam már őket. A VSDC az, ami szintben hozza azt, ami elvárható egy ingyenes szerkesztőtől, és nem hullik szét az UI menet közben.
-
Hello! Win 10 alá kellene nekem mobilos szintű videóvágó (pl. iMovie, YouCut stb.). Ezek tudása nekem bőven elég, szeretem, hogy gyakorlatilag elindítja az ember és tök egyértelműen lehet percek alatt összerakni bármit. Nem akarnám telóra átpakolni mindig a videókat, ha vágni akarok. Amiket eddig próbáltam Windows Movie Maker, Openshot sokszor instabilak voltak, fagyogattak és hiába volt beállítva szerintem minden jól, a kiexportált videó nem volt használható (pl. beállítottam elejére és végére beúsztatást feketéből, a programon belül mutatta, a kimentett videóban meg csak az elején volt benne).
Fizetni max. egyszeri alkalommal lennék hajlandó max. 10k körül, előfizetés konstrukció nem érdekel. Persze az se baj, ha ingyenes, akár Microsoft Store-ból.
Köszi!
-
kezdosql
tag
Milyen ingyenes programot ajanlotok, ami gyorsan teleirja a merevlemezt veletlenszeru mintakkal, hogy ne lehessen visszaallitani a korabbi adatokat?
-
pc360
addikt
válasz
w.miki
üzenetére
Igen, ez bőven elegendő, de ez sem a gyorsítás kedvéért ajánlott. Olyan nincs is a NeszeTools-on, ezek nem "rendszergyorsító" programok. Legutóbb az XP-n volt ilyesmire szükség (CacheMan), ami úgy-ahogy hozott némi javulást. Inkább az SSD beszerzése a lényeg, ha még nincs olyanod. Az bármilyen újabb gépbe is átmenekíthető lesz, tehát mindenképpen egy jó befektetés. Ha nincs, és HDD-ről megy a rendszer, akkor pedig a töredezettségmentesítés hoz egyértelmű javulást (szintén a leírás szerint). Előtte lefuttathatod a CCleaner-t, hogy kevesebb apró fájllal kelljen bajlódnia. Mást látatlanban nem tudok mondani.
-
w.miki
veterán
Még ezt megpróbálom: O&O ShutUp10, hátha...
Kezdő felhasználóknak érdemes követni a program ajánlását, és csak a zöld pipával jelzett, biztonságosan tiltható soroknál kattintsák át a gombot. Erre szolgál az Actions menüben az Apply all recommended settings parancs, így nem kell egyesével végigmenni a listán.
A többi Win10 rendszergyorsítót nem mertem. -
pc360
addikt
válasz
w.miki
üzenetére
Nem tudom, miért nem szedte le. De ez nem a GeekUninstaller hibája, hiszen az csak a Dropbox saját uninstallerét indítja el. Ezek szerint ez utóbbi nem működött.
Csak egy tipp, hátha ez a baja: lépj ki a futó Dropbox kliensből, és utána próbáld! Bal klikk a system tray ikonjára (az óra mellett), megnyomod a fogaskerék ikont, és a legalsó menüpont (angolul Exit Dropbox).
Nincs olyan program, ami mágikusan begyorsítaná a Win 10-et. Pár dolgot tudok javasolni:
• minden olyan programot szedj le, ami automatikusan a rendszerrel együtt indul (a Dropbox jó példa), és nem szükséges a használata
• vegyél egy SSD-t, és ültesd át arra a rendszert
• rendelkezzen legalább 4 GB memóriával a gép
• ha HDD-n használod a rendszert, akkor futtass le egy töredezettségmentesítőt
• esetleg kapcsold ki a vírusirtó aktív védelmét, vagy nézz másik védelmi program után
• telepítsd újra a Win 10-et tiszta programokkal, ha más problémád is akad a rendszerrel, és úgy gondolod, hogy ráférne
csicso82: Hagyjuk már! Szerinted ez számít? A Program Files, az AppData mappák és az egyértelműen programhoz kapcsolódó registry-bejegyzések törlése miért nem elég? Pont ez a lényege a GeekUninstaller-nek, hogy hülyebiztos, és nem töröl semmi olyat, amit nem kellene. Ha marad 1-2 registry-bejegyzés, az meg semmit sem számít, ezért nincs szükség egyéb szoftverre. Kifejtettem már sokszor, hogy a fölösleges műveletekre semmi értelme a többieket buzdítani.
-
w.miki
veterán
köszi, megpróbáltam újra, most a DropBox alkalmazást valamiért nem tudta leszedni.
Win10 gyorsítására van valami hülyebiztos alkalmazás, vagy reg file?
Lassú géppel bajlódnom, hátha lehet gyorsítani rajta. -
Cs1csó
titán
válasz
w.miki
üzenetére
A GeekUninstaller nekem sem jött be:
Ha egy konkrét dolgot akarsz eltávolítani akkor a Revo Uninstaller Pro PRÓBA verzióját is kipróbálhatod. Vagy esetleg a Bulk Crap Uninstaller-t -
pc360
addikt
válasz
w.miki
üzenetére
Mih?
1. megnyitod a programot
2. kilistázza a telepített programokat
3. amelyiket leszednéd, arra jobb klikk > eltávolításEzzel elindul a program saját uninstallere, mintha csak a win eltávolítóból indítottad volna. A program eltávolítása után a GeekUninstaller lefuttat egy keresést, ami a tipikus helyeken utánanéz, hogy van-e a programhoz köthető mappa, vagy bejegyzés. Kilistázza ezeket, és ott rábökhetsz arra, hogy leszedje ezeket is, vagy sem.
Ennyi igazából. Tehát jobb klikk, eltávolítás, meg egy leokézás gyakorlatilag az egész program használata. Ami kényelmes benne, hogy a program megnyitása után egyből elkezdheted pötyögni a program nevét, és már szűri is ki neked a találatot. Ezek mellett pedig sorrendbe állíthatod méret, vagy a telepítés dátuma szerint a programokat. Pont az egyszerűsége miatt jó, csak azt tudja, amire szükség van.
Nem muszáj ezt se használni, hiszen ugyanezt eléred a win eltávolítóval is, ha utána manuálisan átnézed az AppData könyvtárat is a maradékok után. De a maradékok sem okoznak semmiféle galibát (maximum a helyet foglalják), csupán a rend kedvéért foglalkozom én is vele, meg mert kellemes a program használata.
Még akkor hasznos a GeekUninstaller, ha egy programeltávolító nem működik. Ilyenkor lehet kényszeríttetni a bejegyzések, mappák eltávolítására, hogy legalább automatikusan ne akarjon indulni a problémát okozó program, és a helyet se foglalja többé.
-
pc360
addikt
válasz
w.miki
üzenetére
Mármint mi minden? Ahogy változnak a programok és az oprendszer, úgy lesz egyre kevésbé megbízható a dolog. A GeekUninstaller-nél nem kell több. Felejtsd el az ilyen sok éves programokat!
-
w.miki
veterán
Revo Uninstaller Free verzióból melyik az utolsó változat, ami ingyenes, és minden benne van?
-
pc360
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Hát, nem valamiféle szoftver, az biztos.

Én megnézném az alaplap hivatalos listájában, hogy mik a támogatott memóriamodulok. Ha sikerült beszerezni egy-két listában szereplő darabot, és mégsem megy, akkor jön a BIOS frissítés, illetve annak a default-ra állítása.
-
energomatt
őstag
Az a gondom, hogy bőviteni szeretném egy GA-P55A-UD3 Rev1 -es alaplap memöriáját, 4-ről 8 gigára. Jelenleg Kingston Hyperx DDR3 1600MHZ CL9 Blue Kit van benne, azaz 2X2 giga. Úgy láttam ilyet nem kapok, ezért megpróbáltam venni bele másfajta, egyben 4Giga DDR3-as ramokat, de sem a Kingston egy másik típusa, sem egy Kingmax nem működik vele, akkor sem, ha csak azt teszem bele első helyre. Felismeri, de lefagy a rendszer, vagy folyamatosan újraindul. A Bios, az akkori legfrissebb. Mi lenne a megoldás?
-
válasz
rioter
üzenetére
Ugye jól emlékszem Neked kell ilyen lejátszó (nem gurigáztam vissza bocsi)
SmPlayerbe beállítható hogy mentse az összes beállítást egy adott multimédiás fájlhoz, a méretezést, pozíciót sb.
Ezeket INI fájlokban tárolja vagyis ha ezeket kimentegeted és egy másikba betöltöd akkor az ugyanott , ugyanúgy nyitja meg az adott fájlokat.Most néztem meg, a hangerőt, fényerőt, pozíciót, a kép nagyítását megjegyez, mindent ugyanonnan folytat.
-
pc360
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Az a sok-sok év az IT témakörön belül valahogy mindig rosszul sül el. Nem ismerik az új dolgokat, nem fejlődnek, és csak hajtogatják a saját hülyeségeiket ahelyett, hogy mondjuk lefuttatnák az általam vázolt tesztet. De kell a francnak a gyakorlatias megközelítés, ha egyszer tekintélyelvek mentén is lehet vitatkozni.

-
dqdb
nagyúr
Mindegy, mivel közös adatbázis kell, nincs értelme ezt használni, mert senki nem fogja kézzel másolgatni a telefon és a PC között az adatbázist naponta. Egyébként sem látom értelmét a lokális adatbázisoknak, a felhő is elég biztonságos, ha valami normálisat használunk (pl google drive).
Az adatbázist csak egy fájl, amit oda másolsz, ahová akarsz.Ha több gépen/telefonon is használnád, akkor erős jelszóval és kulcsfájllal érdemes létrehozni az adatbázist, a jelszót megjegyzed, az adatbázis mehet fel felhős tárhelyre, a kulcsfájlt (bármiféle felhő használatát elkerülve) felmásolod minden olyan gépre, ahonnan használnád, és így lesz egy szinkronizált, mindenhonnan elérhető jelszóadatbázisod (a Keepass2Android is támogatja ezt a feature-t). Ennek a kulcsfájlnak az a lényege, ha ellopják a jelszavadat, ellopják az adatbázist, akkor sem tudják dekódolni a kulcsfájl nélkül, amit nem tárolsz a felhőben.
Vagy jelszó + Yubikey/Solo, ha kulcsfájl helyett fizikai eszközt használnál 2FA-ra.
kispx: köszi az infót, erről nem tudtam, ez azért eléggé fontos információ

-
Mindegy, mivel közös adatbázis kell, nincs értelme ezt használni, mert senki nem fogja kézzel másolgatni a telefon és a PC között az adatbázist naponta. Egyébként sem látom értelmét a lokális adatbázisoknak, a felhő is elég biztonságos, ha valami normálisat használunk (pl google drive).
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
energomatt
üzenetére
Nem kell elhinni senkinek ,nem is kérem.
Attól még ez marad a szakmám ,ezzel foglalkozok és több millio ember engem hallgat.
Nem beszélve a sok felkérésre amit nekem kell mixelnem ,kevernem ,masterolnom ,na meg kiadni.
Szép napot tudorkák ,csicso82 - neked meg köszönöm a cuccot.

Új hozzászólás Aktív témák
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (FOGLALVA)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Neked legalább válaszoltak valamit (sovány vigasz), nekem még a kérdésemet sem voltak hajlandóak kiírni a fórumra, nemhogy válaszolni rá...