- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: Újabb CoffeeTime projekt készül. Asus Q170M-C és QTJ2 (i7 10750H ES)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha édesre vágyom, akkor natúr (görög) joghurt, megszórva valami pirított, de nem sós maggal (dió, mogyoró, földimogyoró) és méz rácsorgatva. Esetleg egy kis bors. Utóbbi tudom, hogy furán hangzik, de a mézhez nagyon jól passzol. Eredetileg Spanyolországban ettem hasonlót, de azt valami ricotta-szerű, de annál nedvesebb nagyon krémes túróféleséggel csinálták.
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Pedig sokszor életmentő egy kis süti. Persze megértem az állás pontodat!
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szinte egyáltalán nem eszem édességet. Magamnak süteményt sem csinálok, mert nem fogyna el.
-
-
Hagymát én is szoktam ilyesmi módon elkészíteni, de egy pici ecetet teszek rá. Ezt a savanyúkáposztával vegyített verziót mindenképpen kipróbálom!
Örülök, hogy használod a receptemet!
A kakaspörköl képe alatt ott van, hogy hogyan ettem, de valóban nem részleteztem minden napra lebontva.
-
-
csibe1
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Guggli nem a barid? egyszerű sütés nélküli sütik
-
Már csak valami egyszerű süti kellene, amihez nem kell még sütő sem, ha már "agglegénykonyha" .
Mondjuk kekszrolád vagy gesztenye kocka.
-
Továbbra is jó a sorozat, még akkor is, ha nálam sokszor máshol van a fókusz főzés esetén. De szívesen olvasom / tanulok
-
csibe1
addikt
"A savanyúkáposzta nagyon egészséges, mégis nagyon ritkán esszük „nyersen”, inkább csak megfőzzük. "
Ahány ház, annyi szokás.

Nálunk a savanyú káposzta általában héjában sült krumpli, és császárszalonna mellé van elkészítve nyersen.
A lényeg, hogy legyen mellé legalább két fej közepes vörös vagy lila hagyma.
A hagymát felszeletelem, aprítom, mikor hogyan van kedvem. Utána megsózom, és hagyom állni amíg levet ereszt. Esetleg egy kis őrölt bors mehet rá, épp csak egy kevés.
Nem mindig teszek rá, nem lényeges.
Ha megvan a leve akkor jöhet rá a káposzta, én össze szoktam vágni apróbbra,
nem szeretem a hosszú szálakat. Aztán mehet rá az étolaj, és összekeverem az egészet, amíg rendesen összekeveredik, eloszlik a hagyma.
A végén a tetejére megy rá őrölt paprika, nem túl vastagon.
Akkor a legjobb ha már állt a hűtőben legalább 10-12 órát.
Valamikor ha marad belőle, csak úgy simán is megeszem, mert nagyon jó íze van.

A bolti zacskós is megteszi, de ha van időm akkor az egyik boltban szoktam kimért savanyú káposztát venni. Ha lehet akkor a rakott káposztába is ezt teszem, jobb az íze.
A zacskós általában túl van sózva, érdemes többször átöblíteni előtte vízzel.
Ha nem savanyúságként van felhasználva a zacskós káposzta; akkor meg érdemes számolni a sótartalommal, és gyakrabban kóstolni, például rakott káposztánál.Most éppen van egy szép nagy fazék rizses hús a hűtőben (Geri Bátyó receptje után, ezúton is köszönet érte
), de tettem bele egy adag ilyen kimért savanyú káposztát is. 
Most éppen darált sertéshússal készült, de csináltam már csirkemelles verzióban is.
Épp azon gondolkozom, hogy holnap rakott káposzta lesz belőle; és még a hűtőben is maradt káposzta, abból meg savanyúság a fenti recept szerint.
A rakott káposztának valót megtuningolom 8 főtt tojással, a tetejére meg megy a
sajtos-fokhagymás mártás.
"A kakast mondjuk egyben megfőztem pörköltnek és 8 napig ettem (majd erre is kitérek)"
Nem tértél ki, van ez így.
Amúgy én is nagyobb adagokat főzök, ha 4 nap alatt fogy el, akkor 4 nap alatt.
A rozsdamentes acél edényekkel kapcsolatban meg azt vettem észre, hogy azokban kevésbé ég le az étel, mint ahogy te is írtad, ha jól emlékszem.

Most zománcos fazékban csináltam a rizses húst, és előbb lekapcsoltam, mert úgy éreztem, hogy leégett az alja. Nem volt vészes, de a sárgarépa meg a káposzta nem igazán puhult meg, ezt főleg a répán lehetett érezni.
Pedig a vízből is bőven töltöttem utána, (2bögre rizs-5bögre víz+2bögre víz), de valószínűleg a répa meg a rizs szedte fel a többi vizet.
Nem gond, majd holnap a sütőben rendben lesz minden.
Előtte alaposan kikenem vajjal az üvegtepsit, meg megy bele a szalonnabőrke is.
Néztem rozsdamentes fazekat meg serpenyőt a neten, majd párat beszerzek.
Köszi, hogy megírtad ezt a sorozatot; tanultam belőle hasznos, és ami a lényeg,
ízletes dolgokat.

-
-
A bélyegkép tök úgy néz ki mint valami fotó a Marsról. lol
-
Már rég meg kellett volna írnom, de karácsonykor különösen jól jöhet a maradékfelhasználás miatt ez a fejezet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Használt Lenovo ThinkPad T14 G1 laptop i5, 8GB RAM, 256GB SSD, 1 év garancia
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- HP Laptop 15s-fq2996nz + monitor + egér és billenzyűzet + fejhallgató (INGYEN FOXPOST!)
- ASUS TUF VG279QM1A Gaming Monitor 280Hz GARANCIÁLIS!
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox series x konzol
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
), de tettem bele egy adag ilyen kimért savanyú káposztát is. 
Mindegy, már nem cserélem le.