- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jarod1
veterán
válasz
sfdrakex #46398 üzenetére
vagy Mkv vagy valami videó filet csinálni belőle hogy a tvn usb n lejátszani
ja igen ez egy 6 dvd s sorozat tehát 1 dvd 2-3 rész van.
kettővel vel már próbálkoztam az első nem fogadta el az isot, a másik azt írja failed Iso.
de laptopon gond nélkül mountolja és lejátszás is megy. -
Jarod1
veterán
Van olyan program ami virtuális driveból szóval lemezképfile tud rippelni?
-
height
aktív tag
Sziasztok!
ios emulator program pc.re érdekelne, hogy van ilyen ?
-
KisApám
addikt
2 db kis kamerával, amik kb. 30 cm-re voltak egymástól lerakva egy síkban, csináltam videót.
A 2 db kamera képét akarnám egy videóra rakni, hogy pl. jobb oldalra a jobb oldali kamera képe, bal oldalra a bal oldali kamera képe. Röviden: 3D videót szeretnék csinálni.
Melyik programmal tudom a kamerák képét úgy elhelyezni egy videón, ahogy fentebb leírtam? -
milu
aktív tag
Van kb. 10-15 db .doc fájlom, amelyekben egy azonos cégnév van (szerződésminták). Ezeket a cégneveket szeretném kicserélni egy semmitmondó névre, egy lépésben. Kérlek benneteket, ajánljatok olyan (win10-re) programot, amivel ezeket a dokumentumokat csoportosan kijelölve egylépésben elvégezhető, hogy ne egyesével kelljen a dokumentumokat kinyitni és átírni a cégneveket? (Tudom, hogy pl. a Notepad++ tud ilyet, de nekem jobb lenne, ha az eredeti dokumentumban lehetne a cseréket elvégezni)
-
Vesa
veterán
válasz
Wolfskin #46386 üzenetére
Mint említettem, a 2016-os audit tösszes hibáját javították már még abban az évben! Hibátlan program nem létezik, ha ez alapján ítéled el a VC-t, akkor semmi mást sem fogsz tudni használni. A TC-ben is volt egy csomó hiba, az is publikus volt, ott is javították ha kiderült valami, persze csak addig amíg le nem húzták a rolót.
A kulcsfájl nálam egy titkosított pendrive-on van, amit bonyolult jelszóval védek. A könyvtárstruktúrája direkt olyan, hogy több tízezer apró file van rajta több száz subdirben, ezek között az egyikben van elrejtve a 256bites SHA kulcs. Sok sikert bárkinek ahhoz, hogy ezt megfejtse! Főleg, hogy a pendrive csak addig kerül a gépbe, amíg a HDD-t mountolom vele. Fizikailag el lehet ugyan lopni, a jelszót is bizonyára fel lehet törni, és a kulcsot tartalmazó fájlt is meg lehet találni, de ehhez az kell, hogy a támadó eleve tudja azt, hogy konkrétan azon a pendrive-on van a kulcsfájl és azt kell ellopnia. Amire az esély konvergál a nullához. Itthoni védelemnek ez több, mint elég így. (és persze egyáltalán nem biztos, hogy valóban így van megoldva nálam és nem csak félrevezetésként írtam
).
De ha tudsz jobbat a VC-nél akkor bátran írd be ide és megnézzük! Hátha én is elcsábuok, ha van jobb, én sem ragaszkodom ehhez. Magam részéről viszont egyelőre nem találtam jobbat.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Cs1csó #46383 üzenetére
ó, hát én nem gondolkodok ilyen nagy perspektívákban. nekem csak annyi a dilemmám, hogy ha van két program, ami kb ugyanazt tudja, és ugyanannyiba kerül, de az egyik jobb, miért ne a jobbat használjam...?
@(#46384) Vesa a cikk, amit linkeltem, nem tudom mikori, de abban épp azt írják, amennyire olvasom, hogy a vera cryptben vannak kritikus hibák .
közben belenéztem a cikkbe belinkelt pdf-be, a dátum 2016-osa kulcsfájl abban igazad van, hogy ha sok biztonsági másolatot csinálsz, kicsi az esélye, hogy mind megsérül. bár szerintem a kulcsfájl lényege nem a bonyolultságában van, hanem a kiválasztásában. azaz, hogy tudd melyik az a fájl. (tehát nem egy nagy és összetett képfájl, hanem ezer kis kép közöl egy). a bonyolultságot a jelszó helyett használt kulcs mondat/jelmondat adja. kulcsfájlnak én olyat ajánlanék, amit bármikor és bárhol tudsz reprodukálni.
-
brd
nagyúr
válasz
Cs1csó #46383 üzenetére
Egy titkosító programnál ez nem ezen a szinten dől el jó esetben, mert erre a helyes válasz az lenne egészséges elmével, hogy: mindenkitől, aki nem én vagyok (+esetleg az átadandó adatok célszemélye). Ha egy adott titkosítás esetén a titkosító szándékán/tudtán kívül másnak is lehetősége van feloldani a titkosítást (a titkosító által készített kulcs nélkül természetesen), akkor az a titkosítás szar. Ez független attól, hogy az éppen egy titkosszolgálat-e, vagy nem. Ha nekik meg van a feloldáshoz szükséges megoldás, másnak is meg lehet.
-
Vesa
veterán
válasz
Wolfskin #46381 üzenetére
Elég sok programot megnéztem, de egyik sem ért fel a TrueCrypt szintjére. Mivel a VeraCrypt ennek továbbfejlesztése, nem volt kérdés, melyiket használjam. Mert mondjuk ezt, meg ezt nem sok más pérogram tudja így egyben.
A TrueCrypt kaszálásnak körülményei mai napig nem tisztázottak, tehát az is csak egy feltételezés amit mondasz. Mivel azonban a VeraCrypt Open Source, -amit ráadásul már nem egyszer auditáltak-, igen kicsi a valószínűsége, hogy backdoor lenne benne, mivel a nyílt kód miatt azt nem lehet elrejteni, szemben mondjuk az MS féle zárt kódú Bitlockerrel. A 2016-os auditnál pl. 8 kritikus hibát találtak, de ezeket a következő verziókban azonnal javították. Hibák persze még mindig lehetnek benne, ahogy minden programban, de ezeket is folyamatosan javítják (a TrueCrypt is bugos volt egyébként).
Kulcsfájl: Itt végképp nem értelek?? Bármilyen kulcsot menteni kell valahova, vagyis az általad említett probléma független attól, hogy konténerbe mented vagy csak simán tárolod a kulcsot egy adattárolón. Tehát ha egy tetszőleges, a program által generált kulcsfájl sérül meg, akkor is bukó van. Feltéve persze, hogy nem csináltál belőle biztonsági másolatot, de miért ne csinálnál, hiszen ez alap!? Ha pedig csinálsz, akkor csinálhatsz a .jpg, .mp3 stb. fájlból is.
Az újabb verziókban már van TrueCrypt support is, tehát fel tudod vele oldani a régi TC titkosításokat is.
-
King Unique
titán
válasz
dokee78 #46379 üzenetére
Arra meg írtam is az előző válaszban, hogy ott az EFS és külső programok (példák). Sőt, NTFS fájlrendszernél a jogosultságok állítgatásával is lehet a hozzáférést szabályozni. Amúgy meg szerintem jobb, célszerűbb konténerfájlt létrehozni, vagy partíciót titkosítani, mintsem fájlonként/mappánként szórakozni ezzel. Ráadásul ha csak újabb Windowszal (W10) lesz használva a pendrive, akkor az a cserélhető lemezeknél eleve támogatja a több partíció létrehozását és kezelését, vagyis lehet egy külön titkosított partíció a privát és külön egy normál a publikus tartalmaknak.
-
Wolfskin
őstag
az a cikk, amit linkeltem, hét abban nem voltak elragadtatva a verától. érdemes elolvasni
és amennyire én tudom, a truenak az lett a halála, hogy a fejlesztők nem adták meg magukat és nem tettek bele kiskaput, inkább abbahagyták. nem voltak olyan izmosak, mint az apple az iphone-nal. és akkor jön valaki, és felvette a fonalat és tovább gombolyította...szóval nekem ezek több mint gyanús körülmények.
és egyébként miben számít? a true crypttel generált konténereket csináljam újra? vagy verával nyissam ki?
amúgy szerintem rosszul teszed, hogy jpg , mp3 stb fileokat használsz kulcsnak, mert ha ezekben csak egy bit megváltozik, onnantól kuka. márpedig, az ördög nem alszik.
-
dokee78
félisten
válasz
King Unique #46377 üzenetére
Windowsra kell.
De írtam is mappát/filet akarok levédeni,nem egész partíciót. -
Vesa
veterán
válasz
Wolfskin #46374 üzenetére
Én VeraCrypt-et használok azóta, hogy az TrueCrypt fejlesztése furcsa körülmények között megszűnt.
Gyakorlatilag a TrueCrypt egyenesági leszármazottja, a forááskódja nyílt, és validálták is már, nincs benne backdoor.Ahogy előttem is írták már, használat előtt természetesen fel kell oldani a titkosítást, mivel éppen ez a lényege.
Ha simán egy jelszóval belenézhetnél, akkor sz*rt se érne az egész, egyszerű jelszavas titkosítókból Dunát lehet rekeszteni. A VeraCrypt számos titkosítási eljárást támogat (ezeket ráadásul kombináltan is képes használni), a géped teljesítményétől függően eldöntheted, melyiket szeretnéd (értelemszerűen, minél erősebb a titkosítás, annál lassabb lesz a folyamat, bár ez manapság egy jó géppel és SSD-vel már nem olyan nagy probléma).Nekem az összes adattáram ezzel van titkosítva. Kulcsnak használhatsz egy csomó fájlformátumot, akár .mp3, .zip, .jpg stb.
-
King Unique
titán
válasz
dokee78 #46371 üzenetére
Mondjuk ha leírtad volna, hogy milyen eszközre, milyen OS-re kell ilyen program - nem mindegy - , akkor egyszerűbb lenne a helyzet.
De akkor legyen ilyen alapon PC és Windows, ahol fájlok, mappák titkosításához egyrészt ott a beépített EFS, másrészt számos külső program (példák). Aztán teljes partíció/meghajtó titkosításához a szintén beépített BitLocker, illetve a BitLocker To Go a hordozható meghajtókhoz. Aminek használatához magasabb rendű Windows-kiadás, azon történő létrehozás sem feltétlen szükséges, mivel akár a Home kiadásnál is megoldható pl. a Hasleo BitLocker Anywhere For Windows programmal. Ami ugyan fizetős, de X napig teljes funkcionalitással használható a trial verzió, ami a létrehozáshoz nyilván bőven elég.
Ha multiplatformos megoldás kell, akkor meg ott van a VeraCrypt, amivel szintén lehet teljes partíciót/meghajtót titkosítani, valamint titkosított konténerfájlt is létrehozni.
Az pedig nyilván evidens, hogy a titkosított fájl/mappa/partíció/lemez tartalmának megtekintéséhez először feloldás (decrypt) szükséges, vagyis megadni a jelszót, szükség esetén előtte kiválasztani/felcsatolni a titkosított fájlt/kötetet. -
Cs1csó
titán
válasz
Wolfskin #46374 üzenetére
A TrueCrypt-et 5 éve nem fejlesztik, helyette van a VeraCrypt.
Ha Windows 10 Pro oprendszer van a gépen akkor lehet használni BitLocker-t is, ha csak Home akkor a meghajtót amire alkalmazni akarod előbb egy PRO rendszerben kell a BitLocker-t "bekapcsolni" rajta és utána már egy Home rendszerben is használható.
pl. a gépre telepítesz egy PRO verziót beállítod a Bitlocker-t - van róla leírás, hogyan kell - és utána fogod és újratelepíted a gépet Home verzióval.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Cs1csó #46373 üzenetére
True Crypt vagy Vera Crypt?
ki melyiket miért? -
dokee78
félisten
File titkosítót keresek.
-ingyenes
-pendrivon lévő file/mappa titkosítása lenne a cél. -
nyikszi
őstag
válasz
bluemirage #46363 üzenetére
Kösz. Ez nem jó hír. Mert annyira tele van szemetelve a gép, hogy én ilyet még nem láttam
Gyanítom, hogy SSD-n se lenne sokkal fürgébb a rendszer. Na majd ha lesz időm körbe nézek MS fórumon, hátha. Neki ez az egy fontos, a többi nem érdekes. Szimulátor a mindene
Most valami olyan kiegészítőt tett fel, amivel virtuálisan sétálhat a repülőn
Talán még a budira is kimehet?!
De ez ne indul el, hiába próbáltam lelőni a vírusirtót, kikapcsolni a tűzfalat, de hibát meg nem ír ki
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Frissen újratelepített gépről (win+driverek fent) szeretnék valamilyen kép fájlt csinálni, hogy a következő újra telepítésnél ne kelljen kézzel felrakni mindent.
Milyen program, ami ezt tudja ? Nem baj, ha ingyenes.
Köszi.
-
Wolfskin
őstag
heló,
Mail Store Home progit ismeri valaki?
Van annál jobb?
Az a gondom vele, hogy mivel 4x telik be a gmail fiókom, szeretném archiválni.
A Mail store home régi verziójával már csináltam, 2017.02.28 az utolsó levél.
De.
• A régi verzió nem megy fel a gmailre
• Letöltöttem az újat, az fölmegy
• Nem akarom újra 2007-túl letölteni az egészet, ezért az adatbázist átmásoltam az újba
• Hibajelzéssel, de elindult
• Kérte az indexelés újraépítését, megtettem. Még minidig hibajelzéssel indul.
• A legnagyobb gond, hogy nem hajlandó leszedni a 2017.01.02-nél frissebb leveleketMost vagy kezdem elölről egy szűzzel, és leszedem az egészet újra, de hiányosan
vagy nem tudom? nem lehet benne szinkronizálni valahogy a régi verziót? Hogy az összes gmailes levél egyben legyen archiválva? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Joker88 #46365 üzenetére
Qbittorrent és a letöltés helyét tedd a kivételek közé az Esetben.
Egyébként itt van a bittorrent topic.
Védelmet pedig be kell állítani jól, és a torrent klienst is, hogy menjen is rendesen.
-
Joker88
őstag
tudtok valami torrentes programot ajánlani ? amire nem ugrik az Eset szoftvere.. Utorrent kilőve, meg a " Deluge" nevű is,mert az valamiért nem akar tölteni lefele..
-
Én ezt a CSV Editort használom... persze nem ilyen nagy állományhoz, így nem tudom, hogy mit bírna ott.
reCsvEditorhttps://sourceforge.net/projects/recsveditor/files/reCsvEditor/Version_0.98.5/
-
válasz
nyikszi #46360 üzenetére
A cégnél számos hasonló probléma volt, amikor nemrég 60 gépe átállítottunk SSD-re. A Samung SSD-hez adott saját Data Migration megoldása szépen klónozta a HDD teljes c:\ meghajtóját az SSD-re. User beállításokkal mindennel együtt.
Esélyes, hogy az MS Simulátor cuccát is átviszi a Program File-s és User könyvtárból rendesen az új helyre. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
MP3 fájlokból szeretnék törölni részleteket idő alapján, mi erre a leggyorsabb módszer? Konkrétan podcastből szeretnék kivágni számomra érdektelen topikokat hogy ne autóban kelljen tekergetni. Kiadott shownotes-ban szerepel timestamp mindenhez. Ez alapján meg tudom mondani hogy pl. 19:15-28:46 és 38:42-43:05 közötti hanganyagot vágja ki. Ezt milyen programmal lehet legegyszerűbben megoldani? Audacity-t használtam még anno vágásra, abban van ilyen lehetőség? -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Egy MS Flight Simulatorban lévő addonokat, telepített kiegészítőket hogyan lehet átvinni másik SSD-re? HDD van, SSD lenne, de nem ismerem a FS-t, Sógor gépe és az addonokhoz adott serialok többnyire nincsenek meg
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
CSV szerkesztő programot keresek, de eddig nem jártam sikerrel. Van egy elég nagy CSV (1,8 GB) amit kicsit szerkesztenem kellene, vagy esetleg xml-be konvertálni, úgy hogy ki tudok szedni oszlopokat/sorokat. Létezik ilyen program? Online konvertálók kilőve, ekkora méretet egyik sem kezel. Előre is köszi!
-
akaido
addikt
válasz
Andris... #46344 üzenetére
A 4kdownloader is tud youtube play listákat letölteni
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
julien72 #46349 üzenetére
Nem egyszerűbb telepíteni az általad használt programokat az oldalukról? Vagy amiket használsz, letöltöd a telepítőket egy mappába, és megvannak.
Vagy nézz rá a neszetoolsra.
-
julien72
csendes tag
Köszönöm, a "segítséget".
Nem azt kértem, hogy megmagyarázzátok, hogy miért nem jó, amit csinálok; hanem egy programot szerettem volna megtalálni, ami segít a célom elérésében.
Nincs kedvem vitatkozni veletek. Ha esetleg tudtok ilyet, pls help!
Köszi -
Andris...
aktív tag
Hogyan tudok letölteni youtube playlist-eket egyben, audio formátumban? ami NEM fizetős, NEM trial version, NEM telepítgetős program, hanem csupán egy szimpla, egyszerű, egylépéses ("dobd a linket, dobom a számokat") online weboldal?
és IGEN, google megvolt.
4. oldal után feladtam. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
milan26 #46342 üzenetére
Buhera általában testre szabott, annak aki csinálta. Kikapcsol szolgáltatásokat, belenyúl valamibe. Régen sok gond volt ilyenekből. User szidta MSt, hogy nem megy ez se meg az se, és kiderült, hogy valami Vér Izom István special edition Windowst használt, ami ki volt herélve.
Azzal amibe a frissítések vannak integrálva, nincs semmi gond. Amibe máshol is belenyúltak, azt nem tenném fel. Ahogy driver keresőt, és net booster, meg egyéb szemét cuccokat se.
-
milan26
senior tag
válasz
sfdrakex #46341 üzenetére
Most már nem integrálják bele, mondjuk amúgy sem használunk már dvd-t, pendrive-ra ráférne. Túl gyorsan frissülnek a szoftverek, nem is igazán lenne érdemes. A frissítéseket szokták beleintegrálni, nem kell megvárjam, hogy lejöjjön és települjön. Az eredeti 7 kijövetele óta sok idő telt el, sok a frissítés. Mást nem csinálnak vele. Az aktiválásig amúgy teljesen legálisak az ilyen telepítők. Szerintem téveszme, hogy az msdn jó, a buhera rossz. Attól függ ki csinálta.
-
julien72
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nékem egy olyan program kellene, ami régebben egy windows telepítő dvd-n kiegészítésként létezett. Annyit tudott, hogy egybefogta a telepítendő programokat és checkbox-al kiválaszthattam mit szeretnék installálni.
Köszi
Zs -
Vesa
veterán
válasz
Kezdő vagyok #46327 üzenetére
Nekem simán leszedi a VideoDownloadHelper! Firefox alatt használom.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #46325 üzenetére
Youtube csatornájukon nincs fent?
Böngészőbe telepíthető pluginnel gondolom menne, de ha nem teszel fel semmit, nem fog menni.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ezt a videót hogyan tudnám letölteni?
Nem szeretnék emiatt külön programot a gépre tenni.
Előre is köszönöm a segítséget!
[link] -
HarryPotter
őstag
osx-re keresek olyan fénykép szerkesztőt, amivel montázst lehet készíteni, azaz több képet tudok egyberakni, körbevágni, stb. köszi előre is a válaszokat
-
Cs1csó
titán
Szokásos - egyeknek akár troll - megjegyzésem: semmilyen programból nem kellene elavult nem fejlesztett verziót használni. Mert a vége az, hogy 2-3 "meghalokhanemhasználhatom kiegészítő" miatt 10 éves böngészőket fog használni és még mellette 1-2 frisset mert egyre kevesebb oldal fog elindulni a régi böngészőjében.
El kell engedni a világ változik.
-
kovacs65
őstag
Helló!
Portable mail kliens 32 bites XP-re mi vált be legjobban?
THX
-
Sziasztok!
Létezik olyan program Windows 10-hez, amivel lehet nyomon követni az aktuálisan lejátszott hangok/zenék/videók bitrátáját/minőségét per-app?
Sok stream programban nincsenek ilyen információ kijelzések...
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Jó sok éve nem volt már a kezemben dvd, lejátszóm sincs otthon, de az élet úgy hozta,hogy a kocsiban lévő térkép dvd kezd megviselt lenni, már a tetején felhólyagosodott a matrica is. Szeretném még időben klónozni vagy menteni ISO-ba, hogy később meglegyen.
Az a kérdésem,hogy milyen programmal? Azt sem tudom védett-e. ImgBurn? -
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen egyszerű programot keresek amivel a fényképeken szereplő személyek arcát felismerhetetlenné lehet tenni, homályosítani vagy pixelessé tenni.
Irfanview nem az igazi a gimp meg bonyolult, valami olyat szeretnék amivel pár kattintással meg lehet oldani, lehetőleg nem online és ingyenes.Köszönöm!
-
válasz
dptrsk #46305 üzenetére
Felejtsed el az otthoni gyártást.
Akik ezzel foglalkoznak napi szinten, ismerve a programokat, technológiát és nagyságrenddel jobb nyomtatót használnak, mint az otthoni nyomtató, még nekik is kihívás egy kis szériás kártya.Fizesd meg, a kis szériás pakli árát, ami többszöröse lesz a boltban kapható, nagy tételben, célgéppel készültek áránál.
Vagy add lejjebb az igényed minőség terén.
Laminálás helyett, max fóliázva lesz. Szerintem inkább ne kérd a laminálást (fóliázást), felesleges pénzkidobás egy kártyánál. -
Sziasztok,
Olyan programot /weboldalt keresek, amivel egy saját készítésű kártyapaklit tudnék papírra elhelyezni, hogy utána a nyomtatóra küldve egyforma méretűek legyenek. előlap-hátlap is stimmeljen.Nem tudom létezik-e ilyen vagy ez manuális munka lesz..
-
Wolfskin
őstag
válasz
totron #46293 üzenetére
a ctr +tab is jó, de ahhoz le kell tenni a kávés bögrét, a jobb két meg amúgy is az egéren van.... hidd e, ha megszokod a nagyon jót, a kicsit jó is rosszan tűnik utána. persze mindent meg lehet szokni idővel...
a vivaldiban is van egy ilyen bal oldali tablista, de ez is csak egy lineáris list, annyival jobb, hogy szélesebben látszik, legalább kiírja a tab címét. de hidd el, a legjobb, ha több sorban van, 2D (sorok és oszlopok) a legtöbbet így tudod a legáttekinthetőbben fejben tartani
nálam így nézett ki utoljára az opera (tabok szélessége, magassága színe állítható)
opera
a menüsorban lévő zajosodás a skin hibája, de akkor már nem foglalkoztam vele, hogy megoldjam -
Wolfskin
őstag
heló, hát nem is tudom. a sok megnyitott és áttekinthető oldal túl igényes funkció? ha alaposan körbe akarsz járni egy témát, akkor 5-10-15 oldal sem sok, amit átnézel. és egyszerre nyitva tartasz, mert folyamatosan ugrálsz köztük. és ezért jó, ha vizuálisan is meg tudod jegyezni, melyik oldal hol van nyitva, minta memória játékban (lásd. statikus tabulátor szélesség). és egyszerre nem is egy témával foglalkozol...
mintha arrafelé terelne egy láthatatlan kéz, hogy ne foglalkozz a dolgokkal mélyen, élj a pillanatnak, mint a pillangó, egyszerre csak egy virágra szállj, aztán felejtsd el e következőért. szerintem egy nyugdíjas nagymama netezik így, hogy bekapcsolja a gépet, elindítja a böngészőt, megnézi a vonatindulást, majd kikapcsolja az egészet. de hagyjuk az összeesküvés elméleteket, hogy a fogyasztói igények, vagy a fejlesztői szándék-e a ludas, kit érdekel, hogy a tyúk volt-e előbb vagy a tojás, ha probléma az, hogy összeszarják az udvart...?
egyébként én is használom a 12.8-as opererát, van egy csomó dolog, amit csak az alatt lehet megcsinálni, menteni stb, meg az 50-es firefoxot is, mert van olyan kiegészítő, amilyen funkció utód nélkül kihalt. amúgy a tan mix plus volt az egyik leghasznosabb dolog, amit már szintén nem fejlesztenek. az avant browser funkcionalitásban nem lenne rossz, de iszonyat instabil, bugos, a tor browser is ok, de ha telepítek rá add on-okat pár nap múlva harakirizik és nem megy ki többet a netre. abból mindig kell egy tartalék beállítgatva, becsomagolva, amit kétnaponta kicsomagolok és használom tovább, ha kell. természetesen így semmi értelme.
a vivaldi az egyetlen ami hibátlanul tudja a jobb klikk + görgetőre a tab váltás, t mint régen az opera, de néha úgy összeomlik, hogy csak az újraindítás segít örök álomba viszi a gépet (minden megy tovább, csak a kijelző elsötétedik), ráadásul időnként elfelejti a jelszavakat, reseteli az add-onokat is. szóval elég tanácstalan vagyok, a régi böngészőket még használnám is, legfeljebb sandboxban, de iszonyat belassulnak a mai weboldalaktól. a firefox, ha a ram fogyasztása eléri a 3 GB-t (16-ból) kérlelhetetlenül összeomlik. mondjuk legalább a gépet nem viszi magával, mint a vivaldi.@mezis (#46290) megnéztem a Bravet, de nem látom, hogy tudná a tabokat több sorba tenni
-
totron
addikt
válasz
E.Kaufmann #46301 üzenetére
Nem, de majd próbálkozom nála, köszi a burkolt ajánlást. NE szennyezd a jóérzésű olvasókat, kérlek. Van egy idétlenségi szint, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. Szívesen a kiigazítást. Béke van ettől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3387, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest