- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Jelen esetben kvázi lényegtelen, hogy mi van a linkben (jó, link felmásolásnál nem), mivel több dolog hajtódik végre. Először is ott a 'mousedown' eseménykezelő. Azaz amikor lenyomod az egér gombot végrehajtódik azonnal. Ráadásul a linkre még hatással lehetnek egyéb javascript dolgok is. Mint ahogy a google oldalán is van.
A tényleges és tiszta linkre ugrás csak az egérgomb felengedésekor történik ('mouseup' esemény). Nyugodtan próbáld ki egy egyszerűbb oldalon.A lényeg, hogy esetünkben nem számít mi van a linkben, mivel előbb a lenyomás esemény hajtódik végre.
[link] - Ez a video 15x lassítva mutatja be a történéseket. Itt plugin nélkül, de a felrakott kiegészítővel (és más hasonlókkal is) ugyanez az eredmény.
Update: [link] - Megcsináltam a kiegészítőt is felrakva a video-t. Az eredmény ugyanaz.
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#68216320 #47296 üzenetére
Én nem vagyok webguru, de nagy nehezen megkerestem azt az ablakrészt Vivaldi alatt amit beraktál. Nálam a Chrome-os kiegészítővel és anélkül is ugyanúgy néz ki a href értéke
Viszont, ha olyan linket másolok (jobb klikk a linken és Hivatkozás címének másolása), ami fölött olvasható, hogy Hirdetés (pl. fa vonalzó -ra keresve az oldal alján lesz egy)
Akkor a FIX-es kiegészítő nélkül ilyen linket sikerül másolni
https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=DChcSEwiOhIC58YrpAhUN4ncKHXkmBe8YABADGgJlZg&sig=AOD64_3UWpoS0iQuP9CfJQC7eaga7Hp4TQ&q=&ved=2ahUKEwi2__m48YrpAhUFGewKHZxuCTIQ0Qx6BAgNEAE&adurl=
Míg a FIX-es kiegészítővel pedig ilyet
https://moswebaruhaz.hu/Vonalzo-fa-Centrum-30-cm
-
törölt tag
válasz
Dluinet #47295 üzenetére
Nem tudom mit próbáltál ki, de ez ugyanúgy nem működik, mint a többi.
Nem az a lényeg, hogy a státusz bar alul mit ír (az plugin nélkül is direct linket jelez), hanem az, hogy mouse eseményre hova ugrik a link. Megfigyelhető, hogy a linkre kattintva elugrik a google oldalára továbbra is.
Ezután megy csak a kiválasztott oldalra.Sajnos ezeket a köröket megfutottam én is, jelenleg nem találtam eddig működő megoldást.
-
törölt tag
Ismertek valami jelenleg is működő browser plugin-t (opera, chrome) amivel megoldható, hogy a google keresési találatokra kattintva ne ugorjon a gugli oldalára és onnét a kiválasztott linkre (google tracking), hanem azonnal a kiválasztott oldalra menjen?
Azaz ne történjen meg a google tracking kedvéért a redirect. -
Kempetlen
tag
válasz
Anonymusxx #47291 üzenetére
Ami mindig is jó volt, és kb. egyedüliként normálisan kezeli a többszálú letöltést is, az ez: Free Download Manager Lite
Az új verzióját teljesen eltolták. Viszont mivel régi, a böngésző beépülőit és semmi ilyesmit nem érdemes pepipálni.daninet: Értem.
-
Anonymusxx
senior tag
Valaki tud valami firefoxos plugint, amiben ha hozzáadok kb 100 linket, akkor nem kezdi el az egészet letölteni egyszerre ?
Eddig a jdownloadert használtam, de bizonyos okok miatt már egy csomó fajta linkel nem jó, és lehet nem is lesz az. E helyett néznék valamit. -
daninet
veterán
válasz
Kempetlen #47289 üzenetére
Twitch, youtube stb straming szolgáltatások működnek. De az OBS-nek nincs egy kimeneti videoeszköze meg egy kimeneti hangeszköze. Szóval nem tudod skype-ban kiválasztani, hogy az OBS látszódjon és annak a hangja szóljon.
Ezt orvosolandó van egy plugin ami egy virtuális webcam-ot hoz létre video kimenetnek, de nagyon alacsony a felbontás amit kinyom magából.
A hangot csak ugy tudod megoldani ha voicemeeterrel vagy virtual audio cable-el összehurkolod a dolgokat, de borzalmas latency lett az eredménye és valamelyik szofter még kompresszorozta is a hangot az akaratom ellenére.
Streaming szolgáltatásokhoz való, és bár megoldható valahogy de kínkeserves a saját gépeden a video/audio output.
3 órát szenvedtem vele, pedig nem vagyok egy feladós típus, de egyik gond jött a másik után. -
daninet
veterán
Sziasztok
Haragszom OBS-re, rengeteg időt beleöltem én nem jól működik. Kellene valami alternatíva.
Tanítanom kell online és látszania kellene a webkamerámnak és a monitoromnak is. Ennyit kell tudnia semmi többet.
A képet egy webcam kimenetre kellene küldeni, hogy skype/teams stb szoftverben is kiválaszthassam.
OBS webcam kimenete nagyon bugos, pl teams alatt a felbontása mindössze 640x480 amivel nem lehet mit kezdeni!Mivel rengeteget kellene használnom fizetős is szóba jöhet.
-
Kempetlen
tag
válasz
stephan0s_ #47285 üzenetére
Küldtem két programot is, mindkettő alkalmas Vimeo kezelésére (csak hang vagy videó leszedése). Magyar leírással és letöltéssel együtt:
-
válasz
stephan0s_ #47283 üzenetére
Na elhamarkodottan örültem, hangsávot nem szedte le, gondja van vele.
-
cigam
titán
-
válasz
stephan0s_ #47279 üzenetére
Köszi, ez működik Vimeora is!
-
Doki16
addikt
Tudnátok ajánlani légy szíves olyan ingyenes programokat amik jók alaprajz és lakásberendezés tervezésre? Semmi komoly nem kell csak a panellakásom alaprajzát szeretném megrajzolni és berendezni.
Köszönöm szépen
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
Chrome add on? Nekem jól működik
-
Kempetlen
tag
válasz
4K Video Downloader, Youtube-DLG
-
Sziasztok! Tud valaki valami megoldást Vimeo-ról való videóletöltésre? Van erre valami program? A Streamlinket használom más formátumra (.m3u8)
-
King Unique
titán
válasz
whited #47276 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen OS-hez kell, milyenen akarod ezt kivitelezni. Ha Windowson, akkor ott számos program van multiboot telepítési adathordozó készítésére. Például: MultiBootUSB, Sardu, XBOOT, YUMI, WinSetupFromUSB, WinUSB.
+ Itt a Legacy/CSM és UEFI bootolás is lényeges, ahol pl. a YUMI esetében is van külön YUMI UEFI változat, de az azzal kreált multiboot pendrive csak kikapcsolt Secure Boot mellett működik. -
whited
addikt
Sziasztok !
Szeretném kérdezni, hogy van-e olyan program amivel képes vagyok egy külső meghajtóra több különböző OS iso-t "egyesíteni" és telepítéskor kiválasztani azt, amire éppen szükségem van ?
-
mezis
félisten
válasz
Bargab #47254 üzenetére
Próbálj meg egy Gentibus CD-t. alkönyvtárakra, drive-okra is működik, képekről kis ikonokat is eltárol. Régi program, de működik Win10 alatt is.
Az adatbázis max 2GB lehet. -
Winne
nagyúr
Melyik az az ingyenes pdf szerkesztő, ami azt legalább tudja, hogy a pdf-ből a szöveget ki tudja másolni?
-
King Unique
titán
válasz
huliganboy #47265 üzenetére
Számos program van ilyen célra, amelyek közül pl. a Macrium Reflect többeknél bevált itt a fórumon is. A mentésnél-visszaállítás és a klónozásnál meg alap, amiről itt nemrég volt szó, vagyis hogy Windows 10-nél is nem kizárólag csak a C-t kell menteni/klónozni, hanem a rendszer számára fenntartott kicsi partíciókat is. + Ha eltérő a HDD és SSD tárolókapacitása, akkor előtte szükség esetén csökkenteni / növelni a lemezkezelőben, vagy a program kezelőfelületén az egyes partíciók (pl. C) méretét, hogy ráférjenek a célmeghajtóra.
-
Cs1csó
titán
válasz
huliganboy #47265 üzenetére
macrium reflect free
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Céges gépben lévő hdd-t szeretnék ssd-re klónozni... Windows 10 fut rajta jelenleg..
Milyen programmal tudnám ezt megoldani?
Köszönöm
-
Ittnemaz
aktív tag
üdv, képernyőkép készítő progit keresek ami képet csinál,de sorozatban, mondjuk bill kombinációra.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Bargab #47252 üzenetére
Ha a mappa/fájl elnevezések tartalmaznak érdemleges kereshető infót, akkor lister típusú programok jöhetnének még nálad szóba, amikkel nagyon gyorsan lehet "adatbázist" létrehozni.
Ilyen önálló progikat nem használok, de TotalCommander-hez pluginként van használva nálam CatalogMaker vagy DiskDirExtendedEzek mindössze annyit tudnak, hogy a kézzel beállított paraméterek alapján egy szöveges fájlba gyűjtik a HDD-k tartalmát és lehetővé teszik, hogy TotalCommander mappaként kezelje ezt a szövegfájlt, aminek a tartalmában tud keresni, tehát nem szükséges a HDD-ket a gépre kapcsolni ahhoz, hogy keress a tartalmukban miután belistáztad őket.
Persze a kényelmesebb megoldás az amit Kempetlen linkelt számodra, de míg azzal elkészülsz ezt használhatod ideiglenesen, ugyanis pár perc alatt elkészülnek automatán az álmappa lista fájlok
-
Kempetlen
tag
-
Bargab
tag
Megnézem köszönöm.
-
Kempetlen
tag
-
Bargab
tag
Köszönöm, én is excel fájlban kezdtem, de gondoltam egy kérdést megér, hátha van jobb megoldás.
-
Kempetlen
tag
válasz
Bargab #47252 üzenetére
Akkor marad a Excel doksi. A fájl nevét kell csak bepattintani a megfelelő oszlopba, a hozzá tartozó infókat pedig úgyis be kell pötyögni. Az Everything meg jó lesz arra, ha az adott fájlt keresed, mert instant kidobja, ha csatlakoztatva van az azt tartalmazó drive. Nem hiszem, hogy ennél sokkal jobb lenne egy katalogizáló progi. Esetleg talán abban segítene, hogy nem kellene a fájlneveket bemásolgatni. De közben még nézelődök...
-
Bargab
tag
válasz
Kempetlen #47251 üzenetére
Sajnos pont a mennyiség miatt jó lenne egy kereshető dokumentum/adatbázis. Jelenleg a videók 5 db 3TB-os hdd vannak és a fotók +2 db 3TB hdd-n. Minden mappa tartalmazza jelenleg az adtott forgatás-fotózás nevét/dátumát, de ez sokszor kevés, vagy sok időt vesz el mire mindegyiken végigfutatok egy keresést. Ezért gondoltam hogy jobb lenne egy doksi/táblázat amibe felvinném az adatokat és tudnám tegelni vagy egyéb megjegyzést fűzni hozzá ha szükséges.
-
Kempetlen
tag
válasz
Bargab #47250 üzenetére
Nem tudok jó manager progit erre (talán majd a többiek írnak), de nem elég, ha a fájl nevébe beleírod ezeket az információkat? Ha több jelölés is szükséges, minthogy elférjen a nevükben, akkor egy TXT fájlban a videó mellé tudod pakolni a kívánt infókat.
Azt pedig pont a napokban kifejtettük, hogy a Windows 10 és ezek a programok is képekek keresni a szöveges dokumentumokon belül is. Szimpla fájlkeresésre meg az Everything a jó eszköz, főleg ilyen kollekciók mellé kötelező.
Így, normális mappázással együtt lenne egy olyan kollekciód, ami nem függ egy 3rd party szoftver adatbázisától.
-
Bargab
tag
Sziasztok,
Több év videó és fotóarchívumát akarom rendszerezni és jó lenne egy kereshető listát csinálnom, hogy a későbbiekben - ha kell valami - hamrabb rábukkanjak.
Azon kívül hogy begépelem egy excel fájlba az adatokat, van erre valami archívum kezelő program? Megadnám pl videónál hogy - mikor készült, hol, esetleg ki szólalt meg benne, SD vagy HD felvétel stb.
Előre is köszönöm. -
Kempetlen
tag
A ShareX inkább csak képekhez jó. Azt OBS Studio-ban biztos, hogy alap, hogy mindent felvegyen. Kb. nem is kell semmit konfigurálni, csak hozzá kell adni a Source-hoz a Display-t.
-
moma
őstag
Tudtok valamit, amivel fel lehet venni a desktopot, meg hozzá a bejövő és kimenő hangot headsetről? ShareX-et próbáltam és sacc jó, de választani kell, hogy melyik irányú hangot veszi, a kettő együtt nem megy.
-
Kempetlen
tag
Korrekt eljárás. Most hasonlítsuk össze ezt azzal, ha valami szimplán LastPass-t használ.
Erre jó egyébként egy régi telefon is egy jelszókezelővel, amit nem engedünk ki a wifire, és ha nem para az otthonról történő eltulajdonítás (meg ha nem számít, hogy állandóan kézzel kell bepötyögni a dolgokat).
-
Vesa
veterán
válasz
junior11 #47238 üzenetére
Nagyokban sem lehet bízni. Voltak már tömeges adatszivárgások azoknál is.
Én egy sima txt fájlban tárolom a jelszavakat, amit először jelszóval titkosítok (ez fejben van), majd egy partició szinten titkosított külső HDD-n tárolok. Ez utóbbihoz a kulcsfájlt 2 pendrive-on tárolom, melyek szintén titkosítottak és jelszóval védettek (másik jelszó, szintén fejben), nincsenek a gépbe helyezve, fizikailag hozzáférhetetlenek hálózatról. Az összes titkosításhoz Veracrypt-et használok, a HDD esetén a legdurvább titkosító algoritmusokkal. Vagyis 3 rétegen kéne átjutni, de ezt is csak akkor tudja bárki megtenni, ha a kulcsfájlt tartalmazó pendrive pont a gépben van. Ennél többet nem tudok tenni. Illetve annyit lehetne még ha valaki nagyon paranoiás, hogy az egészet egy külön mini gépre kell telepíteni, ami nincs netre kötve, így még kémprogramok sem tudják lelopni amikor éppen meg van nyitva és fel van oldva minden titkosítás. -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Nem akarom megszakítani a diskurzust, mert én is kíváncsi vagyok a KeePass-os okfejtésre, ezért csak egy gyorsat kérdeznék. (én egyébként a sima verziót használom kulcsfájllal, mindent tud, amire szükségem van)
Nekem most olyan programra lenne szükségem, ami képes legyűjteni egy igen nagy méretű (200+ gb) folderben található képfájlok exif adatait, és ezt követően tudok bennük keresni, vagy esetleg sorbarendezni készítési dátum alapján. (fájl dátumok alapján keresni sajnos nem opció, mert pár évvel ezelőtt másolva lett az egész mappa, ezért a régebbi dátumok elvesztek)
mod: lehet találtam is egyet, ExifPro, szerintem meg tudom vele oldani, amit szerettem volna.
Köszönöm!
-
junior11
veterán
Köszi, rosszul emlékeztem. Lassan egy éve a Bitwarden-t próbálgatom az egyik bőngészőben + androidon, és eddig elég jól működik, de kérdés, mennyire bízhatunk meg ilyen kis cégekben, azért a nagyobb óriások, mint a Google, MS, Mozilla stb. jobban odafigyelhetnek a biztonságra és többet is költhetnek, de ahogy már nem egyszer olvashattuk ugye, náluk is volt geb@sz.
-
-
Kempetlen
tag
válasz
junior11 #47229 üzenetére
Ha nem szállítgatod semerre, akkor azért a KeePassXC adatbázisával nem sokan fognak szórakázni. Ráadásul kulcsfájllal még biztonságosabbá teheted a használatát. Nekem így van fent mobilon is, az adatbázist meg simán szinkronizálom Dropbox-szal. Az meg, hogy a fontosabbak a fejedben vannak, azt gyaníthatóan azt jelenti, hogy nem full random, mindenféle jelekkel megtoldott, hosszú jelszavakról van szó – pedig a fontosabbakat pont illene ilyenekkel ellátni, nem?
#47231 -
#47218 - Közben egyébként kipróbáltam pár Java alapú programot, és eddig minden további nélkül működtek a AdoptOpenJDK JRE-vel. Részemről lecseréltem az Oracle-féle JRE csomagokat. A link maradt, így az ajánló sem vezet rossz helyre.
-
-
-
junior11
veterán
Volt már auditálva, biztonsági ellenőrzése a gyakran ajánlgatott KeePassXC-nek vagy még most sem? Van infó róla?
-
Petyás
tag
válasz
King Unique #47221 üzenetére
Köszönöm!
Elnézést, hogy nem olvastam az összefoglalót. -
King Unique
titán
válasz
Petyás #47219 üzenetére
Ezt kb. akármelyik ilyen program tudja, pl. a Macrium Reflect, de még a Windows beépített eszköze is. Azaz pendrive-ról bootolni a program WinPE/WinRE változatát és azzal elvégezni a visszaállítást.
+ Az nemrég volt leírva, hogy nem kizárólag csak a C-t kell menteni és visszaállítani, hanem a Windows számára létrehozott kicsi partíciókat is, nem világos az előbbit mégis honnan veszik egyesek. -
Vesa
veterán
válasz
Petyás #47219 üzenetére
Összefoglaló?
Egyébként Macrium Reflect Free -
Petyás
tag
Sziasztok!
Olyan backup programot keresek, amivel OS nélkül tudok visszaállítani.
Friss telepítés után csinálok egy backupot a programmal a C-ről, majd amikor úgy döntök/összeomlik, akkor vissza tudom "másolni". Nincs szükségem automatizmusra, felhőre..., csak hogy a képet bármikor vissza tudjam tenni egy üresre formázott meghajtóra
Köszönöm! -
Kempetlen
tag
Java-hoz tök hülye vagyok, szóval... A programok Java-szükségletét kielégítheti valami nem Oracle-ös változat, mint pl. az AdoptOpenJDK? És ha igen, akkor:
- mik a legszükségesebb verziók (erre gondoltam: v8 x32 / v11 x32 / v11 x64)
- melyik vertuális masinával érdemes alkalmazni (HotSpot / OpenJ9)? -
Nerazim
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Pdf fájlra milyen progival tudnék rárajzolni vonalakat, meg szöveget írni rá? -
cigam
titán
válasz
csferke #47212 üzenetére
A Zoom egy saját formátumú külön fájlban tárolja, nem hiszem hogy más programok értelmezni tudnák.
A legtöbb konténer szabvány ismeri a fejezet funkciót, vagyis csak programozás kérdése, az asztali lejátszókkal nincs tapasztalatom. -
akaido
addikt
válasz
flash- #47201 üzenetére
Task Coach
Wise Reminder
Alternate Timer
VueMinder
RainlendarMagyar nyelvű a kezelőfelületük.
Csomó a zsebkendőn...
-
Cs1csó
titán
válasz
woolwich #47206 üzenetére
Próbáld ki a GeekUninstaller programot. Másik ötlet kicsit macerásabb: RevoUninstaller PRO próbaverziójában van olyan opció hogy "ERŐSZAKOS ELTÁVOLÍTÁS" ilyenkor elég begépelni a program nevét és megkeresi és törli, még akkor is ha már nem található a maradékait is kilistázza.
-
woolwich
tag
Sziasztok,
Van egy program (Ableton Live 10) a gépemen, amelynek nem találom az uninstall fileját és a szokásos Program eltávolítása vagy módosítása fül alatt sem jelenik meg, mint eltávolítható program.
Hogyan tudnám úgy eltávolítani a gépről, hogy ha újra feltelepíteném ne legyen semmi, ami az előző telepítésből megmaradt és bezavarhatna?Köszönöm!
-
milu
aktív tag
Olyan programot keresek, amivel az elkészítendő vagy a már elkészített videót úgy tudom a szerkesztéskor fejezetekre (chapter) bontani (és természetesen ehhez a fejezethez időpontot hozzácsatolni, hozzárendelni) hogy a videót néző a teljes videó nézése közben bármely fejezetre oda tudjon "ugrani" anélkül, hogy a teljes vieót meg kell néznie! (A DVD író Neronak volt valami hasonló beállítási lehetősége, úgy emlékszem) Tudtok ajánlani erre az igényre megoldást?
-
flash-
veterán
üdv
emlékeztetők hozzáadására jelzésére mi a legjobb program?
jó ha nem web alapú hanem rendes program, így akkor is jelez ha böngésző nincs megnyitva..
ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest