- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
enginev3.0 #45893 üzenetére
Cobiant én nem ajánlom, egyszer kellett volna visszaállítani és 5 hónapnyi file elveszett.
A könyvtárak megvoltak csak a fileok nem. -
Jazz
veterán
Sziasztok,
ismert hogy az android felülírja a file-ok készítési dátumát egy-egy másolásnál, áthelyezésnél.
1. Van olyan free program amivel a visszalehet állítani az eredeti dátumot, fotóknál, exif adatok kinyeréséből? (Találtam ilyet a Gallery Datas, de fizetős, és nem olcsó)
2. Hogy lehet úgy másolni, mozgatni file-t higy ne íródjon felül a dátum? (próbáltam betömörítéssel de hiába)
Köszi
-
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #45895 üzenetére
Nem, bár trükkös: van HOME verziója de az fizetős, van egy külön FREE néven futó is, na az ingyenes. De pl. a fájlok, mappák szinkronizálása mentése kell arra akár a Duplicati
is jó lehet. -
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #45893 üzenetére
Szerintem a Macrium Reflect Free is tud ilyet, itt a leírás - görgesd le - hogy miket tud: [link]
-
kovacs65
őstag
válasz
enginev3.0 #45889 üzenetére
(#45875)
-
Met
nagyúr
válasz
enginev3.0 #45889 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Kéne egy lehetőleg magyar program, amivel tudok biztonsági mentést csinálni xy mappákról egy másik meghajtóra
Olyan kellene ami szimplán átmásolja a mappákat és a tartalmát, hogy bármikor maga a program nélkül is vissza tudjam őket másolni ha úgy adódik
-
woolwich
tag
Sziasztok,
Nem biztos, hogy jó helyen járok, de szakdolgozatot szeretnék korrektúrázni, amihez alap szinten a Grammarly toolja megfelelő is lenne, viszont csábító ez a Premium verzió.
Feltúrtam már a netet, de nem találok rá megoldást, hogyan tudnék trial hónapra regisztrálni vagy valami.Valaki tud más programot, ami többet adna a Grammarly Free verziónál vagy bármi ötlet hogyan lehetne nem 30 dollárért premiumot szerezni pár napra?
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
zolka95 #45885 üzenetére
Mivel a Windows alapértelmezetten nem támogatja az Ext fájlrendszereket, ezért mindenképpen külső program kell a formázáshoz is. Amit a népszerű, windowsos particionáló programokkal általában meg lehet oldani, tudnak Ext2/3/4 fájlrendszerre formázni. Ilyen és megfelelhet a célra a másik válaszban említett program is, ahogyan pl. az AOMEI, MiniTool particionáló szoftvere szintén.
Vagy másik megoldás egy másik pendrive-ról bebootolni egy Linux Live rendszert, ami lehet akár pl. a GParted saját live rendszere is és azzal formázni Ext4-re. Ez utóbbi megoldás biztosan rendben lesz, ellenben az előbbinél néha jártam már úgy egyik-másik program használatánál, hogy utána a Linux problémázott és hibaüzenetet dobott a más rendszeren formázott Ext partíció felcsatolásakor.
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Olyan programot keresek Windowsa, amivel pendrive-ot lehet formázni ext4 fájlrendszerre. -
sztanozs
veterán
válasz
Rodzser Mór #45868 üzenetére
wevideo.com - online, a géped nem számol semmit.
-
Vesa
veterán
válasz
Rodzser Mór #45881 üzenetére
Komoly programok, mégis faék egyszerűen is lehet velük dolgozni. Ugyanúgy beteszed a videót az A és a B sávba aztán vagdosod és kész. Erőgép sem kell, ha nem akarsz 4k videót renderelni és real-time effektezni..
-
Vesa
veterán
válasz
Rodzser Mór #45868 üzenetére
Kávét ne főzzön?
DaVinci Resolve! Legjobb... Vagy Hitfilm Express.
-
makoss
veterán
Üdv!
Tud valaki olyan programot windows 10-re ami leforditja a PDF-et magyarra? Vagy bármilyen ami ezt kezeli.
Konkrétan ezt: [link]
Köszönöm előre is! -
_Atesz
addikt
Sziasztok, remélem jó helyre pötyögök.
Érdeklődnék tudtok-e olyan fájlszinkronizációs programot helyi adatmentésre, ami csak a változtatásokat menti.
Az AOMEI Backupper jó is lenne, de sajnos a régi fájlokat a helyükön hagyja szinkronizálásnál.
Gyakorlatilag egy mobil HDD tartalmát/a tartalom időnkénti változásait menteném le időnként a gépemben levő vinyóra, tehát felhő abszolút nem kell. -
kezdosql
tag
A clipper dBase "adatbazisokat" kezel, nem tudja a sql-szeru megoldasokat produkalni.
Olyan program kellene, ami pl. php+sql forraskodokat leforditana egy exe-be es lehetne kozvetlenul futtatni.
Leirtam, van negy adatod, azaz 4x4-fele valtozata kellhet - a gyakorlatban 3-at szoktak hasznalni.
pl. adott meret, adott szin most legyen, lenyegtelen, hogy hol, vagy adott helyen most milyen meret van, szin lenyegtelen, stb. -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Windows 7 alá keresek egyszerű videószerkesztő programot. Egyelőre a mp4 kiterjesztésű fájlokat szeretnék megvágni (videó elejéről vagy végéről levágni és ezt a levágott részt eltávolítani) és összefűzni. Pontos frame-re lépés fontos a levágsnál.
Gyors és kis gépigényű legyen lehetőleg, érthető, könnyen áttekinthető, ja és persze ingyenes és ne tegyen rá vízjelet a buherált videókra. -
kezdosql
tag
Win - File kezelő - Attribútomok - Írásvédett nem megoldás ?
(Nem próbáltam)
Nem.
Négy fajta rendezettséggel elmented, írásvédetté teszed, aztán a felhasználó váltogat a file-ok között.
Negy oszlop van, elvileg 16 fele variacio kellene a pillanatnyi igenyek szerint.
Ilyen feladatra laikusoknak egy adatbázis kezelő lenne a megfelelő...
Igen, jo lenne egy clipperhez hasonlo megoldas, de nem talalunk sehol.:-(
Eleg erthetetlen, hogy miert nincs ilyen celszoftver. -
huan
őstag
válasz
tordaitibi #45863 üzenetére
Ja
Nem, adatbázis áttelepítéshez kellett. -
-
PistiSan
addikt
Mekkora fájlokat kell letöltened?
Ha van egy link gyűjteményed amit le szeretnél tölteni, minden sorban egy másik link amit mindenféle kattintgatás nélkül, simán le lehet tölteni, (közvetlen link) akkor én lehet írnák erre egy PowerShell scriptet, ami egyenként letölti neked ezeket a fájlokat mondjuk egy txt-ben tárolt lista lapján, és egy megadott helyre le rakja.
Ha publikus dolgokat szeretnél letölteni, akkor egy 10-20 soros minta fájl tartalmat fel tölthetnél, hogy lássam miről van szó, vagy legalább a struktúra világos legyen. -
poirot
őstag
Ezt a linktároló betöltést még soha nem használtam.
Beállításokat mentettem és a linktárolóba megnéztem, hogy mit ajánl fel. Azt a nevet hagyta bent, amit adtam neki, viszont nem preferált egy kiterjesztést sem, így konkrétan nem tudom, hogy a linktárolónak biztosan jó-e a mentett file. Ezen a néven mentettem,
mai mentés.jd2backup
Több mint 15 mb-os szöveges állomány lett
Ha ez az, amit szeretnél, felejtsd el. Belenéztem a Total commander nézőkéjével, így néz ki;3.Stefano Pulga - Love Taker (Original 12' Mix).mp3", "F:\\jdownloader\\D Discharge\\Disco Discharge - Collection (2010-2011) Part 2 MP3 320 kbps\\2011 - Euro Beats (2CD)\\CD2\\04.Passengers - He's Speedy Like Gonzalez (Original 7' Mix).mp3", "F:\\jdownloader\\D Discharge\\Disco Discharge - Collection (2010-2011) Part 2 MP3 320 kbps\\2011 - Euro Beats (2CD)\\CD2\\05.Raffaella Carrа - 1,2,3,4 Dancing (Original Album Version).mp3"
a vége meg ilyen (gondolom a törlések nyomai):
˘(€W>?@,7řŢăă{XbŐ*:0׎ˇařî;fľqvžĚç·‹Ö•›ąâÎLoí›pm™˙®ß,îÇ/Ńcë7¬|7 ŢŽnvÉĚÁ×ŔÚĆI˝m|iťleu%wŤcč‘“Ú\xÇŰ…—, g3ÁZ=žß—‚âlëőÍ+Îl˙çóóőł—šz“©ĺ·ˇgůł±Ąé§UüĘńÖ™ů›Ď¶'§fľĺ…Ź\?Ř"łĄ?÷í•5çĂtËž¸÷9ˇ`ąçÚÔŮ%ÂńŻrĽç^˘Ň2†Ś8ŃŞÂ÷čó<˘¶yUź§4I™ţŞ2¸JPüěĆBE%jăŚĎq8‰cůÇKÖ´ĚkŐ8ĎN×·‚Ţ`Ô”%Ęę/|Hp¶óë–wwެI’Ţ~†Ă3
Nem hiszem, hogy meg tudod "etetni" a programot, hogy megjelenjen a listában a Neked megfelelő lista. Ha sikerülne esetleg, akkor minden további nélkül le lehetne (újra)tölteni, van olyan opciója.
-
-
poirot
őstag
JDownloader 2 program. Magyarul is tud, a nem befejezett letöltéseket tudja folytatni. Időnként próbálja a fizetős részt javasolni, de nem vészes.
Megnéztem a letöltési listámat, szerintem jóval több van, mint 300, amit azért nem törlök, mert így figyelmeztett, ha valamit már letöltöttem.
Most látom, hogy 200 ezret írsz ? Na olyannal még nem találkoztam, szerintem az már gép függő is.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Keresek letöltéskezelő programot, mint pl. a Flashget, vagy a Internet Download Manager (IDM) , csak ami nem "omlik" össze 200.000 bemásolt linktől!
Tudtok olyat, ami stabilan tud kezelni ennyi linket? -
kezdosql
tag
Adott egy excel tabla, a lenyege, hogy az elso negy parameter szerint lehet rendezni az adatokat.
(datum, meret, szin, hely - utana meg van par oszlop, de azok csak informaciok.)A gond az, hogy mar vagy ezer sor van es idonkent a rendezesnel elcsusznak a sorok, nyilvan "emberi tenyezo" miatt.
Keresek olyan megoldast, amivel meg lehet oldani, hogy az adatokat adatrogzites utan ne lehessen modositani, viszont a negy adat tetszoleges kombinaciojaval lehessen az adatokat sorbarendezni.
Meg jobb lenne, ha keresni is lehetne benne, pl, ha az elso parameter adott datum, akkor csak azokat a sorokat jelenitse meg, amikben az adott datum szerepel.
Egy ideje keresgelunk, de hiaba.:-(
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sickboy25 #45847 üzenetére
Ahogy nézem a netbalancer az adott PC-n futó programokat és forgalmat látja. Gondolom routered van, és több eszköz csatlakozik, ezt szerintem pcről futó programmal nem fogod tudni monitorozni.
Rákerestem és az első találat, leírás, bele olvastam, de azt írják amit gondoltam, valamithird party firmware kell a routeredre és oda telepíteni monitorozó appot, ahogy látom ez se logol, csak az aktuális dolgokat mutatja.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Tudtok ajanlani valami netfigyelo progit? Olyanra gondolok ami listazza a halozatomon levo aktiv es passziv eszkozoket illetve az aktualisan netet hasznalo programok listajat. Ha mondjuk havi szinten visssza lehetne nezni az lenne a legjobb grafikon formajaban! Lehet fizetos is, ha jo es nincs agyon agyonbonyolitva!
Most olvastam egyrol ami szimpatikusnak tunik: Netbalancer. Valakinek tapasztalata ezzel?
Koszonom
-
dqdb
nagyúr
Elméletileg AutoHotkey segítségével összeállítható olyan script, hogy adott billentyű semmit sem csináljon, azonban a lenyomott állapot beleszólhat a normál használatba (a laptopbillentyűzeteknél megszokott 2KRO miatt elképzelhető, hogy a fél billentyűzet nem érzékel majd a beragadás miatt), szóval gyakorlatban majd kiderül.
Ha megfelel a teljes billentyűzet tiltása, akkor azt az Eszközkezelőben tudod megtenni. Ott csak óvatosan, mert sok egérből és billentyűzetből is csak annyi látszik, hogy HID, szóval mindig maradjon egy periféria, amivel egy hibás tiltást fel tudsz oldani.
Még extrémebb megoldás, hogy szétszeded a laptopot, és egyszerűen lehúzod a billentyűzet szalagkábelét az alaplapról.
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
van program amivel lelehet tiltani egy adott gombot a billentyűzeten? (Noti. Hibás, ismétlődik időnként "beragad" de úgy hogy hozzá se ér senki. Amúgy külső bill van rákötve, nincs is használva. Ha csak úgy lehet megoldani hogy az egész bill-t kikapcsolom, az is jó (bisoba nem lehet). (Gomb javítása....ebbe ne menjünk bele...hosszú).
Köszi!
-
Pano
addikt
válasz
King Unique #45843 üzenetére
Értem, köszi.
-
King Unique
titán
Van számtalan ilyen program, ha Windowshoz kell, sőt akár annak beépített eszköze is képes a rendszert kompletten lementeni és visszaállítani. Egyébként a Macrium Reflect elég népszerű és sokaknál bevált program ilyen célra, használom rendszeresen, meg értelemszerűen mindig az aktuális verziót, nem egy muzeálisat. Viszont nem vettem észre különösebben semmilyen problémát a visszaállított rendszereknél, a teljesítmény is oké szokott lenni. Szóval ott lehet inkább nálad lesz a gond, már ha tényleg reális és nem csak nocebo az egész.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni valamilyen megbízható és frankó free backup progira. A teljes rendszer partíciót (ssd) kéne képbe lementenie, amiből bármikor visszaállítható az állapot. A kulcsszó azon van, hogy jól kell megtennie és létre lehet hozni egy usb bootot a művelethez.
Eddig Macrium free-t használtam, de a visszaállított Windows rendszerek valamiért nem az igaziak. Működnek, csak olyan mint ha kicsit veszítene a teljesítményéből. -
junior11
veterán
Sziasztok, pár bizalmas fájlt kell felraknom OneDrive-ra, hogy onnan mindig elérhető legyen. Milyen ingyenes, megbízható program ajánlott a titkosításukra? Köszi.
-
Met
nagyúr
A következő folyamatsorra kellene program.
Pendrive formázás ntfs formátumra, adott file felmásolása.
kb. 90 db pendriveot kellene formázni és felmásolni rá a filet, jó lenne meggyorsítani a folyamatot. -
cirkus
aktív tag
androidra milyen appal lehet videot fekete-fehérré varázsolni ?
-
Cs1csó
titán
-
junior11
veterán
German cybersecurity agency identifies critical flaw in VLC Media Player újabb VLC sebezhetőség
-
milu
aktív tag
Ez a jelszókezelő is tudja, amit keresel!
Én is így használom!
A kiegészítők között válogass (AutoTyp szóra keress rá)
-
DS39
nagyúr
létezik olyan jelszókezelő progi, ami asztali alkalmazás felhasználó / jelszó mezőjét ki tudja tölteni, és ezáltal nem kell mindig beírogatni?
(úgy mint egy böngésző esetén amikor el van mentve az adat) -
Man0gatya
aktív tag
Sziasztok!
Olyan progit keresek amivel böngészőben linkről le tudok szedni fileokat. a down them all volt ilyen régebben. de manapság már nem működik. Vmi ötlet vkitől?
-
Cs1csó
titán
válasz
Kezdő vagyok #45806 üzenetére
Üdv, állítsátok be neki az ingyenes Open DNS Family Shield-et
-
-
tylerddd
veterán
Olyan programot keresek, ami eltűnt laptop megkeresésében segít úgy, hogy másik gépről vagy mobilról indítva a keresett gép hangjelzést ad. Tehát pl. épületen belül eltűnt masina. iPhone esetében ugye van ilyen, hátha van Windows alá is! Köszi!
-
PistiSan
addikt
válasz
smallmer #45800 üzenetére
Szia!
Próbáltam sokat, végül arra jutottam, hogy nekem nincs szükségem 100 féle módon paraméterezhető feladat listát kezelő programra, az ismétlődő feladatokat beírtam a naptárba (outlook, akármi lehet) a napi, határidős dolgokat meg 1db excel fájlban vezetem.
Sorszám, Dátum, ki kérte, kész?, megjegyzés, nekem ezek az oszlopok elegek, kitöltöm a fentiket, a státusznál csak ilyeneket használok hogy "i" (igen) "k" (később") stb, a lényeg nálam, hogy ha üres ez a cella akkor még folyamatos feladat van vele, ha "i"-re állítom akkor eltűnik (szűrés billentyű kombinációra, ami csak az üres cellákat hagyja meg), amivel még dolgom van, de valamire még várok azt "k"-betűvel jelölöm el.
Fontos, hogy ne használj sok ilyen rövidítést, a lehető legegyszerűbben építsd fel az excel fájl, hogy ne a kezelés vigye el az időt, hanem a használata.
Nyilván, ha bonyolult, több lépcsős projekteken dolgozol, akkor ez neked nem lesz jó, nálam sok apró, 1-2 napos munka van, néha pár hetes, a főbb lépések rögzítésére tökéletes. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy fiatal gyerkőce,kb.6 éves,aki ügyesen fedezi fel az internet világát.
Sokszor korhatáros/agresszív oldalakba is belefut.
Milyen ingyenes szűrőprogramot tudnátok ajánlani ilyen tartalmak kivédésére?
Ha fizetős,az sem olyan nagy baj.
Valami olyan lenne a jó,amit feltelepít a gépre és kész.
(Átalakítottam a kérdést a fejleményeknek megfelelően.)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
válasz
szotyika77 #45802 üzenetére
Ilyen ingyenes szerintem nem lesz. Azt javaslom, hogy töltsd fel youtube-ra, és elég csak megosztanod. A youtube-on lehet privát videó is, hogy csak azok láthatják, akikkel megosztod.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Én nem programot keresek, hanem fájlmegosztó oldalt, de remélem ennek ellenére is tudtok nekem segíteni. Mégpedig olyan fájlmegosztó oldalt keresek, ahol a feltöltött fájl mérete lehet több mint 11 GB, és a tárhely pedig 30-40 GB felé közelít. Videót szeretnék megosztani kb 200 fővel, és fel szeretném tölteni, majd megosztanám velük a linket, és letöltenék.
Tudtok-e olyan weboldalt ami megfelel a kritériumjaimnak?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iGO Primo
- Autós kamerák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-roller topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest