- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kempetlen
tag
-
Kempetlen
tag
válasz
Mr. Erikszon #47773 üzenetére
-
Kempetlen
tag
válasz
Kezdő vagyok #47749 üzenetére
Maximum semmi se történik, amíg az ellenőrzés le nem folyik. Egy telepítő vagy elindul, vagy sem, nincs köztes állapot.
-
Kempetlen
tag
válasz
Kezdő vagyok #47747 üzenetére
Gyanítom, hogy be van kapcsolva valamiféle védelem. Ha más nem, akkor a beépített Defender. A letöltött fájlokat, főleg mikor megpróbálod elindítani, ez leellenőrzni. Amivel gyorsítani lehet a dolgon:
- a rendszer átpakolása / újratelepítése SSD-re, ha ez még valamilyen okból kifolyólag még nem történt meg
- erősebb processzor
- 3rd party védelem használata, amelyben esetleg kikapcsolod az antivírust részt (ha egyébként megbízható helyekről töltesz le, és fölösleges az ellenőrzés)Azt nem tudom javasolni, hogy 3rd party védelem hiányában csak úgy kikapcsold a Defendert, de erre is létezik program.
-
Kempetlen
tag
Nagy frissítés előtt teljesen jó, ha mentesz. Aztán nyugodtan neki lehet menni az update-nek, lezárásként meg jöhet az admin módban indított lemezkarbantartó, mindent bepipálva – már ha 2004-es verzióról van szó, mert a régebbieken a Letöltés mappát is ki lehet jelölni törlére, amire oda kell figyelni. Ez a jó eszköz arra, hogy töröld a nagy frissítésekkor amúgy is elkészülő mentést a régi winről. Ennyi gyakorlatilag mindenféle túlmisztifikálás nélkül.
-
-
Kempetlen
tag
Ezt már hatvanszor megbeszéltük, a többiek jól összegezték a lényeget. Semmiféle probléma nincs az újabb frissítésekkel. Tipikusan az 1903 óta semmiféle összeomlást meg gabalyodást nem okoznak, elég jól ki vannak tesztelve. Probléma az az előtti verziókkal volt, azoknál még egészségesebb volt a gép frissítése a régi módszerrel: azaz inkább újrarakni friss alappal az egészet az update helyett. Azóta ez megváltozott. 1809-ről azóta se rántok fel rendszert, mert legalább két lépcsőben kerül fel az csak újabb update, egyszerűen gyorsabban megvagyok az egésszel, ha szépen, nulláról telepítem a 2004-est.
És mint már leírtam, a backuppal se érsz sokat, mert ha bármi történik, tényleg egyszerűbb felzúzni az aktuális update-tel ellátott rendszert, mint visszapakolni a régit, majd SSD esetén is legalább fél órát malmozni, míg feltolja az aktuálisra az update, és akkor még a driverek, programok frissítése legalább ennyi idő pluszban. Persze, megnyugvást jelenthet, ha ott van a plusz backup, de mint bevett szokás, hogy állandóan azt rakd vissza, arra soha nem lesz szükséged a gyakorlatban.
Vesa: Ne kezdd újra, felőlem a homokba is nyomhatod a fejed. Azzal biztonságtechnikailag biztosan nem vagy előrébb, hogy egy elavult rendszert használsz, így tehát totálisan irreleváns az állandóan forszírozott bugyutaság a telemetriáról és társairól a jelen beszélgetésben (is).
-
Kempetlen
tag
válasz
Cs1csó #47701 üzenetére
Azért van pár dolog, amin érdemes csavarni: egy Defender Control-lal kezdek (aztán persze megy fel a 3rd party védelem), illetve az O&O ShutUp10 programon belül én minden gépen lefuttatom a menüből elérhető ajánlott letiltásokat. Ezeken és az ablakok beállításain (ismert fájlkiterjesztések idiotikus elrejtésének kikapcsolása stb.) túl többet valóban nem igazán kell foglalkozni a Win 10-zel.
Talán még annyi, hogy a tálcáról és a start menüből manuálisan le lehet vakarni a fölöslegeket, és normálisan személyre lehet szabni mindkettőt, de ez már a perszonalizáció témaköre.
-
Kempetlen
tag
válasz
totron #47635 üzenetére
A valóság az, amit leírtam. Nagy mintavételezés alapján, és az általános tapasztalat is ez. Az, hogy neked mi volt a nyűgöd vele, nem sokat oszt vagy szoroz a témán. Nyilván nem ezzel foglalkozol, nincs akkor rálátásod. A személyes tapasztalattal semmi gond nincs, csak amikor megkérdőjelezed más kvalitásait, és bemászol a személyes terébe, na az innentől fogva érthetetlen. De akkor hagyjuk is.
Vesa: Pontosan azért, mert nem instabilabb. Azért, mert támogatott bármennyire is alulbecsülöd ezt a kérdéskört. Azért, mert biztonságos - de láthatóan ezt is leszarod. Akkor ezek után mivel győzzünk meg? Nyilvánvalóan téged személyes preferenciák és benyomások űznek, így viszont nem lábalsz ki a tudatlanságból. Én is sokáig halogattam a Win 10 használatát, de egy jó ideje meglépték azt a szintet, ami elfogadhatóvá és megbízhatóvá teszi. Ennek idestova 2 éve. A mostani előtti, 1909-es release pl. csak arról szólt, hogy bugfixeljenek, új feature abba nem igazán került bele. Szerinted képtelenek változtatni, és még mindig attól kell félni, hogy vajon mikor omlik össze? Ez már a múlt, évek fejlesztése van a Win 10-ben. És valóban, ha nem ismered, hogy hova jutottak, mennyire megbízható, akkor nem lehet más a következtetés, minthogy nem próbáltad, és épp emiatt érteni sem értesz hozzá. A bizalmatlanságon csakis a saját tapasztalás segíthet, ha nekünk nem hiszel.
-
Kempetlen
tag
válasz
totron #47628 üzenetére
Vannak kitesztelt progik, de amelyik neten működik, és nem frissítik őket, az biztonsági okból elvetendők.
A Windows 7 ilyen szempontból eleve elvetendő. Teljesen rendben van, hogyha egy speciális feladatra, netes összeköttetés nélkül valaki Win 7-et alkalmaz. De én nem a speciális, hanem az átlagfelhasználás szempontjából közelítem meg ezeket a kérdéseket.
Egy kőbalta telefon frissítése és egy neten folyamatosan használt, sérülékenységektől hemzsegő szoftveres környezetet ne hasonlítsunk már össze. Nyilván számít a jelszavazás, a felhasználó hozzáállása és szokásai, de mi pusztán az oprendszereket hasonlítottuk össze.
Valahogy úgy néz ki, úgysem megy át, az amit írok, csak jössz itt földeréréssel meg minden egyéb hablattyal. Innentől fogva megint nincs értelme a hsz-ed további részének.
#47629: egyéni esetek blabla. Ezzel mit akarsz mondani? Nem jó a Win 10? Inkább ne használjuk, jó a frissítetlen 7? Vagy mi a kijelentés, ami mellett egyáltalán érvelni próbálsz? Még ez se tiszta.
A Win 7, általános felhasználásra semmilyen szempontból sem jobb, mint a 10. Se a támogatottság, se más nem támasztja alá. Ezt teljesen jól kifejtettük, nincs értelme tovább ragozni.
Az egyéni esetek pont azért egyéni esetek, mert nem alkalmazhatók az átlagra. Főleg nem azok, amik évekkel ezelőtt, egy ma már nem alkalmazott Win 10 verzióra vonatkoznak.
Vesa: Te meg se próbáltál King és az én érveimre reagálni, úgyhogy nem igazán értelmezhető, hogy most mire fel is ugatsz be. Ráadásul megint nincs igazad.
-
Kempetlen
tag
válasz
totron #47626 üzenetére
Na jó, utolsó nekifutás a gyengébbek kedvéért.
• A Win 7 nem támogatott, nincsenek rá tesztelt szoftverek 1-2 kivételtől eltekintve.
• A Win 10 stabilabb és a frissítésekkel is jobban bánik, amellett, hogy támogatott szoftverek érkeznek rá.
• A Win 10-et könnyebb használni, sokkal letisztultabb, és a felületi villódzó és egyéb bugoktól is mentesebb. Könnyebben feláll egy fatális hibából is. Teljesen hazavágni sokkal nehezebb, mint egy Win 7-et.
• A Win 10-re már egyáltalán nem jellemző a Win 7-nél még részben jelen lévő belassulási probléma pár hónap elteltével.
• A két rendszer ugyanakkora erőforrás mellett azonos dolgokra képesek. Egy tiszta rendszer mintkettő esetében 1-1,2 GB memóriát használ, és mindkettő tipikusan 40 GB-on elfér..
• A Windows 7 idővel sokkal több tárhelyigénye, mint a a szintén Lemezkarbantartóval rendszeresen rendbentartott Windows 10-é.
• A Windows 10 egyre stabilab kiadásokkal rendelkezik, erre a Microsoft egy ideje különösen ügyel - főleg a kezdeti problémák miatt. Emiatt a fő upgrade-ek is az esetek túlnyomó többségében hibamentesen lefutnak.Ezek a tényállások. Személyiségtípustól meg minden bullshittől mentesen. Ezekre nem cáfolnak rá a "Creators Update az én gépemen nem ment valami" jellegű traumás benyomások évekkel ezelőttről, sem pedig az, hogy megkérdőjelezed a használhatóságát vagy sebességét. Innentől fogva pedig igen, ugyanoda lukadunk ki, amit eddig is írtam: vagy Win 10, vagy Linux. Most ezek a - hosszútávon biztonságosan és normálisan - használható operációs rendszerek jelenleg. Ez ennyire egyszerű.
-
Kempetlen
tag
válasz
totron #47622 üzenetére
Egyetlen érvet se hoztál fel azok ellen, amit írtam, az utóbbi 3-4 hozzászólásodban, csak az én személyemet próbálod kóstolgatni igen kevés sikerrel. Ezzel így valóban nincs sok kezdenivalóm.
Ha összefésüljük a tapasztalatokat, akkor az jön ki, amit már az elején is írtam: Win 7 elfelejt, Ubuntu vagy Win 10 telepít. Nagyon sok szükség volt erre a sok fölös körre, hogy végül ugyanott lukadjunk ki. clap clap
-
Kempetlen
tag
válasz
totron #47618 üzenetére
Nem sugallom, hanem tény: ha egy rendszerre már nem fejlesztenek szoftvereket, akkor hogy várod el, hogy az stabilan működjön? Ez ennyire egyszerű. És akkor a biztonsági frissítések hiányát már nem is említem, mert az is nyilván valami misztikus hülyeség.
Ha nem akarnád, hogy a bullshithalom növekedjen, akkor nem írnál ilyen totálisan felesleges bekezdéseket, mint most tetted. Onnan van ennyi önbizalmam, hogy rengeteg olyannal találkoztam már, aki próbálta megmagyarázni, hogy miért JOBB a Windows 7, vagy hogy miért van értelme kikapcsolni a frissítéseket. Ezen még néha felhúzom magam, de valójában kiröhögnivaló minden ilyen balfasz. Ha magadra vennéd, akkor csak hajrá! You're welcome.
Igen, ezerféle régi gépre raktam már fel Windows 10-et, ha már érdekel - de úgy tűnik, csak a fogást próbálod keresgélni. Sok sikert!
-
Kempetlen
tag
A Win 10 minden tekintetben stabilabb, mint a Windows 7 volt. Ez tény, igencsak nagy mintavéletezés alapján. Én eléggé gyaláztam a rendszereket, és míg a Win 7 nálam 2 évet kibírt, addig a 10-nél azután sincs semmiféle lassulás meg egyéb baj. Sokaktól azért nem hallod a napi problémákat, mert nincs. ha egyszer stimmel a hardware és normális szoftvereket alkalmaznak, akkor azt az embert onnantól fogva nem találod meg mindenféle fórumokon panaszkodni - és megsúgom, ebből van a legtöbb.
A Creators Update totál régi, az arra való átállásnál valóban volt gond. De az már egy 2 éves történet! Azóta 4 nagy verzió jött ki, és egyikkel se volt baj.
Azok még sosem jöttek vissza hozzám gépet szereltetni, akinél lecseréltem a meghajtót SSD-re és Win 10 került fel hozzájuk. Itt, a topikban is többször meséltünk már arról, hogy a Win 10 reinstall eddig is gyakorlatilag megszokásból, vagy nagy mértékű hardware-cserék után történtek, nem pedig muszájból.
Mondd már meg, hogy mennyit számít a használhatóságban vagy stabilitásban bármiféle telemetria? Egyrészt kezelhető megfelelő HOSTS fájl szűréssel és egyéb trükkökkel, másfelől meg gondolom akkor se Microsoft, sem pedig Google élőformákat nem alkalmazol, kizárólag Brave browserben böngészel a pure Linux kerneled alól.
Az, hogy neked mi vágta annak idején haza a géped, semmiféle érvnek nem számít. Elmagyaráztam, hogy az 1803 óta nincs ilyen probléma, de hajrá, használd nyugodtan az elavult Win 7-ed, engem érdekel legkevésbé - csak közös fórumba nem kéne hülyeségeket írkálni. Engem csak ez zavar.
-
Kempetlen
tag
válasz
totron #47607 üzenetére
Valami nagyon kétségbeesett saját kerekvilág-védés van itt a háttérben.
Hiába próbálod rámhúzni a dolgot, nem fog menni. Nyilván nem csak telepítem, hanem napi szinten 3 gépet a közvetlen közelemben használok/tapasztalok. Illetve ismerősi körben, és azokban az irodákban, ahol szintén Win 10 alapon megy a munka, szintén találkozom a gépekkel, nem csak telepítéskor, hanem utána is rendszeresen. Teljesen fölöslegesen próbálkozol ilyen lealacsonyító ferdítésekkel csak azért, hogy ne sérüljön a Win 10-ről alkotott véleményed.
Egy dolgot felejtesz el, hogy mint minden rendszer, a használhatóság rohadtul függ a telepített programoktól. Rendszer és rendszer között hatalmas különbséget jelent ez. A saját telepítéseken ÉRDEKES MÓDON még nem volt sosem baj.
Ez biztosan feketemágia lehet. De még az is előfordulhat, hogy nem véletlen írtam én a fent látható összefoglalót?
Vesa: 1. Nem jobb
Na, ez aztán a velős hozzászólás.Csak én nem látom az indokokat? Amúgy nincs igazad, a Win 10 minden tekintetben egyszerűbb, gyorsabb, fájdalommentesebb, és ne felejtsük el, támogatott. Win 7-re már senki sem fejleszt semmit, és a legtöbben már nem is tesztelik Win 7-en a szoftvereiket, ami amúgy teljesen érthető 2020-ban.
2. Kémekdik, kényszerfrissít, hülyének nézi a felhasználót
Te ilyen hipochonder típus lehetsz. Amúgy meg ennyi a megoldás. A frissítésekkel pedig nincs semmi baj. Az android is felpakolja a havi biztonsági csomagot, ahogy a Win 10 is 2 hetente. A nagy frissítések pedig eddig is opcionálisak voltak. Hol van a probléma?3 évig még érkeznek frissítések
Na jah, csak nem az átlag számára, plusz mindezt miért? Hogy továbbra is egy elavult rendszert lehessen tutujgatni? Nade minek? -
Kempetlen
tag
válasz
totron #47601 üzenetére
1. Nincs gond a frissítésekkel. A Win 7 még baromi lassan ette meg őket, illetve a 10-nél is volt baj a korai verziók közti váltásokkal, de az 1803-as verzió óta bármelyik újra tök nyugodtan felupgrade-elheted a gépet gond nélkül.
2. A Win 10 nem belassulós. A Win 7 még úgy-ahogy jellemző volt, de a 10-nél ezzel már nincs probléma. Mondom ezt úgy, hogy rengeteg szoftvert tesztelek és uninstallálok.
3. A hangkezelés köztudottan megújult az 1909-es verzióval, így elég sok régi hangkezelő kihullott a támogatásból. Erre a megoldás egy ASUS Xonar hangkártya, de az alaplapi integrált hangkarikat azóta is egész jó arányban viszi. Nincs olyan, hogy csak úgy elmegy a hang, és ahol hardveres hiányosság akad, ott nyilván utána kell járni a dolgoknak. De ez semmiképp sem a Win 10 hibája vagy hiányossága.
4. A Windows 7 semmire sem alternatíva, nem játszik az, hogy meghagyjuk. Ez tény, cigam kifejtette, hogy miért.
Azok közé tartozom, aki mindig kipróbálja az újdonságokat, de aki évekig a Vista kerüléseképp saját, driverekkel integrált XP-t telepített mindenki gépére, és aki ugyanúgy gyűlölte a Win 8-at. Saját tapasztalat alapján, nem mások legendái alapján. A Win 7 volt az MS első jó oprendszere, és azon mára a 10-zel olyat csiszoltak, hogy igencsak megérződik a sok-sok év különbség. Mindezt úgy, hogy a 10 nem "eszik" többet. Ezek után mi a vita tárgya?
A Win 10 után visszatérni a 7-re olyan, mint 7 után XP-zni. Bottal se piszkálnám... És nem, nem mások hiedelmei alapján. Ezek a konkrét tapasztalások. Úgyhogy hiába próbálod lehúzni mendemondák alapján, egyszerűen nincs igazad, hogy bárkinek lenne értelme a 7 mellett maradnia, amikor ott a 10, vagy ott vannak az Ubuntuk.
-
Kempetlen
tag
válasz
SunMount3r #47589 üzenetére
Ja, és kapjon SSD-t. 7 ezerért már újonnan kapsz bele, és rettentő sokat segít, újat varázsol a régi gépekből is. Vagy 4-5 ezerért bármelyik használt 90-100/100 állapotú jó bele. És én még tényleg nem láttam olyan Win 7-es laptopot, amin a 10 nem ment volna sokkal jobban (eleve nem kell a driverekkel szórakozni, 5 perc beállítani az egészet - de ugyanez igaz az Ubuntukra is).
cigam: +1. Jó, hogy neked van türelmed a kifejtéshez.
Én az ilyeneken egyből látom, hogy fingja nincs arról, amiről beszél, és inkább már hagyom.
-
Kempetlen
tag
válasz
SunMount3r #47589 üzenetére
Amire felmegy a Win 7, arra Win 10 is, ennyi. De ha meg mégsem, valami miatt, akkor netezős gépnek Ubuntu vagy Xubuntu. Mindkettőn alapértelmezés a Firefox. A Win 7 mindenképpen felejtős.
totron: Lehetséges, hogy az én kezem alatt megy át heti 2-5 gép, mondjuk úgy 10-15 éve, és nem a tied alatt. A Windows Update hibáinak legendáját pedig felejtsd el! Már rég nincs vele semmiféle probléma. Olyannira, hogy ezidáig 4 gépet frissítettem fel 2004-es Windowsra az MCT-vel mindennemű prombléma nélkül. És történt jóval több darabbal az előző verziókra átállás, az általam telepített rendszereken nulla, azaz 0 hibával.
Az a baj, hogy rendszerint együtt jár az ablakon kivágni akarós belassulással.
Simán csak hülyeségeket beszélsz. Balfaszokkal kár vitáznom.
-
Kempetlen
tag
válasz
SunMount3r #47586 üzenetére
Egyébként pedig oldalfüggő, hogy mennyi RAM-ot eszik meg tabonként a böngésző. Van olyan szutyadék oldal, ami egymaga is képes 1-3 gigát felzabálni. Nade nyomás 10-et telepíteni!
-
Kempetlen
tag
válasz
SunMount3r #47586 üzenetére
Telepíts Win 10-et, most jelent meg a 2020 első félévi verzió (v2004 [link])! Semmi baja a böngészőnek, de már nem fejlesztenek lassan semmit Win 7-re, és biztonsági frissítések sem érkeznek már rá. A Firefox valószínűleg még támogatja, de más már nem foglalkozik azzal az elavult rendszerrel. A Win 10 minden szempontból jobb, nem értem, miért szarakodnak emberek még a 7-tel.
-
Kempetlen
tag
válasz
Luck Dragon #47567 üzenetére
-
-
Kempetlen
tag
válasz
Cs1csó #47535 üzenetére
Így viszont egy klikklből megvan, plusz nem fogja meg azt sem, amit a CIS telepítése előtt nem szeretném, hogy megfogjon.
bluemirage: Kényelmetlen megoldás RAR-olni, ha néha hozzáférne a dolgokhoz. Védelem nélkül megintcsak hülyeség lenne tárolni. A megoldást (VeraCrypt) meg rég megírtuk neki, szerintem lassan le lehet szakadni a témáról.
sztanozs: Whatever. Az egésznek, amit írkáltunk, annyi értelme volt, hogy a TrueCrypt-et el kell felejteni, nem is értem, miért merült fel.
-
Kempetlen
tag
válasz
janos1988 #47514 üzenetére
Akkor tudunk megfelelő módszert javasolni, ha pontosítasz, de leírok pár ötletet, hátha..
Egy mappán belül több mappát vagy fájlt is ki tudsz egyszerre jelölni bal klikkel, ha a
Ctrl
gombot nyomva tartod. Ha megvan a kijelölés, akkor csak egyCtrl
+C
-t kell ütnöd, átkattintasz a cél mappába, ott meg böksz egyCtrl
+V
-t. Ezt minden forrás mappában el tudod játszani szépen sorban.Ha nagyobb mappákról van szó, és nem szeretnéd, hogy egyszerre induljanak a másolások, akkor a megoldás az, hogy felrakod a TeraCopy-t, ami átveszi a Windows-tól a másolási folyamatokat, amik így egymást követve futnak majd le. Én Windows 10-en a 2.3-as Pro verziót használom, mert felbecsülhetetlen számomra, hogy pontosan kiírja byte-ra ütközéskor, hogy mekkora a forrás- és a célfájl. Nem nagyon tudnék nélküle meglenni.
Ha rendszeresen kell másolnod adott mappák tartalmát, arra pedig a SyncBackFree-t tudom javasolni. Abban forrás-mappánként beállítasz 1-1 feladatot, ahol csak a szükséges elemeket választod ki, beállítod a szabályrendszert, hogy a cél-mappában felülírja-e a fájlokat, vagy pedig kérdezzen rá ütközéskor, hogy mi történjen, és ha elkészültél, ezeket a feladatokat akár egyszerre is le tudod futtatni.
-
Kempetlen
tag
Egyáltalán nem olyan bonyolult, mint azt egyesek beállítják. Javasoltuk a VeraCrypt konténerfájlokat. Látod, hogy mennyi anyagod van (teszem azt, 10 GB), létrehozol egy akkora .HC (
) fájlt a programon belül, amibe elfér 10 GB, rányomsz egy erős jelszót, és ennyi.
Ha a program felületén kiválasztasz egy betűjelet, kiválasztod a konténert, és megadod a jelszót, akkor azzal bemuontolja egy külön meghajtóként. Erre a meghajtóra át tudod mozgatni a fájlokat. Ezt a konténerfájlt meg ki tudod rakni külső winyóra, netre viszont nem javasolt. Csak ne felejtsd el unmount-olni, ha kinosztalgiáztad magad, de ez nem para, ha a külső winyót amúgy is kihúzod. Ha esetleg kerülne még majd bele anyag, akkor max létrehozol neki egy nagyobb konténert.
-
Kempetlen
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #47490 üzenetére
Ha te tudsz akár egy jó beépített progit is, aminél nincs hatszor jobb 3rd party, legyen az bármilyn kategória, akkor hajrá... Itt van velünk a win 10 egy ideje, de én még nem fedeztem ilyet fel. De ezt már megszokhattuk az MS-től. A Visual Studio Code top kategóriás, de az is csak azért, mert valószínűleg külön team műve. Úgyhogy nem, nem kell nekünk semmiféle bill-kpmbináció, köszke.
-
Kempetlen
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #47487 üzenetére
Én kipróbáltam, és soha többet nem használom. :) Teljesen érthetetlen és értelmetlen.
-
Kempetlen
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #47484 üzenetére
Ez nem igazán az, amit keresett.
-
Kempetlen
tag
-
Kempetlen
tag
válasz
atoszmester #47478 üzenetére
Korrektül hangzik. A HandBrake-nél egyszerűbbnek tűnik a felülete (bár az sem vészes), úgyhogy esélyes egy Nesze felvételre így, a magyar nyelvvel együtt.
-
Kempetlen
tag
válasz
atoszmester #47476 üzenetére
Köszi! Nem magamnak kerestem, költeni meg biztos nem fogunk rá, illetve annyira komoly nem kell, amit ne tudna a foobar2000 megcsinálni. De jó tudni róla.
-
Kempetlen
tag
Tudtok mondani egyszerű videokonvertáló és videovágó programot? Fizetős is lehet - amennyiben megtalálom a megfelelő helyeken.
A Handbrake és a VSDC ugranak a magyar nyelv hiánya miatt valakinél (persze, a kényszer nagy úr lesz). A Freemake Converter-t próbáltam, de még mindig szar; félig angol, tele van reklámmal, vízjelezi a videókat.
-
Kempetlen
tag
Az XRECODE3-ról vannak tapasztalaitok? Jóféle konverter?
-
Kempetlen
tag
válasz
Ronyman #47448 üzenetére
Úgysem fogják végignézni. A YouTube-on legalább látod, hogy hányan és meddig nézték a videót. Itt, ha beletekerni se tudnak, max újrakezdeni, akkor összességében még kevesebb lesz a videók nézettsége. Egy ilyen Flash alapú, beletekerősdi-mentes EXE csak a kukában landolna (vannak tanár ismerőseim, azért tudom, hogy mi a helyzet).
Egyébként olyat tudsz csinálni, hogy streameled a videót, tehát szépen összegyűjtöd a csoportot egy időzített, privát YouTube link alá, és szépen levetítet nekik az anyagot.
-
Kempetlen
tag
válasz
#53667584 #47442 üzenetére
Aki csak 3 hónapot képes kihúzni egy Win 10-zel...
A csak szócska kimaradt. Így talán érthetőbb, amit írni akartam. Szóval az gáz, ha valaki csak annyira képes, ahhoz nagyon gyalázni kell a rendszert. Nem is értem, az hogyan lehetséges. A 3 év sokkal reálisabb, és akkor is inkább csak a jóérzés miatt rakom újra nulláról, nem azért, mert muszáj. Ilyenkor összekötöm nagyobb HW-cserékkel is a reinstallt. A Win 10 a 7-nél is jobban bírja a hosszútávú nyúzást, nem érezhető az a kevés lassulás sem, mint a Win 7-en (nagyszámú app-teszt mellett).
-
Kempetlen
tag
válasz
KROK640 #47439 üzenetére
Vannak emberek akiknél egy-egy rendszer messze nem bír ki 3 évet (legalábbis ezt tapasztalom) sőt néha 3 hónapot is alig.
Aki 3 hónapot képes kihúzni egy Win 10-zel, annak szerintem oly mindegy. Nem neki való az IT témakör, és akkor finoman fogalmaztam.
Amit pedig az ember megvesz, azt pláne csak addig érdemes frissítgetni míg a licensz tart.
Mindezt így sikerült egy darab program alapján levonni?
-
Kempetlen
tag
válasz
KROK640 #47439 üzenetére
Én a NeszeTools alapján tudok ítélni. Az ott fent lévő 246 appból alig pár darab az, amiből kifejezetten a régi verziókat hagytam meg:
• Free Download Manager, mert az még tud többszálú letöltést,
• XYplorer Free, mert az még ingyenes volt,
• illetve a foobar2000-ből és a Notepad++-ból van fent 1-1 régebbi verzió az újak mellett, de ezt most nem részletezem, hogy miért.De így ezzel kifújt. Nem jellemző, hogy nőne az erőforrásigényük, és kevésszer fordul elő, hogy valami félremenjen az újabb verziókkal. Ha mégis, akkor valószínűleg annak a programnak van korrektebb alternatívája. Nincs olyan, hogy érezhetően lassulna valami 4 GB RAM, SSD és 4 magos proci mellett. Ezt pedig ma már a legalapabb irodai gép is hozza.
A frissítések mellőzése nem indokolt sem a programok, sem a win terén. Fontos biztonsági frissítéseket kapnak főleg a netes alapú programok, illteve az újabb Win 10 buildekhez igazítják őket. Ugyanez elmondható a driverekről is. Nagyon hülye hozzáálás a frissítések kerülése, de jól összeválogatott programokkal változhat ez a szemléleted. Én csak tudom javasolni, hogy nézegess körbe a Neszén, ha még nem tetted volna. Természetesen átlagfelhasználásról és az ahhoz való eszközökről beszéltem, a speciális dolgok más kategóriába esnek.
-
Kempetlen
tag
válasz
King Unique #47422 üzenetére
3 évente az nem egyenlő az egy hónappal. És igen, valóban gyorsabb nulláról, és ennyi időközönként arról van értelme, nem egy elavult mentésből. A backup készítésnek lehet értelme, de én arról beszéltem, hogy úgyse fog egyszer sem ahhoz nyúlni normál esetben. Érdemes lenne neked felfognod, hogy miről beszélek.
-
Kempetlen
tag
válasz
King Unique #47420 üzenetére
De minek? Új driverek, új frissítések, új programok (nem csak verziók, hanem maga a környezet is). Nyilván felhasználófüggő is, de egy Win 10-en nincs minek legyalázódnia. Ha valahogy azt mégis sikerül összeszedni, ott meg jobb a 0-ról újrakezdés. A köztes megoldás mégis minek? A kérdés költői volt, nekem nem szülséges megmagyarázni, hogy a múlt században mi volt a szokás egy 3 hónap alatt használhatatlanra döglő XP-vel.
-
Kempetlen
tag
válasz
King Unique #47418 üzenetére
Nade ez hányszor történik meg? 3 évente egyszer? Akkor nyilván újrahúzza az ember a Win 10-et, nem egy poros, rég nem használt programokkal teli rendszert húz elő a fiók mélyéről... legyen már ízlése az embernek.
Zola007 #47415: A kitanulást úgy értem, hogy minden program különböző, ezért egyesével kell kitapasztanod, hogy melyik hol tárolja a beállításait, vagy melyek azok a fájlok, amik viszont kihagyhatók a mentésből. A kiforrott praktika részemről az, hogy ezekre én beállítottam a SyncBackFree-t, programonként 1-1 profilt, így ha nincsenek elindítva, gyakorlatilag 2 klikkből lefut az összes mentése fölöslegek nélkül (Opera, foobar2000, qBittorrent, Net Meter statisztikák, WinSCP). Visszafele is jól működik, a profilokat a helyükre rakva fél óra alatt belakom a rendszert. Kezdők szórakoznak csak rendszer-mentéssel.
-
Kempetlen
tag
válasz
DrojDtroll #47412 üzenetére
Először is azt tudom javasolni, hogy válts WinSCP-re, sokkal megbízhatóbb FTP kliens. Automaizálással küldhető email a befejezett munkáról. A másik megoldás az, hogy a
Preferences
>Logging
részen beállítod a logolást egy fájlba, amit akár Google Drive vagy Dropbox klienssel szinkronizálhatsz egy másik gépre, ahol el is tudod olvasni azt.Gergello: Egyértelműen Macrium Reflect. Lenyomod a win mentés funkciót a telepített verzióból, és utána uninstallálhatod is a programot.
Viszont nem érdemes úgy hozzánőni ám egy telepítéshez, inkább a programok beállításainak mentését tanuld ki! Fél év múlva már semmit se fogsz érni a mentéssel, hisz addigra valószínűleg már 2 generációval újabb lesz a Windows 10 [most, májusban érkezik a H1 (2004-es verziószám), ősszel meg a H2]. Sokkal több meló felfrissítgetni a wint és minden segédprogramot, mint egyszerűen újrarakni az egészet. Ráadásul ezidő alatt változik annyit a környezet és a használt programok listája, hogy totál idegen lesz visszatérni egy elavult mentéshez. Átlagfelhasználás esetén ez így szokott lenni.
-
Kempetlen
tag
válasz
DrojDtroll #47408 üzenetére
Nem hiszem, hogy ilyen dolgokat valami 3rd party program el tudna kapni.
Pontosabban miről van szó? Lehet, hogy létezik egyéb jó megoldás gép-managelésre.
-
Kempetlen
tag
Az csak vágólapmentő.
De közben linkeltem a Typio Form Recovery-t, ami talán jó a célra.
-
Kempetlen
tag
válasz
func93 #47391 üzenetére
#47053-47054: Asana.
Vagy egy jól beállított Discord szeró.rokafiu77: Typio Form Recovery?
Én amúgy a saját clipboard historynkat használom, és már izommemóiából nyomom a
Ctrl
+A
+C
kombinációt. -
Kempetlen
tag
válasz
Peterhappy #47384 üzenetére
sajna csak ez: [link]
-
-
Kempetlen
tag
válasz
#53667584 #47368 üzenetére
A foobar2000-t nézegettem, de nem tudom, hogyan lehet abban mappanézetet előhozni.
- hozzáadod a beállítások > Media Library részen a zene mappád
- felületen bekapcsolod az Album List nézetet (view > layout > quick setup)
- az Album List bal alsó sarkában kiválasztod, hogyby folder structure
De az említett Resonic Player eleve olyan, amilyet szeretnél, a lehető legegyszerűbb mappaböngészővel bal alul, jobb oldalt a számok kiválasztásával, felül meg a seeker-sávval.
-
Kempetlen
tag
válasz
TechN7ne #47364 üzenetére
A Youtube-DLG és a 4K Video Downloader általában jól működnek, az előbbinél volt csak olyan, hogy valakiknél nem működött. A DLG a fapadosabb kinézetű, ám listákat és mindenfélét le tud kapni, a 4K az egyszerűbb 1-1 letöltés kezelésére. Nem szokták letiltogatni ezeket. Amiket kilőnek, azok az android appok.
csicso82: Megnézem majd ezt is.
nxferenc: Nézd meg ezeket! A 3-ból kettőt már ajánlottak is, de a Resonic Player is érdekes lehet. Az kifejezetten mappaböngészős, egyszerű lejátszó. Zenészek használják sample-ök válogatására.
-
Kempetlen
tag
válasz
Pityu. #47354 üzenetére
Uninstall után igen, újraindítás után már nem. De tök mindegy, én le szoktam futtatni újraindítás előtt, aztán max nem lesz annyi törölnivalója újraindítás alatt. Vagy hogy zavartalanul lefusson a saját uninstallere az újraindítással együtt, max megnézed, hogy egyébként mit ajánlana fel. Egyébként meg nem kell annyit telepítgetni, az is segít ám, görcsölni rajta meg végképp nem érdemes.
-
Kempetlen
tag
válasz
Pityu. #47347 üzenetére
Ja igen, akartam is írni, hogy néha azért a rég belakott rendszereken fel lehet szabadítani némi tárhelyet, annak egyértelmű előnyei vannak (nem sebességbéli persze). Arra jó a CCleaner. Meg nálam fehér listában vannak az általam használt cookie-k, a többit törli. Innen portable változatban lehúzhatod.
A másik az a BleachBit. Viszont ezzel már óvatosan kell bánni, leginkább a játék launcherek és játékok alól tud sok-sok cache-t kibányászni. A leírást érdemes végigolvasni. Más takarító stuff viszont már tényleg nem kell.
Nem, nem kell registryben kutakodni.
-
Kempetlen
tag
Van normális eBook/PDF olvasó Androidra: Moon+ Reader Pro
Asztali programként a Calibre az, ami a különféle könyves formátumok közt esetleg átalakításokat tud végezni.
Soul Gem: Akkor rákattintasz a külön oldalon jobb klikkel a képekre és mented őket.
ACtrl
-t nyomvatartva kirakod az összeset új oldalra, aztán szépen végigmész rajtuk. A mennyiséget elnézve ez úgy 5 perc munka. Hamarabb megvagy vele, mintha letöltőprogit ajánlanék (amúgy HTTrack Website Copier) és azt konfigurálgatnád. -
Kempetlen
tag
válasz
Pityu. #47322 üzenetére
Leírtam elég alaposan a linkelt oldalon. A Geek Uninstaller nem analizálja a dolgokat telepítés előtt-után, egész egyszerűen a tipikus helyeken néz utána, hogy marad-e fájl vagy bejegyzés az adott program uninstallerének lefutása után. Ha valamiért nem működik egy uninstaller, akkor lehet forszírozni a dolgot, és akkor ugyanúgy kitakarítja azt, amit tud. De ez a program sosem fog gondot okozni, ezért is ajánlott. Ennél többre pedig nincs szükség.
Eddig talán egyszer fordult elő, hogy egy szoftvercég több terméke fent volt, és a Geek a gyártó gyökérkönyvtárát is felajánlotta törlésre, amivel eltávolította volna a többi programjuk beállítását is. De 99%-ban egyszerűen csak le kell okézni, hogy persze, törölje, amit talált, gondolkozni se kell rajta.
-
Kempetlen
tag
válasz
Pityu. #47316 üzenetére
Teljesen fölösleges az, amit művelsz. Ha egy kicsit takarítani akarod a géped, akkor szedd le a Revo-t! Helyette: GeekUninstaller és ennyi. Semmit nem nyersz az égvilágon, hogy 2 bitnyi regisztry-bejegyzést törölsz, ez egy kényszeres hülyeség a múltból.
-
Kempetlen
tag
válasz
Anonymusxx #47291 üzenetére
Ami mindig is jó volt, és kb. egyedüliként normálisan kezeli a többszálú letöltést is, az ez: Free Download Manager Lite
Az új verzióját teljesen eltolták. Viszont mivel régi, a böngésző beépülőit és semmi ilyesmit nem érdemes pepipálni.daninet: Értem.
-
Kempetlen
tag
válasz
stephan0s_ #47285 üzenetére
Küldtem két programot is, mindkettő alkalmas Vimeo kezelésére (csak hang vagy videó leszedése). Magyar leírással és letöltéssel együtt:
-
Kempetlen
tag
válasz
stephan0s_ #47279 üzenetére
4K Video Downloader, Youtube-DLG
-
Kempetlen
tag
-
Kempetlen
tag
-
Kempetlen
tag
válasz
Bargab #47252 üzenetére
Akkor marad a Excel doksi. A fájl nevét kell csak bepattintani a megfelelő oszlopba, a hozzá tartozó infókat pedig úgyis be kell pötyögni. Az Everything meg jó lesz arra, ha az adott fájlt keresed, mert instant kidobja, ha csatlakoztatva van az azt tartalmazó drive. Nem hiszem, hogy ennél sokkal jobb lenne egy katalogizáló progi. Esetleg talán abban segítene, hogy nem kellene a fájlneveket bemásolgatni. De közben még nézelődök...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hardcore pizza és kenyér topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Battlefield 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest