- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Higuain20 #18697 üzenetére
a bpm-et a virtual dj is tudja állítani, de hogy menti-e, arra nem emlékszem. ha nem, akkor adobe audition.
normalizálni is sok audioszerkesztő tud, de ezek ilyen kisebb célszerszámok mp3 doctor, mps gain, sőt az audiograbber is.
itt egy leírás: How to normalize your MP3s/ Part 2: Normalize existing MP3s
-
Higuain20
csendes tag
helló !
olyan progit keresek amivel be lehet állítani a zeneszámok tempóját egy adot BPM-re és el is menti.
valamint amivel a számok jelerősségét tudom egyformára beállítani, hogy ne legyen, hogy az egyik halkabb a másik hangosabb . -
GrandeP
addikt
Üdv!
Van olyan progi, mint a virtualpc, csak pna változatban?!
Megszeretnék nézni 1-2 dolgot h hogy futna egy pna/gps-n...
Köszi.
-
dances
tag
Sziasztok!
Win-es telepítőlemezt valahogy át lehet tenni Pen drive-ra; hogy egy netbook-on újra lehessen tenni a rendszert?
Ha igen, milyen progival? -
AndrewTdi
addikt
Üdv!
nicns véletlenül valami olyasmi prog Win 7-re mint Xp-hez a StatBar? Végülis műxik Win7-en is csak pöttyet bugos meg elavult.
-
Megoldottam.
Köszönöm a gyors és nagyon jól használható segítséget. -
Wolfskin
őstag
válasz
adamssss #18682 üzenetére
nekem egy haverom hozta el a gépét, hogy a csaja amikor mentette a laptopra a képeket, mindig mindenre okét nyomott. a végén derült ki, hogy a kérdés az volt, hogy a "fájl létezik, felülírjam?". elhozta a fényképező mem kártyáját, még az előző évi nyaralásból is voltak rajta képek...
és a legfontosabb: hinni kell benne! különben...
-
Sziasztok!
Van nálam egy sdhc kártya, ami egy fényképező gépben volt. Egy kisgyerek addig nyomogatta míg kitörölte az összes képet. Én nem hiszek benne, de sok ismerősöm azt állítja, hogy vissza lehet őket hozni... Ez szerintetek lehetséges? Van vmi ilyesmi progi?
Köszi
-
ZCoyote
őstag
válasz
Kareszovics #18676 üzenetére
Egy Linux live cd?
-
Wolfskin
őstag
válasz
igen, jól mondják, GetDataBack, ha nem látszódnak a fájlok/könyvtárak.
addig is ne használjátok a gépet, mert íródik felül...
meg ugyanarról, a partícióról nem tudsz menteni, amin fut a win/program
keress rá a Hiren's boot cd v.14 Proteus restored verziójára, azon van egy cd-ről bootoló win, meg egy getdataback is, aztán esetleg próbáld azzal.főnök csaja jó nő? azért a lábát ne masszírozd...:
"Vincent Vega: Az ember ne masszírozza Marsellus Wallas új feleségének a lábát." (By Pulp Fiction) -
Visormail
addikt
válasz
Kareszovics #18674 üzenetére
Ha újra lett húzva a win és hozzáférés megtagadás van a dokumentumok mappához az nem hiba, saját tulajdonba kell venni, keress rá és találni fogsz leírást.
-
cigam
titán
válasz
Most látod vagy nem a régi dokumentumok mappát?
Indítsd csökkentet módban, ekkor intézőben jobklikk és ott a biztonság fülön adsz magadnak jogot hozzá.+Miért vállalsz be ilyent, mégha a főnököd barátnője is?
-
Kareszovics
addikt
válasz
fatal` #18675 üzenetére
Kb. én is erre tudok gondolni csak. Külső tokom van laptop vinyóhoz, meg van programom is, ami kimondottan "elveszett" dolgokra van specializálódva.
MOD: csak azt nem tudom elhinni, hogy nincs olyan program, ami az ilyen "rejtett" cuccokat nem tudja beolvasni (értsd a "szemmel" nem látható foglalt területet nem tudja olvasni).
-
fatal`
titán
válasz
Kareszovics #18674 üzenetére
Vinyót kiszeded, asztali gépre rákötöd és kész. Ha nem látszanak az adatok akkor más megoldás nincs.
-
fatal`
titán
válasz
Kareszovics #18672 üzenetére
GetDataBack? Persze egy másik vinyóra mentsetek.
-
Kareszovics
addikt
-
doktor úr
aktív tag
Adott kb. 500 db fullHD (.mts és .mov) illetve HDV (.m2t) felvétel. Ezekről szeretnék automatikusan képsorozatokat készíteni (5 másodpercenként 1 képpel), de eddig minden szoftver bicskája beletörött a feladatba. Olyasmi kellene, mint a Video thumbnails maker, de az (nálam) nem kezeli a HD-t.
-
válasz
Predator2 #18653 üzenetére
Amit te keresel az "kilövő" programnak hívják, angolul Imposition.
Ezek a programok fizetősek és drágák,
Van magyar fejlesztésű is, hozzá demo, ami nem tud menteni.Én a Preps-et használom a munkahelyen.
Ingyenes alternatívákat, ha van is, nem ismerem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Predator2 #18658 üzenetére
hát, megnéztem a Nagy Grafikius Kézikönyvben, de a középkor óta nincs elfogadott álláspont kis "füzet" szabványra. a füzet még hagyján, de a "kis" az nagyon relatív...
naszóval. ezt én nem szerkesztgetném, mert egy profin összerakott, jó kiadvány. inkább a nyomtatással játszanék. a Foxit reader az egyik legsokoldalúbb pdf olvasó, rengeteg nyomtatási opcióval.
azt nem tudod megcsinálni ezzel sem, hogy irkafűzött legyen, de azt igen, hogy kinyomtatod kétoldalasra (először minden páros, majd minden páratlan), és lespiráloztatod. azt is kipróbálhatod, hogy veszel A5-ös lapot (vagy a copy generálban félbevágatod az A4-t) és arra nyomtatsz. vagy még kisebbre. a margókkal kísérletezz, hogy nehogy mellé nyomjon. mielőtt rányomsz az egészre, csinálj pár próbát (tudod, az esőerdők...)
photoshopban szét tudnád pakolászni az oldalakat fekvő A4 oldalakra, kiszámolgatva, hogy melyik oldal melyik hátlapján legyen nyomtatáskor, hogy irka-fűzöttre is kinyomtathasd, de 200 oldalas kiadványnál ennyi melót nem feccölnék bele. a spirál is jó.
-
olivera88
veterán
Üdv.
Egy olyan programot keresek, amellyel képekből készíthetek videót/ animációt. Meteorológiai radarképeket szeretnék animálni. vele. -
combonari
tag
Sziasztok!
Én egy olyan programot keresek, amivel egy adott címszó alatt szereplő összes fájlt törölni lehet. Konkrétan az van, hogy van egy HP laptopom, amin nem indul el az Outlook2003, mert hibát jelez. Ha újrarakom, akkor ugyanez van
Szóval gyökeresen ki kéne törölni az összes fájlt, aminek köze van az outlook-hoz, és ehhez kéne valami program.
-
-
Wolfskin
őstag
nálam a tcm-ben a kijelölés menüben van négy ilyen menüpont, azt lehet, hogy egy plugin teszi bele? (másolás a vágólapra csak név vagy minden adta és útvonallal vagy anélkül.).
el tudom képzelni, mert pár éve sokat foglalkoztam a tcm felpimpelésével, mindenféle pluginokat kipróbáltam, de már elfelejtettem. azóta csak frissítek.Predator2: pdf szerkesztésre alapprogramok az Adobe Acrobat, Foxit PDFEditor, Nitro PDF stb. persze attól is függ, hogy layeres-e, vagy egy kép az egész (ki tudod jelölni a szöveget külön?). még nem dolgoztam velük (pdf --> pdf) , úgyhogy nem tudom mire képesek. bár a foxittal már fordítottam meg pdf-t, mert fejen állt, de amikor egy több oldalas pdf-ből kellett eltüntetnem a reklámokat, akkor már inkább photoshoppal csináltam, mert (nekem) egyszerűbb volt.
ha egy kép az egész, és a szöveget is szerkeszteni akarod, akkor Finereaderrel rekognizáld (de szövegértelmezésre, karakterfelismerése van online ingyenes weboldal is), az csinál belőle doc-ot, utána vedd ki a képeket, szöveget aztán abban szerkeszted meg, amiben akarod (MS Word, PS, Indesign stb.) és a végén csinálsz belőle egy új pdf-et.
ha oldalanként külön szerkeszted, akkor a giospdf-el össze tudod mergelni, ha word-ben, és régi office-od van, ami nem tud pdf-ben menteni, akkor a pdf creator ingyenesen feltelepül nyomtatóként és abban átnyomod. -
Predator2
addikt
üdv keresek egy jó kis pdf szerkesztőt a lényeg h tudjon magyarul
van egy canon fényképezőm de nincs hozzá használati útmutató töltöttem hozzá de szeretném úgy összerendezni az oldalakat h amikor kinyomtatom egy gyárihoz hasonló füzetecskét tudjak belőle csinálniTHX előre is
-
Wolfskin
őstag
válasz
ledgeri #18647 üzenetére
a tcm-ben van egy régi módszer is a könyvtárak listázására, még a norton commander-es időkből szerintem. alulra, a parancssorba kell beírni a következőket, és akkor egy win.txt nevű szövegfájlba (ez persze lehet más is) menti az infót
-----------------------------------------------------
könyvtár kilistázása:
minden info: dir > win.txt
csak fájlnév: dir > win.txt /bha másik könyvtárba mentse (pl. CD listázása a c:\ gyökérkönyvtárba)
dir > c:\ win.txt
dir > c:\ win.txt /b -
Wolfskin
őstag
válasz
sirzollee #18645 üzenetére
megnéztem, a Hide Folder mintha nem lenne win7-re (ettől függetlenül még futhat), de nagyon sok alkalmazás van, csak rá kell keresni a Google-ban.
kulcsszavak: hide folder, lock folder, secure folder stb.a truecrypt az más, azzal létrehozol egy konténert (akármekkorát) és azt tudod becsatolni meghajtóként. lehet akár 200 GB, vagy egy egész partíció is. azon belül olyan könyvtárszerkezetet hozol létre, amit akarsz, úgy viselkedik, mint bármely partíció.
a konténer létrehozása időigényes (mérettől függ, 200GB 20 percig is eltarthat), a becsatolás 1 sec. feltörhetetlen, ha jó jelszó+kulcsfájl is védi. a titkosítási algoritmusokat kombinálhatod is. [link]. -
cigam
titán
válasz
Dagobert07 #18640 üzenetére
CDburnerXP is tud borítót nyomtatni.
-
Wolfskin
őstag
válasz
ledgeri #18642 üzenetére
nem értem a kérdést. mi a második...?
a windirstat inkább arra való, hogy egy mappában, meghajtón megkeresd, hogy mi foglal sok helyet. vizuálisan megjeleníti az egyes fájltípusokat (színek) és fájl ill. könyvtár méreteket (négyszögek mérete).
az elérési utat egy egy fájlra, könyvtárra, vagy egy könyvtár összes fájljára vonatkozóan legegyszerűbben a total commanderben (kijelölés/kijelölt nevek másolása vágólapra minden adattal+elérési úttal) tudod kimásolni.
én már csak ezzel keresek fájlokat. kiraktam a fejlécbe a fájlnév és elérési útvonal másolása vágólapra ikont. ha pl. mailben akarok csatolni egy fájlt, akkor tcm-ben megkeresem, kijelölöm a fájlt, klikk az ikonra, alt+tab, a gmailben klikk a csatolt fájl gombra és a fájlnév helyére ctrl+v. a tcm úgyis mindig nyitva van az egyik monitoron, és ált abban a könyvtárban, amiben dolgozom, tehát sokkal gyorsabb megkeresni a csatolmányt.
ugyanígy, ha neroban ki akarok írni valamit, akkor kijelölöm a fájlokat, ráhúzom a tálcán a nerora, majd mikor átvált, akkor fel az új összeállításba. csak ekkor engedem, el őket. én már szinte mindent csak tcm-ben keresek.a dierectory lister pedig egy html (vagy txt stb.) formátumot készít, ahol minden könyvtár/elérési útvonal alatt egy táblázatban vannak a benne lévő fájlok. az adatokat, amit megjelenít mellettük, be tudod állítani
-
kraftxld
félisten
válasz
Dagobert07 #18640 üzenetére
Nero + Coverdesigner.
-
Dagobert07
tag
Sziasztok olyan progit keresek cd íráshoz ha kiíírok egy cd-t (audió CD) akkor listázza a kiírt számokat egymás alá és kitudom nyomtatni borítónak.
-
Wolfskin
őstag
válasz
sirzollee #18629 üzenetére
hide folder. nem csak jelszóval védi, de láthatatlanná is teszi,. úgyhogy meg se próbálják feltörni. ha más oprendszer elől is védeni akarod: T r u e C r y p t. (best of.)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Krystal_s #18628 üzenetére
total commander. ki használ még egyablakos exploret?
egyébként frissítsd a como-t 5.5-re, a cmdagent.exe sok galibát csinált a korábbi verziókban. (ha megnézed, az eszi a procit is). nálam a laptopon volt gond, ez megoldotta. a comodo topikban bővebb infót is találsz.
-
Wolfskin
őstag
válasz
ledgeri #18626 üzenetére
nekem ez a kettő nagyon bejön:
Directory Lister, WinDirStat -
Topanka
aktív tag
válasz
Psychonaut #18623 üzenetére
Piloss
Psychonaut
Köszi a segítségetT
cigam
Nem írom ki, gépen éa TV-én nézzük pendrive-ről, ismeri a felsorolt formákat a TV.
Köszi Neked is! -
Krystal_s
addikt
persze már úgyis próbáltam, h az egész mappát kivételekhez adtam vagy csak pár videót...de semmi. a cmdagent (ügynök) akad össze vmivel. lehet egy sima mappa - nézet beállítás gondja van ,csak már nem tudom mi. az avi-k nagy része xvid. gyanakodtam a codec-re is ,de már azt is letöröltem. számos formátumú videóm van és azokkal semmi gondja. azért gondolom h az explorer-ben nem tetszik neki vmi, mert pl TC, Q-dir-nél semmi gondja. csak ez a hülye megszokás nagyúr. TC-ben sem találok olyan beállítást h 1-2 mappa miniatűr nézetben legyen a többi pedig listában...
-
Krystal_s
addikt
én már próbáltam mindent. tegnap még revoval is leszedtem. az 5-ös óta csinálja és csak az xp-s rendszeren, csak avi fájloknál random, csak 1x naponta és csakis a win explorer-ben...lecserélni nem szeretném, mert kevés olyan biztonsági progi van amiben megbízom...ezt már megkedveltem.
köszi az ajánlott progikat. este kipróbálom.
-
cigam
titán
válasz
ledgeri #18630 üzenetére
Ez rekurzívan kilistázza a partíció összes fájlját.
Viszont a mediainfo-nak van parancssori verziója. pl. ha megadsz neki egy könyvtárat ahol a ké/hang fájlok vannak, akkor szápen kilistázza (akár1 fájlba is) a tulajdonságait.
pl:mediainfo w:\
General
Complete name : w:\teszt.mp3
Format : MPEG Audio
File size : 82.4 MiB
Duration : 1h 0mn
Overall bit rate : 192 Kbps
Writing library : LAME3.91A×A×A×A×A×A×A×A×A×A×A×A×
Audio
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Duration : 1h 0mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 32.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 82.4 MiB (100%)
Writing library : LAME3.91A×A×A×A×A×A×A×A×A×A×A×A× -
cigam
titán
válasz
Krystal_s #18628 üzenetére
Nem lenne 1xübb ha a comodo-t rendbeszeded, vagy keresnél egy másik biztonsági programot?
Amúgy a cubicexplorer vagy azexplorer++ megér 1 pillantást (portable verzió is van belőlük).
sirzolee
Jobklikk új tömörített mappa. Elnevezed mondjuk Titkok-nak. Kijelölöd, az explorerben, és Fájl->Jelszó hozzáadása. Ezzel létrehoztál egy olyan "mappát" ami jelszóval van védeve.
Amúgy itt is találsz 1-2 programajánlót a témában. -
sirzollee
tag
Hali!
Keresnék egy progit,ami egy adott mappát jelszavaz le mások elől.Win7-re.Köszi -
Krystal_s
addikt
sziasztok. Windows Explorer alternatívát szeretnék XP alá. ( sajnos a Comdo IS egy ideje összeakad az .avi fájlokkal, ha win explorerben nyitom meg őket, vagy csak fölé viszem az egeret és akkor 1 percig 100% cpu-n lesi őket a cmdagent. naponta csak 1x, de így is elég zavaró )
eddig a Q-Dir-t próbáltam és jó is lenne, csak sajnos nem találom a beállítást, hogy mappánként jegyezze meg a nézetet. pl egyik mappában Thumbnails, másikban meg sima List. -
ledgeri
nagyúr
Üdv!
van olyan progi, amivel egy egész merevlemez mappaszerkezetét (akármilyen formában) le lehet menteni egészen fájlkiterjesztésig, minimális mögöttes adattal (pl. méret, felbontás, de nem az egész film...)? -
SirRasor
addikt
-
Psychonaut
veterán
-
-
Topanka
aktív tag
Segítséget kérek!
Két progit keresek win7 64 bit alá, illetve melyiket ajánlanátok szívesen?
1. Az internet download manager helyet kellene egy magyar nyelvű hasonló jó free letöltő!
2. Melyik videó convertert ajánlanátok? magyar nyelv, egyszerű de hatékony kezelés - pl. van családi videó 720x576, 25 képkocka/sec, AVI, de bő egy órás anyag 12 GB.
És melyik formátumba érdemes konvertálni? -
SirRasor
addikt
Olyan programot tudtok, ami méri, hogy mennyi írási és olvasási adat történik a napok során egy kiválasztott partíción? Tehát kb. mint a Hard Disk Sentinel, de az csak a teljes HDD-t nézi, és nem tud egy partícióra fókuszálni.
-
Capture One Express 6
Verziók összehasonlítása | PromócióMulti Commander
A fejlesztők szerint, ez a progi, amolyan Explorer alternatíva, amelyet ingyenessé tettek. x86 és x64 változatban érhető el a gyári oldalról. -
-
cigam
titán
válasz
Wolfskin #18602 üzenetére
A sávok számossága, és a dolbi digital támogatás nincs összefüggésben. Az avi pedig nem formátum, hanem konténer.
Egy már lekevert hanganyagot elemeire bontani, és újra összerakni nem 1xü feladat, pláne ha mindenféle manipulációval felboríthatja az eredeti fázis viszonyokat (is) (ami nem 1 effekt alapját képezi). Szóval én 2x is meggondolnám, hogy csak úgy beletúrjak... Amúgy melyik fílm hangmérnőkét szeretné űberleni leírhatatlan nick-ü kérdező?
-
Wolfskin
őstag
nem tudtok valami kis progit, ami a net letöltött adatmennyiséget méri? tehát nem a sávszélességet, hanem a napi limitet a notebookon.
a pannonnál napi jeggyel netezek nagyon ritkán, ami 10mb napi forgalmat jelent. 8 mb-nál küldenek figyelmeztető sms-t, meg 10-nél is. de persze legtöbbször a netezés befejezése után órákkal...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest