Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wolfskin

őstag

válasz ledgeri #18642 üzenetére

nem értem a kérdést. mi a második...?

a windirstat inkább arra való, hogy egy mappában, meghajtón megkeresd, hogy mi foglal sok helyet. vizuálisan megjeleníti az egyes fájltípusokat (színek) és fájl ill. könyvtár méreteket (négyszögek mérete).

az elérési utat egy egy fájlra, könyvtárra, vagy egy könyvtár összes fájljára vonatkozóan legegyszerűbben a total commanderben (kijelölés/kijelölt nevek másolása vágólapra minden adattal+elérési úttal) tudod kimásolni.
    én már csak ezzel keresek fájlokat. kiraktam a fejlécbe a fájlnév és elérési útvonal másolása vágólapra ikont. ha pl. mailben akarok csatolni egy fájlt, akkor tcm-ben megkeresem, kijelölöm a fájlt, klikk az ikonra, alt+tab, a gmailben klikk a csatolt fájl gombra és a fájlnév helyére ctrl+v. a tcm úgyis mindig nyitva van az egyik monitoron, és ált abban a könyvtárban, amiben dolgozom, tehát sokkal gyorsabb megkeresni a csatolmányt.
    ugyanígy, ha neroban ki akarok írni valamit, akkor kijelölöm a fájlokat, ráhúzom a tálcán a nerora, majd mikor átvált, akkor fel az új összeállításba. csak ekkor engedem, el őket. én már szinte mindent csak tcm-ben keresek.

a dierectory lister pedig egy html (vagy txt stb.) formátumot készít, ahol minden könyvtár/elérési útvonal alatt egy táblázatban vannak a benne lévő fájlok. az adatokat, amit megjelenít mellettük, be tudod állítani

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés