- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Milyen program, ami...?
- Keresés: zaj
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 02:14 Téma összefoglaló
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Amennyiben nem, akkor itt újra kell generálni az effekteket is. Azért gondolom láttál már filmet amiben beülnek az autóba és beröffen a sor4-es motor, mikor abban az autóban egy v8 van, vagy fordítva.
Egyébként szinte minden filmet utó szinkronizálnak, ha kamerázol az utcán, ott elég sok a zaj, amit nehéz kiszűrni, pl szélzaj, autók, stb., ezért olyan tisztán érthető minden beszéd, hogy még a szereplők gondolatait is hallod
Ezek a hangeffektek egyébként egy külön szakma...
Egyébként a star warst hányszor is szinkronizálták újra?!? Vagy épp a Profi című belmondó filmet, mert az eredeti (magyar) szinkron elveszett, megsérült vagy csak éppen nem kerülhetett mono hang a DVD lemezre kiadáskor. A sok régi szinkron helyett sokszor akkora szart kaptunk, hogy nézhetetlen lett a film..
-
arfer
senior tag
Ezen már én is gondolkodtam, de hogy csinálják a filmek szinkronját? Megkapnak minden eredeti hangsávot (több sávon rögzítik vajon az eredeti hangokat, mind a sok száz zajt, zörejt, beszédhangot?), vagy tényleg vannak spéci (gondolom többmilliós) eszközök, szoftverek, amivel a kész hangsávból is ki tudják szedni a beszédet, hogy a zörejek, stb. megmaradjanak?
-
lenoma
aktív tag
Be Quiet ház, van rajta manuális kapcsolós venti szabályozó, de azt nem használnám, 3 féle különböző 12-14Cm-es Be Quiet házhűtő van benne. Szeretném szoftveresen halkítnai, ameddig nem terhelt a gép de ha terhewlem automatán menjen a sebessége fel a külön-külön beállítás szerint. Alulfeszelt ultrahalk géepkről bvan szó Az egyik Intel T-s procival a másik R5. Ameddig nincs game csak net vagy film addig max 10dB zaj, tehelve max 16 dBb! Mindkét gép asuys lapos, egy ideig ment Biosból, de aztán az asus feltolta a 3 pines ventik minimum fordulatát 60%-ra, Leveleztem velük ők javasolták a Fan Xpert 3-4-et de az nem működik a Win 10 '22 July update óta. Szoftveres kell vindows alól, háttérben futva a beállítások szerint külön-külön a ventikre. Nem igaz, hogy nincs ilyen szoftver!!!!! Neki kell állnom alulvezérelni ellenállasokkal a bios beállításait?
-
bela30
csendes tag
Sziasztok! Idegen nyelvű képregényeket hogyan, mivel lehetne a legegyszerűbben magyarul elolvasni?
Tudjátok, valami olyasmire gondolok mint amire pl. androidon a beépített Google Fordító is képes, tehát amikor csak ráviszed a telefont, pontosabban ugye annak kameráját egy lefordítandó szövegre és már dolgozik is.
Csak nekem windows 10-re kellene valami hasonló megoldás, mert az összes képregényem az asztali gépemen van.
Tehát windowson ezt valahogy úgy képzelném el hogy először elindítanám a fordítót ami elindulna a háttérben vagy kis ikonban vagy akárhogy, aztán pedig megnyitom simán, pl. XnView-vel a képregény egy oldalát is, és aztán meg az egeremmel szépen kijelölgetném neki a szövegdobozokat, tehát annyit mondjuk mindig segíthetnék neki hogy pontosan a képernyő mely részében kellene éppen angol, francia vagy egyéb más idegen nyelvű szöveget találnia, OCR segítségével felismernie, értelmeznie, majd pedig lefordítania.
Egyébként lehet ennél azért egy kicsit bonyolultabb is a dolog, vagy más, pl. egy olyan megoldásban is benne lennék hogy betallóznék neki a PC-ről egy vagy több oldalt, megvárom amíg dolgozik aztán pedig elolvasnám a végeredményt.
De ha esetleg online van is ilyen translator, nekem úgy is jó, csak lehetőleg persze ingyenes használatú legyen már. De ez persze vonatkozik egy esetleges windows install verzióra is.
De amúgy nehogy azt higgyétek hogy már nem futottam vele egy pár kört a neten. Mert de, találtam is pl. egy ilyet: https://devpost.com/software/comic-translator csak az baj hogy az alján a github-ra irányít, onnan meg sose értettem hogy mit és hogy kell letölteni Ezektől a github-os cuccoktól valahogy mindig is idegenkedtem.
Meg találtam egy ilyet is, amivel meg csak tényleg az a baj hogy nem freeware: https://www.basiccat.org/imagetrans/
Ja meg létezik egy bizonyos Crow Translate nevezetű program is, amit egy magyar oldal dicsért is nagyon: https://techwok.hu/2021/01/09/fordito-program-windowsra-ocr-funkcioval/ Csak ezzel megint csak az a gond hogy ez is a github-on van Tehát itt meg akkor segítenetek kellene elmagyarázni hogy egyáltalán mit és hogy kellene letöltenem onnan, mert én ennél a proginál is még csak az install fájlt se találom. Mondom, egyszerűen nem értek a github-hoz, nekem egyszerűen kínai az az oldal, az én computer tudásomat sajnos meghaladja.
Na de szóval valami ilyesmi, ilyen és ezekhez hasonló egyéb alternatívákat keresnék, vagy legalább ha a két githubos cucc közül valamelyik jó lehet nekem akkor meg tehát egy kis útmutatást arról hogy hogy töltsem le őket a github-ról.
Egyébként tisztában vagyok azzal hogy az OCR technológia sem egy csodaszer, mert tudom hogy minél rosszabb minőségű lesz egy-egy képregényem, minél "zajosabbak" lesznek a képek és ezáltal a szöveg buborékok is a betűkkel együtt, és minél hülyébbek a betűtípusok annál többször téveszt majd. Tudom. Mint ahogy maga a google fordítás minőségét is, de azzal meg már végképp ki tudnék egyezni, mert szerintem a google fordítója tényleg nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben, én angol videókat is néztem már a youtube-on, automatikus fordítással, és teljesen érthetőek, élvezhetőek voltak.
Egyébként íme egy konkrét példa, egy kis ízelítő abból a stílusból amivel meg kellene bírkóznia annak a bizonyos, általam hőn áhított kép ill. képregény fordítónak: https://i.ibb.co/6vFnpXy/ford.png
Előre is köszönök minden javaslatot, segítő szándékot!
-
sisi22
aktív tag
Az altalad kiemelt reszlet alapjan nekem ugy tunik, hogy a szokasos remhirkeltes zajlik egyreszt feleslegesen, masreszt az ujsagiroknak nevezett, tenylegesen cegreklamot propagalo bertollnokok hozzaallasat mutatja.
Vagyis nem a VLC telepito-ben van beepitve egy kemprogram, hanem ezt egy - vagy tobb - cegnel futo vlc-nel talaltak meg, ahol ms exchange servereket meghekkeltek.
-
liszi70
nagyúr
"valami kis egyszerű programot szeretnék. PS tudását sem használom ki."
Sokáig én is Photoshop-ban szerkesztettem, de aztán rájöttem, hogy azokra az alap dolgokra amik nekem kellenek, tök felesleges. Próbáld ki a FastStone Image Viewer képnézegetőnek a képszerkesztőjét. Azzal mindent meg tudok csinálni. Egyszerű, magyar, minden alap szerkesztésre megfelelő, zajcsökkentésre is. Képnézegetőként is kiváló, csak ezt használom.
-
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, eddig megfelelt nekem a PS6, de Win11 alatt nem futtatható.... ezért olyan
képszerkesztőt keresek, amiben normálisan lehet szerkeszteni, csökkenteni egy fotón a zajt, Reduce Noice...Gimp-et (portable) próbáltam, az alap filterek között pl van reduce noice, de nagyon gyengén dolgozik. Próbáltam hozzá a GMic kiegészítőt, de zavar, hogy a Win registryben akar átírni dolgokat (HKUS...SystemCertificates\ROOT és HKUS....\Tcpip) miközben portable. Külön tetszene hozzá a wavelet denosie plugin, de nem találtam Winen működő új verziót.
-
turho
addikt
Köszi szépen, ki fogom próbálni.

Az a helyzet, olyan anyagokról van szó, melyek bár zajmentesek, de pocsék laposan és vacakul szólnak. Szóval kb. minden beavatkozás csak segít rajtuk.
kb. 1 milliós hangrendszerem van otthon, ez nem szűk keresztmetszet. Bizonyos zenéket és balf@sz hangmérnököket viszont pont eltaláltad.
Mivel "szeretős" anyagok, ezeket (és semmi mást) némi digit eq-val tudom csak élvezni.
Ezt az állapotot szeretném fájlszinten kőbe vésni, hogy ne kelljen használnom dsp-t, eq-t. -
Top cat
addikt
-
SpaceJam
aktív tag
-
energomatt
őstag
Elvileg egyetértek. Az FS2020-ról van szó. A PC-re csak az ehhez szükséges programok vannak telepítve. A feladatkezelőben nem látok semmi mást ami futna, akkor sem amikor szaggatást tapasztalok. Egyes [leírásokra] tudok támaszkodni, amelyek szerint a szaggatást -megfelelő beállítások esetén- , háttérben zajló internet letöltések okozhatják. Ezeket nem tudtam megfigyelni. Az Avast antivírus megesküdött rá, hogy csak semleges időben frissít.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Régi VHS felvételt szeretném kicsit feljavítani /szín, esetleg zaj szűrés/
Malyik a legjobb szoftver hozzá?
Mac és Windows is van. -
Pano
veterán
PC-ben nem különösebben izgatna, notebookról van szó. Nem túl jó, hogy amikor akksiról megy folyton megy a HDD, sok akksi időt megeszik + melegedés + zaj.
Semmit nem használok róla, mégis vagy nem megy be alvóba -még a beállított érték után sem-, vagy nagy nehezen lemegy, de akkor meg valami folyton felébreszti és megint egy csomó ideig megy. -
jozefgucci1
addikt
-
Wolfskin
őstag
a ctr +tab is jó, de ahhoz le kell tenni a kávés bögrét, a jobb két meg amúgy is az egéren van.... hidd e, ha megszokod a nagyon jót, a kicsit jó is rosszan tűnik utána. persze mindent meg lehet szokni idővel...
a vivaldiban is van egy ilyen bal oldali tablista, de ez is csak egy lineáris list, annyival jobb, hogy szélesebben látszik, legalább kiírja a tab címét. de hidd el, a legjobb, ha több sorban van, 2D (sorok és oszlopok) a legtöbbet így tudod a legáttekinthetőbben fejben tartani
nálam így nézett ki utoljára az opera (tabok szélessége, magassága színe állítható)
opera
a menüsorban lévő zajosodás a skin hibája, de akkor már nem foglalkoztam vele, hogy megoldjam -
energomatt
őstag
Ez mindjárt két kérdés, de a második teljesen felesleges, mert a kérdésben pontosan benne van, hogy mi az. Bizonyára van értelme, különben nem keresne ilyet. Pl. írsz egy programot, amibe szkenneléssel lehet bevinni képet és tesztelni szeretnéd. (Elnézést a feltételezésért.) A virtuális szkenner egyébként sem foglal helyet, olcsó és nem zajos.
-
GreenIT
tag
Tud valaki olyan programot, amivel egy bizonyos idoszak alatt zajlo folyamatokat lehet megfigyelni, listaba iratni?
Van egy par kattintasos feladat, es ugy tunik, bizonyos gepeken nem, vagy csak reszben mukodik, ki kene deriteni, melyik alfolyamatnal szakad meg a lanc, de hogyan?

-
GreenIT
tag
Ha nem hűt jól a gép és zajos, ...
Valakivel vagy valamivel nagyon keversz, semmi kozom ilyesmihez, soha nem irtam ilyesmirol.
Segitseget kertem, hogy Wlan-os internetes kapcsolat hogyan naplozhato, es hogyan allapithato meg, hogy melyik hivas melyik programhoz tartozik, mert azt kell a honom ala vennem es par oram lesz egy ismeretlen helyen a vizsgalathoz, erre jossz egy "win10 telepito az isten" szoveggel.
Az en temam: wlan forgalom naplozasa es beazonositasa, kitol es hova ment es miert.
A te temad: win telepites.
(plusz valami pasztazas es hutes, amirol fogalmam sincs, honnan jott ide.)
Amugy BUEK, egy ideig ne leszek webkozelben.
-
pc360
addikt
Nem sértésnek szántam, csak egy száraz ténymegállapítás volt. Ha nincs telepítőd, akkor beszerzel. Ha nem hűt jól a gép és zajos, akkor neki kell állni YT videókat nézegetni a szétszedéséről, és szépen újra kell kenni. De ha az egész nincs meg, akkor kérhető külső segítség.
-
GreenIT
tag
SOS - ujevre.:-(
Par nap mulva egy (win7 Prof. op.r. core2-es CPU, 2 GB RAM) laptop Wlan-on - valoszinuleg max. 1,2 mbps - zajlo internet kommunikaciot kell naplozni, tesztelni, mindenfele otletet, javaslatot varok.
Amit eddig tudok:
87 eves bacsika hasznalta a gepet ket eve, szerinte gond nelkul.
December elejen eszrevette, hogy bizonyos napokon elkuldott levelei eltuntek. (Nala szerepelt, hogy elkuldte, de a cimzettekhez nem erkezett meg.)
Majd google keresoben idonkent felirat jott, hogz szokatlan tevekenyseget eszleltek es kepekre kellett kattintania, hogy folytatodjon a kereses.
Szinte ezzel egy idoben egy kedvenc weboldalanal uzenet jelent meg, hogy az IP cime letiltasra kerult.
Majd eszrevette, hogy a gepe idonkent lelassul, eros zugas jon belole, webes bongeszes idonkent lelassult, eger es billentyuzet egy ideig nem mukodott.
Neha bongeszoben figyelmeztetes jelent meg, hogy a weboldalon valami dolgozik, vagy allitsa le, vagy varja meg, amig befejezi, amit csinal.Megvolt a karacsonyi elfoglaltsagom, legyilkoltam mindent a geperol, kapott egy teljesen uj win7 Prof. SP1 telepitest Avast virusirtoval, win7 tuzfal bekapcsolva, IE nincs hasznalatba veve, FF63-as portable-t kapott, de az sincs beallitva alapertelmezettnek, igy semmi se tud elinditani semmilyen bongeszot, ha o nem inditja el.
(Karacsony miatt frissiteseket es update-ket nem engedelyeztem, mert az 3-4 napig folyamatosan kell, nem akartam, hogy emiatt ne tudjon az unnepek alatt webezni.)Visszajelzest kaptam, hogy valami gond van, gepet magara hagyta fel orara ugy, hogy minden programot leallitott, csak a win7 alatt a Freecommander volt a kepernyon, minden szemelyes adata egy pendrajvra volt lementve, de azt csatlakoztatva hagyta.
Fel ora mulva (uzsonna elfogyasztasa) utan visszamenve dobbenten latta, hogy a laptopon a wifi csatlakozas es a pendrajvjan levo piros LED vadul villog jelezve, hogy a pendrajvja keres valamit es halozati forgalom megy.
Mire elinditotta a feladatkezelot a vilogasok megszuntek es a netes forgalomra nullat irt a kepernyo.Masik visszajelzese, hogy szinten itt a feladatkezeloben a netes fulre kattintva nezi, amikor letolt valamit a webrol, a bongeszoje allandoan 1,1-1,2 mbps-t ir ki, ez az ablak viszont allandoan ugral, hogy a letoltes 1-10% koruli es a wifi savszelessege tobbnyire 30-60 mbps kozott ugral par masodpercenkent, van, amikor 100-ra is felmegy rovid idore.
(Egy 6 lakasos lepcsohazban lakik, hat lakas hasznal egy wifi-t, a tetoterben van egy keszulek, azon levo koddal azonnal csatlakozik a laptopja a Wlan-hoz, tehat acsatlakozas gyorsan letrejon, de a savszelesseg valtozik, o viszont csak a toredeket hasznalja - gondolom, a laptop kartyaja nem tud tobbet 1 mbps-nel)
Nagyjabol ennyire emlekszem, par nap mulva utazok hozza, iyg az ujevi buli jelentos reszet a wlan tesztelese es a pendrajvon esetleg fellelheto kemprogram keresese fogja kitolteni, egyik teren sincs gyakorlatom, igy - akar privatban is - orulnek mindenfele tanacsnak, win7 alatt hasznalhato programnak.
-
pc360
addikt
Jah, és még a sync errorokat is dobálja. Ez egy fos.
Zaja2: Ez a szélesvásznú képek jellemzője egy nem megfelelő képarányú monitoron. Sok értelme nem lenne összenyomni a filmet csak azért, hogy kihasználd a maradék sávokat. Különben online lejátszásról van szó, deal with it! Állítgatni asztali lejátszóban lehetne bármit is.
-
kezdosql
tag
Milyen programmal tudom kideriteni, hogy milyen forgalom zajlik a webes kapcsolaton?
Meg el se inditok semmilyen programot, csak bekapcsolom a webs elerest, es azonnal 400 MiB-es adatforgalom tortenik.
Szeretnem megtudni, mi jon es megy es hova, mert a merevlemez nem jelez tarhelyben valtozast, SSD nincs a gepen. -
pc360
addikt
Az Audacity-ben van zajszűrés.
-
FoxiestFox
félisten
Kéne nekem egy program, amivel felvehetek jeleneteket játék közben.
Amiket próbáltam:
- OBS Studio - mindenki ajnározza, nekem nem sikerült beállítást találnom, amivel ne lagolna a felvétel.
- MSI Afterburner beépített lehetőségei - egyik fekete képet vesz fel, másiknál 1GB 10 másodpercnyi felvétel (de legalább smooth), többi nem működik
OBS azért zavar, mert semmi oka lassan futni, a 8 szálas cpu meg 30% körül legelészik közben, a játék sebességére pedig semmi hatással nincs, hogy épp zajlik felvétel, vagy sem.. -
dqdb
nagyúr
Fourier-transzformáció után frekvenciatartományban megoldható egyszerűen a két jel egymásból kivonásával, majd egy inverz Fourier transzformáció, és készen is van. És ez volt az elmélet, a gyakorlat azonban sokkal csúnyább. Ha az AUB és A nem tökéletesen ugyanazokkal a beállításokkal készültek ugyanabból a forrásból B rákeverésétől eltekintve, hanem más hangerő, más felvétel, stb. akkor nem kevés játszadozást igényel, és nem biztos, hogy megfelelő minőségű lesz a végeredmény.
#40185: Fourier transformation, FFT, frequency domain a keresési kulcsszó, bár szerintem kész szoftvert nem találsz, ami tudja ezt, vagy ha mégis igen, akkor csak a sok száz dolláros árkategóriában. Először a DD2.0 jelet kell PCM-re átalakítani mindkét forrásnál, majd jön egy Fourier-transzformáció, végül az emberi beszéd frekvenciatartományát kivéve egy jelszintre hozod a két spektrumot, elvégzed a kivonást és zárásként inverz Fourier-transzformáció jön. De hogy ezzel mennyi idegesítő zajt viszel a végeredménybe, és mennyi marad meg a beszédből, azt látatlanban meg nem mondom. Ráadásul szinkronizálásnál sokszor a hangeffektek egy része is változik az eredetihez képest, mert a szinkronstúdió nem tiszta beszédsávból dolgozik.
-
brd
nagyúr
Az MSI Afterburner biztosan tudja, én is használom erre. Arra jó egyébként, hogy sok olyan játék van, ami változatos helyszíneken zajlik, és nem biztos, hogy utólag egyszerű kideríteni, hogy adott jelenet közben éppen mitől lassult be, akadt meg, míg játék közben azonnal látni.
-
dqdb
nagyúr
Process Monitor
A szűrőfeltételek közé beteszed az LG updater program nevét (Process Name | is | xxxx.exe), valamint szűrsz fájlműveletekre (Event Class | is | File System) vagy még jobb, ha fájl megnyitásra/létrehozásra (Operation | is | CreateFile), majd ezután indítasz egy frissítést. Egy rendkívül hosszú és sok zajt tartalmazó listát kapsz, amiből ki tudod bogarászni a kérdésedre a választ. Az már egy másik kérdés, hogy az updater meghagyja-e a letöltött fájlt a frissítés után, vagy törli a felhasználása után. -
Wolfskin
őstag
sziasztok
valami olyan megoldást, (beállítást, programot) keresek, ami leállítja a külső HDD-t, amikor nincs használatban. van két WD My passportom, de zavaró, hogy akkor is pörögnek (remegnek) amikor már régóta nincs adat beolvasva róluk. vagyis inkább úgy mondom, folyamatosan. nem lehet ilyenkor "pihentetni" őket? nem csak az elhasználódás miatt (bár nem tudom, számít-e nekik a "kilométer"...?
) hanem az érezhető remegés és zaj miatt itt...
köszi! -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Valami egyszerű kis programra lenne szükségem, ami tudja a következőt:
Rádió stream linket beillesztem, és real-time rögzíti az adást, majd elmenthető valamilyen épkézláb formátumban (pl mp3)
Hangrögzítős megoldást használtam eddig, de így minden "zaj" belekerül, az is, ami nem a műsor része.Gugli ezeket találta, van tapasztalatotok valamelyikkel?
-StationRipper
-streamWriterKöszönöm!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Arra utaltam, hogy a "Bármilyen komplex feladatot meg tudsz vele oldani." és "Lényegében bármit meg lehet csinálni" kicsit merész állítások képkereső algoritmusok esetén (is), mert a különböző "zajok", homályosabb, pixelesebb, stb. részek, méretváltozások, ilyesmik a képen okozhatnak fennakadásokat, amitől nem biztos, hogy az ember megtalálja, amit szeretne, és amennyiben a célra alkalmas módon át nem írja az adott algoritmus(oka)t - persze egyszerűbb képeknél jó esetben ez a gond nem jelentkezik.
Egyébként tudnál esetleg linkelni egy ilyen konkrét scriptet, ami neked bevált? Most már engem is elkezdett érdekelni a dolog.

-
cigam
titán
Azért a felismerni, és az egyenként kiszűrni nem ugyanaz ;-)
Most meg nem mondom hol,de belefutottam egy linkbe, ahol a program megtanulta felismerni egyes emberek(hangszerek?!) hangját, és azt kiszűrte a "zajból".Azóta sok minden történhetett, de széleskörű, otthoni alkalmazása nem megoldott.
gyulank v
Még jó, hogy SIM kártya van a mobilokban, és nem C4.
-
gyulank
addikt
Ugyan hány millió ugyanolyan hangú ember van, és ez mennyivel bővül, ha mondjuk nem kell 100%-osan olyannak lennie? Már attól is retteghetek, hogy hasonlít a hangom valakiére.

A tyúk egy példa. Lehet 3 gitár, meg dobok, meg cinek, meg ének, meg beszéd, meg zaj, meg visszhang is, ha jobban tetszik. -
gyulank
addikt
Te is tudnál arra a tyúkra figyelni élőben. A gép meg gyorsabb, és akárhányszor átnyálazhatja. "Csak" azt kell tudnia, hogy tyúk, és, hogy nem az a tyúk, mint a másik. Értem ez alatt, hogy ha én képes lennék megkülönböztetni, mert nem kell varázsolnia, hanem létrehozhatna olyan sávokat, amikben úgy osztja szét az egyformának hallott kotkodácsolást, hogy egyszerre csak egy szóljon, alatta meg mondjuk azok, amik amúgy egyszerre szóltak. Vagy az összes kotkodácsolást külön rakná, névvel, csoporttal és idővel megáldva, madár/tyúk/000001 1:02:13.009, persze nem nekem kéne beilleszteni a helyére, ezeket ő indexeli magának, majd a kotkodácsolás ritmusából kikövetkezteti, hogy melyikhez melyek tartoznak, és azokat behúzza egy új sávba, vagy többféle eshetőséget is megad nekem, és kiválasztom, hogy ha esetleg több tyúknak ismerte fel, hogy az a csoport is az 1-es tyúk, így pl. lesz egy madár/tyúk/01 sáv. Vagy konkrétan kijelölöm neki, az egyes tyúkokat, és úgy következteti ki a ritmusból, hogy melyikhez mely kotkodálások tartoznak. Ha meg nem egyforma a hangjuk, akkor egyértelmű. Ahhoz nem kell tudnom azt sem, hogy tyúk, hogy megkülönböztessem. Visszhangnál már nehezebb lenne a helyzet még így is, ha mondjuk a visszhang ereje akkora, mint a forrás, de valami alapmintázatok alapján tudhatná, mi nem illik oda. Szerintem lehetne ilyet, csak mire lenne jó azokon a felesleges dolgokon kívül, mint, hogy valaki élethű felvételeket akar zaj mentesen, vagy térhatás effektet akár monó felvételből? Ez nem elég ok, hogy próbáljanak ilyet csinálni. Habár lehet, hogy egészségügyben jól jönne egy online sztetoszkópnál, csak még nem jutott eszükbe.
-
gyulank
addikt
Úgy, hogy mondjuk lenne egy monó felvétel, amin van az a zaj, ami nincs, csak a felvételen van, van repülő, 3 tyúk, 2 kakas kukorékolás, 2 másik madár, Jóska, Pista, Juli, és Éva, motorfűrész, 2 légy, egy fácándürgés, kalapács, és égzengés, és csak az egyik tyúk kotkodácsolására koncentrál. Vagyis nem, akkor már egyúttal külön sávokba mentheti nekem az összes résztvevőt, amin csak az egyik van. Ja, és mindez strandon van, és visszhangzik, és visszhangmentesíteni is kéne. Álmodozzak még?
-
brd
nagyúr
Nálam speciel a WD-imnél (amelyiken állítani lehet), annyira halk lesz, hogy belevész a HDD-ben lévő tányér forgása keltette zajba (és az sem túl hangos). Szintén a WD-imnél az átlagos ~12 ms-os elérési idő 18 ms körülre nő meg tőle.
Egyébként pl. a CrystalDiskInfo is tudja állítani, és ez ingyenes. -
Kernel
nagyúr
Akkor nem tudom, minek nevezzem azt a gépet, amivel egy monitort és egy TV-t is működtetek (maga a gép mellesleg a fal túloldalán üzemel, vagyis zajmentesen), aminél elvárás, hogy távszabályzóval is vezérelhető legyen (csak az én USB-vevős távszabályzóm kvázi billentyűzetként szerepel).
Ahol szerintem egy lejátszó ne akarjon fájlokat rendezni, kezelni, letölteni semmit ne töltögessen.
Speciális igényként (mivel jelenleg egy 1024x768 plazmát használok, natív módban), képes legyen 4:3 --> 16:9 pixelnyújtást alkalmazni. Ezt az XBMC és az MPC-HC is tudná, csak nem jegyzi meg, minden lejátszásnál újra kellene piszkálgatni. PotPlayer és KMPlayernél ez sem gond.
Vannak persze még további részletei a dolognak, de most inkább a PotPlayer navigátorát (fájlböngésző) emelném ki, amit talán az utóbbi időben kapott, vagy csak én nem vettem észre eddig, de igen elégedett vagyok vele, azóta is, mióta írtam róla: [link]
-
Kernel
nagyúr
Szoftveres oszcilloszkóp esetleg. De ahhoz hardver is kell. Ámbár létezik olyan program is, ami a hangkártyát használja bemenetnek, persze a tápfeszültségeket közvetlenül vizsgálni azzal sem tudod, kell hozzá egy DC-leválasztó mérőfej is (egyszerű kapacitív leválasztó).
Gyakorlatilag arról van szó, hogy amikor a tápegység kimeneti szűrőkondenzátorai kezdenek elhasználódni, a DC-kimeneten egyre nő a zajszint, vagyis az AC-komponensek aránya, ami egy idő után a számítógép más részeit is károsíthatja. A zajfeszültség oszcilloszkóppal kimutatható, az egyes kimenetek vizsgálatával. A DC-szint pedig simán multiméterrel is ellenőrizhető.
Ugyanakkor ez a módszer sem mutatja ki egyéb alkatrészek elhasználódását, csak a leginkább kritikus kimeneti pufferek állapotáról adhat információt.
-
maestro87
őstag
Nem néztem be semmit. Egyébként én is winrar-t használok mióta gépem van és nem egyszer volt már ilyen (de nem is sokszor), hogy nem tudok megnyitni egy rar-t vagy office fájlt. Zip-pel vagy txt-vel nem fordult még elő ilyen. PDF-fel is volt talán már ilyen tapasztalatom. Persze hogy adatvesztés, azt hittem ez világos, csak azt nem tudom hogy mitől! Áramszünet évente kb. kétszer van és azokkal a fájlokkal fordul elő amiket nem is szoktam használni. Ezért is én a háttérben zajló töredezettségmentesítésre tippelek, hogy rosszul végzi a dolgát. Rar-nál elég ha csak 1 byte-ot "elfelejt" és már nem lehet megnyitni.
-
cigam
titán
w.miki
Leginkább sehogy. Sztereo felvétel esetén meg lehet trükközni, hogy csak a középre panorámázott "mono" jelet kiszűrod. Így kiszűrheted az énekest. (vocal remover) Gyakorlatilag elég gyenge eredménnyel.A másik lehetőség a statikus zajok szűrése. Ekkor mintát vesz az "alapzaj"ból, és ennek a spektrumát kiveszi az eredetiből. A zene elég dinamikusan változó sztoasztikus spektrumát nem tudja lekövetni, pont azért mert folyamatosan változik. Nem tudni mi az ami kell és mi az ami nem.
-
w.miki
veterán
-
LonGleY
veterán
Van benne noise removal (zajszűrő) eszköz (és tud magyarul is).
Letöltés: Audacity 2.0.5 Portable.zip
-
w.miki
veterán
Szerintetek egy zajos mp3-ból le lehet szedni a háttérzajt (motor) egy mp3 file-ból?
Van erre valami könnyen kezelhető program, vagy valaki meg tudná csinálni? -
Mr.Peter
aktív tag
-
Vasinger!
nagyúr
Ha már itt jártam, akkor még egy kérdés.
Keresek egy olyan képnézegetőt ami:
- Gyors (RAW fileokat is gyorsan renderel)
- Minden képformátummal megbirkózik, videofájlokkal viszont nem kell
- Könnyű szerkesztési lehetőségek (élesség, zaj, fényerő, kiegyenesítés stb.)
- Lehet fizetős isXnview-ot használtam, de nem nagyon jött be, se az Ifran View. Valami más esetleg?
-
LonGleY
veterán
-
dezs520
senior tag
Jaj de jó hogy tudtam segíteni.
Annyi infó még van a dologról,hogy nagyon meg kell nézni a kamerát,amit használ az ember.
Én box kamerát használok (objektívvel) ami nappal jó,de estére annyira zajos a kép a kevés fény miatt (kültér)hogy nagyon nehéz belőni a riasztás funkciót.
A másik hogy nem tudom mi miatt,de laggol,szaggat a kép,eddig simán tv-re volt kötve,ott nem tapasztaltam semmit,nem tudom mi lehet a szűk keresztmetszet,(fps-t nem tudok állítani)
Van egy Logitech HD C525-ös kamerám (720p) mellé rakom,megnézem az hogy viselkedik.
A proci terhelés felmegy 65-70%-ra egy képpel... -
zone
őstag
-
AtHoS
nagyúr
Jah, hogy sokkal nagyobb a letöltendő anyag mérete, mint a használható ramdiszk mérete? "Na az ellen nem véd!"
Vagy esetleg ilyen a rendszer?

Egyébként nagyon úgy látom, hogy olyan speciálisak az igényeid, hogy magadnak kellene megírni a kívánt dolgokat elvégezni képes programot.
Minden esetre én továbbra is router+laptop winyó párost javasolnám. Ezt kis helyen úgy el tudod helyezni "bárhol", hogy az amúgy is alacsony zaj, amit produkál nemzavar. Bár ettől még a géped zajos lehet

-
AtHoS
nagyúr
Ha 24/7 torrentezni akarsz és fontos számodra az energiafogyasztás is, akkor egy torrentre alkalmas router lesz számodra a megoldás. A router + egy rákapcsolt laptop winyó fogyaszt kb. 10...15W-ot óránként.
Ha ugyanezt a számítógépeddel akarod megoldani, akkor látatlanban 40W-ról fog indulni az óránkénti fogyasztásod. Ha erősebb géped van, akkor ettől sokkal magasabb is lehet.
Azt pedig jó lenne, ha megértenéd, hogy a rendszer winyót soha nem fogja leállítani az eddig ismert windows OS-ek egyike sem, ugyanis folyamatosan történik rá írás/róla olvasás. Ha nem hiszel nekünk, akkor nyisd meg a rendszereden az Erőforrás figyelőt és figyeld mennyit és mikor írogat/olvas az OS a rendszervinyóra/ról. Saját szemeddel láthatod majd, hogy folyamatosan használja, így a leállítására semmi esély. Szóval egyetlen HDD használata esetén az a winyó bekapcsolástól kikapcsolásig folyamatosan üzemelni fog.
Egyébként van olyan router, amely tudja a sebességkorlátozást is, miközben a rákötött winyóra/pendrive-ra/stb dolgozik a torrent. Előbb utána kell kérdezni a routernek és csak aztán vásárolni, nem pedig fordítva. Esetleg OpenWRT helyett más alapú FW-t kellene használni (pl. Tomato)
A ramdrive-ra történő ideiglenes töltés, majd innen áthelyezés HDD-re, ha elkészült minimalizálja a winyó írások számát és áramkimaradás esetére is van megoldás.
A HDD-k/számítógép halkítására is vannak kitűnő megoldások.
Természetesen aki nem tud megfelelő szintű kompromisszumot kötni, annak erősen a zsebébe kell nyúlni, mert egy passzív rendszer nem olcsó mulatság.
Egyébként léteznek seed szerverek is, így be sem kell kapcsolnod a géped a töltéshez, seed-eléshez. FTP-n letöltöd gépedre az elkészült anyagot, így tényleg nem kell, hogy egy másodperccel is tovább üzemeljen a géped. Természetesen ez is pénzbe kerül. Kicsit többe, mint, ha routerrel torrenteznél. De az biztos, hogy nem fog zajt okozni nálad a torrentezés.
Sajnos nem igazán tudtam kihámozni mi is lenne a végső célod, de mint láthatod szinte mindenre van megoldás. Ennek jelentős része anyagiak kérdése. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor jöhet a kompromisszum/fontossági sorrend felállítása.
-
gyulank
addikt
Már írtam az én HDD-mről, és ugyanúgy, ha nem csinálna semmit, akkor nem menne a rendszer lemez sem. 8GB memóriánál már remélem nem kell HDD-re írni a memória tartalmát se, ha sok lap van megnyitva firefoxban. Én nem akarok semmilyen ventit sehova. Azt szeretném, hogy Némalyukként elnyelje még a környezetben lévő zajokat is, de mivel ez nem megoldható, megelégednék egy szinte mindig némával is. Azért, ha úgy számolnánk, hogy 24órát torrentezne, akkor a 2 mód közt, hogy mindig megy, vagy mondjuk óránként 20mp-et, elég nagy különbség van. Ha mondjuk 5W-al számolunk, az 24*5=120Wh, 24*20/3600=0,13óra*5W=0,7Wh, és 24óra helyett csak 8percig megy, ami kb. 0,6%, vagyis 99,4%-al hűlne.
-
gyulank
addikt
Én nem azt írtam, hogy azt seedelem, amit letöltök, hanem, hogy egy külön memóriarészbe, mikor a letöltött adatot áthelyezi a HDD-re, akkor cseréli a seedelést is a memóriában egy másik részlettel.
Bár azt is seedelhetné, amit épp letölt, és akkor nem kéne külön rész a seednek.
A zaj, és a megfelelés egyén, és HDD függő. Az én 80-as Samsungom tele van bad szektorral, pedig nem nagyon torrenteztem még. Én, ha lehet legtöbb időt némán akarom használni, plusz ha nem megy, nem is fogyaszt, nem melegszik. -
localhost
Közösségépítő
Igen, igazad van.
A szövegértés, szövegfelismerés meg a Siri és a hangparanccsal vezérelhető mobiltelefonok az két külön dolog. Mondhatni ég és föld.
Az emberi folyóbeszéd megértése nem alapulhat hangmintán, mesterséges intelligencia kell, de ahhoz a mai gépek kapacitása és tudása még kevés.
Környezeti zaj, hangerő, beszédsebesség, hangmagasság, kiejtés, nyelvjárás, artukuláció, tájszólás minannyi leküzdendő paraméter...
Különösen nehéz feladat lesz a diktálóprogramok megírása - de onnan már csak egy pici lépés lesz a valódi szóbeli gépi nyelvi fordítás, valós időben.
-
footy
addikt
Ket okbol is jobb, egyik hogy nalam mindig 20+ ablak van folyamatosan nyiva es nem akarom keresgelni hogyha ki kell valami miatt kapcsolni. A masik pedig, hogy tobb radionak is flash alapu az oldala, ami miatt terhelve van elegge a processzor, ezert porog a venti ami zajos es csokken a notebook uzemideje.
Sajnos egyik program sem tud belepni a TuneIn fiokba. -
mclaren777
senior tag
Igen, hasonló okból:
Van egy SSD és 2 HDD adattárolásra.Általában csak az SSD van használatban (amin az OS és a fontosabb alkalmazások vannak), ezért úgy gondolom, hogy az idő jó részében a 2 HDD csak fölöslegesen zajol a gépben.
win7-ben már beállítottam az 1 percet, de nem vagyok benne biztos, hogy normálisan (ha kell külön-külön) kapcsolgat-e több hdd esetén is.
-
Wolfskin
őstag
nem tudom mi lehet. a rendszert kb. 2 hete tettem fel. nem szűz, de még tapasztalatlan...
leszedtem a revoval, utána ezt is lefuttattam, a telepítő cd-t felmásoltam a c:\ gyökérkönyvtárba, lassan telepítettem, közben nem zajongtam. lement hibaüzenet nélkül, és mégis: "kis türelmet, a Windóz..."

feltettem az office sp3-t, futtattam rendszergazdaként, xp módban, semmi
-
törölt tag
Üdv.Olyan programot keresnék amivel a nettről letöltött mp3 előadások hangerejét lehetne emelni,hogy ne legyen halk.Próbáltam átkonvertálni a hangerőt átállítva 200% vagy fölé de nem elég és inkább zajos lett.
-
cigam
titán
-
Horka1
tag
Üdv!
Ismertek valamiféle zajgenerátor progit? Folyamatos frekvenciákra lenne szükségem, akár nem csak a hallható tartományban...
-
cigam
titán
De van, de van

Most kész megoldást nem tudok linkelni, de ha lefuttatsz a fájl(ok)on egy fft analízist máris van megoldás( 13kHz feletti frekikre figyel, ha túllép egy adott zajküszöböt, már jelzi is, hogy ebben a fájlban vannak magas hangok.
Egyébként mi a túró van ezekben a fájlokban, és miért érdekes, hogy vannak-e benne magas hangok?
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan progi, amivel pl egy full hd mkv kiterjesztésű video alatt lévő több csatornás hangot csatornánként tudnék editálni, pl kivenni a centerből szóló zajt úgy, hogy a hátulról jövő másik zaj ne zavarjon bele.
-
Wolfskin
őstag
így van, ráadásul én pont kiemelni akartam az emberi hangot. egyszer egy kupolás csarnokban csináltam interjút valakivel, ahol olyan iszonyú háttérzaj volt, hogy alig értettük egymás szavát. az viszont szerencsére valamennyire monoton, így a spektrum analizátorban jól ki lehetett jelölni zajprofilnak, amit az audition le is szedett.
ebben tudok segíteni, ha érdekel, vagy aktuális, de szerintem pü, ne offoljuk szét a topikot. -
ArchElf
addikt
(mivel az ált középre van pozicionálva térben, ezért ha jól emlékszem meg kell cserélni a két csatornát, az egyiken fázist fordítani, így épp kioltja egymást a két csatornában lévő hangfrekvencia. ezt anno kipróbáltam, elég jól működik, de asszem vannak is rá egyklikkes célprogik) - de ugye neked sem lett volna ugye jó ez a megoldás, mivel gondolom nem sztereo mikrofonos diktafonnal vettél fel... (amúgy állítólag már tényleg elég jó zajszűrős sztereo mikrofonokat lehet kapni)
AE
-
ArchElf
addikt
Audition-ról csak olvastam (nincs rá pénzem
)...
Van benne beépített zajszűrő: legyegyszerűbben úgy működik, hogy keresel egy néhány másodperces szakaszt, ahol csak zaj van (pl koncertfelvételen számok közti szünet és azt adod meg zajforrásnak a szűrőben). Egyszerűbb szűről ezt egyszerűen csak "kivonják" a hangfájlból, a kicsit intelligensebbek csainálnak valami spektrum analízist és az alapján próbálják szűrni a zajok frekvenciatartományait...
Spekuláció (tapasztalatok alapján)
Dobot szerintem így viszonylag egyszerűen ki lehet szűrni: felvenni egy zenerész, ahol csak dob van (vagy az a legdominánsabb), kiemelni egy néhány (5-10) másodpreces részt, leszűrni azt a részt az alacsony frekvenciatartományra (ha a dübörgést akarjuk kivenni), majd azt megadni zaj-referenciának.
Hang kiemelésnél ugyanezt meg lehetne csinálni, csak ott a felvett részből a a beszéd tartományát kell kiszűrni, majd az eredményt átadni mint zaj-referenciát...AE
-
Wolfskin
őstag
heló, erről írhatnál egy sort, ha vágod, mert engem is érdekelne. van olyan plugin vagy szűrő audition alá, ami kimondottan az emberi (beszéd)hang kiemelésére szolgál?
nekem annyi szokott sikerülni, ha van olyan rész, amiből zajprofilt tudok kreálni, akkor azt leveszi az egész fájlról, meg a grafikus eq-n kiemelem az emberi beszédhang tartományát, a többi meg le, egy kis dinamika emelés, de ennyi. nem 100% az eredmény...
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Van egy gyenge minőségű (zajos, halk), mobillal felvett szövegem.Van-e olyan progi ami amatőrök számára is használható és fel tudja javítani ezt a (.amr kiterjesztésű) állományt?
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok olyan alkalmazást ami videóból (pl. koncert vid) kiszűri a zajt?
Remélem értitek,igazából talán a basszus okozta rezgéseket akarom tompítani

-
Wolfskin
őstag
hogyan lehetne kicsit feltuningolni...
írj ki rá pályázatot!

egyébként photoshop. azon belül is [ononesoftware/perfect resize plugin]
de ha őszinte akarok lenni, akkor ilyen kis kép csak valahogy eleffektezve fog mutatni (pl antikolva. persze itt nem a sepia beállításra gondolok...). mert nem csak a mérete kicsi, hanem az információtartalma is

zajszűrésre a legjobbak: imagenomic/noiseware, meg amiket mondtak (noise ninja, neat image). mindhárom a photoshopba van beépülve, bár a neat image külön progiként is fut (azt tudom, mert kipróbáltam)
ha nem jön össze, töltsd fel a képet, megpróbálok segíteni.
-
rizso
veterán
Helló Srácok!
Mondanátok 1-2 programot/plugint, ami jó zajszűrésre fotókhoz?

-
w.miki
veterán
Mi az, amivel szöveg (MP3) alá zenét lehet keverni, a háttérbe? Aztán úgy elmenteni az egészet. A lehető legegyszerűbb, kezdőknek való kellene.
(A szöveg felvételére is ajánlhatnátok egy zajmentes programot...)
Köszi
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Mivel lehet felvett sokszor rosszul hallható beszédhangot tisztábbá tenni, kiélesíteni, zajt kiszűrni? (ez egy diktafon felvétel amr, de a formátum nem gond mindegy mert azt lehet konvertálni).
Köszönöm.
-
Dluinet
nagyúr
-
dokee78
félisten
-
Dluinet
nagyúr
-
Jazz
veterán
Fraps-ot felejtsd el. Helyette Pl. HyperCam, egy külső Encoderrel, pl. DiviX Pro 7 akármi. Ha ez a kettő fennt van, a HyperCam-ban tudsz állítani külső encodert (divix Pro), Encoderben meg (divix) tudod állítani a tömörítés hatásfokát, felbontást, kódoló eljárást, bit rate-et, mindent. Tökély.
Főleg ha game-ből veszel fel, és nem akarod hogy túlságosan leterhelje a CPU-t a valósidejű kódolás, egyszerűen csökkented a tömörítés "tökéletességét", eredményként sokkal kevesebb Cpu, és kicsit "zajosabb" képminőség.
Mindezt teheted úgy, hogy közben látod, hogy az adott +1% tömörítés hatásfok, vagy bit ráta hogy befolyásolná a CPU használatot, a kimeneti file méretet...stb.
De van lehetőség uncompressed-re is, aztán te utólag 20 menetes akármivel végigmehetsz rajta, ha akarsz. De high resolution uc felvételt kétlem hogy bírna a vinyód
kraftxld: nagyon tisztességes a hangkártya, köszöni szépen
(studio, nem tudom a pontos típusát) Te akkor lecseréled pl. a csúcs plextor blu ray íród, mert nem adnak hozzá profi író programot? 
-
Clark_1
csendes tag
Hello mindenki!
Én egy olyan programot keresnék (mindegy, hogy free vagy fizetõs), amivel mobiltelefonnal felvett (mint diktafon) wav típusú hangfájlokat meg tudok szûrni. Gondolok ez alatt csörgések, köhögés, orrfújás stb zaj kiszûrésére. És esetleg olyat is tudna, hogy a fõ-hangot (elõadó hangja) kicsit felhangosítsa. (ha lehet ilyet)
A legjobb egy egyszerûen használható program lenne, vagy esetleg ami automatikusan, és nagy pontossággal meg tudja ezt csinálni (nem vágja ki az elõadó hangját is). De ha csak bonyolultat tudtok, akkor az is jó. Majd megnézem mennyire nehéz

Köszi mindenkinek a segítségét.

Üdv: Clark_1
-
atesss
addikt
Akkor próbáld meg a HDD gyártó programjával.
Vagy van a Windows(hibájá)-t kizáró lehetőség is: Bootolható CD, én korábban pl. Hitachi Feature Tool-t használtam, ami a nevével ellentétben minden márkájú vinyóval működik (más extra beállításokat persze lehet csak Hitachi-kon tud).
De lehethogy a WD-nek is hasonló, BootCD-s programja van.Ja és egy kis kiegészítés:
amivel lecsökkenthetem a HDD motorjának a pörgési sebességét
Na ezt nem fogod tudni átállítani...
Ezek az olvasó-író fej mozgási sebességét állítják, tehát idle-ben nem fogsz észrevenni semmilyen hangcsökkenést, a seek-zaj csökken le, és ezzel együtt az elérési idő nő meg (emiatt lesz "lassabb" a vinyó - elsősorban kis fájlok olvasásában / írásában). -
cigam
titán
Te túl sokat nézted a helyszinelőket.
Statikus zajok sistergés, brumm, stb egész jól szúrhetől. ingyenes program is van rá pl. audacity. -
pukkancska
tag
Sziasztok
Olyan programra lenne szükségem ami...
Van egy xxx.amr kiterjesztésű hangfájlom, amit mp3 lejátszóval vettem fel (beszélgetés)
elég sok zaj keletkezett benne, pl. a TV hangja vagy más zúgás-búgás.
Milyen progival lehet azt megoldani, hogy csak a lényeget halljam, tehát a sok zajt elnémítani.
Vagy olyan is jó, amivel a különböző hangokat szét tudom szedni. -
ticzi01
aktív tag
-
Nevil2
tag
Üdv!
SAM és WD vinyóhoz kellene olyan progi, amivel a zaj/teljesítmény arányt tudom változtatni. Mindkét gyárit letöltöttem, de ki kell írni cd-re (.iso) és a Vista64 + SATA HDD + SATA CD felállással nem tudom futásra bírni (a boot cd DOS-os, de a sata miatt nem boldogul sztem).
A HDD sentinel pedig kiírja, h a merevlemezvezérlő illesztőprogram nem támogatja a változtatást.
Tud valaki megoldást?
-
thomasthomas
tag
Hi!
Egy olyan programot keresnék, mellyel hangfájloknak tudnám kiszűrni a zaját.Na most a probléma nem olyan egyszerű, mert az idáig általam használt hangszerkesztő(Audacity) éppen azt szedi ki, ami nekem nem kell (azaz ott a "zaj" kell), szóval nekem olyan kéne, amelyben egy megadott időintervallumon belüli részt többfelé szétszed.És én ezek közül kiválogatom ami kell, és kiválogatom ami nem.
Remélem érthető voltam.Előre is köszi.
-
epidemic
tag
Sziasztok!
Egy olyan program kellene amivel képes vagyok a hangokat elválasztani egymástól.
PL egy utcai felvételen szétválasztom a járművek, a gyalogosok hangját, kutyaugatást, stb úgy, hogy csak a nekem kellő hangot lehessen hallani egyedül. Úgy mint a CSI-ban!
Próbáltam már a nero wave editorban is, hogy változtatom a hang frekvenciáját és így kiszűrni a számomra fölösleges hangokat és zajokat, de azért így mégsem tökéletes! De mondom magamnak, az űrtechnológia korában csak meg tudom valahogy oldani én is!
Szerintetek mivel próbáljam?
Köszönöm!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Keresek olyan video konferencia programit, ami a következőre képes:
3 különböző helyszínen zajlik valami, mindenhol 1 kamera kintvan.
Egyszerre csak egy helyen történik valami fontos program,
és olyankor azt a máik 2 helyre kell közvetíteni élőben.
Ez 3 különböző városban fog zajlani neten keresztül egyszerre.Valaki tud ajánlani valamit?
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Powerpointból szeretnék avit csinálni. Tudtok olyan progit, ami felveszi az asztalon zajló dolgokat és jó minőségű aviba menti (ha a PPT-t kirakom teljes képre, majd később megvágnám)?
Köszi
-
kentaÚr
csendes tag
Üdv!
Videokamerával felvett anyagnak csak a hangján szeretnék javítani(zajok kivágása,
csökkentése,egyes helyeken hangerő növelése).
Létezik erre olyan program, ami szétválasztja a képet a hangtól,és a hang javítása
után a már jó hangot vissza lehet tenni a képre?
Ja, és hogy legyek egy kicsit telhetetlen, esetleg magyar nyelvű?
Előre is kössz! -
Jadro
veterán
Ez jó kis cucc, köszönöm én is!
Viszont lenne még ehhez egy kérdésem. Nekem olyan program kellene, ami a cfoss pseedhez hasonlóan kijelzi az éppen zajló forgalmat. FEl és letöltés sebessége. De mást nem csinl, forgalmat nem befolyásol, csak kijelez. A lénye hogy a szemem sarkából lássam folyamatosan. Így sikerült pl egy vírust is kiszúrnom. Kerregtette a hálózatot ezerrel. -
DeusHun
őstag
Hi!
Egy olyan progit keresek amivel ki tudnék venni egy mp3-ban szöveg mögül zajt. Mivel nem vagyok járatos ebben (értsd ma álltam neki ennek a project-nek) így valami olyan kéne amivel ezt relatívan könnyen meg lehet csinálni (vagy ha valaki már profin csinál ilyet és vállalna 2 mp mp3 átdolgozását jelentkezzen
). Tudtok erre ajánlani valamit? -
ollie
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Milyen program, ami...?
- Keresés: zaj
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Audacity

)...