- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan progi, amivel pl egy full hd mkv kiterjesztésű video alatt lévő több csatornás hangot csatornánként tudnék editálni, pl kivenni a centerből szóló zajt úgy, hogy a hátulról jövő másik zaj ne zavarjon bele.
-
válasz
Kareszovics #18598 üzenetére
Kösz, de ez számomra is egy pozitív, gyakorlati tapasztalat, mivel eddig nem kellett ilyen jellegű progit használni (írtam is), viszont jó tudni, hogy létezik ingyenes, és ezek szerint hatékony megoldás.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics #18567 üzenetére
Itt szeretném megköszönni Fire/SOUL/CD-nek az ajánlott programot; az adott SD kártyáról hibátlanul visszahozott mindent.
-
Wolfskin
őstag
válasz
ArchElf #18594 üzenetére
így van, ráadásul én pont kiemelni akartam az emberi hangot. egyszer egy kupolás csarnokban csináltam interjút valakivel, ahol olyan iszonyú háttérzaj volt, hogy alig értettük egymás szavát. az viszont szerencsére valamennyire monoton, így a spektrum analizátorban jól ki lehetett jelölni zajprofilnak, amit az audition le is szedett.
ebben tudok segíteni, ha érdekel, vagy aktuális, de szerintem pü, ne offoljuk szét a topikot. -
ArchElf
addikt
válasz
Wolfskin #18592 üzenetére
(mivel az ált középre van pozicionálva térben, ezért ha jól emlékszem meg kell cserélni a két csatornát, az egyiken fázist fordítani, így épp kioltja egymást a két csatornában lévő hangfrekvencia. ezt anno kipróbáltam, elég jól működik, de asszem vannak is rá egyklikkes célprogik) - de ugye neked sem lett volna ugye jó ez a megoldás, mivel gondolom nem sztereo mikrofonos diktafonnal vettél fel... (amúgy állítólag már tényleg elég jó zajszűrős sztereo mikrofonokat lehet kapni)
AE
-
Wolfskin
őstag
válasz
ArchElf #18590 üzenetére
igen, ezt ismerem. csak olyat kerestem sokáig, ami épp az inverze. nem negatív elven, kijelölt vagy máshogy definiált spektrumot csökkent, hanem egy bizonyosat (emberi hang, vagy kijelölt beszédhang) kiemel. nekem interjúk érthetőbbé tételéhez kellett anno, de a net főleg a karaokei technikákkal van tele, azaz hogyan tudod zenéből törölni az énekhangot
(mivel az ált középre van pozicionálva térben, ezért ha jól emlékszem meg kell cserélni a két csatornát, az egyiken fázist fordítani, így épp kioltja egymást a két csatornában lévő hangfrekvencia. ezt anno kipróbáltam, elég jól működik, de asszem vannak is rá egyklikkes célprogik)
-
törölt tag
válasz
ArchElf #18590 üzenetére
esetleg lehetne csinalni visszafele a vocal remove-ot.
a legegyszerubb enek-eltavolitok azon alapulnak h altalaban kozepre van keverve (tehat mindket oldalban egyforman van meg). tehat eltavolitani bizonyos mertekben ugy lehet h egyszeruen kivonod egymasbol a ket csatornat. -
ArchElf
addikt
válasz
Wolfskin #18587 üzenetére
Audition-ról csak olvastam (nincs rá pénzem
)...
Van benne beépített zajszűrő: legyegyszerűbben úgy működik, hogy keresel egy néhány másodperces szakaszt, ahol csak zaj van (pl koncertfelvételen számok közti szünet és azt adod meg zajforrásnak a szűrőben). Egyszerűbb szűről ezt egyszerűen csak "kivonják" a hangfájlból, a kicsit intelligensebbek csainálnak valami spektrum analízist és az alapján próbálják szűrni a zajok frekvenciatartományait...
Spekuláció (tapasztalatok alapján)
Dobot szerintem így viszonylag egyszerűen ki lehet szűrni: felvenni egy zenerész, ahol csak dob van (vagy az a legdominánsabb), kiemelni egy néhány (5-10) másodpreces részt, leszűrni azt a részt az alacsony frekvenciatartományra (ha a dübörgést akarjuk kivenni), majd azt megadni zaj-referenciának.
Hang kiemelésnél ugyanezt meg lehetne csinálni, csak ott a felvett részből a a beszéd tartományát kell kiszűrni, majd az eredményt átadni mint zaj-referenciát...AE
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
ArchElf #18565 üzenetére
heló, erről írhatnál egy sort, ha vágod, mert engem is érdekelne. van olyan plugin vagy szűrő audition alá, ami kimondottan az emberi (beszéd)hang kiemelésére szolgál?
nekem annyi szokott sikerülni, ha van olyan rész, amiből zajprofilt tudok kreálni, akkor azt leveszi az egész fájlról, meg a grafikus eq-n kiemelem az emberi beszédhang tartományát, a többi meg le, egy kis dinamika emelés, de ennyi. nem 100% az eredmény...
-
válasz
ledger #18581 üzenetére
Rossz koncepció, mert egy tömörítettet újratömöríteni minőségvesztést jelent. Nem próbáltál más szerkesztőprogramot, ami úgy tud menteni ahogy szeretnéd?
Ha mégis maradsz ennél a programnál, akkor mentsd el tömörítetlen DV formátumba, aztán etesd meg a divx converterrel HTprofillal, ami szabványos divx-et gyárt belőle.
Akár divx-et, akár szabvány DVD-t készítesz belőle 576p-nél nagyobb felbontással nem fog megbírkózni, csak amelyik HDready, szóval ez is szűkíti a kört.
-
Chrys_
addikt
a lényeg az volt, hogy ne csináljon mindig teljes tükrözést, csak változás-követést (azt hittem , hogy a cobian backup differential módja majd így tesz, de nem, írják is, hogy mirrorra ne mvaló...). ez a progi, amit itt már ajánlott valaki, tökéletes. Leteszteltem kis file-okkal, aztán élesben is 60.000+ objekttel, teszi a dolgát, ahogy kell.
-
ledger
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan video konvertáló programra lenne szükségem amin ha kimeneti beállításokat megadom utána ki írja hogy ez mekkora anyag is lesz.
Ugyanis a kamerával felvett anyagot szerkesztő szoftver nem írja ki (CoralX4),renderelés előtt,de még alatta sem .ha avit akarok vele azt csak DV be enged akkor pedig nagyon nagy fájl kapok,
Ha Avc -ét választom akkor meg mpg-ét csinál nekem pedig igazából valami kevés veszteséggel létrejött avi fájl kellene .
úgy hogy arra gondoltam megcsinálom vele mondjuk 720p -és mpg fájlt legyen bár mekkora és utána egy konvertáló progival pedig valami kevés veszteséggel tömörített avit csinálok ami mondjuk lejátszható legyen egy asztaliDVD-én.
64bites Win7-es gépre kellene a progi. -
válasz
mimi_bacsi #18578 üzenetére
A térképen a pöttyök nagyságát egy adatbázisból olvassa ki? Nincs rá ötletem, elég spéci igény. Vagy célprogramot kell írni rá, vagy kézzel 1enként bepöttyözni a térképet egy prezentációs programban.
-
mimi_bacsi
tag
válasz
mimi_bacsi #18554 üzenetére
Erre senkinek nincs javaslata..?
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
tudna valaki ajánlani olyan programot, ami egyszerre több fájlban is keres szöveget (egy könyvtárban lévő összes fájlban mondjuk) és a kereséshez is meg lehet adni több feltételt?
-
válasz
Chrys_ #18572 üzenetére
Első körben el kellene dönteni, hogy milyen mentés szeretnél. Merthogy egyik mondatodban még növekményes mentést szeretnél, a másik mondatodban meg tükrözést.
Én az fsync-et használom batch fájlban. Viszont rengeteg mentő program létezik. Portble GUI-s verzó a Toucan, ami szintén különféle mentési metodikákat ismerő program.
-
Chrys_
addikt
Kellene nekem egy mirror-progi, amivel egy könyvtárstruktúrát file-okkal együtt lementhetnék egy backup könyvtárba, FULL mentéssel, majd ezek után csak a forrás oldalon lévő változásokat hozná létre (inkremental vagy differential) a backup oldalon. Gondolok itt arra a lehetőségre is, hogy a forrásból eltávolítok egy file-t, az törlődjön a backup-ról is! A Cobian Backup-t próbálgattam, de ott megmarad a forrás oldalon eltávolított file mentett változata.
Sok könyvtárról és file-ról van szó, ezért nem akarok minden alkalommal full backup-t végrehajtani, mert rengeteg idő.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #18570 üzenetére
Utolso erdekes lehet, elso kettot korulbelul ket havonta ingyenesse teszik valamilyen apropobol.
Koszi a tippet azert! -
-
Kareszovics
addikt
Az USB-re másolással a képeket helyre rakta, csak szarul (darabos képek, illetve hiányzik a kép egy része, ilyesmi).
Viszont, van egy olyan gyanúm, hogy ha az eredeti SD kártyán futtatom le a progit amit Fire/SOUL/CD kolléga ajánlott, akkor jobb lesz a helyzet.
Holnap minden kiderül...
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Van egy gyenge minőségű (zajos, halk), mobillal felvett szövegem.Van-e olyan progi ami amatőrök számára is használható és fel tudja javítani ezt a (.amr kiterjesztésű) állományt?
-
daninet
veterán
válasz
bradam #18552 üzenetére
Ez otthoni körülmények között nehéz, ha kivitelezhető akkor egy féle képpen: Le kell választani a hangot a videóról (virtualdub>file>save a wav) és ezt filterekkel szűrni valami professzionális hangvágó programban, végül visszailleszteni. Ha többcsatornás a hang pl dvd akkor otthon különösen bonyolult megoldani, az időzített csatornákat szétválogatni, külön-külön szűrni.. háát.. ha gondolod ugorj bele, de nem lesz a végeredmény az igazi sajnos
-
dokee78
félisten
A legegyszerűbb videóvágó program kellene amivel részleteket tudok kivágni filmből.
Magyar nyelv előny.
Virtualdub nem jó,mert nem nyitja meg az MP4-et. -
Ezt rakd fel, ez minden visszakapcsoláskor az elmentett állapottal indul, kiosknak tökéletes, mert így a virusok is eltünek kikapcsoláskor.
Egy olyan, otthoni használatra ingyenes alkalmazás, amely egy Antivirus/Antimalware (F-Prot motor) és egy virtuális rendszer kombinációja. Együttesen így biztosítja, hogy a számítógép védve legyen különböző típusú vírusokkal és a nem kívánt rendszermódosításokkal szemben.
Az RSS egy másolatot készít a rendszerről (klón). A gép bekapcsolását követően nem a valódi OS indul el, hanem annak a klónja, amiből a felhasználó nem vesz észre semmit, ugyanúgy végezheti a munkáját, ugyanúgy használhatja programjait, böngészhet az interneten, stb. mintha az eredeti OS futna. Ha bármilyen módosítást végrehajtunk (vagy teszi ezt egy kártevő), akkor annak nincs kihatása az eredeti rendszerre, hisz csak a klónja fut. Egy egyszerű újraindítás és minden módosítás a múlté, ezáltal a kártevő és az általa elvégzett módosítások is, mintha meg sem történtek volna.A te esetedben a felhasználó a kártevő.
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Én ahhoz vagy arra keresek valami megoldást hogy adva van egy KIOSK .minden jól is müködik rajt érintőképernyő meg minden, csak ehez nincs billentyűzet és egér se.Namármost ha le akarják állítani akkor ugye a drasztikus modszert választják fogják és kikapcsolják.Ez eddig nem is lenne gond csak amikor visszakapcsolják a gépet ( másnap reggel pl ) akkor ugye előjön a következő üzenete a windosnak:
Windows hiba utáni helyreállitás és itt megy a számoslás visszafele.
Ezt valahogyan ki lehet küszöbölni meg lehet kerülni hogy ez ne jelenjen meg?
A válaszokat előre is köszönömdmc
-
qamu74
őstag
melyik program az, amivel win7 alatt ikont tudok cserélni?
-
válasz
Kareszovics #18551 üzenetére
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok olyan alkalmazást ami videóból (pl. koncert vid) kiszűri a zajt?
Remélem értitek,igazából talán a basszus okozta rezgéseket akarom tompítani -
Kareszovics
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #18549 üzenetére
Felraktam és elindítottam. Az a gond, hogy az SD kártya amiről másoltuk a cuccot nincs nálam, csak már maguk a képek. (Kölcsön fényképezővel voltunk.)
-
válasz
Kareszovics #18548 üzenetére
Sosem használtam, nem tudom, mit ront el vagy sem, szóval saját felelősségre: [link]
Remélem azért segít...
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
A következő porblémám lenne:
most voltunk nyaralni és miután a PC-re kötöttük a fényképezőt vettük szomorúan tudomásul, hogy megmagyarázhatatlan ok miatt hibásnak érzékel egy valag képet.
Kis nyomozással találtam egy programot (Pix Recovery), melyet kipróbáltam és jelek szerint működne is, de mivel nem freeware, hanem fizetős ezért egy a kép méretével megegyező nagy "bélyeget" tesz a képre. Tehát ez nem jó.
Ezúton kérnélek Titeket abban, hogy ajánljatok ilyen jellegű programot, ami mondjuk ingyenesen elérhető, köszönöm!
-
_stick_
őstag
Hali!
Tudtok ajánlani egy egyszerű és teljes monitoring programot?
Nem probléma ha nem ingyenes. -
Songo
senior tag
Urak ezt a mediaconvertert véletlen áttobtam dropbox módra és most nemtudom visszaváltani mert hibával elszáll 1ből :S
Van ötlet?
W7 64bit Intel i7
-
dim dim
tag
köszönöm a tippet, ez a haozip tényleg kellett.
a kínaiak szépen fogták a winrart, lekoppintották, és itt-ott belenyúltak. csak az a gond, hogy jobb lett mint amiről koppintottak, ráadásul ingyenes.
nem is kell más. winzip, winrar stb-mind fizetős. na de ki fizet értük-ez rejtély. -
válasz
adamssss #18532 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy feltétlenül próbáld meg. Ennek a cégnek az összes terméke ilyen sebességgel hasít és ráadásul évente többször is promoznak. [link]
De ha már sebesség, akkor a piac leggyorsabb motorját(ZJMedia nagyon rég óta) ez a cég birtokolja: [link]
Sajnos Nálam valamiért teljesen elcseszett végeredményt produkál W7 x64 alatt (hang elcsúszik, recseg, megakad a film stb) De javaslom tégy valamelyik progijukkal egy próbát, hátha Nálad csont nélkül megy (van direkt iphone converter-ük is) -
válasz
Fire/SOUL/CD #18525 üzenetére
Ez az iphone-os cucc nagyon király. 100%-on dolgoztatja a magokat, és rohadt gyors.
-
-
dim dim
tag
üdv fórum!
olyan programot keresek (vagy Explorer-kiegészítő, vagy önállő program) ami megmondja nekem X tömörített file (rar, zip, 7zip, tar.gz etc) tömörítési rációját!
Ki tud ilyet?Köszönöm
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #18525 üzenetére
A free video az baromi lassú.
75fps-el nyomja át.
Nem is dolgoztatja a gépet... -
Én konvertálásra mindig a S.U.P.E.R.-t használom.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #18524 üzenetére
Ja és ezt mindenképp próbáld meg: [link]
-
Mit ajánlotok dvd-k divix-be való konvertálásához. Olyan formátum kéne amit lejátszik az iPhone, ha jól tudom a divx olyan. Vagy van már esetleg jobb is?
Köszi
-
cascada
senior tag
válasz
localhost #18517 üzenetére
Igen be van, de sajnos nem teszi be egyetlen HTML fileba a tartalmukat. Az almappákban létrehoz egy HTML filet az almappa tartalmával. Ez így nem jó nekem
cigam: Köszi! Tetszik ez a progi!
Ha a fájlméretet nem ilyen formában listázná (11.693.056), hanem ilyenbe (11,693,056), akkor tökéletes lenne.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami egy filelistát csinál HTML formátumban a megadott mappákról (több mappát is meg lehessen adni!) és azon belül lévő összes almappában található file is benne legyen a végső listában. Fontos lenne, hogy a dátum és fileméret fel megyen tüntetve a fileok mellett. A fileméret 123,456,789 Byte formában legyen kiírva, tehát nem lenne rossz ha formázni is lehetne a kimeneti HTML filet.
Remélem ismer valaki egy ilyen progit
Köszi előre is!
-
válasz
Paul14 #18511 üzenetére
Hát igencsak bivaj gép kellene ahoz, hogy a felvenni kívánt programot/műveleteket is futtassa megfelelő teljesítménnyel, miközben egy fullHD(közeli) febontású képet és hangot valósidőben tömöritsen h.264-be vagy divx-be.
Ezért a legtöbb progi a kép csak egy kis szeletét veszi, vagy a kis tömörítésű fájlt utólag kódolják be olyan codecc-el amivel kis fájlméret is elérhető.
Az hogy a program milyen hangot vesz fel, az kizárólag a keverőpult beálításaitól fug. Pl. kaptopokon általában csak mikrofon lehet a forrás, nincs sztereo mix. Ezért +ban egy virtuális hangkártyát is igénybe kell venni, ami megintcsak macera és + erőforrásokat igényel.
Aztán használható még az ultrvnc által kifejlesztett módszer, ami egy "miror driver"-en keresztül közvetlenül hozzáfér a frame bufferhez, így extra sebességgel leírása szerint 1208x1024x15fps-es képes divx tömörítést használva lementeni a képet.
Egy próbát megér a dolog, de ne felejtsd el telepíteni a mirror driver-t ami az eszközkezelőben mint VGA kártya jelenik meg. -
Paul14
tag
válasz
Lastemperor #18501 üzenetére
Jó is lenne de marha nagy fájlokat készít illetve max 1 perc után magától leáll a felvétel nekem meg folyamatosba kéne kb 2 óra.
-
Sósperec
tag
válasz
Lastemperor #18508 üzenetére
Nem kell hogy folyamatosan menjen.Csak a speedfan szerint a chip ami a proci alatt van 85fokos és le akartam ellenőrizni hogy nem e rossz a progi és azért annyi, de nem.
-
Sósperec
tag
Hali!
Tudtok valamilyen rendszer hőmérséklet figyelő progit, a speedfan-en kívül?
Mert én nem találtam
Köszi előre is. -
fatal`
titán
válasz
Lastemperor #18501 üzenetére
Avval csak directx alkalmazásból tudsz képet rögzíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest