- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Üdv!
Régi mini dv-s (Panasonic NV-DS 15 ) kamera összekötve firewire-val a számítógéppel, nincs hozzá saját program, ezért keresem ami a lehető legjobb minőségben tölti/konvertálja rá az anyagot a gépre.
Corel és Ulead kipróbálva, ezek nagyon rossz minőséget produkálnak. -
leyo76
senior tag
válasz
zoltanz #15997 üzenetére
Mkv konténerbe MKVToolnix-el lehet hozzáadni meg elvenni elég egyszerűen. Abban viszont nem vagyok biztos hogy milyen formátumokat támogat (kép és hang)
-
zoltanz
nagyúr
Milyen progival lehet Blu-ray anyagból DTS-HD -t (esetleg csak a DTS Core -t)MKV -be illeszteni a filmhez? Köszi.
-
Petyás
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15994 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást, igazad van.
-
válasz
Psychonaut #15991 üzenetére
Csak ha lenne 64 bites verziója, akkor gyorsabban végezne ha a winyó is bírja a tempót.
-
válasz
Petyás #15993 üzenetére
Akkor privbe írd le hogyan, mert amúgy nem lehet vele.
(Az meg nem hagyományos értelemben vett klónozás, ha először lemented a rendszert valahova, majd azt egy másik hdd-re állítod vissza. Azt hívjuk klónozásnak, ha kijelölsz egy partíciót, megadod egy másik hdd partícióját, aztán "on the fly" átteszi a rendszert) -
Petyás
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15984 üzenetére
Én partíciót klónoztam vele, csak a C meghajtót, ami nem a teljes merevlemez.
Pontos verzió: Acronis TrueImage 12.0.0.9615 -
AndrewTdi
addikt
THX
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #15984 üzenetére
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Melyik a legjobb AVI/MPEG --> MP4 konverter?
Ki mit ajánl?
-
törölt tag
válasz
Dluinet #15977 üzenetére
Mert nincs. A lényeg mindegyik esetén a data, az meg ugyan úgy 2048byte. Persze a 2. form esetén egy frame kisebb, de az eltérés csak 0,6849%, ami lófing. Illetve láthatóan kevesebb a hibajavító kód, ami a megbízhatóságot bizony visszaveti. Audiovizuális tartalmak esetén annyira nem probléma (ezért fér több adat egy audio vagy (S)VCD-re, mint egy adat CD-re), bináris tartalomnál viszont könnyen végzetessé válhat.
Egyébként a 711MiB is pont a (S)VCD-s téma miatt elterjedt méret videok esetén. Ugyanis egy (S)VCD-n 711MiB-nyi film fér el (természetesen meghatározott kódolással).
-
válasz
cellpeti #15982 üzenetére
Egy hátrányt lehet neki felróni(amellett, hogy nem ingyenes), hogy valami rejtélyes okból, nem tud partíciót klónozni, csak egész HDD-t és ez a hiányosság legújabb változatban is megtalálható...
Én mindenképp javaslom kipróbálásra ezt: EASEUS Todo Backup Home
(Ingyenes, W7 x64 is támogatott, rengeteg funkcióval, köztük a partíció klónozás) -
cellpeti
nagyúr
A TrueImage jó progi?
-
Воланд
titán
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Levelező programot keresek.
Ami fontos:
-ingyenes (vagy ingyenessé tett) verzió legyen.
-könnyedén kezelhető legyen benne sok cím (3-10) és talán ez a legfontosabb
-HTML levelek HTML-ként jelenjenek meg
-tudjak HTML levelet írni
-ne törölje a leveleket a szerverről
-WXP-re lesz -
válasz
#65675776 #15976 üzenetére
CD-ROM/XA Mode 2 defines two forms:[1]
De lehet tévedek, mert nem látom a 13% különbséget
-
WonderCSabo
félisten
CDBunerXP is tud túlírni.
-
sfdrakex
nagyúr
privibe
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #15965 üzenetére
Csak azzal nem biztos hogy eredeti felbontással menti ki a képet. Egyébként köszi ezt mindig elfelejtem, régiekben ilyen nem volt ha jól emlékszem az újakban láttam hogy van de még nem szoktam hozzá.
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Valahogy az Ashampoo Burning Studio-t rá lehet venni, hogy a 711mb-os filmet rátegye a 700mb-os CD-re?
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Tudtok egy olyan programot mondani, ami PDF-ekből ki tudja menteni a képeket eredeti felbontásukkal? (mindegy, hogy free, shareware, csak jó legyen! )
Köszi előre is! -
sfdrakex
nagyúr
válasz
cellpeti #15959 üzenetére
Ezt próbáld ki, átkódolás nélkül összeilleszt avikat, beadod neki a 2 vagy több fájlt és csinálja is.
Szerk.: most néztem fizetős, de 1 filmet lehet hogy az ingyenese is megcsinál, egyébként keress google-el avi joinerre, a legtöbb pár klikkel megcsinálja, nem bonyolultak.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #15956 üzenetére
olyasmi progi kéne, amit én is tudok kezelni és esetleg valaki ért hozzá, akitől tudnék segítséget kérni
-
válasz
remington2 #15957 üzenetére
Talán ez? Ghoster estleg ez: CinemaDrape
-
remington2
senior tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki ráismer erre a progira: annyit csinál, hogy az aktív ablak tartalma körül (windowsban) "elsötétíti" a mögöttes dolgokat (egyéb ablakok, háttér, tálca, bizonyos esetekben még magának az ablaknak a keretét, címsorát is), így pl. egy világos témánál sötétben nem bántja az ember szemét. Gondolkodom már egy ideje, mi is volt a neve, de sehogy sem találom. Ráismer valaki?
-
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Milyen progival tudok 2 avi fájlt egyberakni? Egy 1,4GBos filmet elvágtak 2db fájlra. Na most én ezt egyesíteni szeretném. Milyen progival tehetem meg?
ZCoyote:
melyik progi lett jó?
-
ZCoyote
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #15951 üzenetére
Pont ezt böngészem
, köszi!
-
válasz
ZCoyote #15950 üzenetére
Sajnos konkrétan nem tudom, melyik progi mit tud, de ezek küzöl mazsolázhatsz, talán lesz közte megfelelő: Itt egy adag, mind ingyenes
Remélem találsz köztük megfelelőt...
-
ZCoyote
őstag
Kellene nekem egy egyszerű chat program. Belső hálón kellene működnie és annyit kellene tudnia hogy ha leteszem a tálcára akkor jelezze ha ír valaki. Minél kisebb és egyszerűbb annál jobb. Csak két gép közötti kapcsolatra kellene.
A Simple Chat nevű progit próbáltam az teljesen jó csak nem jelzi az új üzenetet a tálcán.
-
leyo76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15948 üzenetére
ok, azt is bevetem
közben én, a kapkodó, rájöttem hogy a korábban leszedett rescue disc-nek van újabb verziója is
- na akkor most ez is próba...
-
válasz
leyo76 #15947 üzenetére
Igen, nem kicsit értettem félre
Ja azt nem tudom, elméletileg még dinoszaurusz korabeli VESA kártyákkal sem lehetne gondja. (mondjuk ilyen alaplapra integrált vga-val sokszor van gond, GUI felületű, bootos lemezeknél)
Hát ha meg a monitor nem kedveli, az passz...Esetleg próbáld meg az Avira AntiVir Rescue System-et...
-
leyo76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15946 üzenetére
várj várj, félreértettél, tudom mire való és azt is hogyan működik
a probléma abban van hogy maga a rescue disc felállásakor jelentkezik ez a gond, a win az feláll és kép sem megy el, csak a live cd-nél jelentkezik, Amikor betöltene a 'linux', megjelenik az asztal ugyebár, na ekkor moncsi lekapcs, feltételezem felbontással van valami gondja (1024x768), csak azt nem vágom hol tudok ezen állítani vagy valami...
-
válasz
leyo76 #15945 üzenetére
A Kaspersky Rescue Disc, az egy boot-os lemez és azt a célt szolgálja, hogy ha nagyon le van fertőzve egy gép, akkor erről a lemezről bebootolva tudj vírusirtást végezni. Ha ezt megtetted és talált vírus és azt irtotta, az nem jelenti azt, hogy a gép még el is fog indulni. Sajnos vannak olyan kártevők, amelyeket csak és kizárólag törléssel lehet eltávolítani, ami az eredeti fájl megsemmisülésével jár. Egy nagyon szétfertőzött gép esetén, ahol akár a rendszerfájlok is fertőződhettek, ez végzetes is lehet, hisz a rendszerfájlokat is letörölheti éppenséggel, ami ugyebár nem egy egészséges dolog.
Ugyanígy, ha épp eszközvezérlőkön (vagy bármilyen fájlon) talál fertőzést és azt törli, az egyértelműen okozhat olyan jelenséget is, amiről írsz.Lehet, hogy jobb lenne újrahúzni a gépet (tudom, ezt mindenki szeretné elkerülni, de ez van)
-
leyo76
senior tag
nem találtam jobb helyet, hátha tud valaki segíteni:
Van egy kaspersky rescue disc, meg egy fertőzött gép. Lemez berak, elindít, minden rendben megy amíg be nem töltődik az asztal. Akkor a moncsi kiírja hogy out of range és kikapcsol. Minden fut csak éppen nem látom, mit tudok kezdeni ezzel? Valaki ötlet?
-
mimi_bacsi
tag
Mac iCal-ban vannak az ismerősök születésnapjai .ics kiterjesztéssel. Mivel lehet .csv vagy .xls-be konvertálni?
-
risti
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni.Hallottam egy olyan programról amibe feltöltve egy tárgyról képeket több oldalról fotózva körbe lehet forgatni .Így minden oldalról láni lehet.
Kérek mindenit aki valamit tud az segitsenKöszi előre István
rabi@vipmail.hu -
artiny
őstag
Létetezik,olyan program amivel letudok menteni egy teljes weboldalt? (hogy mukodjenek a likek a lementetesnel)
ezt az oldalt szeretnem:[link]
-
kuzika
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15938 üzenetére
A Nero-ban is van ilyen funkció, amit írsz, de ismeri azt is, hogy megadok egy dátumot, amitől kezdőden módosított fájlokat elmenti, így fért rá minden friss fájl egy DVD-re, amíg a Nero be nem kattant...
-
válasz
kuzika #15937 üzenetére
"hogy a kijelölt könyvtárakat kiválasztottam, megadtam az utolsó nagy mentés dátumát, és minden későbbi módosítású vagy keltezésű fájlt kiírt minden nap egy újraírható DVD-re,"
Ebből arra gondoltam, hogy 1x elmentetted fullban, és utána meg csak a változásokat...
Nem tudok más megoldást(mellesleg a Nero Backup is így működik, ha azzal meg tudtad oldani, akkor az EASEUS-al is kivitelezhető) -
kuzika
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15933 üzenetére
Köszi.
De ez a funkció csak akkor jó, ha egyszer lementem az egészet.
Viszont egy DVD-re sajna nem fér fel 120GB... Ezért csináltam mindig úgy, hogy dátumhoz kötötten mentettem az új képeket, új videókat, dokumentumokat.És a másik megoldás? A hálózaton lévő háttértárolóra mentés? Olvastam a NAS-ról. Az jó? A NAS mennyire aktív? képes észlelni a gépet, és elindítani a mentést, ha a hálózatra csatlakozik? Vagy a laptopomon kell ezt intézni kézzel?
Van 30.000 Ft-tól. Mind jó? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Vasinger! #15934 üzenetére
Saját albumból akarsz letölteni vagy máséból? Ha jól veszem ki akkor a picassáról csak saját albumból lehet letölteni. Azt viszont lehet a picassa saját kép fel/le töltő progijával is.
Szerk:
Ezzel ha minden igaz lehet letölteni bárki albumából, beírod a felhasználó nevét akitől tölteni akarsz és leszedi.
-
válasz
kuzika #15932 üzenetére
EASEUS Todo Backup Home
Ingyenes progi, ami tud fájlokat és mappákat is menteni, az a funkció, amire szükséged van(hogy csak a változásokat mentse), azt Incremental Backup-nak nevezik, amit ez a progi szintén tud. -
kuzika
csendes tag
Sziasztok!
Egyre több helyre törnek be felénk.
Ami pótolhatatlan: a sok fénykép, video, munka anyagok, e-mailek. Ugyan negyedévente lementek mindent, de hát ennyi idő alatt is sok adat keletkezik.
Korábban a Nero Backit-tel tudtam olyan beállítást, hogy a kijelölt könyvtárakat kiválasztottam, megadtam az utolsó nagy mentés dátumát, és minden későbbi módosítású vagy keltezésű fájlt kiírt minden nap egy újraírható DVD-re, amit elkülönítve tároltam. Sajnos ez nem működik már a legújabb frissítés óta.
Ha ismertek olyan szoftvert, ami erre képes, azt megköszönném. Sokat kipróbáltam, de ez a dátum szerinti szűrés egyikben sincs benne.
Ami még jobb megoldás lenne, ha egy a wlan hálózatra - akár a szomszád lakásban - egy 220-as dugóval csatlakoztatott eszköz folyamatosan / naponta figyelné, milyen adatok változnak, és ezeket szinkronizálná beavatkozás nélkül.
Az internetes mentés kizárt, ugyanis összesen az érintett könyvtárak 120 GB-ot tesznek ki. Igaz, negyedévente kb. 1-2 GB a változó fájlok mérete, plusz az Outlook adatfájl kb. 1 GB. Egy DVD-re tehát elférnek, de a legjobb a hálózati megoldás lenne, akkor még a DVD-ket se kellene pakolászni.
Köszönöm...
-
Vasinger!
nagyúr
Le lehet valahogy tölteni a Picasaweb-ről a képeket? Van neten egy elég sok darabból álló galéria. Az eredeti méretben szeretném lementeni a képeket, nagyon fontos lenne.
-
válasz
atti1848 #15927 üzenetére
Vagy bízd profikra, vagy megpróbálkozhatsz az ingyenes jpeg-snoop-al.
Az, hogy az index kép (preview) megvan, attól még az eredeti teljesen használhatatlan is lehet.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Nekem egy olyan program kellene amivel képet lehet mebmenteni.
Kb egy éve eltünt a particióm és csak ugy tudtam visszahozni,hogy leformáztam.Minden eltünt de egy progival visszajött majdnem minden.Van egy kép amit nemtudok megnyitni,de mikor a miniatür nézetben van látom az előképjét.Szal megvan a kép csak nemlehet megnyitni mert sérült.Ehhez kellene egy program amivel ezt megoldhatom.
-
sfdrakex
nagyúr
Igo nak van pc-s változata is. Egyébként útvonal tervezésre nagyon jó szerintem a viamichelin.com is.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #15921 üzenetére
Hm, hm.... érdekes.
Köszi! -
akom
őstag
Akkor erre senkinek semmi ötlete ?
-
slein
tag
hio
Ezen a képen a jobb felső sarokban lévő órát, milyen programmal lehet előcsalni? /az FPS mérő nem kell, csak egy szimpla idő kifelző féle/
-
Na megnéztem, hogy magyar változat jön-e le az adott linkről, hát nem.
Én most készítettem el hordozható változatát az OO 3.2.1 magyar változatának, ezzel a remek alkalmazással: Cameyo
Szépen megcsinált mindent a végeredmény egy OpenOffice.org 3.2.virtual.exe nevű ~200 megás exe lett, ami kifogástalanul működik, minden indul rendesen, szépen megcsinálta a menüt neki: [link]
(A menü szerkeszthető és az exe egyéb tulajdonságai is)
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #15919 üzenetére
Meg is oldottam. Notepad++ tökéletes a célra.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Kellene nekem egy olyan program, amivel programkódot tudok formázni (indentálni).
Konkrétan párszáz sor javascriptem (+ kis html) van, amit be szeretnék másolni egy üres fájlba, majd azt megformáztatni a progival, hogy "olvasható" állapotba kerüljön. Mit ajánlotok? Melyik programmal tudom ezt leghamarabb elvégezni?Köszi!
-
Talán innen próbáld meg letölteni..
Nem tudom, hogy a portable is magyar változat-e... -
-
atesz117
aktív tag
Hi!
Bocs, hogy csak most válaszolok, nem voltam napközben gépközelben. A lezárásnál nincs különösebb tennivaló ( mivel nem zárja le automatikusan felvétel végén, át kell lépni DVD módba > Disc Management > Finalising > Enter ) Most kipróbáltam +R és -RW lemezzel is, mindkettővel működik másik lejátszóban is.Innen le lehet tölteni a magyar nyelvű manuelt, én nem lettem sokkal okosabb tőle. -
akom
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #15912 üzenetére
Sajnos az ilyen googlemaps os dolgok 1altalan nem frisssek.
Pld a boszniai helyzeteket 1alatalan nem ugy tukrozi mint a valosagban.Ezert is kene valami egyedi cucc ami tudom hogy friss, es nem az van hogy a csavoka nez mint kezdo buzi a gozfurdobe amikor meglatja hogy nem is az van a valosagban mint amit en kinyomtattam neki.
-
akom
őstag
Sziasztok !
Olyan útvonaltervező vagy GPS programot keresek PC re (winXP) amely rendszeresen frissül.
Anno a microsoft autoroute 2007 et használtuk, de egy kalap fos volt.Nem baj ha fizetős a program.
-
psg5
veterán
Köszi!
Megnézem ezeket a progikat is.
Megkérdezem van-e kézikönyve.atesz117
Köszi. (A lemez biztos lezárása volt az első kérdésem nekem is)
Azt állítja a gazdája, hogy igen lezárta rendesen.
Mivel hasonló a géped, leírnád, hogy mit kell figyelni lezáráskor? Hátha mégis/mégsem... -
atesz117
aktív tag
Hi!
Biztos, hogy le van zárva a lemez? Nekem EH-50-es van, több száz lemezt megírtam már vele, de ilyet csak akkor tapasztaltam, amikor elfelejtettem lezárni a lemezt (meg amikor megdöglött az író benne, szerencsére garis volt még). Amúgy, ha intézőben megnyitom a DVD-t, ugyan olyan a könyvtárszerkezete, mint a gyári lemezeknek (BUP, IFO és VOB fájlok vannak benne) -
Ez furi.
Másik gépen (másik meghajtó!) is kipróbálni.
Esetleg egy live linux-al, megnézni, hogy a linux tud-e kezdeni vele vmit.
A corel movie factoryis azt állítja magáról, hogy a vr-es lemezeket is tudja importálni.
Bár akkor inkább a DVDdubbing, mivel ezt kifejeztten a kamerás dvd-vr lemezek konvertálására fejlesztették.
Az imagemixer3 is pana kamerákhoz való progi, ami kedveli(?) a -vr lemezeket.Tényleg: A kamerához nem adtak vmi progit? Olvasni vmi DVD-MovieAlbum SE progiról, ami szintén lehet megoldás. (Letölteni nem lehet, mert csak bizonyos kamerákhoz mellékelték)
+Írj egy levelet a pana support-nak. -
kommunism
aktív tag
Helo mindenki emléxem volt 1 program ipod ra meg iphonra amibe beraktál 1 képet magardól és "megöregitett" tudja valaki a program nevét? akár más platfrmra is jöhet hasonló program.
-
Részlet a Manuel-ből:
ªAfter finalizing
The video and audio is recorded according to the DVD-Video
specifications, and your very own DVD-Video is created.
≥The titles you entered with this unit appear as menus.
≥Programmes longer than 5 minutes are divided into 5-minute chapters.
≥These DVD-R can no longer be recorded on or edited.
≥These DVD-R can be played on other DVD players, but this is not guaranteed.Vagyis nem garantálják, hogy másik eszközön is nézhető lesz.
Mondom próbáld meg azzal a progival amit linkeltem.
(Nem véletlen van a progi listájában annyi Panasonic gép:
Panasonic DMR-E30
Panasonic DMR-E100H
Panasonic DMR-E80
Panasonic DMR-E55
Panasonic DMR-E50
Panasonic DMR-ES10)daa-raa Beolvassa, de lövése nincs mi az, mivel nem ismeri azt a packet writing/UDF formátumot, amit az író kreál. Ezért mutatja üresnek a lemezt. Ezért kell egy külön "driver" mint a fenti progi, ami ismeri, és el tudja olvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark (2013) eredmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honda topik
- DOOM - The Dark Ages
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Trollok komolyan
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged