Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18215) fogtunder válasza Zlcsi (#18214) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az Xpenology egy bootloader, ami elhiteti a DSM-mel, hogy gyári Syno vason fut. nem kimondottan illegális (EULA-t tuti, hogy sértesz vele, de ezért nem visz el az ÁVH), mert a Synology kódba nem nyúlnak bele, de egyáltalán nincs is támogatva a cég részéről természetesen, az eszközök árának nagy részét a sw support teszi ki.

Xpenonál minden nagyobb frissítésnél ki kell venni a pendrive-ot, új bootloader felírni rá, boot, kiválasztani egy opciót (ehhez kell a bill+kijelző), aztán megy tovább a dolog. na, nekem egyszerűbb volt a szervert kiszedni a helyéről, mint kijelzőt és billt vinni oda, aztán görnyedni, de ezt is meguntam 6-7 alkalom után.

4K alatt mit értesz? ha az szerverrel akarod lejátszani, akkor az Xpenology alapból kiesik, mint natívan futtatott oprendszer, mert semmilyen video kimenetet nem kezel, kijelzőre dugva csak egy terminalt fogsz látni. illetve a Gen 8-nak csak D-Sub kimenete van, külön kártya nélkül nem nagyon jön ki belőle értelmes kép és hang.

ha a kliens, amivel a lejátszást intézed, tudja a 4K-t, akkor csak hálózati sávszélesség akadály lehet, de a gigabit LAN-ba szerintem egy 4K stream is belefér, a HP Gen 8 ki is bírja hajtani.

I hate morning people. And mornings. And People.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.