Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Savanya
addikt
válasz tomaszka88 #77849 üzenetére
Mobilszámom: 70-516-8068
-
tomaszka88
aktív tag
Ezt sem lehet függőlegen felrakni? Be Quiet Shadow Rock Slim
-
Nerazim
őstag
válasz hegegabi80 #77850 üzenetére
Elvileg cserélhető a ventije egy 120 v 140 re is.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Savanya
addikt
válasz tomaszka88 #77852 üzenetére
Pont rosszul a vga felől fújja a levegőt felülre. Házad miatt olyat választanék ami hátra fújja a meleget .
-
Nerazim
őstag
válasz hegegabi80 #77855 üzenetére
Szívesen. Kacérkodok a gondolattal, hogy venni kellene egy viszonylag jobbacska bordát óccóér, aztán rárakni mondjuk egy akasha viper R aminek 140 a ventije viszont 120 a lefogatója. Még nem tökéletes a terv csak agyalok ezen sokat. Az ITX be jól jönne egy ilyen.
-
hegegabi80
addikt
válasz Nerazim #77857 üzenetére
Nekem is a scythe-n gyárilag 10-es van, anno kemény 5K-ért vettem.
Hajtogattam rá egy másik venti lefogatót, így 120-as is mehet rá. Na majd rápróbálom még a TY147A-t, oszt beteríti majd az egész alaplapot, meg vga-t.
Sőt korábban még a TY 13mm vastag 140-es piros ventijét is néztem a cpu bordára.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van egy corsair air 240 es házam, amibe keresek bitang CPU hűtőt, ami nem víz. A maximális magasság 120MM, és egy 4.8GHZ es 1.3V os 3770K-t kéne 75 fok körül tartania, lehetőleg csendben. A ramom low profile, és egy maximus V gene lapom van. A segítséget előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
chopin42
addikt
válasz hszilard666 #77859 üzenetére
Ryzen 5 1600 gyári hűtőjénél van-e valami extra dolog, amire figyelni kell felszerelésnél?
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hszilard666 #77859 üzenetére
A 120mm gyártói adat, de úgy rémlik 130mm valójában. Viszont
a feladat inkább a procin fog múlni..milyen a kupak alatti kencézése?
Én továbbra is csak ismételni tudom magam, Noctua C12P-SE14 114mm magas ventivel, baromi jól hűt, minőségi 14es venti van rajta és 10ből megvan most, ha szétnézel az aprón ;p -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hszilard666 #77863 üzenetére
Delid gondolatával kacérkodtál már..? Nekem a 3570K 4.5G/1.25V mellett 90°Cról 60ra esett vissza..és akkor még csak Kryonaut volt rajta, nem LM.
Nálam egy Akasa Piranha van rajta, a gyári Noctua nem volt meg hozzá, mikor vettem, mondjuk nem baj, a színe miatt csak eladás lett volna, de így is bitang, az i7-2600@4G/1.2V procit lazán megfogja 800rpmen LinX alatt is 70°Con, alatta meg hűvös a VRM/RAM részleg. A minőségre meg nem lesz panasz, jól összerakott borda. Ebben a méretben jobbat nem tudnék mondaniNerazim
Jogos, kellett volna speditőri 10%ot kérni legalább Amúgy privát..nekem mindig válaszolt eddig hamar. Emailt a legritkább esetben használok, telefont is csak találkozó esetén..a többi jobb írásban, szó elszáll..[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
(#77849) tomaszka88
Phanteks PH-TC12LS
Thermalright AXP-100H Muscle(#77860) chopin42
Nincs, egyszerű mint a faék.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Kartács
aktív tag
Sziasztok!
1-2 hónapon belül rakok össze egy Gamer PC a lenti paraméterekkel, ehhez kellene nekem egy stabil, erős hűtés ami adott esetben egy jövő beli stabi pici húzással is elbír majd.
Ezeket találtam, néztem első körben:
- Noctua NH-D15S Multi CPU Cooler itt kell a dupla hűtős vagy elég a szimpla?
- Be Quiet! Dark Rock Pro 31. Mennyit szánsz a hűtőre? 30k körül vannak amiket néztem, de nincs árhatár
2. Milyen házba kerül? HAF932 (elől, hátul, oldalt, felül nagy ventik)
3. Milyen alaplapra lesz? Alaplap ASUS PRIME Z270-A valószínűleg ez lesz
4. Processzor típusa? i7 7700K vagy ha kijön a 8700K
5. Ramok típusa? Kingston DDR-4 16GB /3000 HyperX Savage Black KIT első körben
6. Egyéb igények? Nincs különösebben, minimal design, nem kell V8 meg világító csilivili+ Pasztából mit ajánlotok mit vegyek?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
Kartács
aktív tag
1151-es az is miért ne menne bele?
Nem tűnik valami "jó" hűtőnek ez a kis csenevész... adatok alapján sem... ezt honnan vetted vagy miért ajánlottad megkérdezhetem? Árban is eléggé az alsó szegmensben mozog, de nyilván nem ettől lesz jó v rossz...
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
mgabi
senior tag
mobal: TrueSpirit 140 Direct jó kis hűtő. A venti nagyon csendes rajta a teljesítményéhez képest, de a talpak nem tökéletesen síkok, szóval egy kis síkba csiszolás nem árt nekik. Nálam ez 3-5 fokot jelentet.
Kartács: 30 ezret felesleges hűtőért adni, max ha extrém tunigolni akarsz, de ott alap a delid. 18-20 ezerig bezárólag nagyon jó ki hűtőket lehet kapni.
-
pengwin
addikt
válasz Kartács #77867 üzenetére
Szerintem öntökönlövés ebből a mostani Intel generációból venni a CPU-t és nem fejleszthető alaplapot közvetlenül az új megjelenése előtt, de te tudod.
A 8000-es Core i szériához 300-as lap kell majd, de a foglalat ugyanaz.Paszta ajánlás van az összefoglalóban.
Két baromi jó léghűtést néztél ki, amik baromi drágák is. Ráadásul szerintem feleslegesen nagyok is, a 7700K-t úgyis a kupak alatti paszta fogja majd vissza, hiába esz rajta az egyik legjobb kapható CPU hűtő.
Olcsóbban is kaphatsz neked megfelelőt, de nem írtad, hogy spórolni szeertnél.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
mgabi
senior tag
-
pengwin
addikt
válasz Kartács #77869 üzenetére
(a házad méreteire gondolt, de HAF-ba simán be kell férjen)
Oldalsó ventikkel szerintem csak meg fogod kavarni a légáramlást és alig nyersz valamit.
Mondjuk ha "blower" videókártyád lesz, az szeretni fogja, meg esetleg pár alaplapi komponensnek is jó lenne, ha az alplapra fújna valami egy kis friss levegőt, de úgy látom abban a házban nem az alaplapra fújnak az oldalsó ventilátorok.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Kartács
aktív tag
válasz pengwin #77871 üzenetére
Hűtés: Nyilván nem vagyok a pénztárcám ellensége, ha egy 10-15k hűtő is bőven elég akkor várom az ajánlásokat ezért vagyok itt jó lenne több alternatíva is.
Mi az hogy fejleszthető alaplap? Nem én néztem, ajánlották ezek pörögnek a Gamer topicban, bár lehet alaplap topicban kellene kérdezni, bár akkor nincs sok értelme a gamer topicnak ha ott nem tudnak egy alaplapot ajánlani
Tudom hogy most jön az új széria, de 70-80e nem akarok alaplapot venni és ahogy láttam azokhoz ez alatt már most nincs alaplap (2011 socket).
Vagy mit várjak meg az új i7-eseket 8700K? Ahhoz vannak már alaplapok vagy még nincsenek?Árban meg ekörül mozgok ~100k CPU / ~50k Alaplap
Köszi
-
MODERÁTOR
válasz Kartács #77875 üzenetére
Ez olvasd el. A True Spirit nálam a legnagyobb melegben, szerintem volt a szobában jó 28 fok ütötte a 80 fokot BF1 alatt. Fix turbó órajelen.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
mgabi
senior tag
Aug 21-én jön ki az intel az infókkal, és októberben szerintem már nagy választékban lesznek a piacon mindenfajta procik és lapok. Ha nem testszik, akkor választhatod a 7700k-t olcsóbban, mert az árak esni fognak.
Az összefoglalóban le van írva az ajánlott lista: pure rock, dark rock, truespirit 140, mugen 4-5, brocken, windale 6 ezek mind jó hűtők.
majd jön jim és "simon mondja" lesz várd+
-
jim bcs
nagyúr
válasz Kartács #77869 üzenetére
Belemenni belemegy, csak nem fog elindulni a gép i7-8700K-val!
Leírták, hogy miért -> (#77871) pengwin -> (#77876) mobal
Go vissza a Milyen asztali gépet vegyek? topikba módosításra Z370-re, de még nincsenek kint a lapok. Ha megvan a végleges felállás ajánlunk hozzá hűtőt is. 30k felesleges, 20k alatt megvagy ha nincsenek extra igények.
Vagy marad az i7-7700K a jelenlegi Z270-es lappal és megy az ajánlat.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Szerelés közben segítségre szorultam. Döntöttem végülis az Alpenföhn Brocken ECO hűtő mellet, am4 kittel. Nem tudom az alsó konzolt rendesen a laphoz rögzíteni, fityeg rajta. Mutatok képet
1
2
3
Hol rontottam el , vagy mit nem raktam még fel rá ?Köszönöm előre is a segítséget!
[Nagy képek linkesítve!]
[ Módosította: jim bcs ]
-
Savanya
addikt
válasz tomaszka88 #77881 üzenetére
Helló !
Tökéletesen raktad fel . Mikor bent a proci és felrakod a hűtőt is akkor fog megfeszülni .
-
Hunork
veterán
Kérdésed összetett és csak egy része való ebbe a topikba, de azért összefoglalom.
Én ennyi pénzből az alábbi házakat venném:FRACTAL DESIGN Define R5
BE QUIET! Silent Base 800
NZXT H440 Sima / Razer
INWIN 303 / 503 vagy INWIN GRonePaszta: Arctic MX-4 vagy THERMAL GRIZZLY Aeronaut
CPU hűtő:
NOCTUA NH-D14
BE QUIET! Dark Rock Pro 3de ezek is jók lennéne 20k alatt:
BE QUIET! Dark Rock Advanced
ALPENFÖHN Brocken 2 PCGH Edition
SCYTHE Mugen 5 Rev. B
PHANTEKS PH-TC14SÉs a házba ezen ventiket: BE QUIET! Pure Wings 2 vagy NANOXIA Deep Silence
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
piros9623
csendes tag
válasz jim bcs #77739 üzenetére
Sziasztok!
Megvettem a fent említett ID-COOLING SE-213v2-t és beüzemelés után,mondom le is tesztelem,az alaphőfok az lement olyn 5-10 fokkal de viszont terhelés alatt (pl CSGO) felmegy 67-69 (maximális 71 fok volt) fokra
és a gyári hűtővel se ment fel 65-re..Pasztázva normálisan van szóval nem értem..Az elállási jog még megvan szóval még 1-2x tesztelek terhelés alatt,aztán visszaküldöm,de szeretnék érdeklődni hogy mi lehet a baj,illeteve mi mást ajánlotok?:'D -
nafikra
tag
hello.
azt szeretnem kerezni hogy milyen hutot ajanlotok i5 7600k hoz?
10k korul szannek ra. halk legyen es jol hutson mindenkepp. egyelore nem akarom huzni a procit de 1-2 ev mulva talan arra vetemedek. ne legyen oriasi magas mert szerintem a hazam nem tul nagy hozza.
lapnak valami z170et neztem de meg konkret tipust nem neztem.masik kerdesem hogy mennyire szamit a paszta minosege? ebben mit ajanlotok?
elore is koszonom.
-
jim bcs
nagyúr
válasz piros9623 #77885 üzenetére
(#77885) piros9623
Ott valami nem ok, a venti profillal játszani kellene egy kicsit, nem lehet, hogy később pörög fel a venti mint kéne?(#77886) BBeno
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Segítséget kérnék. Melyik az ajánlottabb hűtő? GeminII SF524 v GeminiII M4 ?
Az utóbbit újonnan venném az előbbit használtan találtam. Kérdés h nem lenne-e útba valamelyik alkatrészemEgy Gammaxx 300 at váltanék vele.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
A segítségeteket szeretném kérni. Annak idején a ti javaslatotokra vásároltam egy Alpenföhn Brocken 2 hűtőt.
AMD Ryzen lefögatót honnan tudnék szerezni hozzá? Itt látom, hogy van, de hol tudom ezt megrendelni?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
martin66
senior tag
Kérnék szépen egy ajánlást a lenti konfigra, 10-20k a keret, tuning nem várható.
- Ház: AeroCool Aero-800
- CPU: AMD Ryzen 7 X8 1800X
- GPU: ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB
- Táp: Corsair RM650x
- Alaplap: ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4
- RAM: G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3600Mhz F4-3600C16D-16GVKMás:
Megállja még a helyét ez a CPU hűtőm: noctua nh u12f egy ryzen 1600-ra menne tuninggal. 3,7-en a gyárival szokásos használat mellett semmi hangja nincs, de azért csak jobb a noctua, mint a tényleg jó gyári hűtő. Igaz?[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz martin66 #77899 üzenetére
Két gond van. Egyik a ház, max 155mm magas hűtőt fogad. Másik az AM4 foglalat.
Én ezekre gondolnék:
be quiet! Pure Rock - AM4 kompatibilis / de ez a max megengedhető magasság!
Cryorig H7 - külön kell igényelni az AM4 KIT-et.
CRYORIG C1 - TF hűtő, de külön kell igényelni itt is az AM4 KIT-et.
BE QUIET! Dark Rock TF - TF hűtő, külön kell igényelni itt is az AM4 KIT-et. És ez már 25k körül van.A szakik majd biztos mondanak még tuti tippeket, elsőre nekem ezek ugrottak be.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest