Hirdetés
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Eladtam a gamer gépem, mert már nem játszottam, helyette így kicsi i3 (1151 es foglalat)lesz az utódja egy BitFenix Prodigy M Orange házban.
Nos ilyen színű házban, amihez rendeltem külön plexi oldallapot is. Én egy narancs/fekete kisebb toronyhűtőt képzeltem el. Viszont csak ezt találtam: Arctic Freezer 33 Penta
Jobban örülnék egy olyan verziónak ami narancs színű leddel szerelt, de olyat nem találok.
Viszont felmerült bennem az is, hogy veszek egy olcsóbb hűtőt, és egy narancs színű ledes ventit hozzá. Tudtok adni tanácsot, hogy mit vegyek? Nem akarok rászánni többet mint 10-12 e ft, ebben benne van a hűtő és a ledes venti is.
Szeretném, ha igényesen nézne ki, szép narancs színben világítana a ház belseje.A lapot (msi b250 mortar) a házba én vízszintesen raknám be, vidkártya egyenlőre nem lesz mellé, így látszani fog a hűtés. Valami ötlet? Tudom nem tökéletes a topic választás, de már agyonnyálaztam a netet, és semmi ötletem...
[Nagy képek linkesítve!]
[ Módosította: jim bcs ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Jakuskacsa #78402 üzenetére
Hogy rakod be a Prodigy M házba vízszintesen a lapot..? Az az ITX Prodigy sajátja (ahol a VGA látszik alapértelmezetten), az M inverz vertikális felállásban van, ott látszik a CPU hűtő.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Jakuskacsa #78405 üzenetére
Erről majd írj egy logout cikket, kíváncsi vagyok, hogy az matx lapot hogy teszed be egy itx házba.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Jakuskacsa #78405 üzenetére
Az viszont ITX ház, ahogy tanult kollégám is jelezte, szóval teljes a kutyulás
Ráadásul ha később mégis lesz VGA, az alapértelmezett plexis oldalt zárja a látvány téren, ergó ha a procihűtőt akarod látni, meg kell cserélni az oldallapokat, de akkor meg a VGA oldalon lesz egy zárt felület, ami nem optimális szellőzés téren. Szóval újratervezés fázisba kerültél ;p -
Jakuskacsa
senior tag
válasz Speed® #78407 üzenetére
Igen.. kutyultam.. most néztem vissza a rendelésem. Igazatok van M-es a kuckó. Én emlékeztem úgy, hogy a sima a nagyobb és az M-es a kicsi... de igen abban igazatok van, hogy reloaded lesz. Vidkártya decemberig biztos nem kerül bele (de lehet utánna sem) mert kb filmet nézek rajta, meg travian-t játszom.
Igazából a bitenix oldala zavart össze most a legjobban, mert most már nem tudom, hogy értelmezik a méreteit a háznak. Mármint a belsejét, nem a ház méreteit... na mind1, ha megjön, akkor majd legózok, és akkor egy fénykép kíséretében, és pontos méretekkel újra felteszem a kérdést kicsit összeszedettebb formában.
Addig is Köszi a kiigazítást, és bocs az időtökért.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Jakuskacsa #78408 üzenetére
A Prodigy M nagyon tágas, ugyanúgy mint az itx alap verzió, 160mm van ami bőven elég mindenre.
Az ajánlatom ID-Cooling IS-50 + egy RGB-s venti, ~12-13k körül meg is vagy. Azért 120-as mert 92-esben még nincs RGB-s venti.
Ha annyira mégse fontos a szín akkor ID-Cooling IS-40V3, vagy Alpenföhn Panorama.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz jim bcs #78409 üzenetére
Ilyesmivel szemeztem, de féltem tőle, hogy ez a 'nem ér' semmit hűtő kategória. De gondolom egy kis i3 -ra ez is elég. És erre bármilyen 12 cm-s venti fölfogatható, vagy kell hozzá valami spec dolog? Mert látom, hogy ez elég slim kivitel. Mármint a venti...
Engem [ez]az oldaluk zavart össze a legjobban, mert van belső és külső méret... + hozzá variálható a belső, és teljesen összezavartak. Az segített ki most hogy elképzeltem milyen egy 25 literes kanna bent a munkahelyemen, és kb ahhoz tudom arányítani a házat... (mert persze azt feltüntették, hogy hány literes a ház)
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Speed® #78410 üzenetére
Speed(R) (#78410)
Van hát csak nem tudom miért nem javítják a spect., szereltem vele, van bőven hely. Egyébként a Cryorig R1 Ultimate is lazán bemegy ami 168.3mm, én 170mm-re tenném a max.-ot.(#78411) Jakuskacsa
Nem, csak 92-es. Azért ajánlottam az ID-Cooling IS-50-et mert az 120-as, de i3-at egy 92-es is lazán elvisz, nem mellesleg ~12k-s kerettel 92-esre alapból mehet egy jobb venti.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Jakuskacsa #78413 üzenetére
LGA115x all compatible!
A cpu hűtő felfogatása ugyanaz, ugyanoda esnek a felfogatási pontok, lásd összefoglaló -> Felfogatási kompatibilitás? menüpont alatt.[ Szerkesztve ]
-
koxr
csendes tag
Hali!
Már látom, hogy sehogy sem fog sikerülni 200k alatt megállítani a következő configot:Asus Maximus VIII Hero
i5 7600k
Arctic Liquid Freezer 240
2x8gb HyperX DDR4
Plusz valami ház ami befogadja ezt a marha nagy radiátort a duplaventikkelA kérdés az, hogy ha a vízhűtést hagyományosra cserélném milyen hűtőt ajánlanátok ami befér egy Zalman Z3 plus házba és elbírja a cpu tuningot. Ugyanis házam, tápom VGAm az van és nem feltétlen áldoznék rá.
Vagy ha meggyőztök, hogy megéri a vízhűtés lehet rászánnám az a kb +20kt egy új házra. -
edari
őstag
Sziasztok
Szeretnék ajánlást kérni Am4-re (R5 1600 a proci), 170mm magas lehet max (Aerocool aero 1000 házba megy). Nem hátrány ha fel lehet úgy rakni hogy ne fel hanem hátra fújjon, de nem létszükséglet.
Ár: 20 a plafon.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Nos: felszereltem a Brocken 2-t a procira (adatlap). Majd írok blogot (ez a terv legalábbis), de elöljáróban néhány dolgot leírnék: -11 fok terhelés alatt, csendesebb, plusz a vrm is hűvösebb lett, mint a gyári hűtővel (Wraith Spire). Reggel szereltem, szerelés előtt teszteltem a gyárival, utána a brockennel, mindkettőt 15 perc aida stresszel, úgy jött ki ez az eredmény. A szerelés nem volt nehéz, a kiegészítő am4 kittel gond nélkül felrakható. Hátrafelé fúj nálam.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
Vettem egy Alpenföhn ben nevist újonnan és szereztem egy Noctua NH-U9B SE2-őt használtan, Arctic Cooling F9 pwm-es ventikkel..
Egyelőre nem nagyon van mibe bepattintani egyiket sem .
Melyik a jobb, melyiket tartsam meg?
Egy FX8350-et fog/fognak hűteni egy Asus Sabertooth 990FX-ben
sorry a kérdésért, de nem sok időm van.[ Szerkesztve ]
(*)(*)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Angelotti #78423 üzenetére
Add el mindkettőt és vegyél valami combosabbat arra a kazánra ;p
Viccet félretéve, én a Ben Nevist mondanám nyertesnek, nagyobb.
De kellene nézni tesztet, mit tud a Noctua. Viszont a gyári ventivel,
ami effektívebb, mint az AC, kicsit csalóka lehet a végeredménye..[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
I5 3570K-ra szeretnék venni hűtőt mert a gyári már kellően felhangosodott az évek alatt..
Két hűtő között vacilálok:
Be Quiet! Pure Rock
COOLERMASTER Hyper 212XMelyiknek jobb a hűtési teljesítménye, vagy melyiket szoktátok jobban ajánlani?
Köszönöm! -
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #78427 üzenetére
Be quiet egy jobb konstrukció, de ha kitöltöd a formulát tudunk mást is segíeni, tekintve, hogy van még kismillió hűtő ami lehet jobb választás!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
tothjozsi96
addikt
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
- Az ár az legyen most mindegy, szóval a létező legjobb megoldás érdekében megfizetem.2.: Milyen házba kerül?
Cooler Master 335U3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte B75M-D2V4.: Processzor típusa?
Intel Core I5 3570K (nem tuningolom, alap órajelen megy)5.: Ramok típusa?
2x4GB DDR3 Samsung memóriák, nincs rajta semmiféle hűtőborda.6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Az talán hogy az alaplapon két memóriafoglalatom van és olyan hűtő kellene ami lehetővé teszi hogy az 1-es slotba is elférjen a memória a hűtőtől.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #78429 üzenetére
Szerintem akár ez is belefér, ha jól olvastam 163 magas cpu hűtő mehet - de ennek te is nézz utána!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
tothjozsi96
addikt
Oké, köszi!
Ahogy látom ezt most nem nagyon lehet kapni, pont ez a "Direct" megnevezésű nincs.
Nekem valamiért jobban tetszik a Be QUIET!Gondolom egyikkel se járok rosszul, köszönöm a segítséged!
szerk.:
Most néztem pár tesztet, elég brutál jó ez a Thermalright!
Akkor várok, köszi![ Szerkesztve ]
-
savior
őstag
Helló.
Van egy ASRock 960GM-VGS3 FX alaplapom, rajta egy AMD Phenom II X4 955 processzor.
A gyári hűtője nagyon hangos terhelés mellett.
Mivel régi gép csak kevés pénzt szánnék rá, és ezt néztem ki helyette: Arctic Alpine 64 GT Rev2.
A kérdésem az lenne, hogy ez zajban és hőfokban jobb e, mint a gyári hűtő?
Az írások meg a kép alapján megfelelőnek tűnik, de kiváncsi lennék a ti véleményetekre is.https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz savior #78432 üzenetére
Hót gagyi, meg ne vedd. Aprón 3k egy F64Pro pl., vagy boltból LC-CC-95 hasonló áron, de ez picit gyengébb. Ha nagyon árérzékenység van, gyári FX hűtés is van aprópénzért, nem rossz megoldás, ha nincs OC, egész korrektül hűt. De inkább F64Pro szvsz, az halkan megoldja, használtam anno én is B55@3.6on.
-
jim bcs
nagyúr
válasz tothjozsi96 #78429 üzenetére
(#78429) tothjozsi96
Topflowt javasolnék.
be quiet! Shadow Rock LP
Cooltek Jonsbo HP-625 Blue / Red / White
ID-Cooling IS-60
ID-Cooling IS-50
Phanteks PH-TC12LS
Thermalright AXP-100H Muscle(#78432) savior
Akkor csakis használt jöhet szóba, nézelődj az aprón. B. verzió: a gyári ventit lekapod és veszel rá egy jobbat + új jó minőségű paszta neki.
Egyebekben a (#78433) Speed(R) által javasolt FX hűtő elég jónak számít, vedd meg, ennyiért úgyse kapsz jobbat, ezen max. ventit kell majd cserélni ha bekrepál oszt kalap.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Angelotti #78435 üzenetére
Akkor a 149mm a Fuma mérete..lényeg, hogy befért, 0.5mm nem téma.
Ha tetszik a Noctua, tedd azt rá, de az AC ventik fabatkát sem érnek :S
Legalábbis egy értelmesebb ventihez képest, aminek van nyomása is..
Borda szinten a Nevis felületben ellensúlyozza a -1 hőcsövet szvsz
Egyébként tényleg az a legegyszerűbb, hogy teszteled és választasz.. -
savior
őstag
Ha 3 pin-es a ventilátor, akkor a SpeedFan-al tudom szabályozni a fordulatszámát(vagy valami más programmal)?
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
ProgenXL
őstag
Az Alpenföhn Brocken 2 kompatibilis fm2+ lappal? Ellentmondások vannak több webshopnál is.
[ Szerkesztve ]
Gunner for life
-
juliensorel
senior tag
Hali!
Lga775 intel pentium E6600-ra szeretnek venni egyszeru , nem torony PWM hutot, max 4e ft-ig. Netezos, nyomtatos gep, nem varok csodakat es nem is kell, csak a mostani 3pines Spire maxon teker es hangos.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz juliensorel #78443 üzenetére
Az, de nagyon, akkor mindegy ha a gyárin ventit cserélsz. Most én keressek helyetted? -> Xigmatek Gaia
-
juliensorel
senior tag
válasz jim bcs #78444 üzenetére
Koszonom, nem varom el. En is neztem ezt de nem tartok igenyt toronyhutore. Igazabol olyan kategoriarol beszelunk amihez nem is kellett volna itt erdeklodnom, alig lesz hasznalva ez a gep, raadasul kis teljesitmennyel, tokmind1 igazabol, majd teszek ra valamit csak pwm-es legyen.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz juliensorel #78446 üzenetére
Keress rá arra, amit írtam, van fent egy AVC ventis 3ért.
-
wassabi11
aktív tag
Hello.
Milyen hűtőt ajánlotok erre a konfigra, kis oc lesz.
Proci: I5-6600k később i7-7700k/6700k
Alaplap: Asus maximux ranger VIII
Ház: Deepcool tessaract
Ram: Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB)[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz juliensorel #78446 üzenetére
(#78446) juliensorel
Akkor keress egy jobb topflowt az aprón, előbb utóbb találsz, mindig van belőle.(#78448) wassabi11
Már kaptál ajánlatot (#76943) -> (#76947), megtolom egy Alpenföhn Brocken 3-al, hogy teljes legyen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Synology NAS
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Arena Breakout: Infinite
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külpolitika
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
Állásajánlatok