Hirdetés
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz hegegabi80 #95831 üzenetére
Na ezaz, lehet elengedem és veszem az új hűtőt. Terv egy 115x másodlagos config. Lényegében a Shurikenen tudsz cserélni ventit, ami nem olyan rossz és LGA775-re is rámegy, ha retrózni akarsz.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Topikgazda
válasz hegegabi80 #95829 üzenetére
Az a Haprós Shuriken engem is gondolkodóba ejtett. De most kb. hasonló áron van az IS-50X is: [link] Kérdés, hogy melyiket érheti meg jobban?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
vezeralmos2
senior tag
válasz hegegabi80 #95663 üzenetére
EUR-ban fizettem ki, de nem vonta le a számlámról az összeget. Ilyenkor mi van?
**5 perc alatt levonta, okés.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
vezeralmos2
senior tag
válasz hegegabi80 #95663 üzenetére
Megrendeltem német amazonról, szállítással együtt 14 ezer.
5 hőcsöves, nikkelezett réz, a 9900k- ra tökéletes lesz, és még hely is lesz mellette bőven.
Vannak kisebb ID-cooling hűtőim, azoknál nem merül fel a gyanú, hogy hamisak a hőcsövek, ennél a nagy toronynál viszont valszeg hamisak.
Akkor is csont hideg a hőcsövek teteje amikor a proci már 70+ fokos.
Meg az se tetszik hogy alumínium a kontakt felület, le lesz cserélve a fenébe.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
nerozol
tag
válasz hegegabi80 #93660 üzenetére
Igen ahogy #93661Speed® írta a biosban állítottam be.
MSI Tomahawk MAX lapon az alábbi beállításokkal: Hardver Monitor-> System és ott be lehet állítani a ventillátor profilt. A gyártó is közölt egy ajánlott ventillátor profilt az alapján állítottam be egy kicsit eltérően nálam 45 fok alatt nem pörög a ház venti. (A CPU ventit nem piszkáltam.)
Bios beállítások:
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #93660 üzenetére
Megfelelő lap esetén a BIOSban..adott csatin egyedi profil mellett fanstop enabled.
-
Kender23
aktív tag
válasz hegegabi80 #93649 üzenetére
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #93624 üzenetére
Igen, azonos maradt a kampók távolsága.
-
agent_k
őstag
válasz hegegabi80 #92972 üzenetére
Köszi! Megnézem ezt az obis verziót, pont a legkézenfekvőbb dolog nem jutott eszembe. A mostani csavar, menetes része 25mm. Bízok benne, hogy a 30mm-es csavar már elég hosszú lesz. Bár valóban egy backplate lenne a megoldás csak olyat én nem találtam.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz hegegabi80 #92890 üzenetére
Király ,
Nagyon szépen köszönöm -
hegegabi80
addikt
válasz hegegabi80 #92871 üzenetére
Szerintem egy IS-60 EVO ARGB lesz a befutó, a 47K 120 ventis változata. A 92-es venti megy házhűtőnek, a világítós meg maradhat, meglátjuk mit tud.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #92856 üzenetére
Ott a TC12LS még esetleg, ha az a 70 lehet 72.
Persze slim ventivel 64ben megáll, ha mégse.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #92854 üzenetére
Ha szükség van a + tempóra, VGAra előbb költs,
3600C16 felett már nem gyorsul érdemlegesen.
Jó lett ugyan IGP szinten, de ez a ~belépőszint,
a GT1030at épphogy elverni nem nagy szám :S -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #92852 üzenetére
Ballistix/VulcanZ, ezek <33mm magasak.
3600C16 bőven megteszi, minek 4400 -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #92850 üzenetére
Ha ragaszkodsz a kókányoláshoz, biztosan nem ;p
Minek a magas RAM, ha van értelmes normális
5600Gre mondjuk vicces lenne egy defektes hűtő..
Nézz rá, mit művel a gyenge hőátadás miatt így is.
Ha elfér a BR felső ventivel, az elég jó hatásfokra.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #92847 üzenetére
A leírtak alapján ne nyúlj semmihez inkább
70mm alá amúgy Black Ridge + 120x15 venti.
Feltéve persze, hogy az egyebektől elfér ugye,
amiket jótékony homály fed, így barkóbázunk. -
hegegabi80
addikt
válasz hegegabi80 #92847 üzenetére
IS-59 = IS-50
-
tibike8
őstag
válasz hegegabi80 #92765 üzenetére
Sejtettem, csak nem tudtam, hogy mire is keressek rá...
-
tothjani81
senior tag
válasz hegegabi80 #92251 üzenetére
Köszi
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #91249 üzenetére
Valóban, a Pure Rockal kevertem.
-
Mans20
addikt
válasz hegegabi80 #90200 üzenetére
Lehet ez lesz köszi.
-
haiiro_o
tag
válasz hegegabi80 #90035 üzenetére
Nem tudom megnyitni a linket, de4 hő cső is elég szerintem bőven egy alacsonyabb tdp-s cpu-ra
-
prolad
addikt
válasz hegegabi80 #89973 üzenetére
Köszi, ID-Coling eszembe se jutott.
Még nem teljesen tiszta,valószínűleg egy Ryzen 3600 lesz, de lehet hogy 3700. Mivel a gép az asztalon lesz, valami olyan kellene, ami nem csak hűteni tudja, hanem mellé még halk is (valószínűleg alulfeszelem majd, úgyhogy annyival könnyebb dolga lesz). -
Maxell014
senior tag
válasz hegegabi80 #89186 üzenetére
#Speed(R)
#hegegabi80Nincsen semmi baj a hangjával szerencsére halk az egész gépezet, csak akkor annyi hogy ezért a pénzért jóvel többet vártam a be quiet!-től...... mert fele ennyiért vagy még olcsóbban 1-2fok eltéréssel a deppmaxx is tudja ezt......
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz hegegabi80 #88627 üzenetére
Pont erre Egyszerre villant be.
-
kw3v865
senior tag
válasz hegegabi80 #88575 üzenetére
Szia!
Noname ház, de megmértem: a CPU még nincs meg, de az alaplaptől mérve még 15 cm szabad hely van. Tehát 13 cm magas hűtő biztosan elférne még.
-
Barnahalo
tag
válasz hegegabi80 #88534 üzenetére
Köszi!
-
Paxker315
addikt
válasz hegegabi80 #87862 üzenetére
olyan pure rock, freezer34 szint.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #87855 üzenetére
Előbb adnám el a hűtőt és vennék valami jobbat ennyit rápótolva..gusztustalan a hozzáállásuk.
-
Asshur
tag
válasz hegegabi80 #87762 üzenetére
Én egy 20k-s, igényes hűtőnél nem gányolnék, a 4 rugó nem pénz ahhoz.
-
Asshur
tag
válasz hegegabi80 #87760 üzenetére
Számlamásolatot kért.
Kb.: 4 rugó volt a posta onnan.[ Szerkesztve ]
-
Asshur
tag
válasz hegegabi80 #87752 üzenetére
varick@thermalright.com
Erre a címre megér egy kérdést, én egy éve intéztem velük a lefogatót, mikor a német lerakatnak nem volt.
Segítőkész gyerek a tajvani központból. -
válasz hegegabi80 #87695 üzenetére
Az asszimetrikus furattáv tényleg gáz a felfogatás szempontjából.
A két gyártó ellentétes úton járt mindig tervezésileg.
-
kutga
nagyúr
válasz hegegabi80 #87513 üzenetére
Köszi.
Kis szépséghiba hogy csak úgy tudom leszedni ha lefeszítem a ventit.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #87417 üzenetére
A minimális eltérést súlyban a full nikkelezés okozza, minden más azonos. Az a YT vidi szerintem fals, de gondolom nem is 3950Xre szánod
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #87414 üzenetére
A rev.2. tudtommal csak bevonatban tér el, a rögzítés pedig kapható, amivel AsRock/Giga ITX lapoknál megoldódik a gond. Hogy más, esetleg nem ITX lapoknál mi a helyzet..passz
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz hegegabi80 #86974 üzenetére
Nekem az amit ajánlottál a Scythe Kama ventilátort az szimpatikus a CFM értéke miatt. A gyári ventinek is 55 cfm a max szóval hasonló kéne rá. A Coolink kevesebb jóval bár nem tudom mennyire lehet hinni a gyári adatoknak. Meg látom, hogy ajánlott. De Scythe CFM miatt eléggé meggyőző. Afelé húzok mert más ventit nem nagyon látok ami ennyi.
arcitec: Köszi. És innen melyiket gondoltad? Az első linkről?
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz hegegabi80 #86964 üzenetére
Jelenleg ilyen van a gépben, és ez már belelógna a ventibe, De most ka ház hátulja felé lóg ki a venti(és ez még a régi konfigon). De erről semmi adat nincs hogy milyen magas. Ha 4mm-rel alacsonyabb lenne akkor már elférne alatta.
Megtaláltam, a piros változatnál elvileg 1,73 inch 4,42cm, mérés alapján passzol.
Tehát akkor 4cm és az annál alacsonyabb ramok beleférbek, feltéve ha az AMD Ryzen proci nem alacsonyabb mint a mostani intel-em[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz hegegabi80 #86962 üzenetére
Még nincs meg a ram, azért kérdeztem, ebből a listából nézelődöm. Vagy ha aprón találok olcsó kitet 20k körül vagy alatta akkor onnan veszek.
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Valkűr
addikt
válasz hegegabi80 #86931 üzenetére
Pontosan, de rengeteg gyártó van aki eleve már gyárt ezekhez külön erre a célra kiegeszitőt...Legalabbis en elég sokkal talalkoztam már. Árban valtozo 2-3000ft körüli árakra lehet számolni, de van aki ingyen küldi ha supportot keresed fel és nem egy üzletet.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
-
Sztyepadzso
őstag
válasz hegegabi80 #86586 üzenetére
Nem arra lenne a paszta .
Erre mondják, h tanulópénz. -
Sztyepadzso
őstag
válasz hegegabi80 #86567 üzenetére
Miért políroztad?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #86567 üzenetére
Mehet, persze. Hőszállító közeg hiányában az a cső ~0 szereppel bír, de majd meglátod, mit jelent ez összességében, ha leteszteled.
-
fogtunder
nagyúr
válasz hegegabi80 #86015 üzenetére
Arctic LF240-hez nekem is küldött ingyen a gyártó.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hegegabi80 #85908 üzenetére
450 Focus van most benne jelenleg, és úgy tettem be, hogy szívjon a laptól. Pont a kevés hely miatt, legalább kiszedi a meleget onnan, bár gondolkoztam rajta, hogy lehet fordítva jobb lenne, de akkor a lap körül reked a meleg.
Véleményem szubjektív...
-
tippm86
tag
válasz hegegabi80 #85533 üzenetére
Ez elég jónak néz ki, mint árban mint teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz hegegabi80 #85271 üzenetére
a gothic 3 ba olyat csinált hogy be akadt a játék meg is ált a kép,és utána felpörgött a cpu hütés és utána ment tovább a játék, a starcraft2 be is csinált ilyet
[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
válasz hegegabi80 #84950 üzenetére
Hajlított, direkt, de nem lappolt hőcsövek eléggé lutrik sajnos. Ezért nem is szeretjük itt őket ajánlani, mert eléggé mellé lehet vele fogni. Ellenben brutál jók tudnak lenni lappolva. Tipikus példa a TrueSpirit 140 Direct. Nekem is ilyen van. Sajnos 3 pont kiemelkedett és nem feküdt fel jól az ihs-re, konkrétan billegett rajta Én is meglapoltam óvatosan, és eszméletlen sokat javult. Látszik is a sárga réz alakján, hogy tök szabálytalan, ezért eredeti formában nem volt túl jó a kontakt felület. Azóta kapott egy másik TY147A-t, és push-pullban megy. Maga az álom. Méretben, ár-értékben bajnok a slim radik között.
-
duo
addikt
válasz hegegabi80 #84978 üzenetére
tudom h nem várt kiadás, de akkor esetleg egy is60? az tükrös aljú -bár nem érintkezik a hőcső a kupakkal. de azt szénné lehet polírozni...
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #84978 üzenetére
Fúrd meg, szárítsd ki, teszteld..mivel szélső, lehet nem romlik nagy mértékben a hatásfok, kis procin jó lehet még. Aztán legközelebb óvatosabb leszel DHTs talpaknál nem szabad durvulni..
-
mgabi
senior tag
Hát ezt túlcsiszoltad. A húcsövekben nagyon kevés, sima desztilált víz van alacsonyabb nyomással, hogy 60 fok körül forrjon benne a víz. Pár nap alatt kiszárad. Én porszívóval rászívnék, hogy tuti kiszáradjon. Vagy rakjál bele egy kis pillanaragasztót vagy sima pasztával töltsd ki a rést, mondjuk ez alapból megtörténik, amikor felrakod a hűtőt.
-
enemi
senior tag
válasz hegegabi80 #84955 üzenetére
Szerintetek hány liter,deci ,milliliter folyadék van egy csőben?
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Kvg
senior tag
válasz hegegabi80 #84953 üzenetére
Nem gáz vissza tenni. Próba cseresznye, amennyiben a magok 3-4 fő ki ön belül vannak semmi gond. Egészen a proci sárkán van a hiba. Nem fog elfüstöln,i nyugi!
[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
Valóban lyukas? mert homorú ennyi látszik. ha nem lesz benne párolgás 100 fokos lesz ammyiben allatta chip egy része van.
[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
válasz hegegabi80 #84897 üzenetére
Sfx tápom van, direkt a ház miatt vettem. Most a 80-as venti sem fér oda a Lepa miatt. Mindegy is, mert cserélem kisebbre a procit és veszek hozzá toronyhűtőt. Utána ha odafér a venti, akkor megnézem, hogy befér-e a 120-as. Ez egy jó ötlet, köszönöm!
Speed(R): eléggé megreked a meleg levegő a házban jelenleg.
-
profi
aktív tag
válasz hegegabi80 #84888 üzenetére
Játék közben 65-70 fok között szokott lenni. Stressz tesztnél lényegesen feljebb megy.
Speed(R): Értem, de mint írtam, nem tudom alulfeszelni. Egyfolytában lefagy.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #84888 üzenetére
Abszolut felfújt téma, a sok fesszel kellene inkább kezdeni valamit, de hiába írjuk.
-
profi
aktív tag
válasz hegegabi80 #84885 üzenetére
Értem, ez elég elszomorítóan hangzik. Lehet, hogy cserélem egy kisebb procira (2200g/3200g), talán azok nem melegednek annyira.
-
cooi11
senior tag
válasz hegegabi80 #84602 üzenetére
Szia!
Esetleg hol tudok halk ventilátorokat keresni?
Mert sok noctua ventilátort probáltam de nem igazán halk egyik sem. -
duo
addikt
válasz hegegabi80 #84425 üzenetére
szerintem is nagyon hasonló. eggyel régebbi a chipkészlet meg 1155 a tokozás. de szerintem még a felépítése is olyan.
-
duo
addikt
válasz hegegabi80 #84421 üzenetére
fű, azt nagyon megköszönném!! en 3pinest a cpura nem dugtam, de a tobbi 4pines foglalatra igen. ott maximumon porogtek a ventik. (a biosban az aqoustic performance volt beállítva)
-
frank04
tag
válasz hegegabi80 #83889 üzenetére
Köszönöm, hegegabi80 és Speed(R). Ez jó ugye?
-
Pgraph
aktív tag
válasz hegegabi80 #83885 üzenetére
Annyira nem sürgős a dolog. Csak időnként nekibuzdulok a cserének, mikor fel-fel vinnyog az AMD Wraith Stealth motorja... Szemléltető képet azt megköszönöm!
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Pgraph
aktív tag
válasz hegegabi80 #83872 üzenetére
Így jó lehet, csak így elveszítem az SSD-hűtés lehetőségét. A mostani stock AMD hűtőm azért csap oda valami szelet (az m.2 Crucial MX500-am szeret melegedni...). Igazából valami alternatív AM4 lefogatóra gondoltam, hátha létezne ilyen esetekre.
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Pgraph
aktív tag
válasz hegegabi80 #83788 üzenetére
Kicsit ráfeszültem erre az ID-Cooling IS-50-re... Szóval azért is lenne még szimpatikus, mert ha valahogy el lehetne érni azt a felállást, amit a képen összefabrikáltam, akkor a bordán túllógó venti rész tudná szépen hűteni az alatta lévő m.2 SSD-met is. Esetleg nincs valami „B-terves”, egyszerűen kivitelezhető AM4 felfogató erre az esetre? Sajnos a 4,26 cm magas RAM-jaim, illetve a max. 8 cm (inkább 7 cm alattinak örülnék) hűtő magasság komolyan behatárolják a lehetőségeket.
-
Pgraph
aktív tag
válasz hegegabi80 #83788 üzenetére
Köszi az infót!
Már pedig elkönyveltem, hogy jó lesz nekem. Kerestem képeket az elhelyezkedésről, és a hőcső-RAM slot felállás jónak is tűnt, igaz Inteles lapokkal volt illusztrálva. Tőled tudtam most meg, hogy AMD-n pont nem elérhető ez a pozíció. Kár... RAM-ot nem cserélném ezért, mást próbálok keresni...„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
dj79
senior tag
válasz hegegabi80 #83757 üzenetére
Igen, egy hete vettem, akkor raktam össze a konfigot. Meglepően masszív darab, elég okosan van benne megoldva sok minden, pl a hdd gumibakon van rögzítve. Talán a táp kábelezése lehetne jobb. A gyári cooler a leghangosabb a gépben, idle 30-32 fokon megy a 2200g, 35% ventifordulat mellett, 24 fokos szobában.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #83592 üzenetére
Mivel sűrűn lamellázott, szívóban jelentősen romlik a hatásfok..de próbáld ki, aztán kiderül.
-
VTom
veterán
válasz hegegabi80 #83202 üzenetére
Itt vannak róla képek. bocs az offért, de talán valamennyire kapcsolódik a témához.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz hegegabi80 #83200 üzenetére
Nekem az Atlashoz küldtek 2db Ben nevis ventit, mert írtam nekik, hogy ki szeretném próbálni velük.
Kértek képeket is a kész produktumról, mert csípik a sufni tuningot
Abszolút korrekt cég, bár nekem ugyanez a tapasztalatom EVGA-val, ID Cooling-gal, és elvileg Cooler Masterrel is, bár ott még úton van az ingyen cuccEverybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz hegegabi80 #83127 üzenetére
Ezt aláírom, én anno az Atlasomra csak úgy kértem kettő Ben Nevis ventit, mondván, hogy szeretném kipróbálni, azokkal mit tud. Pontosabban árat kértem rá, vásárolni szerettem volna tőlük.
Azt írták vissza, hogy küldik a két ventit ingyen, és mindenképpen küldjek róla képet, ha megcsináltam, mert szeretik a sufnituningot Így is tettem.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
F_Gergely
őstag
válasz hegegabi80 #82841 üzenetére
Koszi a valaszt, igen elv a 130 mm meg be kene ferjen.
Mivel a marka bevalt, (illetve a hazhutok is AC silent-ek lesznek) en maradnek ennel, meg arban is korrekt.
A mostani hutot sajnalom mert imadtam, tenyleg nulla hangja volt, csakhat nem fer be, de a nagy haz mar indokolatlan, mar nincsen 5-6 hdd a gepben, 1 ssd lesz, a huto meg a jatek miatt kell hogy azert ne forrjon fel.
Koszi a valaszt[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz hegegabi80 #82685 üzenetére
Ő Szegeden van én meg Pesten és viszonylag SOS lenne még hétvége előtt, de azért írtam neki köszi!
-
gootibi
csendes tag
válasz hegegabi80 #82589 üzenetére
Igen igen, lehet jó megoldás lenne ha te is hivatalos kittet rendelnél!
Köszi neked is, már emlékszek rá, hogy te ajánlottad külső kialakítás alapján! Azt én se értem, hogy hivatalosan miért nem ajánlják és emailos megkeresésre meg gyakorlatilag leírják hogy kompatibilis az adott upgrade kittel. Talán csak üzletpolitika, hogy tüntessék el a K2-t és az emberek vegyenek egy újabb "csúcs" (Olymp, Matterhorn ...) toronyhűtőt, talán...
Mindenesetre köszönöm neked is a segítséget! -
gootibi
csendes tag
válasz hegegabi80 #82500 üzenetére
Köszönöm!
Lehet megpróbálom majd, írtam nekik üzenetet, hátha válaszolnak rá Nyilván nem fognak, de ki tudja. Ha megvan a lap lehet teszek egy próbát és akkor minden képen jelzem itt is a sikert, vagy esetleg a bukást
-
TechN7ne
nagyúr
válasz hegegabi80 #82376 üzenetére
-
TechN7ne
nagyúr
válasz hegegabi80 #82356 üzenetére
Pontosan ,most beleestem + költségbe
Éreztem ,hogy nem szabad olcsó vízet venni ,hülye voltam.Köszönöm ,szétnézek.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz hegegabi80 #82336 üzenetére
Sajnos Matterhorn elment konfiggal együtt
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
syberia
veterán
-
modflow
veterán
válasz hegegabi80 #81855 üzenetére
A rögzítése jó lenne?
Ez egy 10 éves hűtő. Ez mennyivel jobb, mint a mostani gyári?Bár én örülnék a legjobban, ha nem kellene újat venni.
Nem lehet piszkálni, vagy csak én nem piszkálom?
Mondjuk ez magát tuni.golja, nem? 2,8-ról 4-re.[ Szerkesztve ]
-
CSB29
aktív tag
válasz hegegabi80 #81739 üzenetére
Nekem a leghalkabb kéne, de először megnézem be tudok e pakolni egy normál vastagságút 120-asból.
Köszi!
-
hegegabi80
addikt
válasz hegegabi80 #81739 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből!
Még 20-as van a DeepCool GS 120.
-
CSB29
aktív tag
válasz hegegabi80 #81736 üzenetére
Köszi, ha már itt tartunk mit ajánlanál erre a bordára?
Slim 120-as kategóriában? -
Kar07
tag
válasz hegegabi80 #81437 üzenetére
Átalakított Lian Li Q11 itx ház, sfx táp van felül. A táp és alaplap közötti hely miatt nem fér el magas top-flow hűtő, 120 as ventivel.
Emiatt nem jó 120 ventis toronyhűtő, de kisebb jó lehet. Kb. 10 centi széles borda elférne.
Azt nem tudom, a Zalman cnps 9500 a kialakítása miatt hatékonyabb lehet? Hat hőcsöves, míg olyan toronyhűtő ami elférne csak három.
-
enemi
senior tag
válasz hegegabi80 #81266 üzenetére
nagy a csend....pedig kíváncsi vagyok.
-
kory24
őstag
Ilyen a gyári IS-60-nál:
Csavar nem kell hozzá külön, mert ugyanazzal fogatod hűtőhöz, mint az intel vagy fm lefogatókat.
-
enemi
senior tag
ilyet amilyet linkeltél? Amit rendeltél vízhűtéshez van ,a tiéd pedig léghűtés....
-
stratova
veterán
válasz hegegabi80 #81183 üzenetére
Köszönöm, jobb híján akkor várok (szerettem volna a Node-ba az egyik legjobb légkavarót tenni, mert tovább marad esélyesen mint az egyéb belbecs, az AXP-100R és Scythe Big Shuriken sem meggyőzőbb [és esélyesen túl magasak] amellett hogy drágábbak).
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #81141 üzenetére
HWiNFO sem tudja, de lehet állítani offsetet a helyes kijelzésért (jobbklikk core értéken). CoreTemp ugyanez, meg még biztos van sok hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz hegegabi80 #81050 üzenetére
Értem, köszi a választ, akkor szerintem ez lesz, az ára is rendben van. Ryzen 1200 nem hiszem, hogy feladja neki a leckét. A terv az, hogy egy 14cm-es pwm-es ventit teszek rá, amelyiken van 12 cm-es helyhez is furat, hogy még nagyobb területet fedjen le, bízom benne, hogy el fog férni.
-
McLaca
őstag
válasz hegegabi80 #80929 üzenetére
Köszi!
Viszont most dilemma van: találtam 1 éves Shadow Rock LP-t 8k-ért. Ha az a halkabb,mint az IS-50, akkor inkább azt venném. Ebben persze már a többiek tanácsát is kérem.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz hegegabi80 #80927 üzenetére
És szélzaj (kevésbé zavaró), vagy motorzaj hallatszik maximumon?
Milyenre cseréled a ventit?
A 4440 és a 8100 közt van 20W különbség TDP-ben, meg 8nm csíkszélességben, így elvileg a magasabb GHz ellenére sem fűt annyira a 8100. A cserélendő CPU egy őskövület E5400 (6w TDP ez is), stock intel hűtővel. Igazából nemigen láttam/hallottam még sosem maximumon járni, de ahogy olvasom, azóta esett a gyári intel hűtők színvonala, mérete és teljesítménye, szóval inkább nem rizikóznék, kell valami komolyabb.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
efegyke
tag
válasz hegegabi80 #80647 üzenetére
az lesz...
-
efegyke
tag
válasz hegegabi80 #80639 üzenetére
a tápban nincs ventillátor. mert passzív táp.nem tudok vele variálni.használgatom aztán hátha kitalálok valamit közben...throttlingolást eddig nem csinált. battlefield alatt a legmelegebb.még stress test alatt se olyan forró
-
efegyke
tag
válasz hegegabi80 #80636 üzenetére
i5 6400 volt előtte de másik/hasonlóan pici/ házban.nem volt hőgondom sose...langyos levegőt fujt kifele a venti az a baj hogy nagyon jó tápom van(seasonic fanless 460W) és nem akarom lecserélni...
azt olvastam hogy ezek az i7es cpu-k nagyon melegek amugy is mert gagyi paszta van a kupak alatt.
-
kaszas19
senior tag
válasz hegegabi80 #80558 üzenetére
Köszönöm.
Meg nyugtató amit írsz mert még nem vettem soha csomagolás sérült cuccot. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #80222 üzenetére
Persze, csak hirtelen szétnézve aprón az ~5k sávban javasoltam.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #80204 üzenetére
Ha Brocken Ecom lenne, a WB2 ventit ráraknám, a sajátját meg befognám házventinek Volt is amúgy nálam tesztelve így, jó kis borda.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #80202 üzenetére
Jobb lesz valamivel nyilván, de gondolom most sem sül meg semmid
Ha mindenképp buherálnál valamit, egy Brocken Eco javasoltabb szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest