Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz vjozsef #53850 üzenetére
Jó ötlet volna, valóban. Nem néztem mostanában az összefoglalót...
Kategóriára lehetne önteni mondjuk őket h Xe-től--10e-ig..mi ami elfogadható és miként felszerelhetőek....
Mert így naponta 50x írod le ua. Csak nő a hozzászólás..de egyhelybe toporgunk
Hmm..ház magasságot nemnéztem! Javítom 170mm-ig beférnek..akkor no comment.....[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
ThodEE
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Átnézem melyik érhető el jóáronhttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
vjozsef
senior tag
válasz banderasz77 #53857 üzenetére
Varjuk a fotokat!
-
bombibmw
veterán
válasz banderasz77 #53857 üzenetére
Grat hozzá!
Minőségi cucc,az biztos.
Reméljük be is fér szépen.Pakold is be gyorsan!(#53858) vjozsef : +1
(#53860) banderasz77:
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
-
123sylaar
aktív tag
Hali.
FM2-es foglalatra x4 750k-hoz milyen hűtést ajánlanátok 5k körül? A gyári is hűt rendesen, csak terhelésnél igencsak hangos.
Ja és ebbe a házba kellene elférnie. [link][ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
-
bombibmw
veterán
válasz 123sylaar #53871 üzenetére
PCX-en semmilyen értelmes hűtő nincs ilyen árban.
Ha nagyon onnan kell,akkor Thermaltake Contact 21,vagy CM Hyper 103,de egyik sem a túlságosan ajánlott kategória.
Az EKL-el még mindig olcsóbban jönnél ki,szállítással is és sok tapasztalat alapján jobb vételnek számítana az előbb felsoroltaknál.(#53870) Maotun:
A Saber nem vezérli?
Fasza az a kis házikó,mondjuk én lefújnám feketére.
Milyen órajelen mérted az FX-et?[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Maotun #53870 üzenetére
Na, fogadd kettős gratulációmat!
Milyennek ítéled fogyasztás tekintetében? nem melegedik nagyon a lap tőle? könnyen megbírkózik vele?
Egyáltalán normál használatba mennyit fogyaszt a horribilisen beharangozott 220as értékhez képest?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Maotun
őstag
válasz Apollo_21 #53874 üzenetére
Na a fogyasztásról:
Hááááááááát fogyasztani tud
adtam neki prime 95 + furmark (szőrös fánk) na akkor 630W!!!!! a teljes config (7970 matrix vga)
alapon net, film, képszerkesztés 80-140W teljes konfig
játék pl Rome TW2 full hd extreme 350-390w
6 forint/óra az intel javára de akkor is AMD!!!!!! -
bombibmw
veterán
válasz Maotun #53879 üzenetére
Én külön biztosan nem veszek rá még ventiket is a 30k-n felül.
Rákérdezek,mert ez így nem kóser.(#53878) vjozsef:
Elvileg tudja a lapom,de csak elvileg.
Ránézek,rákérdezek,aztán meglátom.
Ha nincs más,leveszem a Thermal Radar-t,meg a két kis 3pines ventit kikötöm és rádugom a Phanteks-eket azoknak a helyére.[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Most egy kicsit összezavarodtam. Végre én is beújítanék egy narancsszín Phanteks csodát, erre olvasom, hogy nem működik a pwm....
Elvileg a 3tűs alaplapi csati is tud fordulatot szabályozni, nem pwm-el hanem csak a feszültség értékét változtatja, ha jól tudom.
Viszont az új lapokon 4 tűs van, pl Saber, mivel nekem az lesz, és akkor nem BIOS-ban lehet állítani, hogy Voltage/PWM???
Tehát: alaplap 4tű: 1,GND 2,+12V 3,Fordulat érzékelés 4,pwm vezérlő. Ezzel szemben a 3 tűs ami a ventié: 1,GND 2,+12V 3,fordulat érzékelés így kimarad a pwm tűje. Tehát akkor most tulajdonképp a középső tű 12V-on pörgeti a ventit azaz maxon. És a pwm tű szabad ilyenkor.
Ezért pörög Maotun-nak maxon...
De erre van az átalakító nem? Azt meg belerakja a Phanteks a csomagba, ha minden igaz.
Tehát a 2 venti felől megy 2+2 egy 4-esbe, és az megy bele egy hármas csatiba amire jön az átalakító és visszaosztja 4-re? És ha megfordítjuk akkor sem jó?
Én már kúváa nem értem. Ráadásul nekem lenne hozzá +1 venti ingyen, na abba már bele sem merek gondolni hogy mi van ott és mit hogy... pláne mivel azt sem tudom még, hogy hogyan kell beállítani a vezérlést, a legoptimálisabban, hogy fokozatosan kapcsoljon feljebb a venti sebessége, mert ezt igazából nem értem hogy hogy működik maga a pwm szabályzása a beszerelés után... El tudjátok magyarázni? Köszi!
Amúgy ti melyik ventiket kaptátok hozzá? Elvileg már a ballal adják mert a jobboldalit már nem gyártják, szóval a bal az új. [link]
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
bombibmw
veterán
válasz BenHans #53882 üzenetére
Működnie kell,főleg egy Saber-nél.
Én is kicsit megijedtem,de nem lesz gond vele.
Ha majd megjön és be is raktam,úgyis jelzek,hogy mi van.Egyébként néztem egy review-t,amiben magas bordás ramokat használtak és az első ventit is be lehet úgy lőni,hogy a ramok fölött legyen és nem kell hátratenni.
-
ZsoZso78
tag
Üdv!Három kiszemelt áldozatot találtam a fx8320-as procimra.Thermalright HR-02 Macho,
Alpenföhn Brocken 2,Scythe Ashura.Szerintetek melyik lenne a legjobb választás,vagy esetleg tudnátok hasonló árban jobbat?A héten megszeretném rendelni segítsetek már találni egy jó hűtőt.Ígérem teszek fel képeket meg tesztet is. -
Bakter9011
csendes tag
Hali!
Megvettem a CoolerMaster 212 EVO-t! Nagyon meg vagyok vele elégedve! Könnyű volt felszerelni, stabilan áll, nagyon halk (az eredeti intel hűtőhöz képest) és a hőmérséklet adatok drasztikusan csökkentek.
Az ára sem volt vészes 9300ft ért jutottam hozzá 3 év garival.
Amire oda kell figyelni az a mérete mert ha nem fér be az cink
Nálam így fest:
Raktam a másik oldalára is egy ventit mivel volt 2 fölös itthon.És itt vannak az adatok:
Ezeket két óra masszív Battlefield 4 után rögzítettem 64 es szerveren minden ultrán.Az alsó négy érték nem ment 50 fok fölé míg az eredeti intel hűtéssel 70-78 között mozogtak.
Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a hűtést aki ebben az árkategóriában keres!
-
sittes79
addikt
válasz Bakter9011 #53890 üzenetére
Milyen pasztával ragasztottál?
-
Bakter9011
csendes tag
válasz sittes79 #53891 üzenetére
Cooler masterrel adták mellé, kicsit sokat nyomtam rá de végül is elegyengettem...
Nem tudom mi a módi más gyártóknál de szerintem nagyon jól fel volt szerelve a csomag, még egy darab kartonpapír is volt benn amit arra szántak, hogy el tudd kenni a pasztát
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Szia!
Na találtál valamit? Én is pont ilyen cipőben járok, felső tápos ház, FM2 lap, max 10K HUF...
Apollo_21: Néztem én is Merlinnél ezt a Thermalright True Spirit 120 M-et amit Sedo sorstársnak is ajánlottál. Ebből van M-es és nem M-es változat, vagy csak iPON-on lemaradt az M a névből és ugyan azt kapnám meg tőlük is, mint Pécsről?
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Potzee
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #53893 üzenetére
Nem, a 120M - 145 mm magas (befér keskeny házba is), a 120 - 160 mm magas.
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
-
Potzee
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #53895 üzenetére
[link]
Szerintem hűtési teljesítményben nincs számottevő különbség.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
bombibmw
veterán
válasz banderasz77 #53896 üzenetére
Nagyon szép ez a borda is,grat hozzá.
Mindenkitől ?
Kivettem a H100i-t és bekerült a gyári hűtő,amíg meg nem jön a Phanteks.
Mértem egy Linx-es eredményt alapórajelen.
Az eredmény 88 fok volt.
Létezik ez?
Szerintem ez qrva magas érték,talán nincs jól rajta a procin.
Sosem használtam gyári hűtőt,így nem tudom,mennyinek kéne lennie,de addig meg se nézem,amíg nem tudom,hogy ez tényleg magas,vagy normális hőfok.
Most netezés közben 42 fok a legmagasabb maghőfok.
Válaszokat köszi.[ Szerkesztve ]
-
sedo
tag
válasz Sebaj Fóbiás #53893 üzenetére
Hali!
Még nem döntöttem el, de nekem az Arctic A30 a leginkább szimpatikus.
A Thermalright 120-at néztem én is, az M talán még ram foglalatot sem visz el.
Mindenesetre ha rátalálsz a best buyra akkor szólhatsz nekem is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest