Hirdetés
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
Az [Ő] hűtésére keresek új hűtőt, és segítséget szeretnék kérni a választásban....
Eddig 3 merült fel.... Zalman CNPS12X, Zalman CNPS-9900MAX, Thermaltake Frio Extreme....Nem fontos ezek közül választani ha tudtok jobbat ne tratsa senki magában...
ASUS Rampage IV Extreme alaplap van alatta, és CoolerMaster Stryker házban van, szóval az mindenképp fontos hogy esztétikailag is illeszkedjen az összképbe!
1000köszönet
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz jim bcs #41957 üzenetére
Köszi, nekem ezek közül a DarkRock Pro2 jött be legjobban...
Sonja: ezt tényleg kár lett volna kihagyni, 1. mert qrva jól néz ki és a színét a többi alkatrészhez tudom választani, 2 mert brutál jó is.... úgy néz ki megvan a befutó! köszi
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
Felmerült bennem még valami... Nem fog meghajlani alatta az ASUS Rampage IV Extreme, mármint a Phanteks PH-TC14PE 1300grammja alatt...és ez vajon elfér alatta/mellette [RAM]?
Intel Core i7-3770k-nak kell egyáltalán ekkora hűtés?
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz BenHans #41976 üzenetére
És mennyire zajos, van valakinek tapasztalata? Eddig mindenki a Zalmanokat ajánlotta név szerint CNPS-9900MAX és CNPS12X, nekem az előző hsz-emben is említett Phanteks szörnyeteg tetszik, és a CNPS12X.
Nem csak a teljesítmény hanem a külcsín és a csendesség is sokat számít nekem...
Továbbra is köszi a segítségért!
-
BenHans
addikt
Hűvös, és gazdag, boldog új évet!!!
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
Pár hete kérdeztelek titeket, hogy milyet is vegyek, de akkor csak léghűtés merült fel, és abból is sikerült választani a Phanteks PH-TC14PE-t, a javaslatok alapján, amiért 1000 köszi.
DE most felvetődött bennem a kérdés, hogy mi lenne ha vízhűtés lenne? Jobban járnék? Tudnátok ajánlani egy olyan vizes hűtőt, vagy akár többet ami érdemben kiváltja minden szempontból az említett levegőset?
Elsősorban nem az ár érdekelne,(azért természetesen nem csillagászati, mert nem vagyok milliomos sajna) hanem a minőség és teljesítmény!(házikó: CM Stryker, proci: i7-3770k)
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz KAMELOT #43188 üzenetére
Ezek közül szinte csak a Noctua NH D14 veszi fel a versenyt a Phanteks PH-TC14PE-vel, tehát én a Phanteksnél maradok sztem. ((( [itt összeugrasztják a kettőt...] )))
xatos3: ezek a folyósok azért nem nyújtanak szvsz semmivel sem többet mint a fent említettek... [itt még el is marad] , pedig maxon csak nagyon kicsivel van elmaradva a H100i a 110től, és ebből következik nálam az, hogy a 110 is lemarad valamivel értelem szerűen. [link]
Tehát először....másodszor....még várom az ajánlatokat! (legfőképp az említetteknél jobb vízhűtésekről)
((továbbra is: CM Stryker, i7-3770k))
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Tyűha... nem akartam ekkora vitát szítani a kérdésemmel lég-víz hűtéssel kapcsolatban.
Nem találtam annyival jobbnak a 50-60ezres vizeket, hogy kifizessek értük + 20-30 ezret.
Sőt többnyire a tesztek alapján hangosabbak is voltak. Szóval majd ha rám szakad az OTP beruházok egy komolyabbra, ami már tényleg mutathat jelentős különbséget.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz MPowerPH #43237 üzenetére
Bár ha megnézed az [Asus] Maximus V Extreme alaplapot, ott magába a lapba is bele tudod kötni a vizet, a proci köré...
Tudnál ajánlani valami frankó vízhűtést (mondjuk max. 70ért) amit meg tudok így oldani, és már van értelme lecserélni rá a légest, mert nyújt annyival többet?
Csak mert szvsz nem lenne hülyeség egy ilyen funkciót kihasználni, ha már van neki.Itt egy [cikk] is róla "Fusion Thermo".
Megköszönném ha valaki elmagyarázná hogy ez a fusionthermo hogyan is működik, mert írják hogy lehet használni légesen is meg vizesen is, és nekem kicsit zavaros...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz BenHans #43239 üzenetére
Bocs most nézem, hogy Thermo csak a Maxi V Formulában van....
Sebaj, attól még érdekelne, hogy hogy működik ez és megéri-e csak ennyi miatt inkább a formulát vennem az Extreme helyett....️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
válasz Acheron #43269 üzenetére
Én is mostanában építgetek apránként gépet, és i7-3770k-ra Phanteks PH-TC14PE-t veszek, legjobbak között van és ami számomra + érv mellette, hogy kiválaszthatom a színt... (Heat Pipe 5x8mm)
Én 3 ventivel szeretném használni.Tényleg...nem tudja véletlen valaki, hogy a 3. (egyértelműen azonos színű) ventit hogy lehet beszerezni? Vagy az is a csomagban van, csak a teszteken nem volt felszerelve?
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Acheron #43289 üzenetére
Hátha ez segít... [Phanteks]; [SB-E Extreme]; ["sima"]
(szvsz addig lehetne nézni a teszteket és agyalni míg megjelenik egy még újabb és így tovább, egy a lényeg, hogy ezek közül egyikkel sem nyúlunk mellé, nem maxon fogjuk őket állandóan járatni és hallgatózni a ház oldalánál meg benchelni )
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Üdv. újra itt mindenkit!
A Haswell 4770k forrófejűsége miatt gondolkodom el újra azon, hogy "Milyen CPU hűtőt vegyek?"
4Ghz fölé lesz húzva, és eleinte [ezt] gondoltam hozzá, többek közt azért is, mert ez még befér a DeepSilence2-be.
Felmerül a kérdés hogy elég lesz-e?
És ha nem akkor milyet, ami hasonlóan halk de jobban hűt? A víz tudom hogy zsebbenyúlósabb ha jót akarok, de úgy gondolom, spórolok még rá és 2-3 hónappal tovább fog tartani az építkezés, viszon így 40-max.45k esetleg beleférne egy jó vízhűtésre ha tudnátok ajánlani.
Ismét köszönöm a segítséget!
-
BenHans
addikt
válasz bombibmw #48986 üzenetére
Áá akkor off a vizes téma nálam. 60-70k-t tuti nem adok ki csak hűtésre. Marad a Phanteks.
Így is kap a ház +5 ventit, csak nem izzad majd meg senki sem...Jöhetnek a képek azért. Hátha elcsábulok. Neked akkor minden vizes lesz?
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz bombibmw #48990 üzenetére
Az a bibi hogy nem fér be. Meg én amúgyis alapvetően kompakt vízre gondoltam. De ezek szerint a kompakt víz, csak a procira nem éri meg, mert nekem a halk működés mellett a phanteks ph-tc14cs-től nagyobb hűtési teljesítmény lett volna a lényeg.
De azt hadd hangsúlyozzam hogy minden megalapozott véleményre kíváncsi vagyok.
-
BenHans
addikt
válasz bombibmw #49000 üzenetére
Akkor már marad ez, mert ez amúgy is jobban tetszik. Köszi
((Pláne ha minden fekete és kék a házban, még a fehér részeket is lefújom feketére a cooleren, csak a kék marad. ))[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Az engem is érdekelne, hogy érdemes lenne-e inkább, az [ehhez] kapott paszta helyett mást rakni? Nem tudom milyen minőségű ez a gyári Phanteks PH-NDC, az MX-2, MX-4 pároshoz viszonyítva...
Ezt írják róla: "The PH-NDC is a superb quality thermal compound for heatsinks. It is made of high-purity nano diamond like particles to improve the thermal conductance between components. The generated heat caused by the CPU will transfer to the heatsink, without reduction in efficiency and resistance."
Amúgy elég a 4g, vagy jobb nagyobbat venni? Milyen időközönként ajánlott újrakenni?
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Házas topikban nem érkezett válasz, ezért megkérdem tőletek is.
Most láttam először kompakt "játék" vizet, és eléggé megtetszett 1-2... 280mm-es radiátoros, csak valahogy bele kéne préselni a Nanoxia DeepSilence2-be, ami elvileg csak 240mm-t eszik meg. Valami megoldás van rá esetleg? (Csak mert a DeepSilence 5 nem tudom mikor jelenik meg. )
A gyártó [oldala] max 240mm ír, viszont [itt] azt mondják, hogy belefér a 280as is.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz fortune #50095 üzenetére
Ha tuning lesz akkor inkább a Noctua, és mellé LowProfile RAM (Vengeance, Mushkin Redline LP) szerintem.
Hűtőből meg ha ennyit szánsz rá akkor van még pár lehetőség (NH-D14 22-26k-hoz viszonyítva.)
Azt kéne még tudni hogy a házadba mekkora fér be max.?
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz fortune #50106 üzenetére
Ha méret nem számít, akkor ilyen kategóriában én ezek közül választanék: [Thermalright SilverArrow SB-E SE] - [-II- SB Extreme] vagy Noctua NH-D14, vagy a személyes kedvencem a [Phanteks PH-TC14PE (Phanteksre 5 év a gari, a többire 3)]
-
BenHans
addikt
válasz energy4ever #50520 üzenetére
Itt ezt az elég f@sza vízhűtést a Phanteks PH-TC14PE-vel hasonlítják elsősorban. PL. [link]
És a Phanteks 5 év garit ad míg a Thermalright 3 évet, (bár majd' mindenhol 1 év van feltüntetve).
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
[Ezt] olvastátok már? Tényleg jobb egy Archon SB-E X2 4770k-hoz mint egy Phanteks PH-TC14PE
Így átrendeződtek volna az erőviszonyok?
-
BenHans
addikt
válasz F.Bence #53718 üzenetére
A Krakent azért linkeltem, mert benne van a keretben, és a kompaktok csúcsa. A szettet pedig példaképp, de ahhoz, hogy egy Krakent, vagy egy H110-et megverjen egy épített víz az sztem nem 45k.
Anno nekem többek közt bombibmw fórumtárs segített vizes kérdésben mert tényleg gyönyörű egy olyan rendszer, és legóztam eleget hogy hogy jönnék ki jobban, de mivel legjobb esetben is 57ezer lett az összeg, így letettem róla. (Pláne, hogy kicsit több odafigyelést igényel mint egy kompakt vagy lég, és nálam annyi a gép takarítás hogy porszívó + kompresszor nyáron havonta, egyébként 2 havonta és csak 10percet vesz igénybe.) szerk. És ahogy olvasom, a kérdező nis. sem szeretne vel túl sokat foglalkozni...
Most azon gondolkodtam hogy jó lenne egy csúcs lég, NH-D14 vagy PH-TC14PE is pláne OC nélkül, csak nem biztos hogy elférnek a RAMok mivel renderelés lesz, ebből kiindulva pedig van egy kevés és az sem biztos hogy LP...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz F.Bence #53728 üzenetére
[link] Van merlinnél egy jóárasított darab. "Egy alkalommal voltbeépítve, 10 percet ment.
Minden tartozékkal, paszta is jár hozzá!" Ez a -4k ha lenne most rá annyim, akkor nálam ez a megéri kategóriába már belecsúszik.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
BenHans
addikt
Most egy kicsit összezavarodtam. Végre én is beújítanék egy narancsszín Phanteks csodát, erre olvasom, hogy nem működik a pwm....
Elvileg a 3tűs alaplapi csati is tud fordulatot szabályozni, nem pwm-el hanem csak a feszültség értékét változtatja, ha jól tudom.
Viszont az új lapokon 4 tűs van, pl Saber, mivel nekem az lesz, és akkor nem BIOS-ban lehet állítani, hogy Voltage/PWM???
Tehát: alaplap 4tű: 1,GND 2,+12V 3,Fordulat érzékelés 4,pwm vezérlő. Ezzel szemben a 3 tűs ami a ventié: 1,GND 2,+12V 3,fordulat érzékelés így kimarad a pwm tűje. Tehát akkor most tulajdonképp a középső tű 12V-on pörgeti a ventit azaz maxon. És a pwm tű szabad ilyenkor.
Ezért pörög Maotun-nak maxon...
De erre van az átalakító nem? Azt meg belerakja a Phanteks a csomagba, ha minden igaz.
Tehát a 2 venti felől megy 2+2 egy 4-esbe, és az megy bele egy hármas csatiba amire jön az átalakító és visszaosztja 4-re? És ha megfordítjuk akkor sem jó?
Én már kúváa nem értem. Ráadásul nekem lenne hozzá +1 venti ingyen, na abba már bele sem merek gondolni hogy mi van ott és mit hogy... pláne mivel azt sem tudom még, hogy hogyan kell beállítani a vezérlést, a legoptimálisabban, hogy fokozatosan kapcsoljon feljebb a venti sebessége, mert ezt igazából nem értem hogy hogy működik maga a pwm szabályzása a beszerelés után... El tudjátok magyarázni? Köszi!
Amúgy ti melyik ventiket kaptátok hozzá? Elvileg már a ballal adják mert a jobboldalit már nem gyártják, szóval a bal az új. [link]
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz bombibmw #54211 üzenetére
Semmi vész, rá kell dobni kettőt ezek közül: [link] & [link] & [link]
Ezek frankón jól néznek ki, egy feketén vagy narancson tuti, vagy még [ez], de ez feljebb is lett linkelve...
/a gyáriak meg mehetnek apróra, így kisebb a veszteség /
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
-
BenHans
addikt
válasz Maotun #54268 üzenetére
Vááááá pedig vagy 10 hsz-ben szerepelt, hogy a hozzá adott átalakító...
Na nem baj, de még egyszer ne hozd ránk a frászt. Már színre szagra elterveztem mindent, fekete ház-fekete saber + feka RAM- narancs phanteks és erre jösz Te a max fordulatos engedetlen ventikkel.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz salieven #54360 üzenetére
Mennyi a max kereted?
megjegyzés: az NZXT-t ne felejtsük mán ki, ha itt tartunk!
Írtad hogy "egy pici radis hűtő maradjon", na ezzel nem nagon fogsz jobb hőfokokat elérni mint egy csúcs léggel....
A másik hogy nem igazán értem hogy a memprofil miatt miért ne férne el a nagy radi megnéztem a házat ott van a hely a tetején a nagy radinak, ott fúj ki, ezt írd le pontosabban hogy miért nem férne be.De ha kicsi radi akkor: [link] & [link] & [link] & [link] hát ezek vannak a Corsair-en kívül...
-
BenHans
addikt
válasz and1ao #54371 üzenetére
Ezért írtam hogy "ezzel nem nagyon fogsz jobb hőfokokat elérni mint egy csúcs léggel".
Legjobb esetben is egál, viszont ha ránéz az árukra, háááát én tuti nem vennék ilyeneket.Ha mindenképp kompakt akkor corsair h110 vagy thermaltake 3.0 Extreme vagy valamelyik swiftech, de leginkáb a kraken x60 viszont egyik sem éri meg azt a plusz pénzt amit még rá kel költeni egy Phanteks ellenében, ami a maga 27 ezres árával és hiába a plusz 2-5 fok, sokkal jobban megéri. Arról nem is beszélve hogy a zaj miatti venticsere mennyit dob hozzá... (bitfenix spectre pro esetében 1db kb 4,5k és akkor x2)
Vagy csináljon vizet, vagy építsen gázos rendszert(légkondiba bevonva külön szálon pl), ha a Phantekstől 5-20 fokkal jobbat akar, meg kupaktalanítson.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz salieven #54379 üzenetére
[Ennek] mint látod csak az egyik oldalán van venti. [link] Ez utóbbinál van két venti, azaz a radi mindkét oldalán 1-1, mivel kicsi maga a radiátor.
Ha igazán jó ventire szeretnéd cserélni a gyáriakat, akkor [link] Ezt a bitfenixet hasonlítsd össze a többivel, de vigyázz, mert nem mindegy hogy a légszállítás CFM-be, vagy m3/h-ban van megadva. Itt egy jó írás hogy hogy tudod átváltani. [link]
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz salieven #54381 üzenetére
Utánanéztem, a házad tetejébe 2db 120mm-es venti fér, de ezt jobb ha lemérnéd pontosan hogy mennyi ott a hely mivel nem csak a venti keretnek kell elférnie hanem a radiátor keretének is. Összesen kb 27-30 centinek kell lennie azon a részen ahol a ventihelyek vannak, hogy fel tudd fogatni... szoval mérd le, és nézd meg pontosan hogy hova tudod felfogatni.
A kicsik meg igazából majdnem teljesen ugyanaz az összes, Corsair de h80i, h90, Thermaltake 2.0pro-3.0pro, NZXT kraken x40
Nagyokat feljebb írtam, ha valamelyik mégis befér, és ventit is írtam amire nyugodt szívvel cserélhetsz...
and1ao:A lényeget mindketten leírtuk, say no to compact water and buy a phanteks...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
válasz Maotun #54511 üzenetére
Az jó, mert ez az újabb. Csak akkor azt nem értem, hogy a phanteks weboldalán, miért az újabb ventik vannak a narancssárgán is azaz a PH-F140HP, mert ha külön rámegyünk a ventikre akkor ott nincs a HP narancsban, csak a régebbi a TS végű...
Nem elvileg a kékhez is az új jár. És magánál a hűtőnél fel van tüntetve az 5 szín és mind az újabb ventivel, de ha külön rámész a HP-re akkor ott nincs narancsban, csak a régebbi a TS.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest