Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
banderasz77
addikt
Ashura + FD Core 3000? Szerintetek? Adatok szerint 160 fer be, de a huto 161.
-
banderasz77
addikt
Keresem a legjobb ar/erteku hutot 10k kornyeken, ami Haswell/FX hutesre megfelelo lehet. (univerzalis lefogatas).
Vengeance magas ramok vannak, a hazba max 160mm magas fer adatok szerint.
A mostani lap egy GA-970 UD3P lesz. -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
E5700-ra keresek a gyári helyett halkabb és jobb hűtőt, de olcsón. Úgy tudom, hogy az Arctic Cooling hűtőt szoktátok aánlani, de melyiket?
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy egy G620-as procira milyen hűtőt tegyek a gyári helyett, ha a csendesség a fő szempont, esetleg lehet passzív is, de a legolcsóbb alternatíva?
Üdv.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok.
Lenne egy i5-2500k proci, ami tuningolva is van. A jó kis HyperTX3-at nyugdíjaznám róla mert, nem hűt eléggé és hangos is.
Íme amikre gondoltam:
Xigmatek Gaia vs AC Freezer 13 Pro árban 1k különbség sincs
ami fontos lenne, hogy elférjen a Corsair Vengeance magas ramoktól. Esetleg ebben az árkategóriában van olyan típus, amit nem vettem figyelembe?
Köszi.
-
banderasz77
addikt
Hű gyerekek. Most használom/használnám először az AC MX3 pasztát, de nem nagyon akar felkenődni a kupakra. Az ujjamra annál inkádd, de olyan, mintha kissé meg lenne száradva. Csak csúszkál a procin, de nem lehet elkenni rajta. Mintha nem lenne elég kenőcsös. Az MX2 sokkal jobb volt, vagy az én MX3-am a szar?
-
banderasz77
addikt
Van egy Deneb magos Phenom X4-es procim, 2,2 Ggz-n megy 1,1V-on. Ha megy a CnQ, akkor 800Mhz és 0,8V-on ketyeg. (net és mkv filmezés alatt).
Ezen csücsül egy Hyper TX3. Kérdés, hogy esetleg passzívan elbírná-e? -
banderasz77
addikt
válasz Black-core #14288 üzenetére
Rev. B-t vettél már, vagy a simát?
-
banderasz77
addikt
Na úgy néz ki a dolog, hogy az ára (7400) jó volt a hűtőnek, a Red Scorpion drágább.
1. Hagyjam meg, vagy inkább várjak egy 212+ -ra, amit ügye rendesen hátrafújósan fel lehet tenni és minden foglalatra jó már
2. vagy 2270.- -et kellene rádobnom egy Balderra, ami ügye kissé komolyabb dolog + minden foglalatra jó már
3. vagy hagyjam a francba és vegyek egy Mugen 2-őt, amire meg 3380.- -at kell dobni.Ígérem, ez lesz az utcsó kérdésem az ügyben, már a saját agyamra megyek.
-
banderasz77
addikt
Bár már kezdek belefásulni a dologba, lehet csak veszek a TX2-es bordára egy jó 9cm-es PWM-es ventit. szerinted? Ajánlás?
-
banderasz77
addikt
Nem ilyen egyszerű a történet, most kitalálta a termékfelelős, hogy még az is lehet, hogy rosszul kapták, de ez már csak jövőre fog kiderülni... Hihhetetlen....Szóval azért árban nem szeretnék ráfaragni, jó lenne ez nekem, de így viszaküldöm. Hátha kapnak még idén máshol 212+/G1-et, azt veszek most már.
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Hát ez az, hogy a számlán RS van. Ma rákérdeztem és utánanéznek, hogy rosszul kapták-e és kicserélik majd, de az a gyanúm, hogy az ára a simának megfelelő és max. visszafizetik az árát. Vagy esetleg várok és ráfizetek egy tényleg RS-re. De az is lehet, hogy megtartom ezt a simát. Javaslat?
mod.: Hyper 212+ nincs és nem is tudják egyáltalán idén lesz e a nagykerben
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
válasz MPowerPH #14198 üzenetére
Hehh, hajszálra meg van az 50mm hely az első slotoktól. Tehát ha a ventit fentebb teszem simán jó mind a 4 foglalatom. De úgy néz ki, ha a venti a helyére kerül csak 1 slot marad szabad a magas ramoknak.
És mi van, ha a ventit a hátára teszem ahol hely is van és átszívom a levegőt a bordákon? Úgy is jó nem? A hűtőteljesítmény nem csökken. -
banderasz77
addikt
válasz MPowerPH #14196 üzenetére
De ezt ügye fel lehet tenni úgy, hogy hátulra tolja a levegőt? Mert akkor a borda ügye 100mm mély, aminek a fele 50+25mm a venti, így 75mm a kilógása a ramslotok felé a socket közepétől, ami azt jelenti, hogy 2 foglalatom totál szabad lesz hajszálra, de oda még bemehetnek a magas Dominatorjaim. Jól számolgatok?
mod.: hát elég necces lesz, most méregetek itt tolómérővel amit tudok így üzem közben
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
válasz MPowerPH #14194 üzenetére
ASUS M4A785D-M PRO lapra menne fel, amiben egy 3,5 Ghz-n ketyegő Phenom X4 van. Azt kellene pontosan tudnom, hogy milyen szélesxmély a cucc, valamint milyen magasan kezdődik a borda, mert a lapon van egy hűtőborda közvetlenül a proci mellett és annak el kellene férnie alatta.
-
banderasz77
addikt
válasz Gerisz #14190 üzenetére
Na akkor viszont nekem nem éri meg a Mugen 2 -höz képest. Se venti, se lefogató és még alapból drágább is. Lefogató pluszba 2,5k. durva.
mod.: 16k-ba tudnám megvenni, lefogatóval + mittomén mennyi rá egy jó venti 5-6k+ egy Mugenhez képest???mod2.: bazz, más ennyiért procit vesz...
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Kb. 1,5-2 cm hely lenne a táp és venti között.
-
banderasz77
addikt
-
banderasz77
addikt
Igen, most végignéztem mindet. A CM Hyper TX2-ön még át lehet tenni frankón a dolgot, hátra fújja a levegőt. De ezek szerint a márkánál kell maradnom és veszek egy 212+-t de már a legújabbat, aminek javították a talpát. A Mugen 2 nekem már drága csak azért, hogy a ventim vezérelve legyen.
-
banderasz77
addikt
-
banderasz77
addikt
Nem tudom, nekem az AM2+ és AM3 rémlik egyformának, de remélem igazad van. Ha más nem, akkor meg marad a 4 pipe-os 1-2 fok már igazán nem számít, sokkal durvább lesz így is mint a TX2. Egyébként mindkettőnél csak a vagány ventis elérhető, a kicsi 7500-ba fáj, a nagyot még nem néztem.
-
banderasz77
addikt
Nagy bánatomra csak AM2-őt ír, nem hiszem, hogy jó lenne AM3-ra.
-
banderasz77
addikt
Xigmatek Achilles HDT-S1284C Heatpipe Cooler 120mm
Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284 Heatpipe Cooler - 120mm
Xigmatek Dark Knight HDT-S1283V Heatpipe Cooler 120mm
Xigmatek Scorpion HDT-S1283 Heatpipe Cooler - 120mmEzek az alternatívák, mind tök ugyan az szerintem, csak a színek mások. Vagy nem? Nekem melyik lenne a legjobb AM3-ra? Ára is tök ugyan az szinte.
-
banderasz77
addikt
válasz banderasz77 #14043 üzenetére
Vagy HDT-S1284C????
-
banderasz77
addikt
És ha a TX2-t inkább lecserélném valami ütős hűtőre? max. 10k-ig 4magosra kellene. Xigmatec, CM, Scythe? valami 5let?
ja, am3-ra kellene
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Üdv!
Van egy CM Hyper TX2 CPU hűtőm, és sajnos nem PWM-es, a lapom maxon kezeli. Kérdés, hogy rá tudok-e tenni valami jó PWM-es ventit, amivel frankón működne, esetleg még jobb is lenne a hűtőteljesítménye a gyárinál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest