Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- A KOReader ebook olvasó program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
nekem egy ilyenem van és normális hogy nem világít? ez jó hűtő?
-
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Jelenleg ez a Thermaltake SI8 coolerem van.
Területében éppen befér: 121x110mm a legszélesebb része és így még kb 5mm marad a táp és hátfal mellett.Felfelé ez 115mm magas - itt még van hely terjeszkedni+ 15-17mm van még felette.
Coolert szeretnék cserélni: lehetőleg minden foglalattal legyen kompatibilis, férjen ide be és minél nagyobb, erősebb, halkabb legyen.
Ár jelen esetben másodlagos.Megköszönném ha lenne tippetek...
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Sonec
tag
válasz Tothgera30 #19744 üzenetére
Gigabyte tápod milyen volt?
Hopp
[ Szerkesztve ]
LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
-
whatnot
őstag
válasz Tothgera30 #19750 üzenetére
Felesleges kekeckedés csak, de a hűtő azért hűtő, mert nem főz, hanem hűt
-
AMD X2
senior tag
válasz whatnot #19755 üzenetére
Biztosan azért írta mert a hűtő a procitól átvett hőt a venti segítségével a házban adja le, és ez melegítheti a többi alkatrészt. Ezért fontos az akadálymentes légáramlás kifelé a házból.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
félisten
A topikjában azt írják a népek, hogy így-úgy feszegetni kell a foglalathoz, de nem tudom milyen súlyos a dolog. Ehh, írok oda is mindjárt...
apollo12:
12 cm-es ventivel már nagy nekem, inkább 9 cm-es kell(ene)."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
őstag
SZiasztok.
Szerintetek megéri lecserélnem az Andy Samurai Master cpu hűtőmet,Asus V60-ra? Mondjuk úgyis letesztelem,csak kiváncsiságból kérdemMert vettem egy V60-at,a kisebb gépbe,(még nincs itt) és felmerült bennem hogy lehet jobban hűtene mint a samurai Q6600ra lessz 3200mhz fut.Mondjuk teljesen jó a mostani is, terheletlenül 33c a cpu magok 44c Csak hajt a kiváncsiság.Mondjuk nem tom az ára jelent e valamit,de a Samurai 12k a V60 10k Köszi a választ.Esetleg ha érdekel valakit,. megírom majd mire jutok
-
jblgti38
tag
esetleg volt már valakinek Asus Silent Square hűtője Am3 AMD procin?
rá lehet egyáltalán rakni? vagy kell hozzá valami?:S
válaszotokat előre is köszönöm -
Tubica
senior tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy a következő kettő hűtő közül kellene választanom.
Egy 6000+ os procit kellene minnél hűvösebben tartani.
-COGAGE TRUE Spirit 10.700Ft [link]
-Thermalright TRUE Rev.C 13.800Ft [link]Remélem tudtok segíteni a kérdésbe.
Üdv . Tibi
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Gerisz
addikt
válasz Tubica #19766 üzenetére
De akkor rendesen tekerd meg a ventiket. Arra akkor vizet vegyél ha ilyen időben 40°C alá akarsz menni! Mert ilyet léggel nem érsz el! De annak a procinak nem is kell, hogy 40°C alatt maradjon. Én Hyper 212-vel használtam "régen" és tökéletes volt, a Tx2 már melegben nem szerette a tuningot.
Nyilván jobb a Rev C már csak azért is mert 2 hőcsővel több van benne.
-
Tubica
senior tag
válasz Gerisz #19767 üzenetére
Hát, úgy nem jó, ha előről fújja a hűtőre a levegőt, hátul meg elszívja a meleget, és a gépház hátuljánm is kifele megy a levegő ?
Ennyire nehéz lenne ezzel elérni a 40 fokot, vagy levegővel eggyáltalán nem tudnám elérni.
MEgér 13.000 forintot ez a hűtő ?Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
-
Sonec
tag
válasz Tothgera30 #19758 üzenetére
Nekem 460-as volt
HD3870X2+Athlon 5000@FX5000-alatt igen csak megjött a hangja
Jó kis táp voltLC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
-
Tothgera30
Ármester
-
cowi83
csendes tag
Hi!
Van egy core2 quad 9505-ös procim amin jelenleg egy CM TX2-es teljesít. Le szeretén cserélni viszont a házam ami fogalmam sincs milyen fajta nem tudom beférne-e valami másfajta.
A TX2 ahogy benne van, még van kb. 2-3 cm az oldallaptól ezt csak saccolom.
Milyen CPU hütőt tanácsoltok? (Scythe Mugen 2-öt néztem de kétséges hogy beférne)
Üdv
--->Sikeres üzletelés után, ha meg voltál elégedve az értékelést (piros pont) szívesen fogadom<---
-
cowi83
csendes tag
Hi!
Van egy core2 quad 9505-ös procim amin jelenleg egy CM TX2-es teljesít. Le szeretén cserélni a hütőt, viszont a házam ami fogalmam sincs milyen fajta nem tudom beférne-e pl. Scythe Mugen 2 vagy Asus silent knight 2 ???
A TX2 ahogy benne van, még van kb. 2-3 cm az oldallaptól ezt csak saccolom.
Milyen CPU hütőt tanácsoltok?
Üdv--->Sikeres üzletelés után, ha meg voltál elégedve az értékelést (piros pont) szívesen fogadom<---
-
pánikrum
csendes tag
válasz cowi83 #19782 üzenetére
Nekem is ilyen procim van Scythe Mugen 2-vel CM690-es házban.
A hűtő magassága a CPU felfekvő felülettől a pipe lezáróig 157 mm.
A gép oldallapig így maradt kb. 10 mm.Amúgy a hűtés hatékonyságát csak dícsérni tudom; unloadban és tikkasztó nyári melegben max. 41 fok, Everest stresszel a core 3 hője 10 perc után sem haladta meg az 57 fokot.
-
Mrdevil
addikt
Sziasztok.Egy i7 920-ra melyik mostanában a legjobb léghűtő?Gianni-nál fogom venni több mint valószínű a procit,lapot,memot,hűtőt.Nála ezt a "Nexus XiR-3500 Universal"-t néztem ki ami szerintem jó lehet.
-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.
-
Mrdevil
addikt
válasz joshua7 #19787 üzenetére
Köszi,nem semmi brutális darabok,ezek közül csak a NH-D14-t találom pl iponban(az ára is szép).Lehet igaza van unokatesómnak és valami nagyon jó hűtőt vegyek az i7-920-ra,mert iszonyat melegszik húzás közben.
-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.
-
Benhill
senior tag
válasz Mrdevil #19788 üzenetére
az en q6600 kentsfield-em sokkal jobban melegszik, es 1.35V-n, fulledt meleg szobaban, romma terhelve, mindossze 59fok. Es "csak" egy mugen2-vel hutom, az ara pedig majdnem fele annyi mint a noctua. i7-nek pedig nemkell annyi fesz a tuninghoz.
Ezzel nem lebeszelni akarlak rola, ne erts felre, tenyleg jo a noctua is, pusztan irtam egy velemenyt.[ Szerkesztve ]
-
jblgti38
tag
megvettem hát a Silent Knight-ot.Egy narancsságrát nemtudom ez mennyire számít.
beraktuk nagy nehezen stb stb.
de sajnos leégettetem a tápom:S
így egy régit beraktam a helyére egy 350eset...
ami megy rajta: 1db 120g vinyó
Amd Athlon II x3 425 (2.7 Ghz)
na meg persze ez a nagy hűtő.
elképzelhető h a hűtő nem kap elég áramot és amitt megy fel a procim hőfoka 90re?:S
bár az everest azt is írja hogy 2500on pörög:S
ennél a gyári hűtőm is jobb volt.
milehet a baj? a táp? vagy csak szar a hűtő? -
AMD X2
senior tag
válasz jblgti38 #19791 üzenetére
Felrakásnál valami nincs rendben szerintem. Pasztát tettél a procira? Rendesen rásimul a hűtő talpa a kupakra, és nem maradt véletlenül a hűtő talpán valami fólia??
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
Daert
őstag
válasz cowi83 #19782 üzenetére
Az AC Freezer Extreme jó választás lehetne.Jobb hűtő mint a TX2 és csak 131mm magas.Az még elfér a házadban.
jblgti38 : Nem lehet hogy zárlat következtáben halálozott el a táp?
Lap proci jól működik??
Egyéb alkatrészek nem sérültek?
A procira mennyi és milyen pasztát kentetek?Az ezüst alapúval vigyázni kell mert ha sokat tolsz rá a hűtő lenyomja és zárlatot okozhat.[ Szerkesztve ]
-
jblgti38
tag
Szerencsére semminek semmi baja.
legalábbis a vga..azt nemtudom mert a 350es nem bírná beindítani így meg sem n éztem de a többi se jó.De egyébként nemjó 4pines csatit dugtam be gondolom zárlatot okozott ahogy mondod.Mellesleg vmi Titan Nano grease-t használtunk,az egyetlen ami a boltba volt.
nem értek hozzá de asszem a srác azt mondta h ez szerencsére nem ezüst.
de írtam h a végén elég sok kijött és kevésbé elegyengetve.Most itt állok tehetetlenül:S -
Daert
őstag
válasz jblgti38 #19795 üzenetére
Sajnos akkor rendesen beütött a s@ar!
Az a lehetőség maradt hogy egyenként kell az alkatrészeket kipróbálni másik rendszerben,hogy működőképesek-e.
Majd egy biztonságos táppal felépíteni egy új rendszert a még működőképes darabokkal.
A CPU hűtőt csak 4 pin-esre tudod rádugni,ha nem ami a CPU foglalat mellett van,rá is van írva "CPU Fan".
A Pasztázástnak több módja is van,van aki pöttyent egyet a proci közepére és a hűtő teríti szét,vagy szétkeni vékonyan egy műanyag spatulával és utána teszi rá a hűtőt.
Nagyon kevés kell rá!!
Pasztázol,ráteszed a hűtőt,majd leveszed és meglátod mennyire egyenletesen kente szét.
Ajánlott az AC MX-2 paszta,ez jó és még elfogadható áron van,nagyon sok pasztázásra elég.[ Szerkesztve ]
-
jblgti38
tag
köszönöm a tanácsokat.
de mint kiderült semminek semmi baja
csak szarul rakták fel a hűtőt.
egyébként megkell mondom őszintén nagy szar ez az asus silent knight...többet vártam tőle.
Ami pozitívum : szépen világit(igaz nem érdekel)
aki teheti kerülje
mellesleg elvittem számtech. boltba és egy nagyon rendes,segítőkész srác megcsinálta.bepasztázta belerakta stb.egyből indult. -
jblgti38
tag
jah végre
érdekes a hűtő.aki 12 ad érte az vmi animal
5-6...azért még aztmondom legyen.
de aki ezért újonnan 12-13ad...egyébként a biosban lévő cpu hőmérséklet mérő megbízható?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- LEGO klub
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest