Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
Heló melyik hűtő tud legjobban hűteni
-
Sonec
tag
válasz zserrbo #19638 üzenetére
Ott valami nagyon nem jó...
Ugyanolyan lapom volt ugyanolyan procival és gyári alu hűtővel. Terheletlenül nekem 1200Rpm-volt 30C Terhelve 3300Rpm körül 47CBios-ban van egy opció ahol be lehet állítani hány V-ról induljon a proci hűtő. Meg sztem nagyon meleg van a házban. Paszta?
LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
-
gooool
őstag
válasz apollo12 #19654 üzenetére
Hali!
Annyiból vegyél TRUE Rev.C-t 2 Coolink SWIF2 120P-vel vagy Noctua NH-D14-et,szintén két olyan lapátossal és még ugye nem hagyható ki a kolléga által említett Matterhorn sem.
Ezek kb. hülyére verik a V10-et hűtési teljesítményben és még nem is akkora batárok.Sőt ha jól számolom olcsóbban ki is tudsz jönni.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Ha nem ajánlod a V10-et,akkor a H50 meg végképp ne tedd.Nem kell messzire menni,itt egy kolléga tesztje a hűtőről.KATT
Illetve nem kell annyira hypeolni a Matti-t,nekem is az van,de ettől még nem fogom állandóan csak azt ajánlani.
Szóval,ami aránylag jó áron van és az abszolút elitet képviselik még1x:
TRUE Rev.C
Noctua NH-D14
Alpenföhn Matterhorn
és még belefér a Coolink Corator DS isÜdv, Balázs
-
Heine
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek egy kis fejlesztést a gépen. Az eddigi 4200+ x2-es proci helyett beszereztem egy AthlonII x4 630-ast. Nos a kérdésem annyi lenne hogy érdemes beruháznom ehhez egy Zalman 9500 CNPS hűtőre vagy inkább nézzek valami másik fajta után? -
Heine
csendes tag
Ja annyi kimaradt az előbb, hogy ha másikat nézzek akkor milyen is legyen?
-
-
Krisinto
őstag
válasz apollo12 #19668 üzenetére
Matterhorn
Mugen2 a Norwandal van párban!
[De a te esetedben akár a Norwand is elég lenne] -
Kodek
csendes tag
Hali!
INTEL Core i3-530 2.93Ghz 1156 erre a procira milyen hűtést vegyek?
Ja és árban 4-5ezer körül.[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
ez se rossz [link]
-
Krisinto
őstag
válasz whatnot #19678 üzenetére
Szerintem ez hülyeség.
Ha valóban felső tápos a házad,akkor ha a táp felé teszed nem jó,mert megdöglik a táp mivel nem kap elég levegőt.
Ha a VGA felől szívja a levegőt,az megint nem jó,mert meleg levegőt szív.Szerintem az a reális,ha a memóriák felől szívja a levegőt,bár onnan is enyhén meleg levegőt szív,de még mindig jobb. -
-
addikt
Belefér, mert az oldallapon levő óriás venti befelé nem foglal helyet.
Más kérdés, hogy felső tápos, és a hűtő nagy része belól a táp alá gátolva a normális légáramlást, ezért nagyon pörög a táp ventilátor.
Ezért cseréltem le a hasonló /HiTech-PRO/ házamat RS-9-re.Na annál az oldallapon levő felső ventit nélkülözni kell a 160 mm-es hűtő esetében.
Nekem Xigmatek Red Scorpion van, elfordítva, alul van a venti, a felső ventik rendesen kiszívják a meleget.
"Aki ad,az nyer"
-
Daert
őstag
válasz Daffni2 #19683 üzenetére
Valóban,kicsit csalóka volt a fent linkelt képen,kifele türemkedik és nem befele foglal helyet a venti.
Mellesleg egyre jobban tetszik az a megoldás amit te is használsz.Szabad utat adva a meleg felfele áramlásának,amit megkergethetünk a CPU venti+ a 2db ház tetején lévő ventivel. -
faranus
aktív tag
úgytünik lassan össze áll a dolog lesz egy Xigmatek Asgard II Midi Tower ház amibe egy AMD phenom II 945 és a hütő egy Xigmatek DURIN D982 Heatpipe Cooler 92mm lenne nem tudom elég nagy vagy kicsi vagy jó e hozzá én ár méret szerint választottam esetleg tudtok ajánlani hozzá valami mást vagy azok amiket előzöleg irtatok
tisztelettel faranus :R
-
Daert
őstag
válasz faranus #19688 üzenetére
A Xigmatek Durin helyett inkább egy Nepartak-ot javasolnék,vagy az AC Freezer exterem-t.
Ha lehetőséged van rá akkor házból inkább a Xigmatek Midgard vagy Aerocool RS9-et ajánlanám.Mindkettő sokkal jobban szellőző ház,igaz drágábbak is,de szvsz megéri.Gondolom a Phenom II 945 mellé nem IGP-t használsz,ami megintcsak ~50-60°C + hőkibocsátást jelent.gooool : YUPP,ott a pont.Máshogy van lezárva a HP-k vége a Coratornál.Mellesleg az egyik képen látszik a Freezer "X" mintájú oldala.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, Athlon II X4 635-höz keresek hűtőt. Eddig az alábbi két modellre sikerült leszűkítenem a dolgot, de nem igazán tudok dönteni:
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2.
Arctic Cooling Freezer 64 Pro PWMAz utóbbira azt mondják, hogy nehezen szerelhető, ugyanakkor valamivel halkabb is. Nem tudom...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
jblgti38
tag
Sziasztok.
Hűtő gondba vagyok.
Van egy AM3 AMD Athlon II x3 425ösöm.
Szeretnék(vagyis kell) venni egy jobb hűtőt rá.
Ami tetszett az az Asus Silent Square.
Viszont az AM2+os...rátudom esetleg valahogy rakni az én procimra?
vagy tudnátok ajánlani más olcsóbb hűtőt?
5-6 k környékén?
nembánom ha használtan is...akár innen várok linkeket.
a segítségeteket előre is köszönöm -
jblgti38
tag
köszi a választ.
Bár sejtettem,de nem mertem a saját cpu-s ismereteimbe bízni.
mert hát elvileg az alaplapomba belemegy az am2+ és az am3-as procik is.
ezek szerint a hűtők is ugyanígy vannak.
Ha esetleg valakinek van tapasztalata Silent Square-el azt szívesen meghallgatnám.
vagy ha esetleg egy 5ös körül tud vki olyasmi hűtőt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest