Hirdetés
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
XenHai
senior tag
Ahogy nézem a Corator is olyan árban van és nem sok helyen árulják :S
-
maxika15
tag
Sziasztok.
Olyan bajom van h bekapcsolom a gépet és 5-10 másodperc mulva kikapcsol :S
Szerintem azért van mert nincs lekenve a proci.szerintetek?
Mert ezt a procit használtan vettem gyári hűtővel.
Ha a hűtőzsír a baja akkor mind1 h miet veszek? És mennyit? Meg mennyit kenjek majd rá?
És hogy?[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
válasz maxika15 #19312 üzenetére
Mármint rányomtad a procira a hűtőt új hűtőzsír nélkül? Nem túl bölcs, főleg gyári hűtővel...
Nos azért nem teljesen mindegy, hogy milyet veszel, mert azért nyilván egy 2-2,5ezer Ft-os nyilván jobb, mint az <1000 Ft-osak.
Arctic Cooling MX-2 egy nagyon jó és népszerű hűtőzsír, 4g-os kiszerelésben kapható, azt vegyed, a 30g felesleges.
Tudsz angolul? Akkor jó olvasást: [link] -
NOD
senior tag
Hi.
Valaki tudna ajánlani egy olyan cpu hütüt ami a Matterhorn szintjén vagy afelett van és kapható magyarországon? Értelmes méretü legyen szal noctua nhd-14 kilöve. -
NOD
senior tag
válasz Tothgera30 #19320 üzenetére
Megnéztem mindet , de azért akad jobb csak joval drágábban, de az a gáz hogy egyiket se lehet kapni Mo-n. Matterhornra pályázok amugy de az merlinnél most nincs.
[ Szerkesztve ]
-
whatnot
őstag
válasz Tothgera30 #19320 üzenetére
De most komolyan, miért nyomod ennyire az alpenföhn-t?
-
NOD
senior tag
Volt/van valakinek Prolimatech Armageddon vagy Mega Shadow? Ha igen akkor irna pár észrevételt? Tesztekbe jonak tunik meg legalább jol megvan csinálva az alja, csak a heatpipok egy sorba vannak ami kicsit fura.
[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
-
Tothgera30
Ármester
Azt vedd amit igazán szeretnél, szerintem megéri rá várni .
whatnot: Ha annyira reklámszagot érzel, akkor miért nem fizet nekem senki a reklámozáséért ? Mindenki azt vesz amit szeretne, tőlem egy kupac sz@rt is vehet, nekem aztán teljesen mindegy, én csak ajánlottam egyet ami nekem is van, de látom hogy már ez is problémát okoz számodra . Volt Nordwand-om, és csak azért adtam le mert nem jött be külsőre, most Matternhorn-t vettem, azért mert az Alpenföhn tényleg minőségi . Igazából nem is értem miért kekeckedsz, szerintem utána kéne olvasnod hogy mit is tud, mert ahogy elnézem elég tudatlan vagy ebből a szempontból . Gondolom te a Mugen 2-t ajánlanád, én erre annyit mondok hogy az a Nordwand is megveri, ez meg veri a Nordwandot minimum 3-4-5 fokkal . Ennyit róla, és a téma lezárva, hogy miért jó-nem jó az Alpenföhn .
Matamata: Tudod mivel az akib@szott alaplapom már lassan 3 hete jön, addig itt állok egy félgéppel, tehát ezen nem igazán tudok tesztelni . Ráadásul még memóriákat is vennem kéne, vagy Corsair Dominator, vagy Kingston HyperX lesz, és most elég húzós az áruk, ráadásul pénzből is kevés van most, főleg hogy az "eltűnt" laptop árát lehet hogy meg sem kapom .
Elnézést, de most elég ingerlékeny vagyok .
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
csokad
senior tag
válasz Tothgera30 #19329 üzenetére
azért a hyperx meg a dominator között van különbség! jójó tudom mit akarsz mondani nyugi. lapot honnan rendelted amúgy?
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #19329 üzenetére
Nekem csak az a fura, hogy úgy futtatod a hűtőt, hogy ki sem próbáltad? Ez most nem kötekedés de az utóbbi x hozzászólásodba csak az Alpenföhn jött szóba. Legalább egy összehasonlítás látnánk a Matterhorn meg valamelyik ismert hűtő között, hogy mit tud a valóságban. De ne netes teszteket mert ott a 212+ is az élmezőnyben van aztán többször is bebizonyosodott, hogy komoly igénybevételnél meg elvérzik. Mugen2-d volt? Csak mert konkrét fokokat írsz arról is, hogy ez a hűtő mennyivel jobb. Azzal pl. jó lenne egy összehasonlítás mert sok ember használja és abból már ki lehetne indulni. Tényleg nem b@sztatásból írtam de ha ennyi Alpenföhn tulaj van a különböző típusokból akkor valamit prezentálhatnának, hogy tisztább képet lehessen kapni róluk, ez nem is neked szól igazából hanem aki ilyen hűtővel rendelkezik.
-
Lacazr93
senior tag
Sziasztok. Nekem egy AMD Phenom X4 9550-es proccra kéne valami olyan hűtés ami megy passzívba Nem lesz tuning, és semmi hasonló Ki mit ajánl?
-
Tothgera30
Ármester
válasz csokad #19330 üzenetére
Tudom, attól függ melyik lesz raktáron, bár most memóriák között elsősorban nem az árát nézem, hanem azt hogy sokáig hű társam maradjon . Nem, nem tudod, de nyugi van azért . Először Pcx, de náluk se lesz, most már Szépcompban (lakóhelyemen van, tehát ha gariztatni kell, csak átbringázok hozzá), a veterán barátommal, Madai Sanyival intéztetem .
Henk: Nagyából tisztában vagyok ezzel, szerintem Athlon 64 4400-ra nem érdemes rátenni, és új AM3-as alaplap hiányában sehol sem tudom kipróbálni, remélem ez már nem az én hibám . Tehát az a problémád hogy nincs egy átfogó teszt, ahol kipróbálják az összes Alpenföhn hűtőt . A Mugen 2-t nézegettük Intelen, mert az egyik jó barátomnak az van egy Q6600-on (hozzátenném hogy most akarja lecserélni Matternhorn-ra), de nekem nem volt és nem is lesz, attól jobbat akartam . A 212-re visszatérve, mivel ezt emlegeted, látható a specifikáció alapján hogy nem egy nagy durranás, viszont a Matternhorn mondjuk (pill, megkeresem a dobozát), tehát 134*115*158mm-es adatokkal nem tartozik a kisebbek közzé, ráadásul 6 hőcső viszi a hőt a bordák felé, így részemről nem lehet olyan rosz . Annyi a gond hogy ahány proci, ház, hűtés és melegedő komponens, annyi különböző adat, tehát valamelyik beszerzőt kellene erre megkérni, nem akarok újjal mutogatni de talán csak egy ember tud segíteni ((OFF)Merlinclub(/OFF)) . Mivel nála szinte az összes hűtő megtalálható (ha van éppen raktáron), így el tudná végezni a tesztet . De most nekem nem lenne kedvező ha megvenném az összes pocihűtőt, és letesztelgetném, mivel eladni úgy sem tudnám, maximum szarért-húgyért, tehát legalább 30k-t buknék rajtuk . Ezért remélem ezt nem is várod el tőlem, illetve egyik Alpenföhn tulajtól sem . Ezt a beszerzőknek kellene, de nekem elég volt az ő ajánlásuk is, illetve a külföldi oldalakon látható tesztek .
Milyen szép hogy "teleoffoljuk" a topicot, remélem máskor értelmesebb téma lesz .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
NOD
senior tag
Volt már valakinek Megahalemje? Néztem külföldi teszteket és ott a legtöbben a corator-matterhorn-yasya szitjén van ahhoz képest hogy 2009 eleji cooler. Szerintetek ez megfelelö lene mondjuk egy swif2 1201el?
-
whatnot
őstag
Ma sem jeleztek vissza a hűtőmmel kapcsolatban.
Közben rendeltem tőlük ac twin turbo pro-t is.
Kommunikációban eléggé rosszak. Ha lenne normális lehetőségem, már lemondtam volna a rendelést és mást kerestem volna. -
Matamata
aktív tag
válasz whatnot #19336 üzenetére
Mért lennének rosszak? engusz mindig készséggel válaszol ha valamilyen kérdés merül fel.
NOD : Henk már írt róla tesztet.
Tothgera30 : Henk arra akart kilyukadni, hogy még nincs gyakorlati tapasztalatod a Matternhorn-nal és így nem kéne még következtetéseket levonnod a teljesítményével kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
válasz Tothgera30 #19333 üzenetére
illetve Henk és Matamata!
Egy címlapos tesztem már elkészült,amiben a gyári 1156-os hűtőt a Corator-t és a Matterhorn-t hasonlítom össze,de Racecam hibát fedezett fel,amit a mai nap javítottam,szal már csak rajta áll,hogy mikor lesz publikálva.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
NOD
senior tag
Már kb minden létezö tesztet elolvastam de ahány van annyifélét irtak. Igy nem nagyon lehet tesztek alapján dönteni mert nálam pl a nordwand elverte az én gépembe a coratort, de másnál meg nem stb stb. Várok jövö hétig aztán rendelek egy matterhornt. Ha lesz rá lehetöségem akkor elkérem ismeröstöl az ö Yasya-ját és megprobálok egy kis tesztet összedobni ezekröl. (sajnos a nordwand meg a corator nincs már meg).
-
whatnot
őstag
válasz Matamata #19337 üzenetére
Mert már több, mint egy hete várok és még mindig csak "beszerzés alatt" van.
2 napnál többet sosem vártam rendelésért. Pénteken azt írták, hogy 28.ra várható és akkor 29én kiküldik. Ma 29. van és még mindig csak "beszerzés alatt".
Én megértem, hogy nem (csak) rajtuk múlik, de ez az ő bajuk, intézzék el a beszállítóval. Amikor a monitort rendeltem, akkor is ilyen ígérgetőset fogtam ki, húzták az időt. Rendelés lemondva, megrendeltem máshonnan ugyanazt a monitort, 2 nap múlva szóltak, hogy másnap mehetek érte. -
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #19333 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy egy ember teszteljen le minden hűtőt. Hanem akinek van az egyik isteni modellből az nem csak a topikot írja tele vele, hogy ezt vegye mindenki hanem valamit mutasson már róla, hogy mit is tud valójában mert így van alapja. A 212+-ot meg azért hoztam fel mert ha megnézed a netes teszteket, hogy is szerepel, pl itt a Frosty tesztje (ami az egyik legelismertebb) nézd meg hol helyezkedik el. Ez alapján ha megveszi valaki akkor csalódott lesz mikor kipróbálja? Ezért nem szeretem az ilyen összehasonlításokat. Na részemről ennyi.
gooool: az jó de még nincs kint tehát ezt sem láthattuk. Esetleg egy pár szót írhattál volna róla, hogy mik voltak a tapasztalataid.
whatnot: mivel nincs raktárkészlete, illetve mindenből nincs mire kintről megrendeli általában egy hetet igénybe vesz míg ideér. De privibe szerintem ad pontos felvilágosítást róla mikorra várható. Legalábbis én mindig meg tudtam vele beszélni a dolgot, nagyon segítőkész volt.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Mit ajánlotok egy Phenom II X4 húzott processzor társaságába, ami kb.: 8-7 e FT körül van, ami jó és megbízható ?
PS4
-
-
Franco9
tag
Üdv. Ez lehet he hülye kérdés de ez a hűtő
felmenne a Phenom II x2 550 -emre? Azért hülye kérdés mert kompatibilitási listába nincs AM3 de hátha vmi csoda folytán rá lehetne tenni. -
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #19347 üzenetére
Dehogy, csak vicceltem.
Franco9: rámegy, am2+ meg az am3 lefogató ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest