Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIZ0906
aktív tag
válasz Janraki #95400 üzenetére
A lap nem lesz jó! VRM hűtés nélküli lapot nem veszünk pláne ha még kis tuninot is akarsz mint írtad! Ez már inkább ASROCK B450M PRO4-F
-
arabus
addikt
válasz palfitom #95405 üzenetére
miért ne lenne egy 1600x alá?
5 ezerrel nem ér többet az asrock
arra amire neki kell teljesen elégXeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
palfitom
félisten
-
Rezoll
újonc
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni egy alaplap vásárlásával kapcsolatban.
Egy ryzen 3600-s cpu-t tennék az alaplapba és ehez keresnék egy megfelelőt kb. 35e ft körül nagyon max 40e.
Mindenképpen MicroAtx kell, hogy legyen.
Tuningolni nem tuningolok, max egy kis optimalizálás.
Szerintetek melyiket éri megvenni vagy esetleg van e jobb ezeknél ilyen kategóriában ?
Ezeket néztem eddig :
- MSI B450M MORTAR MAX
- ASRock B450M STEEL LEGEND
- GIGABYTE B450 AORUS M
- ASUS TUF B450M-PLUS GAMING -
arabus
addikt
válasz palfitom #95407 üzenetére
bios-t nem minösitem inkább a gigán,
és mivel asust mutatott és a célnak mind árban
mind minöségben kielégitö igy nem ajánlottam
mást helyette.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
-
palfitom
félisten
válasz arabus #95409 üzenetére
"Szeretném, ha némi tuning potenciál lenne a konfigba, illetve, ha a későbbiekben fejleszteni szeretnék ne kelljen megint mindent cseréljek." - Ezeknek hogy felel meg? Tuning nem mehet, erősebb procira fejlesztés kilőve...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
6 magoc alá nem való olyan lap, meg amúgy sem a teremtés csúcsa. Az ASrock B450m pro4f -el már tudsz valamit kezdeni, nem fog elmelegedni a vrm rajta és bár egy kicsit fapados a bios rajta és llc-t sem fogsz rajta találni (ami all core oc alá hátrány lesz), de legalább valamenyit fogsz rajta tudni húzni.
Pl a fent ajánlott Giga csak offset/pbo mokolást enged, nincs rajta fix vcore és llc-sem,faék bios van rajta így az inkább X-es procikhuzásrá való, de azon sem valami acélos a vrm ezért "berakod azt megy" tipusú felhasználásra való inkább. -
Rezoll
újonc
válasz Milka 78 #95411 üzenetére
Köszönöm,
Még a b450m pro vdh-t néztem, de olvasgattam egy kicsit és inkább a mortar maxot találtam jobbnak.
Az Asrock Stell-el szemezgettem még ( mert esztétikus ) de nem akarom a minőség rovására az esztétikát.
Tehát akkor a Mortar max ami kimondottan ajánlot inkább ?
Ehhez kell kérni bios frissítést vagy csak megrendelem és mehet bele a ryzen ? 2.000 ft ot elkérnek a bios frissítésre ...
Iponnál néztem ott meg 2 féle verziót árulnak a Mortar Maxból az egyik Basic garancia másik pedik gyártói garanciás. -
Paxker315
addikt
válasz Rezoll #95415 üzenetére
A pro VDH max akkor éri meg, ha 26-27ezer magasságban be tudod szerezni. A Mortar a legjobb mikroATX B450-es, sok olcsó X570-n is bőven túltesz. Nem egy kategória a VDH-val.
Egyik MAX szerias B450 MSI lapnál sem kell bios frissítés, nativan kezelik a Zen2-t.
[ Szerkesztve ]
-
Janraki
csendes tag
válasz Milka 78 #95414 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Ne gondoljátok, hogy majd 4GHz-et szeretnék ebből kihozni, főleg, hogy egyenlőre a stock hűtőt fogom használni, ami ugye nem igen alkalmas OC-ra. Egyenlőre nekem bőségesen elég lesz a alap órajel is a jelenlegi processzorom után (AMD Opteron 3365).
Csak elméleti síkon kérdeztem, hogy ha esetleg húzni szeretnék, mondjuk a 2600 szintjére, akkor melyik lap lenne ebben a kategóriában jó nekem. -
Milka 78
nagyúr
válasz Rezoll #95415 üzenetére
A Steel Legend is eléggé egyben van bios szinten, viszont a terméktámogatása mintha picit lassabban reagálna (inkább a kezdeti időkben volt ez gáz). Vrm terén gyengéb és melegebb. Viszonyítás képenegy 3700/3800-al el van, de a 3900 már meg tudja izzasztani annyi nincs benne e téren mint a Mortarba. Esetleg az említett külcsíny és ha a felszereltsége jobban megfelelő számodra akkor válalható lap és amúgy egy 3600 nem kihívás számára sem.
Sanszosan ezen is új bios lesz, de érdemes a kiskerrel megnézetni (Ryzen 3000 Ready matricának kéne a dobozon lennie) biztos ami biztos alapon. -
Paxker315
addikt
válasz Janraki #95417 üzenetére
*egyelőre bocs, csak egymás után 2*
Olcsó B450-es, ami már kisebb OC-re megteszi : Asrock B450m Pro4, MSI B450M Pro VDH MAX.
Ezek alá nem feltétlenül mennék. Procira meg 7-8 ezer forintos hűtés bőven elég, ha ilyen 4-4.1ghz körül hasznalnad (ID Cooling SE-224XT, ID-Cooling SE-214X). Nálam Zen+ lélektani határ ~1.35v, ezen meg nem egy nehezen hutheto
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
-
vtboy
csendes tag
Szia! Nem tudom mennyit segít, én a Ryzen 7 2700x, 16gb ram, rx 580 8gb alá tettem b450 chipsetes lapot(nsm tuningolok). Az itteni srácok ajánlották. Ebből kifolyólag, szerintem Neked nem mindenáron szükséges a b450 chipset, természetesen ez attól függ mit találsz jó árban . Azt viszont nem tudom, hogy az A320 "mennyire milyen " ha szabad így fogalmazni :D
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Ryzen 7 3700x-hez vagy Ryzen 5 3600-hoz milyen az ajánlott lap(márka, stb)? Nagyon rég óta nem követem alaplap terén a fejleményeket így azt sem tudom melyik márkák nem ajánlottak.
Jó lenne ha lenne benne 2db m.2 csati is.
Elsősorban munkára használnám a gépet.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
palfitom
félisten
válasz Vhiktor #95422 üzenetére
Mivel nem adtál sok támpontot (pl. méret) a lapot illetően, ezért javaslom, hogy nyisd le az Összefoglalót, és ott találsz ajánlott lapokat!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Vhiktor
veterán
válasz palfitom #95423 üzenetére
Javítom:
kinézet nem számít, tuning nem érdekel, méret ATX. Bővítőheléyek nem fontosak. Max 50-et szánok rá.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
3600 X-es AMD szériájú cpu-hoz szeretnék lapot vásárolni. Normál tuning is lenne, de nagyon nagyon extreme-et nem szeretnék.
Ami a legfontosabb, tuning barát legyen, a rendszer ne omoljon össze és tudja kezelni az ennél megszokott tuning értékeket.
Más kritérium nincs.
Árban 40.000 Ft körül gondoltam és x470-es családból. Én ezt a kettőt láttam ami jó ár/érték arányú:
- MSI X470 GAMING PRO [link]
- MSI X470 GAMING PLUS [link]
Mi a különbség a két lap között és ha ajánlanátok, akkor a kettő közül melyiket?A B450 is szóba jöhet az esetemben, vagy ez mitől függ?
Egyedül Giga lapot nem szeretnék, mert nem tetszik a BIOS-a.
Illetve egy kérdésem volna, 2x8 Gb 3600 MHz-es memóriám van, ezt tudja kezelni annak ellenére hogy nem igen látni a támogatásban?Köszönöm szépen előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz Vhiktor #95424 üzenetére
Ha kell a 2db m2 csati akkor ASRock B450 Steel Legend ASUS ROG STRIX B450-F megfelel a feladatra. (Bár azt nem részletezted, hogy sata vagy nvme ami miatt érdemes lenne átnézned mindkét lap manualját), de szóba jöhet az MSI X470 GAMING PLUS MAX is (ebben pcie3 x4 az egyik míg a másik pcie3 x2-ön müködne ha egyidejűleg használod).
-
Vhiktor
veterán
válasz Milka 78 #95427 üzenetére
Nvme-re gondoltam,, hogy abból jó lenne 2-t rákötni.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Janraki
csendes tag
válasz Milka 78 #95420 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, megszületett a döntés
Sikerült faragni picit az árból, főleg, hogy itteni kollegától választottam ki a termékeket.
- ASRock B450M PRO4-F
- AMD Ryzen 5 1600 AM4 3.2GHz BOX AF
- HyperX 8GB KIT DDR4 3200MHz CL16 FURY seriesA fentieket rendeltem meg Gianni27 kollegától
Illetve A Potter kollegától érkezik remélem egy NVMe SSD. -
R.Woodoo
tag
Sziasztok,
Ryzen 3600X mellé választottam az MSI B450 Tomahawk Max lapot, viszont memóriával kapcsolatban tanácstalan vagyok: A Cruscial 2x8 (Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz BLS2K8G4D30AESBK) amit kinéztem a hivatalos oldal szerint nincs támogatva. Az Adata-ból tudnék jó áron 16 gb 3200-as modult egyben venni, de nem tudom a pontos tipusát, mennyire szereti ez a lap általánosságban az Adata ramokat van erről tapasztalat?
-
Lordus
senior tag
-
Lordus
senior tag
válasz R.Woodoo #95433 üzenetére
megijesztettél, így magam miatt is néztem.
ugyan ezen lap, ugyan ezen memóriák, csak az enyém 3000-resDIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
-
Lordus
senior tag
válasz Corsair90 #95435 üzenetére
elvileg bármelyik ballistix sport tudja a 3600 mhz-et cl15-ön...
a 3000-res és a 3200-as is.
persze elvilegDIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz Corsair90 #95437 üzenetére
bocsesz, azt hittem olyan ram kell, ami tud 3600-at (és olcsó és jó) nem pedig a névértéke már ennyi (és esetleg még húzható)
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Otthoni szervernek szeretnék összerakni egy gépet AMD Athlon 3000G vagy max Ryzen 2200G procival, ehhez egy lehetőleg olcsó de megbízható alaplapot keresnék, az Asus PRIME A320M-K, vagy egy ASROCK A320M-HDV jó választás lehet nulla tuning és 24/7 mellé vagy valami drágábbat lenne érdemes néznem?!
-
nagyúr
válasz Kroni1 #95440 üzenetére
Üdv !
Elégnek elég a CPU-hoz... ami még érdekes szempont lehet:
video kimenet miféle legyen ?
Hány db eszközt tudjon fogadni ? (SATA SSD,HDD, esetleg M2_NVMe/M2_SATA) ?
Illetve elég -e a 2 ramslot, vagy inkább jobb ha 4 ram slot van a jövőre nézve...
Méret számít ? (ITX,mATX,ATX)RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
válasz Vhiktor #95428 üzenetére
Mint mondtam a fentieknél 2db nvme ssd esetén az egyik fél gőzzel fog menni ami szarul hangzik, de kb észre sem lehet venni. 2db full sávszélességű m2 csatihoz X570 kell amiből az Asus Prime X570-P az ajánlott vagy az attól alig olcsóbb és gyengébb vrm-el megáldott ASRock X 570 Phantom Gaming 4.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Corsair90 #95437 üzenetére
Őőő...milyen 3600-osod van, mert 3600mhz-s órajelet kb minden lap támogatja, csak nem minden gyártóét. Általában a laphoz választunk memóriát, de az alaplap gyártói oldalán lévő support fül alatt található memory qvl-ben kell keresned. Ha benne van akkor sanszosan örülhetünk ha meg nem akkor marad az ima és a remény.
-
benedekszabo
újonc
Sziasztok!
Alaplapot szeretnék venni, mit ajánlotok ehhez a buildhez?
Asus rog strix 1070
Intel i7-8700
2ssd -
benedekszabo
újonc
válasz benedekszabo #95445 üzenetére
Olyan 30-40 ezer között. Akár használt is lehet.
-
Milka 78
nagyúr
válasz benedekszabo #95445 üzenetére
Elég a 2666mhz-s memória sebesség és kell e oc lehetőség K-s proci esetén?
-
Kroni1
veterán
válasz jokeph #95441 üzenetére
Videokimenet kb mindegy, max telepítés alatt kell, utána csak távoli elérésen lesz a gép.. M2 nvme nem lenne rossz hosszútávon, de ha jól látom ezt már mindegyik tudja, vagy m2 és m2 foglalat közt is nagy lehet a különbség??
mATX kéne mindenképp, ezt el is felejtettem említeni! A 2db ram slot és a 4db sata csati is elég, ennél több nem lesz rajta, RAID tömböt nem tervezek...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz benedekszabo #95448 üzenetére
ASRock Fatal1ty B360 Gaming K4. Kifejezetten erős és hűvös vrm van rajta, bírja a strapát ezen kívül jól felszerelt, stabil lap és pont belefér az árba.
Ha meg budget/olcsó megoldás kell akkor ASrock B365m Pro4 (ez matx) vagy ASrock B365 Pro4. Picit fapadosabb felszerelésűek és a vrm rész is gyengébb, melegedősebb, de ha a procit kicsit alulfeszeled és a vrm részt megszellőzteted egy kis ventivel vagy egy jól szellőző házba rakod, esetleg top flow hűtőt raksz a procira akkor nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest