Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Paxker315 #91134 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Bevallom, nem szívesen cserélnék procit és memóriát is, így, hogy rávilágítottál, létezik még az én meglévő procimhoz és ramomhoz alaplap-lehetőség. Inkább akkor egy 20k körüli új alaplapot nézek az általad linkelt listából. Pl. [link] vagy [link] Először az asus-okat néztem, de kiestek, mert ha jól látom, ebből a merítésből mindegyik SATA2-es.Úgy látom, a legtöbb lapon 6 db. sata port van. Ez a szokásos elérhető mennyiség, vagy van olyan, amin több van?
[ Szerkesztve ]
-
Beast007
aktív tag
válasz Paxker315 #91227 üzenetére
Jelenleg is egy b450es lapot használok egy ryzen 2600-al.
Csak a komolyabb proci miatt tervezem cserélni. Bár még tesztek nincsennek de szerintem az enyém nem bírna el egy 3800x-el. OC menni fog amennyit bír. (Procin múlik inkább tudom)
7.-ét mindenképpen megvárom.[ Szerkesztve ]
-
ahorvath95
csendes tag
válasz Paxker315 #91265 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, utánanézek a b365-nek!
Gigabytet a kimeneti lehetőségek miatt hagytam ki a listából, mert fontos lenne számomra az, hogy legyen hdmi meg displayport kimenet is.
off topic: van i5-9400, viszont ahogy néztem az árát nem éri meg szerintem, szóval lehet maradok a 8. gen intelnél, ahogy ajánlottad!
-
ahorvath95
csendes tag
-
-FreaK-
veterán
válasz Paxker315 #91380 üzenetére
Rendben, köszi, megnézem őket USB ügyében majd!
Közben kijött Buildzoid ASUS X570 elemző videója, van ott olcsóbb lap is, ami jó. A többi márkához lesz majd külön videó.
Illetve ma fog megjelenni a Gamer's Nexuson szintén Buildzoid videója, ami átfogó X470, B450, X570 vásárlási ajánló, Ryzen 3000-hez. -
PeTeR_33
tag
-
Zoli Durden
csendes tag
válasz Paxker315 #91408 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a gyors választ!
Látom ajánljátok másoknak az Asrock B450 Pro4-et. Az 26 ezer Forint. Mivel semmilyen
alkatrész nem lesz húzva, elég lenne az Asrock is? Én 2 éve vettem egy Asrock B350m Pro 4-et, és egy éve tönkrement egy áramkimaradás miatt.
A VRM a gép bekapcsoláskor 90 fokos és 10 perc múlva újraindult. Garanciás volt,
levásárolhattam az árát és vettem egy Gigabyte B450M Gaming-et.
Emiatt kicsit félek az Asrocktól. -
Paxker315
addikt
válasz Paxker315 #91477 üzenetére
nagyon reggel van? B365M Aorus Elite helyett sikeresen elküldtem egy B450-est. Törölhető az a komment.
-
Geller72
veterán
válasz Paxker315 #91493 üzenetére
Van az alzánál pedig. A Z390 csak Asrockban lenne árban elfogadható, de egy tök alap-lap csak. .
(#91494) Milka 78:
Árban van nekik olyan deszkájuk? Mert amit én találtam, az nagyon karesz.. :/ A Phantom meg 65k.[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz Paxker315 #91534 üzenetére
Nekem azért nem tetszik az MSI, mert
1. az USB 3.1 az csak GEN1 és nem GEN2
2. hátoldalán nincs is kivezetés type C-re
3. 3 csatlakozó van a hangnak és nem 5
4. nem találtam sehol hogy a HDMI és a Displayport milyen szabványúak, tudják a 4k 60Hz-t vagy sem...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Sage83
aktív tag
válasz Paxker315 #91564 üzenetére
köszi a választ!!
Az Asus t a hang miatt néztem ki. SupremeFX S1220A
Phantom Realtek ALC1200
Pro 4 Realtek ALC892Van közöttük valami különbség ?
A Alc892 nem szeretném még egyszer kipróbálni !
Milka 78 : Köszi !! Jó tudni hogy a Phantomra is lehet bios frissítés kell!! pfff
B360 az msi b360 carbont néztem ki mér régebben .[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #91588 üzenetére
Z370-ben kb. bestbuy volt, de a Z390-es melegedősebb fajta.
Pepe78
50k körül kb. az első értelmes lap az Ex4.
"Valamennyi tuning is tervben van." - Ha ez nem csúcsrajáratást jelent (feltételezem, nem), akkor jó lesz neked!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Patics
tag
válasz Paxker315 #91681 üzenetére
Szia, köszi!
Azért választottam ATX-et mert nem értek hozzá és ez "jött először"..
Más is jó lehet, ezért kérdezek. Átnézem amiket ajánlasz, köszi a listát, még a csatlakozók számát szoktam figyelni. Az előny ha van 3.1-es USB?
Az összefoglalóban olvastam, hogy van amelyikben "Nincs manuális vcore állítási lehetőség ami miatt nem lehet alulfeszelni a processzort!" Ez mit jelent, szempont lehet nekem, vagy az hozzá nem értő szinten nem opció?
Igen, BIOS frissítést fogok kérni, meg fontos lehet, hogy WIN7 fog rajta futni, olvastam van amelyik lap nem szereti.
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
kerti008
aktív tag
-
K.Reikon
újonc
-
fasyrt
őstag
válasz Paxker315 #91752 üzenetére
+palfitom
Igen, mindenféleképp mini itx lesz. Már ez is túl nagy.
Csak meglepett, hogy ahogy elkezdtem átnyálazni a lapokat, mind wifis, jellemzően m2-es kártyával. Én meg jobban megbízom a pofonegyszerű rézkábelben. Meg a router van vagy 3 méterre, nem kellenek csápnyi antennák a gép végére, valami letisztult build lesz. -
ledgeri
nagyúr
válasz Paxker315 #91869 üzenetére
Írod ezt nekem aki azt keresi....
Úgy hallottam videókban, és -mondjuk egyénre szűkítve- úgy is tapasztalom! (Nem mintha akarnám, hogy ne legyen!)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Milka 78
nagyúr
válasz Paxker315 #91890 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy maga az Asrock nem igazán tud betalálni az amd-s vonalba. Rendszeresen alultervetik a vrm részt az AM3+- óta és a bios terén sem gurítottak nagyot. Oké, felső kategóriás szinten nem rossz a Taichi, de pl egy drága cimborám itt a PH- n a haját tépte. 3900x&X470 Taichi-nál a bugos bios és a csapnivaló memória támogatás miatt...vissza is küldte az egész motyót. Az meg egész vicces, hogy a manuális llc mint olyan nincs csak a csúcs lapjukon ami oc alatt kb vicc kategória. Persze egy 2200g vagy akár oc mentes 2600/2600x alá is simán mehet, de alig többért már alaplapot is lehet kapni. A vicc, hogy Z170 és Z370 alatt klasszisokkal sikeresebb termékei vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Interactive Brokers társalgó
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest