Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz kalapacsolok #95800 üzenetére
Ezért nem (feltétlen) mindegy:
Ez az Asrock B365 Pro4 CPU support listája, a CPU típus mögött ott a gyártói szám és zárójelben a "rev", azaz P0,R0 vagy U0. ha végignézed, láthatod hogy a 3 REV-hez nem mindegyik BIOS verzió felel meg (utolsó oszlop).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
válasz kalapacsolok #95800 üzenetére
Akkor kérd bios frissítéssel a lapot, mert tippelni sem tudok milyen procid lesz milyen revizióból, de 3 ropiért ezt a problémát át lehet hidalni.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Milka 78 #95804 üzenetére
Köszi de azért mégis miket ajánlanál amik megfelelnek a kritériumoknak? Aztán nézegetem hátha valamelyik akciós/elárazott lesz valamikor.
Csomó komponenst így szereztem be a gépembe pl.: 3600X-et, egy Palit RTX 2070 Super JetStreamet, Fractal Design Meshify S2 TG házat, Corsair RM750x 750W tápot, Seagate IronWolf 6TB vinyót.
[ Szerkesztve ]
-
kalapacsolok
senior tag
válasz Milka 78 #95803 üzenetére
Bocs a variálásért, de végül többen lebeszéltek a kinézett prociról, meg néztem játék teszteket, és a Ryzen 3600 jobb választás volna nekem . Ebben az esetben milyen alaplapot ajánlanátok Asrock b365 pro4 helyett? Mert ha jól tudom a Ryzennel ez nem megy.
Ház: Cooler Master N200
Proci: RYZEN 3600
RAM: 2x8gb
Videokártya: Sapphire Radeon RX 5700 8GB Pulse videokártya /11294-01-20G/
Táp: Bitfenix Formula 550W tápegység Box /BP-FM550ULAG-9R/
SSD (C meghajtó): 111GB ADATA SX930 (SATA (SSD)) -
Paxker315
addikt
-
Vhiktor
veterán
Már többször írtam a topicba általános kérdéseket feltéve.
Viszont körvonalazódott, hogy mit is szeretnék.3700x processzor, 5700xt gpu, 1 db m.2 ssd, 2 db sata3 hdd és 1db sata3 ssd. 32 GB ram.
Ehhez milyen alaplap az ajánlott?
Elsősorban a pcie lanek miatt aggódok, hogy elegendőek e?[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Paxker315
addikt
válasz kalapacsolok #95808 üzenetére
persze vehetsz jobbat is, de, ha csak annyira kell, hogy beledobod a procit-RAM-t és működik& XMP-t meg PBO-t bekapcsolod, teljesen oke az olcso Pro4. [link]
Ha manual OC ambiciok is vannak, MSI B450m Mortar MAX. [link]
(elozo kommentemben nem irtam oda a Pro4-hez, hogy B450M. De Neked mindenkepp' M kell a haz miatt.
-
palfitom
félisten
-
Milka 78
nagyúr
válasz Vhiktor #95809 üzenetére
Ha egy darab m2 nvme ssd akkor nem.
Ugyanakkor szeretnél e Ryzen 4xxx-re váltani a későbbiekben? Perpill csak az 570-es lapok az ilyenek meg a pár hét múlva megjelenő 550-esek... legalábbis az amd szerint.
Ha kell a fejleszthetőség akkor vagy vársz, vagy pedig emeled a keretet úgy 58-62 ropiig vagy lemondasz erről és MSI B450 Tomahawk MAX. -
koxos:8]
senior tag
Üdv!
Amd ryzen 1600AF-hez és 2X8Gb hyper x rgb 3200Mhz-es ramhoz keresnék lapot.
kb 25k körül melyik lenne jó választás?[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz csucsbicep #95815 üzenetére
Ja...sry én azt hittem Rizsa 4xxx-es biosról beszélhetünk.
Fene sem tudja, a MAX és a X570 kap prioritást e téren, majd utána a többi. -
redeigabi
csendes tag
Üdvözletem!
Adott egy HP Z230 workstation házam, valószínűleg a gyári alaplapjával, egy Delta DPS-400AB(400wattos) táppal, i7 4770k processzorral, Palit GF 1050 TI VGA-val, 16 GB DDR3 1600Mhz rammal, egy 240-es Samsung SSD-vel és egy 1TB-s HDD-vel. A kérdésem, az lenne, hogy ha szeretnék alaplapot cserélni milyet ajánlotok ami elfér a fent említett gépházban és meg is éri keresni. ( Későbbiekben VGA-t tervezek cserélni, ha esetleg számít(1060 6GB vagy 1070 TI))[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Ezekiell #95812 üzenetére
ATX.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Milka 78 #95813 üzenetére
Nem ártana a fejleszthetőség. Bár lehet, hogy az am5 megjelenésig nem igazán lesz érdemes egy 3700x-es procit lecserélni. Ha meg új tokozás akkor új lap.
A B550 a pcie 4.0 miatt érdekes számomra.
Ha 2 nvme ssd-ben gondolozok akkor az miben változtat?Ja igen házban pedig a bequiet 500dx felé húzok.
[ Szerkesztve ]
-
C3POW
csendes tag
Sziasztok.
Épp gépfejlesztés előtt állok, adott egy ryzen 9 3900x ez alá keresem a legjobb lapot ami lehetséges 150 ezer forintig. Oc-zni is szeretném.
Előre is köszönöm a segítséget. -
penene
őstag
Sziasztok,
bocs a tudatlanságért, átolvastam az összefoglalót, de AMD platformon teljesen ismeretlen vagyok (15+ éve volt AMD-m), így segítségre szorulok.
Ryzen 7 3600 - 3700x processzor melyik lapcsaláddal ajánlott/kompatibilis, melyik az összefoglaló listában?
Gamer/prémium szintű jó alaplapot szeretnék vásárolni neki, akár 50k-ig, de mielőtt nagyon nekiesnék a keresésnek, szeretném tudni, egyáltalán merre.
Józan ész szerint mivel elég "újabb" proci, a lista elején nézném, de megzavar az a Ryzen 2 ... ami nem 7.
"AMD Ryzen 2xxx, Ryzen 2 3xxx, CPU / APU-k alá."Tehát ha "X570-es chipset", akkor értem, bár azt nem, hogy mi az, hogy Ryzen 2.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Albigator #95825 üzenetére
Amennyiben nem akar majd Zen3-ra upgradeelni később. Ha akar (és ezt most kellene eldönteni optimális esetben), akkor X570 vagy B550 kell.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Albigator
őstag
válasz Ezekiell #95826 üzenetére
Pontosan.
Én is azért keresek X570-et csak drága még.
De konkrét ajánlást még nem kaptam miket érdemes nézegessek. (korábbi hsz-em, link)[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
válasz Albigator #95827 üzenetére
Köszi a segítséget. Igen, épp ezt néztem:
X570 Pro4, mint kis költségvetés, de attól még elég drága.
Mondjuk megszoktam, hogy komolyabb alaplapom van, komolyabb OC-re, de az ennél 80-100k, miért ilyen drága, mert új a platform?Hát igen, gondolom egy olcsóbb opció egy 3700X-re kifutó platform és akkor egy upgradenél megint a hóbele banc... Bár lehet akkor is olcsóbban jövök ki, nem tudom.
Mondjuk a X570 Pro4 még egy határeset ár, amit költenék rá, csak fáj, ha ezért egy "OC mentes, alacsony költségvetésű" lapot kapok... hm.
Bár ha régebbi chipsettel se találok ennél profibb, jobb OC lehetőséget kínáló alaplapot, akkor mindegy. Az ajánlásoknál a B450-re is csak kis OCs javaslatok voltak...[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz koxos:8] #95823 üzenetére
A Pro4 F VRM-je eleg jol hutott, azzal szvsz 1.35V vcore feszig all-core rendben leszel. Azzal meg ~4.1-4.15 ghz-t ki lehet hozni a 1600AF-bol. Ha komolyabb lapot szeretnel: Mortar MAX; GP MAX (ez ATX méret! A Pro4 F és Mortar pedig MikroATX-ek!))
[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
Ja amúgy most vettem Asus ROG GTX 1070 Ti-t (és GSync monitort), az egyáltalán jól muzsikál AMD-vel, vagy ilyen videó kártyával inkább Intel legyen?
Annyira a Radeon van az AMD-vel, jó tudom, miért.AMD 3700X árban nekem pont még az elfogadható kategória (vagy akár 3600X is kielégítené a multiplayer FPS proci igényt), úgyhogy megtetszett, bár nyilván Intelből is találnék hasonlót, de ott egy I9 - 9900K az már sokkal fentebb van, annyiért biztos nem veszek procit.
-
penene
őstag
A kérdés amúgy butaság volt, miért ne működne. Bár ha esetleg tudtok olyan okot, ami miatt Nvidia videókarit ne X570-be tegyük, akkor meghallgatom.
Kompatibilitási listában is benne van a
ASRock X570 Phantom Gaming 4 (nyilván akkor a PRO is) -
Albigator
őstag
válasz penene #95831 üzenetére
Ez pont nem alaplap de már a proci is kérdés volt ahogy láttam.
Furcsa dolog, hogy némelyik embernél 3000-es rizsával (ahogy nálam is) van olyan bug, hogy a VGA ventik pár másodpercig szinte maxon felpörögnek bekapcsolásnál. Ne kérdezd miért mert fogalmam sincs. 2600X-el nem csinálta, most 3600X-el pedig igen...[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Milka 78 #95835 üzenetére
Igaz, visszakerestem
Viszont olvastam valahol olyan hozzászólásokat is valamelyik lappal kapcsolatban, hogyha 2 nvme ssd-t tesznek bele akkor buknak 2 db sata3 csatit. Ezt honnan lehet kideríteni?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
GFerr56
aktív tag
Hali!
Segítség, tanács kellene. Dáángrédelem a rendszeremet, és minden alkatrész megvan, alaplapból viszont nem tudom eldönteni, hogy melyiket vegyem át. Szinte fillérre azonos áron (37 ezer valamennyi) lenne egy Msi B450 Gaming Plus Max, vagy egy Msi X470 Gaming Plus Max. Látom, hogy bios flashback nincs az X-ben, de van egy szünetmentesem ilyen esetekre...
Üdv.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
-
GFerr56
aktív tag
válasz Milka 78 #95844 üzenetére
Köszönöm!
Én is inkább arra voksolnék. Egyébként a földónkivülieknél most leárazták... azért ennyi...ha valakit érdekel.Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Albigator
őstag
válasz Milka 78 #95840 üzenetére
Köszi.
A honlapjuk szerint van DUAL BIOS.
Úgy látom megfelel a kritériumoknak, csak a debug LED dióda/kijelzőről nem olvastam a leírásánál. Pedig tetszik a lap.
Amúgy még másik alternatíva, hogy miket nézegessek? Tudom érdemes várják még, igen.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Sziasztok, alaplapot keresek, a proci i5-9400F lesz. Őszintén szólva a chipsetek közt nem igazodok ki, a saját gépemet 13 éve vettem (P35). Tuning és extrák nem érdekesek, alap játszós gép lesz csak, 2x8GB rammal és 1660S vga-val. Megbízható legyen, ennyi a kitétel, de gondolom ez alap mindenkinél :-)
Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Paxker315
addikt
válasz ScomComputer #95849 üzenetére
Igen, az egy kiváló lap, normálisan összeválogatott csomag, nafene. a GB X570-esei nagyon jól sikerültek , így részemről is kap egy plüszt : )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- ASRock h510 pro btc+
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest