Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• WestBam

senior tag

Tesztelgetem a gépet, szerintem már most sokkal jobb a helyzet, mint eddig volt (finepix S5600, ixus 230HS, lumia 640 az eddigi felszerelésem) :C
    Most elvileg megtanítottam neki a kis photobox-ban uralkodó fehér hátlappal a fehér színt a fehéregyensúly menüben. De csak elvileg. Pár képpel azonban meggyűlt a bajom, mert ugyan jobb, mint volt, de még most is van egy kis kékes fátyol a képeken. Én hófehér hátteret szeretnék.
    Mondom hogy szoktam csinálni, talán már az alapokkal is baj van csak én nem tudok róla:
    Szóval a képet megnyitom GIMP-ben (itthon ez van, már egészen kiismertem) és a színek menü fényerő/kontraszt beállításaiban a kontrasztot szoktam felhúzni, hogy fehér legyen a háttér. Ezeknél a képeknél azonban sajnos a tárgy színe is megváltozik, ami nem túl előnyös. Ilyenkor az eddigi megoldás az volt, hogy szépen körberajzoltam a szabadkezi kijelöléssel, invertáltam a kijelölést és ott húztam fel a kontrasztot és a fényerőt teljesen, ettől hófehér lett a háttér. Jól láthatóan ezt használom a blogomban. Ha ezeket a lépéseket el tudom hagyni akkor viszont órákat nyerek, mert sok időt elvitt egy-egy kép utólagos szerkesztése.
    Ti hogyan oldanátok meg?
    Photoshop és barátai is elérhetőek ha szükséges, igaz nem itthon, melóhelyen ha kell telepíthetem a gépemre a vállalati verzióinkat. Illetve érdemes RAW-ban készíteni a képeket, vagy jó ez nekem JPG-ben is?

Ezekkel a képekkel vagyok bajban: egyik, másik

Új hozzászólás Aktív témák