Új hozzászólás Aktív témák

• zolka78

senior tag

Na megvettem a Carl Zeiss Jena Pancolart. Szerintem a korának megfelelő állapotban van. Van 2 kisebb hibája, ha ez egyáltalán hiba. Az egyik, hogy a fókusz gyűrűt 0,45 méteres jelig sokkal nehezebben lehet tekerni mint a fölött a végtelenig. Egy picit szorosabb addig és utána lazábban lehet tekerni. De mindenképp simán és egyenletesen mozog a fókusz gyűrű, nem akad. Gondolom efölött a távolság fölött használta a tulajdonosa a legtöbbet és sokkal jobban bejáratódott. A másik amit csak itthon vettem észre az az, hogy ha folyamatosan be van nyomva a blende beugrasztó pöcök, akkor f11 fölött már nem szűkíti a blendét, ha tekerem a blende gyűrűt. Viszont ha beállítom a blendét és csak utána ugrasztom be a pöcökkel akkor minden úgy működik ahogy az kell. Minden egyes rekesznél rendesen a helyére ugrik a blende úgy ahogy az kell, akárhányszor ugrasztom a helyére a pöcökkel. Simán és akadás mentesen járnak a lamellák. Ez akkor lesz gondolom probléma ha az átalakító folyamatosan benyomva tartja a pöcköt és csak akkor kerülnek a helyére a lamellák ha rekeszt állítok. Erre esetleg valaki tud megoldást? Amúgy meg a rendeltetésének megfelelően működik. A lencsék sérülés mentesek, nem karcosak, nincsenek elmozdulva. Bent sem láttam semmilyen sérülést, vagy piszkot. Összességében tetszik, főleg, hogy kicsi. Egy bajom van most már, várni kell míg megjön az átalakító, de qv@ messze van Kína.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés